پرشر پکیج چیست | نحوه عملکرد و تعویض آن چگونه است
پرشر هوا قطعه مهم مکانیکی در وسایل گرمایشی است که برای حفظ ایمنی پکیج استفاده می شود. پرشر هوا خروج دود از داخل محفظه احتراق را تأیید می کند. سپس دستگاه اجازه دارد روشن شود. خرابی پرشر هوا مشکلات زیادی را در پکیج بوجود می آورد. در این مقاله از ایبک امداد به بررسی عملکرد پرشر و نحوه تست و تعویض این قطعه مهم در پکیج می پردازیم:
پرشر پکیج چیست؟
یکی از مهم ترین قطعات پکیج های فن دار است که در ادامه به معرفی آن می پردازیم:
- پرشر یک سوئیچ فشار الکترومکانیکی می باشد که در پکیج های فن دار استفاده می شود.
- قسمت الکترونیکی پرشر به واسطه برق DC به برد متصل می شود. پرشر در کنار فن قرار گرفته و به آن پرشر فن هم می گویند. پرشر عملکرد فن را در دو مرحله تست می کند.
- پرشر میزان هوای در حال گردش را بررسی کرده تا اگر فن بخوبی کار نکرد یا دود از دستگاه بدرستی خارج نشد، پیام خاموشی شعله پکیج را به برد ارسال کند.
- در پرشر سوئیچ دو سوراخ ورودی و خروجی مکش و دهش، میکروسوئیچ و دیافراگم وجود دارد که بواسطه شلنگ سیلیکونی به شیپوری فن متصل شده اند.
- وقتی کار فن شروع می شود هوای خارج شده از ونتوری، پرشر سوئیچ را تحریک کرده و دیافراگم پرشر سوئیچ، گزارش باز بودن خروجی دود را به برد ارسال می کند و پکیج روشن خواهد شد.
- پرشر هوا یک وسیله محافظ ایمنی و هشدار دهنده بسیار مهم می باشد. زیرا اگر به هنگام عملکرد پکیج دود بدرستی از محفظه احتراق خارج نشود و هوای تازه نتواند جایگزین شود، پیام درست عمل نکردن فن به پرشر رسیده و این قطعه پیام بسته بودن مسیر دود را به برد اعلام خواهد کرد و در نتیجه برد برای حفظ ایمنی شعله را خاموش می کند.
اهمیت کاربرد پرشر در پکیج
حساسیت پرشر به حدی زیاد می باشد که این قطعه در دو مرحله مهم بواسطه برد کنترل خواهد شد. چون فقط پرشر می تواند عملکرد محفظه احتراق و عملکرد درست فن را بسنجد.
فقط با وجود سالم بودن پرشر می توان از خارج شدن دود در محفظه احتراق و انتقال آن به بیرون از ساختمان اطمینان پیدا کرد به همین علت به پرشر کلید فشار ایمنی در دودکش نیز می گویند. پرشر هوا بصورت همزمان تجهیزات احتراق، دودکش و فن را مورد بررسی قرار داده و فقط با فرمان پرشر شعله پکیج روشن خواهد شد.
علائم خرابی پرشر سوئیچ هوا
با توجه به موارد ذکر شده در مورد پرشر هوا اهمیت کاربرد آن، کاملاً مشخص می باشد که عملکرد صحیح پرشر تا چه حد دارای اهمیت می باشد. خرابی این قطعه باعث بروز مشکلات زیادی در پکیج خواهد شد. در ادامه به بررسی علائم بروز مشکل و خرابی در پرشر می پردازیم:
- پکیج ارور عدم کارکرد فن را می دهد ولی فن کار می کند.
- قبل از عملکرد فن، پرشر در وضعیت وصل قرار گرفته و پکیج کد خطای خرابی در پرشر را نشان می دهد.
- فن کار می کند ولی احتراق در پکیج انجام نشده و پکیج نیز روشن نمی شود.
- آب مصرفی یا مدار گرمایشی باز بوده ولی فن پکیج خاموش است.
- فن پکیج مداوم قطع و وصل می شود.
گاهی اوقات مشاهده می شود با وجود سالم بودن قطعه پرشر هوا پکیج روشن نشده و عملکردی از خود نشان ندهد. در چنین مواقعی ممکن است خرابی پکیج به دلیل موارد زیر به وجود آمده باشد:
- برد کنترل خراب شده است. در این صورت رله فن بدرستی عمل نکرده و پرشر هوا قطع و وصل نمی شود.
- احتمال دارد ونتوری و شلنگ های سیلیکونی سوراخ شده باشند.
- بواسطه آلودگی و جرم شیپوری و ونتوری مسدود شده و ونتوری برای تحریک پرشر هوا توان کافی را ندارد.
- احتمال دارد از برد سیم خروجی برق پرشر سوئیچ هوا دچار قطعی شده باشد.
با توجه به دلایل ذکر شده نمی توان از خرابی این قطعه مطمئن بود. برای کسب اطمینان از معیوب بودن پرشر حتماً آنرا تست کنید. در ادامه به روش های تست پرشر هوا می پردازیم:
تست پرشر هوا پکیج های دیواری
چند روش وجود دارد که با کمک آنها تست و بررسی پرشر هوای پکیج را انجام دهید تا از سالم یا خراب بودن پرشر هوا اطمینان پیدا کنید:
- هنگام خاموشی پکیج باید لوله آنتی کنداکس را از فن جدا کنید. چنانچه فن با جدا شدن یکی از سیم های پرشر روشن شود، نشان دهنده خرابی پرشر می باشد.
- اگر هنگام روشن بودن فن لوله آنتی کنداکس را از فن جدا کرده عملکرد جرقه زن مختل شود، نشان دهنده خرابی پرشر هوا است.
- اهم متر را باید روی حالت بیزر بگذارید و دو سر آنرا به پایه های پرشر سوئیچ متصل کرده و در سوراخ دهش پرشر فوت کنید. اگر اهم متر شروع کرد به بوق ممتد زدن نشانه سالم بودن پرشر می باشد. اگر غیر از این باشد نشانه خرابی پرشر هوا است.
- در این مرحله لوله کنداکس را از فن جدا کرده و دو سر سوکت متصل به پرشر را از هم جدا کنید. با اهم متر مدار پرشر را بررسی کنید. اگر با قطع شدن مدار پرشر هوا هم قطع شد، نشانه سالم بودن پرشر است. در غیر اینصورت پرشر هوا خراب است.
- آسان ترین راه جهت تست پرشر این است که به هنگام روشن بودن فن یکی از فیش های پرشر را از پکیج جدا کنید. چنانچه شعله خاموش بود و فن هم خاموش شد، نشانه سالم بودن پرشر هوا می باشد.
نحوه تعمیر یا تعویض پرشر هوا پکیج
اگر هنگام سرویس پکیج علائم خرابی پرشر را مشاهده کردید، اولین راهکاری که به ذهن شما می رسد، تعمیر این قطعه است. ولی باید بگوییم که تعمیر پرشر اصلاً قابل انجام نخواهد بود و تنها راه برطرف کردن مشکل پرشر هوا فقط تعویض آن می باشد.
زمانی باید اقدام به تعویض این قطعه کنید که با روش های ذکر شده در بالا از خرابی این قطعه اطمینان پیدا کرده باشید. جهت تعویض پرشر هوای پکیج حتماً موارد زیر را دنبال کنید:
- قاب پکیج را باز کنید.
- در بالای محفظه احتراق پرشر هوا قرار گرفته است.
- دو عدد فیش و دو عدد شلنگ سیلیکونی به پرشر متصل می باشند. باید اتصال فیش ها و شلنگ های سیلیکونی را از پرشر قطع کرده و این قطعه را از پکیج جدا کنید.
- در این مرحله قطعه جدید را باید جایگزین قبلی کنید. به علامت های منفی و مثبت روی بدنه پرشر هوا توجه داشته باشید. هنگام اتصال شلنگ سیلیکونی به قطعه جدید، شلنگ مکش را به ورودی _ و شلنگ دهش را به ورودی + در پرشر وصل کنید.
- پکیج را روشن کرده و فیش های اهم متر را باید به پرشر اتصال دهید و عملکرد پرشر هوا را چک کنید. چنانچه پرشر بدرستی وصل باشد در اهم متر عددی را مشاهده می کنید که نشانه وجود جریان در قطعه پرشر هوا پکیج می باشد.
- در این مرحله باید فیش های اهم متر را از پرشر جدا کنید. سپس فیش های برق پرشر را متصل کنید. پکیج با دریافت فرمان روشن خواهد شد.
آیا می توان از خراب شدن پرشر سوئیچ هوا جلوگیری کرد؟
پرشر سوئیچ به علت کارکرد زیاد و مصرفی بودن این قطعه به خصوص در فصل زمستان با استهلاک زیادی مواجه می شود و تعویض این قطعه حتماً بهترین انتخاب می باشد. امکان دارد بعد از اطمینان پیدا کردن، سلامت پرشر سوئیچ باز هم پکیج شما کار نکند. در اینصورت بهتر است، حتماً پرشر هوای سوئیچ را تعویض کنید، چون پرشر سوئیچ به هیچ عنوان تعمیر نمی شود. بهترین کار برای جلوگیری از خراب شدن این قطعه، سرویس های دوره ای و به موقع پکیج می باشد. با سرویس دوره ای پکیج، شما قبل از اینکه به قطعات دیگر آسیب وارد شود، متوجه مشکل خواهید شد.
خلاصه ای از مطالب گفته شده
یکی از مهم ترین قطعات در سیستم گرمایشی پرشر پکیج می باشد. پرشر هوا کنترل عملکرد فن پکیج را بر عهده دارد.
- پرشر هوا بعنوان وسیله ایمنی و هشدار محسوب می شود. زیرا هنگام عملکرد غیر اصولی فن و خارج نشدن دود، این قطعه پکیج را غیر فعال می کند.
- در صورت خرابی پرشر هوا دستگاه پکیج با مشکلات بسیار زیادی مواجه خواهد شد. که مهمترین آنها خاموش شدن پکیج می باشد.
- مهمترین کاربرد پرشر هوا حفظ امنیت دستگاه جهت اطمینان پیدا کردن خروج دود از دودکش پکیج می باشد.
- مهم ترین نشانه خرابی پرشر این است که با وجود کارکرد فن دستگاه شعله پکیج همچنان خاموش بوده و دستگاه پکیج ارور خطا می دهد.
- اگر با خرابی پرشر هوا در پکیج مواجه شدید بهترین راهکار جهت رفع مشکلات پرشر هوا پکیج تعویض این قطعه می باشد. پرشر هوا اصلاً قابل تعمیر نیست.
- تست و عیب یابی پرشر هوا پکیج باید توسط سرویسکار متخصص انجام شود.
- هر سال قبل از شروع فصل سرما بهتر است تمامی قطعات و تجهیزات گرمایشی پکیج را بخوبی مورد بررسی قرار دهید تا اگر دچار ایراد و خرابی شد بتوانید بموقع آنها را برطرف کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله با مهم ترین قطعه مکانیکی در سیستم گرمایش پکیج دیواری بنام پرشر هوا آشنا شدید. همچنین نحوه عملکرد، علامت های خرابی، نحوه تست پرشر هوا و مراحل تعویض آنرا بصورت کامل برایتان بیان کردیم. توجه داشته باشید با خراب شدن این قطعه حتماً باید از تکنسین تعمیرکار پکیج کمک بگیرید. چنانچه مشکلی در زمینه پکیج داشتید، می توانید در قسمت پشتیبانی ایبک امداد، مطرح کنید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما باشند.
پرشر پکیج چیست
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
آیا می توان از خراب شدن پرشر سوئیچ هوا جلوگیری کرد؟