خدمات جوشکاری
موضوعات داغ

الکترود و سیم جوش co2 چیست و چه کاربردی دارد؟

آشنایی کامل با الکترود و سیم جوش co2 ، قیمت الکترود و سیم جوش co2 ایرانی و خارجی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در این مقاله به سراغ الکترود و سیم جوش co2 خواهیم رفت و به دو دسته تولید داخل و خارج این محصول سر می زنیم و کیفیت و قیمت هر دو آن ها را با هم مقایسه خواهیم کرد ، ابتدا قبل از اینکه به مقایسه و بررسی تخصصی بپردازیم شما را با این محصولات بیشتر آشنا خواهیم کرد ، اگر شما هم تمایل دارید تا با الکترود و سیم جوش co2 بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید.

همانطور که می دانید صنعت دنیای امروز به شدت در حال رشد است ، جلوگیری از این رشد غیرممکن است و تنها راه قرار گرفتن در مسیر این صنعت خواهد بود ، این صنعت ماشینی نیاز به گسترش و تعمیر دارد و برای تعمیر این ماشین ها نیاز به متصل کردنشان است پس در نتیجه به این موضوع خواهیم رسید که صنعت ماشینی امروز تا حد زیادی وابسته به دنیای جوشکاری است .

برای صنعت جوشکاری تجهیزات زیادی وجود دارد که در این مقاله برایتان به سراغ الکترود و سیم جوش های co2 رفتیم ، برای اینکه بتوانید با این محصولات بهتر آشنا شوید، برای اینکه بتوانید این محصولات را به سادگی درک کنید بهتر است قدم به قدم جلو برویم و شما هم بصورت قدم به قدم با ما همراه باشید پس ابتدا به سراغ توضیحات سیم جوش و سپس الکترود و تفاوت های آن ها خواهیم رفت و بعد از آن بصورت تخصصی شما را با سیم جوش های co2 آشنا خواهیم کرد در بخش خدمات ایبک با ما همراه باشید.

شرکت اورین الکتریک ، تولید کننده انواع دستگاه جوشکاری رکتی فایر ، تکفاز و سه فاز اینورتری ، دستگاه جوشکاری CO2 ، و دستگاه جوش آرگون و برش پلاسما ، آماده ارائه و فروش محصولات تولیدی و همچنین خدمات درخواستی به مشتریان محترم ، می باشد . به منظور تماس با کارشناسان و ارائه راهنمایی و مشاوره ، با شماره ☎️   ۰۹۱۲۰۲۸۳۴۲۲  تماس حاصل نمایید.

الکترود و سیم جوش co2

سیم جوش چیست و چه کاربردی دارد ؟

سیم جوش یکی از وسایلی است که شما در جوشکاری به آن نیاز خواهید داشت ، سیم جوش یک نوع سیم ساخته شده از فلز است که ترکیبات شیمیایی دارد و از آن برای ایجاد اتصال در میان قطعه های فلزی استفاده می شود و به صورت ساده تر اگر بیان کنیم برای پر کرده جاهای خالی بر روی فلزات کاربرد دارد ، لازم است بدانید که سیم جوش روکش ندارد و به دو دسته آهنی و غیر آهنی تقسیم می شوند.

تفاوت الکترود و سیم جوش

اما سوالی که حتما برای خیلی از مردم پیش خواهد آمد این است که تفاوت میان سیم جوش و الکترود چیست ؟ همانطور که در بالاتر متوجه شدید سیم جوش یک سیم مفتولی بدون روکش و پوشش است که در بعضی مدل ها یک پوشش بسیار نازک دارد ، اما الکترودها دارای پوشش ضخیم هستند ، سیم جوش را می توانید خم کنید ولی در الکترود چنین نیست و با خم کردن آن دچار شکستگی خواهید شد ، هر کدام برای روش خاصی از جوش قوس الکتریکی استفاده می شوند ، لازم است بدانید که هر دو این محصولات مصرفی هستند و تمام می شوند پس باید اقدام به خرید سیم جوش و خرید الکترود نمایید ، اما لازم به ذکر است که الکترودها به مراتب زودتر از سیم جوش ها تمام خواهند شد.

انواع سیم جوش

خوب تا به اینجا با تفاوت اصلی سیم جوش و الکترود آشنا شدید ، اما همانطور که متوجه شدید سیم جوش دو نوع دارد نوع فلزی و نوع غیر فلزی یا توپر و سیم جوش توپودری که هر کدام را برایتان در ادامه شرح خواهیم داد ، لازم است بدانید که اگر بر اساس کاربرد سیم جوش ها آن ها را تقسیم بندی کنیم باید پنج دسته در نظر بگیریم ، که به این صورت خواهد شد اولین دسته سیم جوش co2 ، میگ مگ ، سیم جوش تیگ ، سیم جوش توپودری و سیم جوش زیرپودری که در این مقاله به صورت تخصصی به تشریح سیم جوش های co2 و الکترود خواهیم پرداخت.

الکترود و سیم جوش co2

سیم جوش co2 چیست و چه کاربردی دارد ؟

اگر به صورت کلی بخواهیم جوشکاری co2 را شرح دهیم باید به این صورت گفت که به فرآیند جوشکاری قوس الکتریکی گفته می شود که برای ذوب فلز از حرارت تولید شده توسط قوس الکتریکی استفاده می کند ، با توجه به رشد صنعت جوشکاری انواع مختلفی از جوش استفاده می شود اما جوشکاری co2 بهترین نوع جوشکاری می باشد.

لازم است بدانید که جوشکاری با استفاده از لایه های محافظ یکی از مهمترین روش های حال حاضر در جوشکاری به شمار می رود چرا که با استفاده از این نوع جوشکاری می توان قطعات نازک و همچنین مقداری ضخیم تر که به نام نیمه ضخیم معروف هستند را به یکدیگر متصل کرد و قدرت این نوع اتصال بسیار خوب و در برابر فشار مقاوم خواهد بود.

در اصطلاح اهل فن به سیم جوش co2 مگ MAG گفته می شود ، که زیر پوشش GMAW یا همان جوشکاری با گاز محافظ است که به نام جوشکاری قوس الکتریکی شناخته می شود. co2 در این نوع جوشکاری به عنوان گاز فعال به حساب می آید و وظیفه آن محافظت از حوضچه مذاب است ، البته باید بدانید که امکان ترکیب این گاز با گازهای خنثی همانند آرگون نیز امکان پذیر است . چرا که در زمانی که جوشکاری گوشه های فولاد را انجام می دهید می توانید به تنهایی از این گاز استفاده کنید اما زمانی که قصد جوشکاری شیارهای فولاد را داشته باشید باید به ترکیب آن با آرگون اقدام نمایید .

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مزایای تعمیر انواع دستگاه های جوش اعم از رکتیفایر، co2 و تیگ

همانطور که گفته شد وظیفه این گاز محافظت از حوضچه مذاب است که در هنگام جوشکاری باعث خروج گاز از این بخش می شود و با این کار از تخلخل های گازی جلوگیری می کند و در نتیجه یک جوشکاری با کیفیت و ایده آل را خواهید داشت.

الکترود و سیم جوش co2

عملکرد سیم جوش co2

سیم جوش های co2 را شما به صورت قرقره ای خواهید دید ، لازم است بدانید که قطر این سیم ها هر چقدر بیشتر باشد توان  پردازش جریان قویتری را نیز دارا هستند، که معمولا قطر و طول و خاصیت های مکانیکی و … بر روی جعبه این محصول توسط شرکت سازنده درج گردیده است .

حال به سراغ نحوه عملکرد این سیم جوش ها خواهیم رفت ، سیم جوش co2 در زمانی که شما جوشکاری را آغاز می کنید شروع به تبدیل شدن به مونوکسید کربن و اکسیژن می کنند و در انتها زمانی که سرد می شوند مجدد به co2 تبدیل می شوند ، این امر نتیجه همان محافظتی است که در بخش قبل به آن اشاره کردیم ، خوب حالا باید بدانید که این ترکیب نیروی چشمگیری را آزاد می کند و این نیروی آزاد شده به سمت بالای قوس خواهد بود و باعث قطع و وصلی قوس و همچنین ایجاد اغتشاش در قوس می گردد که در نهایت این عمل باعث خروج گازها خواهد شد ، اما این اغتشاش هم دلیل مهمی دارد و باعث می شود مولکولهای اکسیژن حوضچه مذاب حرارت خواهند دید و نرخ محدب آن ها افزایش پیدا می کند و در نتی[ه بهترین اتفاق در اینجا رخ می دهد و تمایل به ترک در جوش از بین خواهد رفت . از سمتی دیگر این مولکول های داغ اکسیژن موجب نفوذ بیشتر قطره های مذاب هم خواهند شد.

حال به صورت مختصر هر کدام از سیم جوش ها را برایتان شرح خواهیم داد تا با هر کدام بهتر آشنا باشید:

  • سیم جوش میگ مگ : این سیم جوش ها مدل های مختلفی دارند که برای جوشکاری با سرعت مشخص استفاده می شوند.
  • سیم جوش توپودری : این نوع سیم جوش لوله ای شکل است که درون آن پودر خاصی قرار دارد که در هنگام جوشکاری باعث محافظت از حوضچه می شود.
  • سیم جوش زیرپودری : این نوع سیم جوش از چندین نوع آلیاژ ساخته شده که در جوشکاری های سنگین استفاده می شوند .
  • سیم جوش تیگ : این نوع سیم جوش بسیار محکم است و در جوشکاری های فولاد و مخازن سنگین و… استفاده می شود.
  • سیم جوش برنج : این نوع سیم جوش نقطه ذوب بسیار بالایی دارد و برای مواردی که جوشکاری زیادی دارد مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سیم جوش نقره : سیم جوش نقره قیمت بالایی دارد اما برای خال جوش هایی که استحکام زیاد لازم دارد بسیار مناسب خواهد بود.

الکترود و سیم جوش co2

الکترود چیست ؟

حال به سراغ الکترود و کاربردهای آن می رسیم ، تا به این قسمت با سیم جوش و سیم جوش co2 آشنا شدید ، حال زمان آن رسیده که با الکترود هم آشنا شوید ، الکترود یک ماده ای است که رسانای بسیار قدرتمندی است که یک سمت آن فلزی است و سمت دیگر آن غیرفلزی می باشد که از ماده های شیمیایی ساخته شده است .

بخش فلزی که می تواند مس یا هر فلز دیگری باشد وظیفه برقراری ارتباط را دارد ، انرژی تولید شده در الکترود از واکنش های شیمیایی منشا می گیرد ، سلول های الکتروشیمیایی که در الکترود وجود دارند می توانند انرژی الکتریکی را به شیمیایی تبدیل کنند ، لازم است بدانید اجزای سلولهای الکتروشیمیایی را الکترود و الکترولیت تشکیل داده است .

حال به سراغ کاربرد این وسیله خواهیم رفت ، کاربرد الکترود را تقریبا همه می دانند ، این وسیله برای جوش دادن قطعه های مختلف و یا ایجاد خال جوش و… کاربرد دارد .

در بخش سیم جوش در رابطه با قطر سیم جوش صحبت کردیم ، در الکترود هم به همین شکل است و قطرهای مختلفی برای الکترود تعریف شده که هر کدام برای جوشکاری خاصی مورد استفاده قرار می گیرند ، برای مثال ورق هایی با ضخامت بیشتر الکترود با قطر کمتر نیاز دارد.

انواع الکترود در جوشکاری

اما الکترودها مانند سیم جوش ها نیستند و دسته بندی آن ها بر اساس نوع پوشش و ضخامت آن ها انجام می شود ، که پوشش های قلیایی ، رتیلی ، اکسید سیلیس و سلولزی از انواع پوشش های الکترود می باشد.

اما از دسته ضخامت که بخواهیم این محصول را دسته بندی کنیم می توان به این صورت دسته بندی کرد : پوشش نازک ، پوشش متوسط ، پوشش ضخیم ، پوشش خیلی ضخیم .

که همانطور که متوجه شدید برای ورق هایی با ضخامت کمتر باید از پوشش ضخیم تر استفاده کرد و ضخامت ورق هر چه بیشتر باشد پوشش باید کمتر شود.

جوشکاری با سیم جوش co2 و نکات مهم آن

حال به سراغ جوشکاری با سیم جوش co2 خواهیم رفت ، از آنجایی که این نوع سیم جوش و جوشکاری با آن اهمیت بالایی دارد پس باید آشنایی کاملی با این نوع جوشکاری داشته باشید .

  • قرار دادن سیم جوش co2 در دستگاه جوش
  • وارد کردن مفتول در موتور متحرک دستگاه
  • با عبور از شلکن منعطف به تفنگ دستگاه وارد شده
  • حال با فشار دکمه تفنگ جوشکاری می توانید کار ار آغاز کنید
پیشنهاد آی‌بک امداد :  تعمیر انواع دستگاه جوش اینورتری | خدمات تعمیر دستگاه جوش

اما به سراغ نکات مهم و اصلی خواهیم رفت که در هنگام جوشکاری co2 باید رعایت شود ، به این نکات با دقت توجه کنید :

  • در تانکرهای حاوی کروزون به هیچ عنوان از co2 استفاده نکنید
  • همیشه و همواره اتصال برق را در هنگام کار زیر نظر داشته باشید
  • هیچ گاه سیم جوش co2 را در معرض آتش قرار ندهید که آتش زا است.
  • استفاده از وسایلی که صدای محیط را کاهش می دهد به شدت پیشنهاد می شود.

مزایا و معایب سیم جوش co2 چیست ؟

همواره استفاده از هر تکنولوژی و محصولی می تواند در پی خود مزایا و معایبی را به همراه داشته باشد ، که به چند مورد از آن اشاره خواهیم کرد.

  • آلودگی در سیم جوش co2 و جوشکاری با آن بسیار کمتر از محصولات دیگر است
  • استفاده از سیم جوش co2 باعث بالا رفتن سرعت جوشکاری خواهد شد
  • در هنگام جوشکاری دید بسیار بهتری بر روی سطح کار خواهید داشت
  • به علت اینکه بر خلاف الکترود نیاز به تعویض مداوم ندارید جوشکاری بسیار ساده تر خواهد بود
  • گاز دی اکسید کربن قیمت بسیار مناسبی دارد و هزینه جوشکاری به شدت پایین خواهد بود
  • گاز co2 موجود در این نوع جوشکاری نفوذ را افزایش داده و کار بهتری انجام خواهد شد
  • گاز آرگون می تواند توانایی های این نوع جوشکاری را ارتقا دهد
  • تنها عیب این جوشکاری گازهای سمی مونوکسید کربن است که باید تهویه و ماسک مناسب در این نوع جوش استفاده شود

الکترود و سیم جوش co2

دستگاه جوش co2 و اجزای سازنده دستگاه

حال به سراغ دستگاه جوش co2 رسیدیم و این دستگاه را برایتان بصورت کامل شرح خواهیم داد و سپس بصورت بخش به بخش تشریح خواهیم کرد تا با این دستگاه بصورت کامل آشنا شوید ، یک دستگاه جوش از قطعات مختلفی ساخته شده که در مجموع می توانند پروسه جوشکاری را برای شما به انجام برسانند.

  • تورچ میگ : انبر جوشکاری یا تفنگ جوشکاری میگ که اصطلاحا تورچ جوشکاری گفته می‌شود بخش خروجی آخر دستگاه است که توسط آن اتصال بین جریان و سیم جوش انجام می شود و جوشکاری با تورچ انجام می گردد.
  • مغزی سیم جوش : سیم جوش در جوشکاری co2 نقش الکترود در جوشکاری معمولی را ایفا می کند و چیزی از جنس فلز یا از پایه فلز می باشد.
  • سیلندر گاز : در این نوع جوشکاری باید لایه های محافظ ایجاد شود که توسط سیلندر گاز این لایه های محافظ ساخته می شوند.
  • گیره اتصال : این گیره برای ایجاد اتصال میان قطعه مورد نظر و تفنگ میگ استفاده می شود تا جوشکاری به سهولت تمام انجام شود.

جوش co2 بدون استفاده از کپسول

دستگاه های جوش co2 هم انواع مختلفی دارند که یکی از انواع آن جوش بدون کپسول است ، این دستگاه دو مدل دارد که نوع اول تک فاز و نوع دوم سه فاز می باشد ، با این دستگاه باید از روش جوشکاری میگ استفاده کرد ، این دستگاه در حال حاضر از محبوبیت بالایی برخوردار است چرا که هم جای کمی از شما می گیرد و هم به راحتی قابلیت جا به جایی راحتی دارد.

نکات ایمنی در هنگام استفاده از جوش co2

باید به این نکته ایمان داشته باشید که جوشکاری یکی از کارهایی است که باید هنگام انجام آن نکات ایمنی را به دقت رعایت کنید چرا که هم با برق و هم دستگاه جوش که مواد شیمیایی همراه گاز از آن تولید می شود و از سمتی نور و صدا تولید می کند سر و کار دارید ، رعایت اصول ایمنی در جوشکاری دو بخش اصلی دارد که شامل استفاده از ابزارآلات ایمنی و استفاده درست و مناسب از دستگاه جوش می باشد ، برای بخش اصول ایمنی باید دقت کنید مواردی چون ماسک جوشکاری و دستکش از اصول اولیه ایمنی در کار شما خواهند بود ، در بخش دوم هم استفاده درست و قرار دادن مکان مناسب و بررسی جریان برق در طول کار با دستگاه جوش می باشد.

سخن آخر

امروز با جوش های co2 و همچنین الکترود آشنا شدید و بصورت کامل هر کدام را برایتان شرح دادیم ، متوجه شدید که در صنایع کشتیرانی ، صنعت ساختمان ، هواپیما سازی و… به جوش و جوشکاری برای اتصالات نیاز بی چون و چرایی وجود دارد ، انواع جوش و جوشکاری را برایتان شرح دادیم و متوجه شدید که جوش co2 یکی از بهترین روش های برقراری اتصال در میان فلزها می باشد که با استفاده از آن می توان به پر کردن حفره های فلزات نیز پرداخت ، اما موردی که همیشه برای انجام هر کار فنی باید دقت کنید نکات ایمنی قبل از شروع کار است ، پس کاملا دقت کنید که در هنگام انجام کار مشکلی برای شما رخ ندهد.

از شما عزیزان دعوت می کنم اگر در زمینه جوشکاری تجربه ای دارید حتما از طریق بخش دیدگاه ها با همه کاربران به اشتراک بگذارید، همواره برایتان شغلی ایمن و پردرآمد را آرزو می کنم.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

الکترود و سیم جوش co2

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای کامل درباره الکترود و سیم جوش co2 و کاربرد و کارکرد آن ها

امتیاز کاربر: ۴.۰۸ ( ۲ نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا