خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

دستگاه لوله بازکنی با فنر چیست و چگونه کار می کند؟

روش کار با دستگاه لوله با فنر و نکات ایمنی جهت استفاده از آن

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

حتماً شما هم در مکان های مختلف تبلیغات و برچسب هایی را در خصوص لوله بازکنی با فنر دیده اید و شاید برایتان سوال شده باشد که دستگاه لوله بازکنی با فنر چیست و چگونه کار می کند. در این مقاله از مجموعه ایبک امداد به طور کامل روش کار این دستگاه و مدل های متفاوت آن را بیان می کنیم. در همین ابتدا بگوییم که دستگاه لوله بازکنی دارای سیستم چرخان است که می توان با آن انواع ابزار آلات را مشاهده کرد.

دستگاه لوله بازکنی با فنر چیست

لوله بازکنی با فنر دستگاهی است که به وسیله آن می توان هرگونه مسدودیت در قسمت های مختلف لوله و راه های فاضلاب ساختمان را برطرف نمود. این دستگاه دارای یک فنر بلند و منعطف می باشد که تا عمق لوله ها نفوذ پیدا می کند و یک موتور برقی دارد که به واسطه آن می تواند به چپ و راست گردش کند. دستگاه هایی که قابلیت باز کردن لوله ها را دارد، انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  • دستگاه های تمام اتوماتیک
  • دستگاه نیمه اتوماتیک
  • فنرزنی لوله به صورت ساده

اقدامات لازم جهت مواجهه با گرفتگی لوله ها

هنگامی که لوله فاضلاب گیر می کند، آب و کثیفی ها از سینک آشپزخانه یا از توالت سرریز می شود.  تصور اینکه چنین اتفاقی برای یک خانه رخ دهد وحشتناک است در چنین شرایطی اغلب باید تمامی لوازم از منزل خارج شوند و بعد از تمیز کردن خانه و شستشوی کامل کف، وسایل برگردانده شود.

در حقیقت اقداماتی که در هنگام گرفتگی لوله فاضلاب و سرریز شدن آب از آن باید انجام دهید و حتی از اسباب کشی خانه نیز سخت تر است. بنابراین در هنگام گرفتگی لوله های فاضلاب باید سریعاً اقدام به رفع گرفتگی نمایید. در این زمان دو روش جهت برطرف نمودن گرفتگی وجود دارد، که عبارتند از:

  • باز کردن انشعابات با مواد اسیدی و شیمیایی
  • بهره مندی از دستگاه لوله بازکنی با فنر

استفاده از روش اول به جهت اینکه دارای ترکیبات شیمیایی زیاد و بوی بدی می باشد، ممکن است علاوه بر به خطر انداختن سلامتی انسان باعث پوسیدگی لوله ها نیز شود. بنابراین پیشنهاد ما استفاده از روش دوم و بهره مندی از دستگاه رفع گرفتگی انشعابات با فنر می باشد.

فنر لوله بازکنی چیست؟

دستگاه لوله بازکنی دارای یک فنر با انعطاف بالا و از جنس فولاد می باشد. این فنر قابلیت برداشتن هر گونه گرفتگی و عامل مسدودی را از سر راه لوله ها دارد. بدون اینکه هیچ گونه آسیبی به سیستم لوله کشی ساختمان وارد نماید.

در اکثر موارد از این دستگاه برای برطرف نمودن گیر و گرفتگی سینک ظرفشویی و توالت های ایرانی استفاده می شود. سینک های ظرفشویی به جهت شستن ظروف و چرب بودن آن ها بسیار زیاد در معرض گرفتگی قرار دارند. فنرهای لوله بازکن به سادگی می تواند چربی های داخل لوله را حذف کنند. البته برای توالت های فرنگی این دستگاه چندان مناسب نیست.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ترفند های کلیدی برای لوله کشی ساختمان | اصول لوله کشی ساختمان

انواع فنر

انواع فنر در مدل های مختلف برقی و دستی تولید و به بازار عرضه شده است که هر یک عملکرد خاصی دارند. معمولاً از فنر های دستی جهت رفع گرفتگی جزئی استفاده می شود و فنرهای برقی نیز در مواردی که گرفتگی های حاد در لوله ها ایجاد شده باشد، قابلیت استفاده دارند.

روش عملکرد فنرهای دستی

فنرهای دستی دارای ظاهری باریک و طویل در متراژ یک متر و جنس فولاد می باشند. برای رفع گیر انشعابات ساده و تا عمق ۱ متر مناسب هستند. در مواردی که لوله به شکل حرف انگلیسی u می باشد، کافیست هنگامی که فنر به این قسمت می رسد، با فشار دادن دستگیره آن را کمی خم کنید تا مطابق با شکل تخلیه تنظیم شود.

در هنگام کار با فنرهای دستی حتماً باید از لوازم ایمنی از جمله دستکش و عینک استفاده نمایید. به طور مداوم و بدون وقفه فنر را به سمت جلو هل دهید تا به قسمت گرفتگی لوله فشار وارد آید و راه باز شود.

دستگاه لوله بازکنی با فنر

روش عملکرد دستگاه فنر الکتریکی

فنر های برقی برعکس فنرهای دستی به نیروی دست نیاز ندارند و مانند یک مته پر قدرت و استفاده از نیروی برق قابلیت فشار زیادی به فنر را دارد تا پرقدرت وارد لوله شود. هنگامی که فنر دستی با نیروی دست پاسخگو نیست و عملرد خوبی ندارد، بهتر است جهت برطرف نمودن گیر انشعابات لوله ها از فنر برقی استفاده کنید.

فنر برقی قابلیت باز کردن لوله ها تا عمق ده متر را دارد. البته کار با این دستگاه فقط توسط افراد متخصص و کاربلد باید صورت گیرد. نیرویی که برای راه اندازی فنر لازم است، به وسیله موتور برقی تامین می شود.

عمدتاً سر فنر قابل تعویض می باشد و متناسب با نوع گرفتگی می توان آن را تنظیم کرد.

انواع سر فنر برقی عبارتند از:

  • ابزارگیر
  • سرفنر چاقویی
  • گوزه ای شکل
  • سرفنر الماسی
  • سرفنر اسیدی

مزایای استفاده از دستگاه لوله بازکن

لوله بازکنی با راه های جدید روشی جایگزین برای محلول های شیمیایی و اسیدی می باشند. چرا که این نوع دستگاه ها  بدون اینکه ضربه ای به لوله ها ایجاد شود، با سرعت بالا گرفتگی ها را رفع می نماید. به طور کلی مزایای استفاده از دستگاه لوله بازکنی با فنر را می توان شامل موارد زیر دانست:

  • دستگاه دارای ابعاد کوچکی است و به سادگی قابلیت جابجایی دارد.
  • جهت روشن نمودن دستگاه صرفا باید آن را به جریان برق متصل نمایید.
  • این دستگاه دارای یک مخزن جهت جمع شدن فنر است.
  • باز کردن هر گونه عامل مسدودی هر اندازه که شدید باشد، با این دستگاه ممکن است.
  • جهت سهولت استفاده از این دستگاه سر فنرهای زیادی با قابلیت های مختلفی تولید شده است.
  • با استفاده از این دستگاه می توان لوله های طویل در متراژ بالا را نیز باز نمود.
  • سرعت عملکرد این دستگاه نسبت به دیگر روش ها بسیار بالاتر است.

نکات مهم و اصولی برای کار با دستگاه لوله بازکنی فنر

  • در صورتی که از نحوه کار و روش استفاده از این دستگاه اطلاع ندارید، اقدام به روشن نمودن آن نکنید.
  • کار با این دستگاه بسیار خطرناک است و احتمال ایجاد آسیب های جدی به شما و یا حتی شکستگی لوله ها بسیار بالاست.
  • حتما از دستکش در حین کار استفاده کنید. چرا که نداشتن دستکش باعث ایجاد جراحات و بریدگی در دستان شما می شود.
  • مدل های مختلف فنر های این دستگاه برای متراژ های متفاوتی تولید شده اند، که باید با در نظر داشتن عمق گرفتگی لوله یکی را انتخاب نمود.
  • بعد از اینکه فنر را داخل لوله قرار داده اید و با فشار آن متوجه گرفتگی شده اید، باید اقدام به چرخاندن فنر نمایید.
  • برای رفع گیر و عامل مسدودی توالت از فنری که مختص آن است، استفاده کنید. چرا که استفاده از فنرهای عادی به جهت انعطاف پذیری کمتری که دارد، ممکن است باعث ایجاد آسیب به دیواره توالت شود.
  • سر فنر را بر اساس نوع گرفتگی انتخاب کنید.
  • حتماً با یک متخصص مشورت کنید و از تجربه افراد کاربلد بهره مند شوید. چرا که عدم آگاهی و دانش شما در خصوص کار با این دستگاه می ‌توانند به جای بیرون کشیدن مواد، آلودگی ها را به قسمت های دیگر لوله انتقال دهد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش باز کردن گرفتگی لوله فاضلاب ماشین لباسشویی | رفع گرفتگی لوله فاضلاب لباسشویی

روش کار با دستگاه لوله بازکنی با فنر

برای آغاز به کار با این دستگاه ابتدا فنی کار یا اپراتور مورد نظر سر فنر را به قسمت داخلی لوله وارد می کند. بعد از این کار موتور  دستگاه را روی چرخش پایین روشن می نماید. همزمان با چرخش موتور فنر به داخل لوله می رود و در صورتی که با گرفتگی هایی روبرو شود، اپراتور به راحتی احساس می کند.

در این صورت دور موتور را افزایش می دهد تا فشار بیشتری بر عامل گرفتگی ایجاد نماید تا بتواند لوله را به صورت کامل باز کند.

ناگفته نماند که هر فنر دارای سر فنرهای مختلفی است که با توجه به نوع گیر و مسدودیت کاربرد هر یک با یکدیگر فرق دارد.

در نتیجه در زمان کار با این دستگاه حتماً به سر فنر توجه داشته باشید. بعد از اینکه لوله باز شد، فنر از آن خارج می شود.

با دستگاه لوله بازکنی با فنر چه نوع گرفتگی هایی باز می ‌شوند؟

یکی از بهترین راه های باز کردن عامل مسدودی لوله ها استفاده از دستگاه لوله بازکنی با فنر می باشد. این دستگاه می‌تواند تمامی انواع گرفتگی ها را رفع نماید. از این دستگاه در موارد زیر استفاده می شود:

  • رفع گرفتگی سیفون توالت و کف شور آن
  • از بین بردن گرفتگی لوله های کف شور پارکینگ و حیاط
  • برطرف نمودن گرفتگی های حمام و سرویس بهداشتی
  • باز کردن گرفتگی های توالت ایرانی

دستگاه لوله بازکنی با فنر

نکات ایمنی لوله بازکنی با فنر برقی

قبل از روشن کردن  دستگاه توجه داشته باشید که موتور با سرعت بالا تنظیم نشده باشد. در این صورت ممکن است فنر پیچ بخورد و به شما یا اطراف آسیب وارد نماید.

دستکش مخصوص برای جلوگیری از ایجاد آسیب به دست هایتان استفاده کنید.

در صورتی که آشنایی کامل با این دستگاه را ندارید اقدام به استفاده از آن ننمایید.

بهترین راه برای رفع عامل مسدودی لوله ها استفاده از کمک افراد متخصص است. این افراد به دلیل تجربه بالایی که دارند با کمترین کثیفی و با سرعتی بالا اقدام به رفع گرفتگی های لوله می کنند.

 برای این کار می توانید با شماره های مندرج در صفحه تماس بگیرید و از کارشناسان مجموعه تخصصی ایبک امداد درخواست اعزام نیرو نمایید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دستگاه لوله بازکنی با فنر

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چگونگی کار با دستگاه لوله بازکنی با فنر

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا