خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

سپتیک تانک چیست | نحوه تخلیه سپتیک تانک

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

سپتیک تانک به محیطی می گویند که در آن باکتری های بی هوازی می باشند و این باکتری ها در حال تجزیه مواد آلی مانند لجن ها و فضولات و غیره هستند. به دلیل رشد روز افزون جمعیت، جمع آوری فضولات انسانی و همچنین زباله به موضوع مهمی تبدیل شده که بعضی از آشپزخانه ها، هتل ها، مجتمع های مسکونی و غیره را مجبور کرده است که از سپتیک تانک در سیستم تخلیه فاضلاب استفاده کنند. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم شما را با سپتیک تانک و نحوه تخلیه آن آشنا کنیم با ما همراه باشید.

سپتیک تانک چه کاربردی دارد؟

معمولاً سپتیک تانک یک محفظه بزرگ است که قبل از قسمت ورودی فاضلاب به چاه، نصب شده و باعث خواهد شد که فاضلاب ها به طور مستقیم وارد چاه یا طرح اگو نشوند.
کار اصلی سپتیک تانک این است که درصدی از خلوص فاضلاب خانگی را به فاضلاب شهری برساند و در نهایت در جاهایی که از چاه جذبی استفاده می شود باعث بسته نشدن چشمه های خاک و همچنین مانع از وارد شدن مواد زائد به آب های زیرزمینی خواهد شد و در مواردی دیگر هم باعث می شود تصفیه فاضلاب شهری راحت تر شده و کمک زیادی به محیط زیست شود.

اهمیت تصفیه فاضلاب های خانگی هم مانند فاضلاب های بیمارستانی می باشد یعنی اینکه همانطور که فاضلاب بیمارستانی قبل از وارد شدن به فاضلاب های شهری تصفیه می شود، فاضلاب هتل‌ها، آشپزخانه ها و منازل هم باید قبل از اینکه به چاه ها و فاضلاب های شهری وارد شوند، تصفیه شود.

سپتیک تانک

اجزای سپتیک تانک فاضلاب

سپتیک تانک به طور کلی از یک محفظه نفوذ ناپذیر تشکیل شده تا فاضلاب نتواند به بیرون نشت کند و باعث خرابی و آلودگی محیط زیست شود. در ادامه می خواهیم شما را با اجزای سپتیک تانک آشنا کنیم اجزای سپتیک تانک عبارتند از:

  • ورودی و حوضچه اول سپتیک
  • مخزن دوم یا مخزن تخلیه
  • دریچه بازدید و تخلیه

۱- ورودی و حوضچه اول سپتیک

فاضلاب ساختمان به طور معمول به وسیله لوله به سپتیک تانک و یا حوضچه سپتیک وصل می شود. این ورودی به مخزن اول سپتیک می ریزد که ۷۰ درصد حجم تانک را تشکیل داده است.
در حوضچه اول سپتیک، فضولات و همچنین مواد جامد بعد از شناور بودن، ته نشین شده و در نهایت به وسیله باکتری های بی هوازی تجزیه می شوند و حجم آنها کم می شود. چربی ها، آب و ذرات معلق دیگر هم از راه لوله واسطه به داخل مخزن دوم می ریزد. البته گازهایی که از تجزیه مواد آلی به وجود می آید که بیشتر هم متان است به وسیله لوله ونت از داخل سپتیک به طرف بیرون هدایت خواهد شد.

۲- مخزن دوم یا مخزن تخلیه

در مخزن تخلیه و یا همان مخزن دوم هم فاضلابی که تصفیه شده کم‌کم شفاف شده و ذرات ریز آن هم ته نشین خواهد شد و سپس آب به طرف فاضلاب شهری و یا چاه فاضلاب خارج شده و در این مرحله تصفیه فاضلاب در سپتیک تانک تمام می شود.
حالا اگر با وجود این چاه، لوله های فاضلاب مسدود شود نمی تواند به دلیل پر شدن سپتیک باشد زیرا چاه سپتیک اگر پر شود سرریز خواهد شد. توصیه می کنیم به هیچ وجه ماده تجزیه کننده داخل لوله نریزید زیرا ممکن است به سپتیک تانک آسیب بزند. اگر متوجه گرفتگی لوله منزل شدید بهترین روش مراجعه به شرکت های خدماتی لوله بازکنی است تا مشکل گرفتگی لوله فاضلاب برطرف شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  قوانین حفر چاه فاضلاب و رعایت نکات ایمنی | آشنایی با اصول حفر چاه

۳- دریچه بازدید و تخلیه

به دلیل اینکه باید حوضچه لجن و یا همان مخزن اول، سالی یکی دوبار نسبت به حجم مخزن و مقدار فاضلاب، خالی شود به همین دلیل برای مخزن اول و دوم یک درب طراحی می کنند که به وسیله همان درب می توان بدنه سپتیک را بازدید کرد و همینکه می توان لجن های مخزن اول را هم بعد از اینکه پر شد به کمک ماشین های فاضلاب که پمپ خلاء دارند، خالی کرد.

موارد مصرف سپتیک تانک چیست؟

در ادامه می خواهیم شما را با کاربرد سپتیک تانک آشنا کنیم. معمولاً موارد مصرف سپتیک تانک عبارتند از:

  • در هتل‌ها
  • در پروژه های ساختمانی که برای مدت طولانی طول می کشد.
  • رستوران های بزرگی که خروجی مواد زائد و چربی در آنها زیاد باشد.
  • مجتمع های مسکونی و آپارتمان ها در مناطقی مانند شمال کشور که سطح آبهای زیرزمینی در آنجا بالا بوده و نمی توان چاه فاضلاب در آن مکان حفر کرد.
  • مناطقی که در هنگام کندن چاه به شنزار برخورد نکنید.

استفاده از سپتیک تانک باید یک فرهنگ شود تا بتوانیم محیط زیست سالمی داشته باشیم و با تصفیه فاضلاب شهری به طور کامل بتوانیم در مصرف آب هم صرفه جویی کنیم.

روش تخلیه لجن های سپتیک تانک و لایروبی آن

همانطور که گفتیم منظورمان از سپتیک نوعی تانکر جمع آوری فاضلاب می باشد که در شبکه های فاضلاب امروزی از آن استفاده می کنند. این تانکر بعد از مدتی پر شده و نیاز به تخلیه و همچنین لایروبی دارد. در اصل سپتیک، تانکر جمع آوری فاضلاب می باشد که امروزه به جای چاه فاضلاب از آن استفاده می شود و به آن بخش گند انبار هم می گویند که نسبت به چاه فاضلاب فواید بیشتری دارد.

سپتیک تانک برای محیط زیست هم ضرر ندارد با وجود اینکه چاه های فاضلاب ممکن است باعث آلودگی آب های زیرزمینی شود. استفاده از سپتیک تانک برعکس چاه های فاضلاب، به محیط زیست آسیب نمی رساند.
البته باید بعد از مدتی سپتیک تانک را تخلیه کرد. از سپتیک برای محیط هایی استفاده می کنند که به شبکه های فاضلاب دسترسی نداشته باشند.

از سپتیک تانک می توانید برای ذخیره کردن فاضلاب انسانی هم استفاده کنید به این صورت به طبیعت هم ضرر وارد نشده و می توان از آب تصفیه شده آن هم استفاده کرد. طراحی این تانکرها به شکلی است که آب و فاضلاب در آن به طور جداگانه قرار گرفته و فاضلاب باقی‌مانده در سپتیک تانک تخلیه می شود ولی آب تصفیه شده و دوباره وارد طبیعت می شود.

مزایای تخلیه به روش سپتیک تانک چیست؟

در ادامه می خواهیم مزایایی تخلیه به روش سپتیک تانک را برایتان بیان کنیم که عبارتند از:

  • دفع بهداشتی فاضلاب های انسانی و صنعتی
  • به صرفه بودن از جهت اقتصادی نسبت به روش سنتی
  • حفظ سلامت محیط زیست
  • تخلیه بدون نیاز به تخریب کردن محل درب چاه
  • قابلیت نصب آسان

لزوم تخلیه سپتیک فاضلاب چیست؟

همانطور که گفتیم سپتیک های فاضلاب، محلی هستند برای انباشته شدن فاضلاب ها که بعد از مدتی هم پر خواهند شد. این انبار های فاضلاب، بعد از اینکه پر شدند باید تخلیه شده تا بتوانند دوباره فاضلاب را دریافت کنند. اگر سپتیک فاضلاب را تخلیه نکنید ظرفیتی برای دریافت فاضلاب اضافه ندارد و فاضلاب تولیدی هم از ورودی های فاضلاب بیرون می زند.
در صورتی که متوجه شدید سپتیک پر شده است باید به شرکت‌های معتبر تخلیه چاه مراجعه کنید تا با کمک تانکر مکنده فاضلاب، سپتیک را تخلیه کنند. تانکرهای مکنده می‌توانند به‌راحتی فاضلاب داخل سپتیک را تخلیه کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش روش لوله کشی سرویس بهداشتی

زمان تخلیه سپتیک تانک

زمان تخلیه مخزن سپتیک به عوامل زیادی بستگی دارد که عبارتند از:

  • تعداد افراد
  • جنس و ابعاد تانک
  • حجم مواد جامد داخل آن
  • حجم فاضلاب ورودی
  • و….

وقتی حجم فاضلاب ورودی سپتیک بالا باشد فاصله های زمانی تخلیه هم کمتر می‌شود و این کار باید زودتر انجام گیرد. در زمانی که مواد جامد تجزیه نشده داخل تانک سپتیک، زیاد شود حجم تانک هم پر خواهد شد.

البته مقدار چربی کف سپتیک تانک هم می تواند بر زمان تخلیه تأثیر داشته باشد. به طور کلی می توان گفت که تخلیه سپتیک تانک را باید در بازه های زمانی یک تا پنج سال انجام دهید که باید بر اساس شرایط تانک، تخلیه در زمان معین انجام شود.

بهترین زمان برای تخلیه کردن سپتیک تانک وقتی است که حجم فاضلاب ته نشین شده و همچنین چربی تصفیه شده در آن بالا باشد و مقدار لجن کف آن هم یک سوم تانک را در بر گرفته باشد.

لایروبی و تخلیه سپتیک تانک

بعد از اینکه تخلیه سپتیک تانک انجام شد باید شخصی با مهارت زیاد وارد تانک شود و با وسایل و با ابزار مخصوص، سپتیک تانک را از رسوبات و لجن، پاک کند. این کار باید حتماً با مهارت و دقت انجام شود تا به تانک آسیب نرسد. با این کار مواد اضافه ای که به بدنه تانک چسبیده است از بین رفته و قدرت تانک برای نگهداری فاضلاب بیشتر خواهد شد.
لایروبی کمک زیادی به عملکرد بهتر تانک می‌کند و مدت زمان بیشتری طول می کشد تا تانک دوباره پر شود.

دقت داشته باشید که فرایند تصفیه در سپتیک تانک به وسیله باکتری ها انجام شده و بهتر است مقداری از لجن در داخل سپتیک تانک باقی بگذارید تا فرایند تصفیه کردن دچار اختلال نشود.
لایروبی سپتیک تانک هم مانند تخلیه اهمیت زیادی دارد و باعث کم شدن هزینه های بعدی خواهد شد به همین دلیل توصیه می کنیم هر بار که سپتیک تانک را تخلیه می کنید حتماً لایروبی هم انجام دهید.

سپتیک تانک

جمع بندی

تخلیه سپتیک تانک به طور مرتب و دوره‌ای یکی از ملزومات سیستم فاضلاب می باشد که برای حفظ سلامت تانک بسیار مهم است. زمان تخلیه تانک سپتیک، اهمیت زیادی دارد و اگر به موقع تخلیه را انجام ندهید باعث انباشته شدن جامدات و لجن در سپتیک شده و عملکرد آن را هم دچار اختلال خواهد کرد.
در این مقاله از ایبک امداد شما را با روش تخلیه سپتیک تانک و همچنین لایروبی آن به طور کامل آشنا کردیم.

توصیه می کنیم قبل از اینکه اقدام به تخلیه سپتیک تانک کنید حتماً با دقت این مقاله را مطالعه کرده و نکاتی را که اشاره کردیم توجه کنید تا دچار مشکل نشوید.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

سپتیک تانک چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

لزوم تخلیه سپتیک فاضلاب چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا