خدمات پرستاری و مراقبتی

چه کار کنیم تا سالمند تشویق به پذیرش پرستار سالمند شود؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از چالش هایی که معمولاً خانواده  سالمندان با آن روبرو هستند، پذیرش پرستار سالمند توسط سالمندان است که باید آن را از روش های صحیح انجام دهند. هرچند که همه می خواهند عمر طولانی داشته باشند ولی معمولاً هیچکس علاقه ای به پیر شدن ندارد. ذهنیت تمام اشخاص در مورد سالمندی و پیر شدن دلهره آور و ترسناک است.

هر چند که بسیاری از سالمندان مستقل زندگی می کنند، ولی تعدادی از آنها هم برای گذراندن زندگی و انجام کارهای روزمره، نیاز به کمک اطرافیان دارند ولی تمایلی هم به پذیرش پرستار سالمند ندارند. شما به عنوان فرزندی که شاهد سالمندی والدین خود می باشید حتماً مرحله زندگی والدین خود را می بینید که برای آنها گیج کننده، ترسناک و چالش برانگیز است.

چه کار کنیم تا سالمند تشویق به پذیرش پرستار سالمند شود؟

وقتی می بینید که والدین شما با چالش های سالمندی روبرو شده اند، برای شما هم بسیار ناراحت کننده است. بعضی از سالمندان با مشکلات حرکتی روبرو بوده و برای امنیت آنها باید حتماً پرستار استخدام کرد. ولی گاهی سالمند راضی به پذیرش پرستار نمی شود. اگر سالمند شما هم از گوش دادن به دغدغه ها و نگرانی های شما در مورد وضعیت او، خودداری می کند و پیشنهادات کمک را هم رد می کند، شما چه کاری می توانید به عنوان فرزند برای او انجام بدهید؟

روش های تشویق سالمند به پذیرش پرستار سالمند عبارتند از:

پرستار سالمند

۱- حفظ استقلال سالمند با پذیرش پرستار سالمند

باید به سالمندان خود راه حل هایی را پیشنهاد بکنید که آنها بتوانند در تصمیمات، حق انتخاب و کنترل داشته باشند. گاهی بعضی از نگرانی های سالمند در مورد حریم خصوصی (مشکلات جسمی) و یا مسائل مالی، باعث می شود که سالمند راضی به پذیرش پرستار نشود.

۲- همدلی با سالمند با پذیرش پرستار سالمند

دلایل زیادی می‌تواند باعث شود که سالمندان از پذیرش پرستار امتناع می کنند. مثل ترس از اشخاص ناشناخته‌ای که می‌خواهند وارد حریم خصوصی آنها شوند و یا تمایل به حفظ حریم شخصی و همچنین حفظ استقلال و یا احساس گناه از این که سربار دیگران باشند.

بهترین راه برای اینکه آنها را به پذیرش پرستار تشویق کنید این است که از روی همدلی به آنها پیشنهاد کمک کنید. وقتی والدین شما متوجه شوند که پیشنهاد استخدام پرستار، برای کمک به آنها می باشد، به جای اینکه تلاش کنند که تسلط و کنترل خود را از دست ندهند، کمک شما را پذیرفته و شاید خود آنها هم از شما درخواست کمک کنند.

۳- با سالمند کنار بیایید.

امکان دارد در ابتدا سالمند لجبازی کرده و از دریافت کمک شما خودداری کند. در این صورت باید با این موضوع کنار آمده و کمی مدارا کنید. شاید سخت باشد که والدین کمک فرزندان را نپذیرد، ولی نباید در این مورد به آنها فشار زیادی وارد شود، زیرا ممکن است اثرات ناراحت کننده و مخربی در روحیه سالمندان داشته باشد. برای برطرف کردن مشکل باید کمی صبر کرده و با آرامش پیش بروید.

۴- با سالمند ارتباط خوبی برقرار کنید.

داشتن ارتباط خوب با سالمندان اهمیت زیادی دارد شاید یک گفتگوی دوستانه و صادقانه بتواند به پذیرش پرستار، توسط سالمند کمک کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ترفندهای مهم برای شیردهی شبانه نوزاد | پرستار کودک

۵- استقلال سالمند را محترم بشمارید.

وقتی می خواهید به سالمند خود کمک کنید، یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام بدهید این است که حس استقلال و تصمیم گیری را در سالمند محترم شمرده و به این حس احترام بگذارید. حتی در شرایطی که فکر می کنید تصمیماتی که سالمند می گیرد درست نیست، باید با احترام و آرامش تا حد امکان از او حمایت کرده و گزینه های دیگری را به سالمند ارائه بدهید.

۶- نقش معکوس

یکی از دلایلی که ممکن است سالمندان از دریافت کمک شما امتناع کنند و برعکس شدن نقش شما و آنها است. والدین همیشه تکیه گاهی برای فرزندان هستند و اگر بخواهند کمکی را از فرزند دریافت کنند، احساس می کنند که این نقش معکوس شده و آنها باید به شما تکیه کنند.

دلیل دیگری که باعث خودداری والدین از دریافت کمک فرزندان می شود کلمه «کمک» است. کلمه «کمک» دارای بار منفی بوده و والدین نمی خواهند به این بهانه، زندگی خود را به طور کلی تغییر بدهند. شاید بهتر باشد از کلمات بهتری به جای «کمک» استفاده کنید. می توانید از عبارت های مانند: «باید این کار را هم امتحان کنیم» استفاده کنید. کلمه «امتحان کنیم» جایگزین خوبی برای کلمه «کمک» بوده و می‌تواند باعث تغییر تصمیم سالمند در پذیرش پرستار شود.

۷- مشورت با متخصصان

اگر والدین شما نیاز به مراقبت پرستاری دارند ولی کمک شما را هم رد می‌کنند، شاید بهتر باشد با مراکز مخصوص مراقبت از سالمندان تماس بگیرید. مشورت و کمک خواستن از متخصصان می تواند به رفع مشکلات بین سالمند در خانواده کمک کند. ولی در صورتی که تمام این کارها را انجام دادید ولی سالمند شما راضی به پذیرش پرستار نشد، پس شاید بهتر باشد برای مدت کوتاهی عقب نشینی کنید و گه گاه موضوع را مطرح کنید.

۸- باید سالمند احساس کند که تصمیم نهایی با اوست.

یکی از واقعیت های زندگی همه افراد این است که حق انتخاب دارند. سالمند هم مانند دیگران حق انتخاب دارد هرچند که ممکن است در تصمیم خود اشتباه کند. صرفاً سالمندی نمی تواند حق انتخاب را از والدین شما بگیرد. هیچگاه در صورتی که شما برای سالمند تصمیم بگیرید او احساس استقلال نخواهد کرد. پس چگونه انتظار دارید که سالمند از شما درخواست کمک کند و نظرات شما را بپذیرد؟ شاید بهترین راه این باشد که با مهربانی و صبر، خلاقیت به کار برده تا سالمند احساس کند که در تصمیم گیری اصلی ترین نقش را داشته است.

۹- در سالمند حس اعتماد ایجاد کنید.

اگر بین خانواده و سالمند حس اعتماد وجود داشته باشد مسلماً والدین شما راحت تر به حرف‌هایتان گوش خواهند داد. البته تضمینی هم نیست که حتماً حرف های شما را بپذیرند ولی حس اعتماد می تواند به بهتر شدن شرایط کمک کند.

۱۰- مطرح کردن گزینه های مختلف مراقبتی و پرستاری

شاید بهتر باشد در ابتدا از سالمند خود سوال کنید که خواسته او در این زمان چیست؟ اگر می خواهد که در منزل خود بماند، حتماً باید برای زندگی در خانه خود، کمک شما را قبول کند. برای انتخاب پرستار سالمند گزینه های مختلفی را در به سالمند پیشنهاد کنید و با سالمند مؤسسات پرستاری و مراقبتی را بررسی کنید. می توانید با این مراکز تماس هم بگیرید و از خدمات مشاوره ای این مراکز استفاده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مهمترین نکات تعویض لباس سالمندان | تعویض لباس سالمندان و مواردی که باید دقت نمایید

۱۱- انتخاب پرستار با نظر سالمند

باید والدین خود را در انتخاب پرستار کاملاً آزاد بگذارید. شاید سالمند فقط به افراد خانواده اطمینان دارد و می خواهد که خانواده اش از او مراقبت کنند و گاهی هم شاید سالمند یک پرستار را می شناسد که خارج از خانواده است. به هر حال باید تصمیم گیرنده نهایی سالمند باشد.

۱۲- در پرستاری و نگهداری از سالمند شراکت کنید.

شاید دلیل اینکه سالمند شما از پذیرش کمک امتناع می کند، این باشد که نمی خواهد سربار فرزندان خود باشد. در این صورت حتماً باید رابطه خود را با او بهتر کنید. ایجاد روابط دوستانه و صمیمانه و همچنین ابراز احترام و عشق به سالمندان بر عهده فرزندان است و می تواند در پیشبرد زندگی سالمندان تأثیر بسزایی داشته باشد.

به والدین خود بگویید که به هیچ وجه سربار شما نیستند و تمام کسانی که پیر می شوند نیاز به کمک دارند و شما هم می خواهید که از آنها نگهداری کنید.

چگونه با والدین سالمند خود رفتار کنیم؟

گاهی والدین سالمند شما چیزی جز احترام، همراهی و حضور شما نمی خواهند. مهمترین کاری که می‌توانید برای والدین خود انجام بدهید این است که به دیدار آنها بروید. مخصوصاً اگر سالمند شما تنها زندگی می کند، باید به طور مرتب به او سر بزنید. گاهی ممکن است شرایط زندگی به تنهایی، برای سالمند غیر ممکن باشد. در این صورت باید او را برای زندگی کردن به منزل خودتان دعوت کنید. اگر سالمند موافقت کرد، بهتر است که شرایط جدید را مانند خانه او درست کنید تا احساس آرامش و راحتی کند.

در صورتی که سالمند قبول نکرد که با شما زندگی کند، باید حتماً روزی چند بار با او تماس گرفته و از احوالاتش مطلع شوید. حتی اگر والدین شما مستقل هستند، باز هم باید به آنها توجه کنید. شاید لازم باشد گاهی با یک تماس تلفنی او را خوشحال و غافلگیر کنید.

گاهی والدین خود را به سفر دعوت کرده و مدتی را با آنها بگذرانید. وقتی والدین شما وقت دکتر دارند، سعی کنید حتماً با آنها در مطب پزشک حاضر شوید، زیرا احتمال دارد پزشک چیزی به والدین سالمند بگوید که سالمند آن را فراموش کند.

سعی کنید سالمند را در خرید کردن و برنامه ریزی برای آشپزی شریک کنید. این کار می‌تواند برای تقویت روحیه او کمک خوبی باشد. بیشتر سالمندان آشپزی را دوست دارند. اگر هم سالمند شما قادر به آشپزی نیست، می‌توانید در کارهای دیگر مانند درست کردن سالاد از او کمک بخواهید.

به فعالیت ورزشی والدین سالمند خود اهمیت بدهید. ورزش برای تمام گروه های سنی لازم است و می توان گفت برای سالمندان بیشتر لازم است زیرا از مبتلا شدن به بعضی از بیماریهای جسمی و روحی جلوگیری کرده و می تواند کیفیت زندگی آنان را بهبود ببخشد. ورزش باعث شادابی و خوشحالی سالمندان خواهد شد. پس سعی کنید والدین خود را به ورزش تشویق کنید.

پرستار سالمند

سخن پایانی

سالمندی دوره ای از زندگی می باشد که با چالش های خاصی همراه است. بیماری های جسمی و گاهی روحی می تواند سالمند را با مشکلات زیادی روبه رو کند. شاید یک پرستار سالمند، بتواند همراه خوبی برای کمک به سالمند شما باشد. گاهی حضور پرستار قابل اعتماد و مسئول می تواند به سالمند کمک کند تا راحت تر زندگی کند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

چه کار کنیم تا سالمند تشویق به پذیرش پرستار سالمند شود؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چگونه با والدین سالمند خود رفتار کنیم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا