خدمات ساختمان

پنل خورشیدی خانگی چیست؟/انواع پنل خورشیدی خانگی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از بهترین راه ها برای تامین کردن انرژی در کشور، استفاده کردن از انرژی تجدیدپذیر و طبیعی مانند خورشید و باد می باشد. نور خورشید یک انرژی پایان ناپذیر و تجدید پذیر است و می توان جهت تأمین کردن نیروی برق از آن بهره برد. به همین خاطر در سال‌های اخیر افراد بسیاری به فکر استفاده کردن از انرژی نور خورشید و تامین کردن نیروی برق افتاده اند. جالب است بدانید که این کار را می توان در مقیاس کوچک و در ساختمان ها هم اجرا کرد. آیا شما با پنل خورشیدی آشنایی دارید؟ آیا تا به حال به این فکر افتاده اید که از انرژی خورشید استفاده بهینه کنید؟

انواع مختلف پنل خورشیدی خانگی

جنس پنل خورشیدی خانگی معمولاً از صفحات سیلیکونی می باشد که هر یک از آنها دارای ویژگی خاص خود است‌‌. پنل خورشیدی را می توان در دو نوع تقسیم بندی کرد.

  • مونو کریستال: این پنل ها از سلول های خورشیدی متشکل شده اند که جنس آنها از صفحه سیلیکونی می باشد. کارایی پنل های مونو کریستال از پنل های پلی کریستال بیشتر می باشد. از این نوع پنل بیشتر برای فضاهایی که دارای نور کم و گرمای زیاد هستند استفاده می شود.
  • پلی کریستال: سلول های خورشیدی هستند که از چند قطعه سیلیکونی تشکیل شده اند. شکل این صفحات مربع شکل است و به رنگ آبی درخشانی می باشد. عملکرد پنل خورشیدی از نوع پلی کریستال از پنل نوع مونو کریستال کمتر است.

سیستم پنل خورشیدی و اجزای آن

پنل خورشیدی: مهمترین قسمت سیستم خورشیدی خانگی، پنل خورشیدی آن می باشد. هر پنل خورشیدی چند سلول خورشیدی دارد. سطح سلول های خورشیدی با ماده ای پوشانده می شود و هنگامی که نور خورشید به آن برخورد می کند تولید جریان برق می نماید.

اینورتر: اینورتر و یا مبدل قسمتی از سیستم تولید انرژی برق به واسطه پنل خورشیدی می باشد. این وسیله می تواند جریان مستقیم انرژی را به جریان متناوب تبدیل کند.پنل خورشیدی خانگی چیست؟/انواع پنل خورشیدی خانگی برقی که در پنل خورشیدی تولید می شود به اینورتر وارد خواهد شد و پس از آن به جریان برق مناسب تبدیل می شود که برای استفاده خانگی می باشد. مبدل را می توان به دو نوع زیر تقسیم بندی کرد.

  • سیستم تولید انرژی متصل به شبکه
  • سیستم تولید انرژی منفصل از شبکه

شارژ کنترلر: شارژ کنترلر وظیفه شارژ کردن باتری ها را توسط پنل خورشیدی بر عهده دارد. شارژ کنترلر خورشیدی گرانتر از شارژ کنترلر معمولی می باشد. شارژ کنترلر یک شارژ باتری می باشد که لازم است با سیستم خورشیدی و همچنین توان متغیر پنل متناسب باشد. این دستگاه می تواند جریان خروجی و ولتاژ را از پنل خورشیدی کنترل کند تا از شارژ شدن بیش از حد باتری جلوگیری کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع رنگ آمیزی سطوح مختلف | چگونه سطوح مختلف ساختمان را رنگ کنیم؟

کلید قطع کننده: وجود کلید مجزا برای خاموش کردن یک سیستم خورشیدی نیاز است. کلید قطع کننده زیاد مورد استفاده قرار نمی گیرد اما بهتر است برای ایمنی بیشتر در سیستم وجود داشته باشد.

باتری: باتری هم در سیستم خورشیدی مستقل و هم در سیستم متصل وجود دارد. هنگامی که امکان تولید برق نباشد باتری می تواند این امکان را به کاربران بدهد تا از سیستم برق خورشیدی استفاده کنند. باتری اهمیت بیشتری برای سیستم مستقل دارد. با در نظر گرفتن نوع سیستم و نوع باتری این قطعه می‌تواند بعد و یا قبل از این اینورتر نصب گردد.

پنل خورشیدی خانگی و مزایای آن

در ادامه برخی از مزایای مربوط به پنل خورشیدی خانگی را بیان می کنیم.

  • پنل خورشیدی دارای کمترین آلودگی می باشد و دوستدار محیط زیست است و به آن آسیب نمی رساند.
  • سیستم تولید برق توسط پنل خورشیدی استهلاک کمی دارد و می‌تواند سالهای زیادی عمر کند.
  • اگر درست از پنل خورشیدی نگهداری شود می تواند تا سه دهه کاربرد داشته باشد.
  • چنانچه برق توسط پنل خورشیدی بیشتر از نیاز تولید گردد می تواند قابل فروش باشد و در واقع منبع درآمد محسوب می گردد.
  • استفاده از پنل خورشیدی خانگی می تواند ایجاد اشتغال کند و همچنین کمک به اقتصاد باشد.

پنل خورشیدی خانگی و معایب آن

در ادامه برخی از معایب استفاده کردن از پنل خورشیدی خانگی را بیان می کنیم.

  • یکی از ویژگیهای پنل خورشیدی خانگی این است که دارای هزینه اولیه زیادی می باشد و شاید نوعی ایراد برای این سیستم محسوب شود. اما اگر از این سیستم نگهداری صحیح شود و مدیریت آن به صورت اصولی انجام گردد، می تواند در طولانی مدت بسیار مقرون به صرفه هم باشد.
  • عملکرد پنل خورشیدی به آب و هوا وابسته است. با در نظر گرفتن اینکه جانمایی این سیستم با توجه به اقلیم هر منطقه صورت می گیرد، اما اگر ساختمانی به سیستم خورشیدی وابسته باشد، با ابری شدن هوا برخی از روزهای سال انرژی برق کافی تولید نخواهد کرد.
  • اگر جزئیات بیشتری از پنل خورشیدی را در نظر بگیریم، ممکن است به کیفیت پایین بعضی از صفحات آن و آسیب رساندن به محیط زیست برخورد کنیم.

این موارد از معایب سیستم پنل خورشیدی به شمار می آیند. اما به طور کلی تولید انرژی توسط پنل خورشیدی کمترین آلودگی را خواهد داشت.

پنل خورشیدی خانگی و کاربردهای آن

با همه مزایایی که درباره پنل خورشیدی عنوان کردیم، ممکن است این سوال پیش آید که پنل خورشیدی در واقع چه کاربردی دارد؟ آیا این سیستم فقط می تواند برق داخل ساختمانها را تامین کند؟ در ادامه مهمترین کاربرد پنل خورشیدی خانگی را بیان می کنیم.پنل خورشیدی خانگی چیست؟/انواع پنل خورشیدی خانگی

تامین کردن برق ساختمان: مهمترین کاربرد سیستم پنل خورشیدی، تامین کردن برق مورد نیاز جهت قسمتهای مختلف ساختمان می باشد.

گرم کردن خانه: با انرژی که توسط پنل خورشیدی تولید می شود، می توان آب گرم را در سیستم گرمایشی خانه تامین کرد.

شارژ کردن باتری گوشی: انرژی خورشیدی می تواند شارژ باتری موبایل را نیز تامین کند. در این شرایط از شارژر مخصوصی که می تواند انرژی خورشیدی را به انرژی که برای باتری موبایل لازم است، تبدیل کند.

گرم کردن آب: یکی دیگر از از کاربردهای پنل خورشیدی، گرم کردن آب می باشد. در واقع آبگرمکن خورشیدی می تواند هزینه های شما را کاهش دهد.

گرم کردن آب داخل استخر: یکی از کاربردهای پنل خورشیدی تامین آب گرم برای استخر می باشد. این کار هم می تواند صرفه جویی زیادی در هزینه انرژی کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کناف چیست و چگونه از کناف در نمای داخلی استفاده می شود؟

پخت و پز: چنانچه با ساخت اجاق خورشیدی آشنایی داشته باشید می توانید از پنل خورشیدی برای پخت و پز نیز استفاده کنید.

تامین برق سیستم تهویه: پنل خورشیدی می تواند برق مورد نیاز برای سیستم تهویه سرویس بهداشتی و تهویه مطبوع را تامین کند.

کدام مکان برای نصب پنل خورشیدی خانگی مناسب است؟

اولین فضایی که جهت قرار گرفتن پنل خورشیدی ممکن است به ذهن برسد پشت بام است. برای آنکه بتوانیم استفاده بهینه از انرژی خورشیدی داشته باشیم، لازم است پنل ها در فضایی که بیشترین میزان نور را دارند قرار داده شوند. بهترین جهت برای قرار گرفتن پنل خورشیدی به طرف جنوب می باشد اما چنانچه شرایط پشت بام به شکلی باشد که بخواهید پنل را به طرف غرب و یا شرق متمایل کنید باز هم مشکلی به وجود نخواهد آمد و از این طریق هم تولید برق امکان پذیر می باشد. پنل خورشیدی را روی زمین هم می توان نصب کرد اما باید زمین مورد نظر، فضای کافی جهت قرار گرفتن پنل را داشته باشد و سایه روی آن نیفتد.

کاربرد پنل خورشیدی در مناطق مختلف

همانطور که گفتیم پنل های خورشیدی دارای دو نوع پلی کریستال و مونو کریستال می باشد. در مناطق گرمسیری، مدل پلی کریستال بسیار مناسب تر است زیرا در برابر افت ولتاژ مقاومت بالایی دارد. برای مناطق سردسیری بهتر است مدل مونو کریستال استفاده شود زیرا این پنل ها در هوای شرجی و سرد راندمان بالایی دارند. برای آنکه پنل خورشیدی مناسب را انتخاب کنید لازم است ابتدا مصارف خود را تعیین کنید. در واقع باید مشخص کنید که در چه ساعاتی از لوازم برقی استفاده می کنید و با در نظر گرفتن محاسبات خود و توان پنل خورشیدی، بهترین انتخاب را انجام دهید.

هزینه سیستم پنل خورشیدی خانگی چقدر است؟

به طور کلی می توان گفت نصب و تهیه پنل خورشیدی خانگی دارای هزینه زیادی می باشد. هزینه نصب کردن سیستم پنل خورشیدی از نوع متصل به شبکه نسبت به سیستم مستقل از شبکه ارزان تر است. بیشترین هزینه را می توان در این سیستم برای تهیه تجهیزات دانست. موارد دیگری مثل نوع صفحات پنل خورشیدی و مساحت آنها می تواند روی هزینه های نهایی تاثیر گذار باشد. پنل خورشیدی خانگی چیست؟/انواع پنل خورشیدی خانگیدر واقع این طور می توان گفت که هزینه پنل خورشیدی در مساحت های بالا نسبت به مساحت های پایین مقرون به صرفه تر است. تامین نیروی برق از سیستم پنل خورشیدی هزینه بر است اما با رواج یافتن این نوع از انرژی می توان از مزایای زیاد آن بهره برد و اگر حمایت دولت هم باشد امکان نصب کردن این پنل ها برای ساختمان ها به وجود خواهد آمد. برخی از کارشناسان اعتقاد دارند به علت هزینه های زیاد تجهیزات پنل خورشیدی امروزه استفاده از این سیستم در خانه ها مقرون به صرفه نخواهد بود.

کلام آخر

در این مطلب از ایبک امداد، با سیستم پنل خورشیدی خانگی، مزایا و معایب آن و انواع مختلف این سیستم آشنا شدیم. ایران عزیز ما مقدار زیادی نور خورشید دریافت می کند و به همین خاطر می تواند بستر مناسبی برای توسعه دادن این تکنولوژی باشد. چنانچه شما نیز به فکر تامین انرژی از سیستم پنل خورشیدی خانگی می باشید، بهتر است با کارشناسان و متخصصین که در این زمینه مهارت دارند مشورت کنید تا با بهترین شرایط و هزینه بتوانید از مزایای این انرژی پاک استفاده کنید.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

پنل خورشیدی خانگی چیست

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

پنل خورشیدی خانگی چیست؟/انواع پنل خورشیدی خانگی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا