خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

ونت تر و ونت خشک چیست | اهمیت استفاده از ونت

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

ونت به معنای هواکش می باشد و در سیستم های فاضلاب باید حتماً تهویه هواکش طبق استانداردهای ساختمان انجام شود. ونت دو وظیفه دارد، یکی اینکه به حرکت بهتر آب و همچنین تخلیه بهتر فاضلاب در سیفون کمک کند. دوم اینکه گازهای تولید شده را در مسیر فاضلاب به طرف بیرون هدایت کند.

طراحی لوله های ونت باید به شکلی باشد که هوا بتواند به راحتی از لوله ها خارج شده و در صورت نیاز هم جهت تأمین حرکت فاضلاب وارد لوله ها شود. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم شما را با کاربرد ونت خشک و ونت تر فاضلاب آشنا کنیم و بگوییم عدم استفاده از ونت چه عواقبی دارد با ما همراه باشید.

ونت چیست؟

وقتی در خروجی لوله فاضلاب مشکلی به وجود می آید؛ ممکن است شما تصور کنید لوله ها دچار آسیب دیدگی شده اند ولی در بیشتر مواقع دلیل این مشکل، ونت فاضلاب می باشد. می خواهیم به شما در مورد ونت و عملکرد آن و همچنین انواع ونت توضیحاتی بدهیم با ما همراه باشید. ابتدا به این سوال که ونت چیست پاسخ خواهیم داد. ونت نوع خروجی لوله و یا در اصل همان هواکش می باشد که فشار هوا را در سیستم های لوله کشی تنظیم خواهد کرد. همانگونه که در سیستم لوله کشی لوله، زهکش یا همان خروجی فاضلاب باید وجود داشته باشد تا فاضلاب و آب را به بیرون ساختمان هدایت کند، وجود ونت هم در سیستم های لوله کشی بسیار اهمیت دارد. ونت باعث خواهد شد که بوی بد فاضلاب و گاز های ناشی از فاضلاب لوله ها، به خارج لوله هدایت شود و در مقابل آن هم، هوای تازه بتواند وارد لوله شود تا جریان آب بهبود پیدا کند. لوله های ونت به شکل عمودی از داخل ساختمان منزل به سقف ساختمان وصل می شود. هیچ آبی از این لوله عبور نمی کند فشار گاز هایی که در داخل لوله هستند باعث خارج شدن هوای اضافه از این لوله می شوند و همچنین در ادامه هوای تازه هم از لوله ها وارد می شود.

شاید از خود بپرسید که اهمیت وجود لوله ونت چیست؟ و چرا باید در سیستم لوله کشی ساختمان از ونت استفاده کنیم؟ باید بگوییم که هدف از این سیستم لوله کشی، انتقال فاضلاب و آب به خارج از ساختمان بدون بروز مشکل است. لوله های زهکشی و ونت با هم کار می کنند. لوله های زهکشی ابتدا فاضلاب را به خارج از خانه هدایت خواهد کرد و در مقابل آن هم، ونت هوای تازه را به لوله های زهکش وارد می‌کند تا فاضلاب و آب بدون مشکل جریان پیدا کنند.

ونت خشک

انواع لوله های ونت

لوله ونت از جنس های متفاوتی دارد که با توجه به نوع ساختمان که صنعتی می باشد یا غیر صنعتی، جنس لوله هم تفاوت دارد و علاوه بر این لوله‌های ونت به قسمت های مختلفی تقسیم می‌شوند که هر کدام از آنها نام متفاوتی دارد در ادامه می خواهیم شما را با آنها آشنا کنیم.

  1. Venet stack
  2. Stack vent
  3. Yoke vent
  4. Branch venet
پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش های رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه

۱- Venet stack

ونت استک لوله های عمودی می باشند که به سیستم های زهکشی ساختمان وصل شده و از زیر شیروانی عبور می‌کنند و به بالای پشت بام می رسند به این لوله ها، لوله های هواکش هم می گویند. هدف لوله ونت استک، جمع آوری کردن گازهای ناشی از فاضلاب ها و همچنین تخلیه گازهای سمی ناشی از فاضلاب باشد.

۲- Stack vent

استیک ونت از جهت نام شباهت زیادی به ونت استیک دارد ولی در اصل به قسمتی از لوله می گویند که از سقف شروع شده و چند سانتیمتر هم بالاتر از سقف می رود است.

۳- Yoke vent

این لوله کشی برای ساختمان هایی که دارای طبقات زیاد هستند، استفاده می شود در این حالت لوله قائم فاضلاب، به لوله قائم هواکش وصل می شود و شیب آنها هم به طرف لوله های فاضلاب می باشد.

۴- Branch venet

این لوله از ترکیب یک و یا چندین لوله ونت درست می شود که جهت سیستم هواکشی در سرویس های بهداشتی از آن استفاده می کنند. و این لوله ونت به ونت استک یا استک ونت متصل است. از جهت عملکرد سیستم لوله های ونت هم به دو دسته تقسیم خواهد شد که به آن ونت تر و  ونت خشک می گویند در ادامه شما را با آنها آشنا می کنیم.

آشنایی با ونت خشک

در ونت خشک جریان آبی وجود نداشته و کاملاً خشک می باشد این لوله ها از پایین ترین لوله کشی فاضلاب شروع شده و به بدنه ی اصلی فاضلاب وصل می شود. در این حالت هیچ کدام از قسمت های لوله ونت به جریان خروجی و ورودی آب وصل نیستند و در طول مسیر هم نباید به هیچ وجه با جریان آب در ارتباط باشد ساختمان هایی که دارای چند طبقه می باشند ونت را در کنار توالت ایرانی یا فرنگی قرار داده و لوله ها را هم به سمت بالای ساختمان می برند . در هر کدام از این طبقه ها لوله ها به این لوله ونت وصل شده و در آخر هم به طرف خروجی سقف ساختمان هدایت می شوند.

آشنایی با ونت تر

ونت تر برعکس ونت خشک کاملاً با آب در ارتباط است در این سیستم، لوله ولت در طبقه اول که نقطه شروع لوله می باشد به عنوان لوله ونت و همچنین در طبقه های بالا هم به عنوان لوله های خروجی فاضلاب، مورد استفاده قرار می گیرند. لوله ونت تر هیچ گاه از آب پر نخواهد شد.

روش عملکرد ونت

برای اینکه با عملکرد لوله ونت آشنا شوید باید یک بطری پر از آب را تصور کنید که آن را برعکس کرده تا آبهای داخل آن خالی شود. متوجه می شوید که آب به شکل یک دست از بطری خارج نمی شود و به دلیل کم بودن فشار هوا که در انتهای بطری قرار دارد هر چند لحظه یکبار، اکسیژن از در خروجی خارج شده و وارد بطری خواهد شد. یک بار دیگر این آزمایش را تکرار کنید ولی این بار اول در انتهای بطری یک سوراخ ایجاد کنید و بعد از آن باتری را برعکس کنید. متوجه خواهید شد که آب به شکل یک دست با سرعت از باتری خارج می شود.

به همین شکل این لوله می تواند گاز های فاضلابی را خارج کنند تا فاضلاب به شکل یک دست از لوله بیرون برود و به لوله ها هم فشاری وارد نشود. ولی این تنها عملکرد لوله ونت نیست به طور کلی می توانیم بگوییم که برای توضیح دقیق درباره عملکرد لوله ونت، باید به وظیفه و همچنین قسمت های مختلف لوله کشی ونت آشنا شوید. سیفون فاضلاب یکی از قسمت های لوله کشی می باشد که آن را در ابتدای فاضلاب نصب کرده اند. طراحی این سیفون به شکلی است که هر بار که از آن استفاده می کنید مقداری آب در داخل سیفون باقی می ماند. وظیفه آب داخل سیفون این است که از وارد شدن بوی بد فاضلاب به داخل محیط جلوگیری می کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع روش لوله کشی ساختمان | بهترین روش لوله کشی ساختمان

به دلایل متفاوتی مانند استفاده نکردن طولانی از فاضلاب، آبی که در داخل سیفون قرار دارد بخار می شود. در این حالت ممکن است بوی بد و آزار دهند فاضلاب در محیط پخش شود.

حتماً در این حالت متوجه خواهید شد که چقدر لوله ونت با اهمیت است این لوله از وارد شدن بوی بد فاضلاب به محیط جلوگیری کرده و گازهای فاضلابی را هم به خارج منزل هدایت می کند.

اهمیت و مزایای استفاده از لوله ونت

همانطور که در ابتدا برایتان توضیح دادیم لوله های ونت در سیستم لوله کشی فاضلاب اهمیت بسیاری دارند. گاهی از اوقات مشکلاتی که برای این سیستم اتفاق می افتد ناشی از عملکردهای نادرست و یا آسیب دیدن لوله ونت در ساختمان است اگر لوله ونت دچار آسیب شود گازهای ناشی از فاضلاب تخلیه نشده و باعث می شود عمل تخلیه فاضلاب هم به کندی انجام شود در این حالت ممکن است آب داخل سینک به شکل کند خالی شود. به مرور زمان به دلیل تخلیه نشدن گاز و همچنین نرسیدن هوا به لوله ها، رسوبات زیادی در لوله فاضلاب ایجاد می‌شود. این رسوبات می تواند به لوله ها آسیب رسانده و برای شما هزینه زیادی را به دنبال داشته باشد خالی کردن سیفون لوله و همچنین هدایت بوی فاضلاب به داخل ساختمان از مشکلات دیگری است که در هنگام خرابی لوله ونت به وجود می آید

مزایا و معایب استفاده از لوله ونت چیست؟

استفاده از لوله ونت بسیار اهمیت دارد و بعضی از اوقات مشکلاتی که برای سیستم های لوله کشی به وجود می آید ناشی از عملکرد غلط و یا حتی آسیب دیدگی لوله ولت است و باعث خواهد شد که گاز های فاضلابی لوله ها تخلیه نشده و عملیات تخلیه هم به کندی انجام شود.

در این حالت آبی که در داخل سیفون است به کندی خارج می شود و به مرور زمان به دلیل تخلیه نشدن گاز فاضلاب و همچنین نرسیدن هوا به لوله ها، در داخل لوله های فاضلاب، رسوباتی به وجود می‌آید. این رسوبات می توانند به لوله ها آسیب زیادی برسانند و هزینه زیادی برای شما در بر دارد. خالی کردن مخزن سیفون و همچنین هدایت کردن بوی فاضلاب داخل ساختمان، یکی دیگر از مشکلاتی می باشد که در هنگام خراب شدن لوله ونت به وجود خواهد آمد.

ونت خشک

سخن پایانی

تلاش کردیم در این مقاله از ایبک امداد شما را با ونت خشک و تر و اهمیت آنها در سیستم لوله کشی فاضلاب و همچنین روش کار با ونت، آشنا کنیم نکته مهمی که حتماً باید به آن توجه کنید این است که انجام لوله‌کشی ونت باید به وسیله اشخاص متخصص انجام شود زیرا انجام اشتباه اینکار ممکن از باعث مشکلات زیادی بشود.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

ونت تر و ونت خشک چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزایا و معایب استفاده از لوله ونت چیست؟

امتیاز کاربر: ۴.۳ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا