دیجیتال

تعریف اینترنت چیست به زبان ساده و روان | اینترنت (internet) چیست؟

به زبان ساده با مفهوم اینترنت و کاربردهای فوق‌ العاده‌ آن آشنا شوید

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در عصر تکنولوژی قسمت مهمی از زندگی اکثریت ما را اینترنت تشکیل می دهد و شیوه دریافت اطلاعات نیز دچار تحول شده است. امروزه بیشتر اطلاعات اصلی و مهم خود مانند مقالات، سرچ موضوعات، دیدن فیلم و … را از طریق اینترنت کسب می کنیم. اما به این موضوع اندیشیده اید که دقیقاً اینترنت چیست؟ اینترنت که به طور خلاصه به آن نت گفته می شود، سیستمی ارتباط جهانی بین دستگاه های کامپیوتری است. در واقع، اینترنت دسته بزرگی از رایانه ها در کل دنیاست که به وسیله راه های اتصالی مشخصی با یکدیگر رابطه برقرار می کنند. فعالان اینترنتی در اینترنت قادر هستند به وسیله هر دستگاهی همچون گوشی، تبلت و …. چنانچه دارای مجوز باشند، داده هایی را از دیگر دستگاه ها اخذ کنند و در برخی مواقع نیز با مالکان آن دستگاه ها گفت و گو کنند.

اینترنت چیست؟

امروزه با توجه به اینکه تکنولوژی روزانه در حال پیشرفت است، اینترنت در همه نقاط دنیا از جمله کامپیوترها، گوشی های هوشمند، دوربین های عکاسی، مکان های عمومی و …. قابل دسترس است. حاصل همه این اتفاقات، بهم نزدیک تر شدن و کوچک شدن دنیایی است که در آن در حال زندگی کردن هستیم. از طریق اینترنت، از احوال همدیگر باخبر می شویم و هیچ خبری را از دست نمی دهیم.

کارهای کوچک و بزرگی در فضای اینترنتی پا گرفته و گسترش یافته اند. علاوه بر این، اینترنت بیشتر کارهای ما را ساده تر کرده است. از همین رو، رو جهانی اینترنت در سال ۲۰۰۴، برای تشکر از این فناوری که تمامی انسان ها را به یکدیگر متصل کرده است، به وجود آمد. پس از گسترش اینترنت، جهان دچار تحولات گسترده ای شد و رویدادهای مهمی در امتداد این پیشرفت رخ داد.

در حال حاضر انسان ها دارای این توانایی هستند که از هر مکان و منطقه ای در دنیا، ویدئو کنفرانس برپا کنند و داده ها و اطلاعات مفیدی را میان خود و دیگران و کامپیوترها به اشتراک بگذارند. با این حساب می توان تا حدودی متوجه شد که اینترنت چیست؟ زیرا اینترنت دارای گستره بسیار زیادی است و درک آن کمی دشوار است. به حدی که زندگی کردن در صورت عدم وجود اینترنت امکان پذیر نیست.

تاریخچه پیدایش اینترنت

پیدایش اینترنت به دهه ۱۹۶۰ میلادی باز می گردد. دولت ایالات متحده آمریکا در آن دوران طرحی برای آژانس تحقیق پروژه های پیشرفته با نام آرپا داشت. مبنای طرح این بود که رایانه های سازمانی بزرگ هر منطقه ای که دارای داده های بسیاری بودند، قادر باشند چنانچه نیاز به ارتباط با یکدیگر بود به هم متصل شوند و داده ها را به یکدیگر انتقال دهند، و یا در صورت وجود زمینه مناسب، داده ها را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

در همان زمان دستگاه هایی اختراع شدند که دارای توانایی برقراری ارتباط میان رایانه های یک ارگان توسط شبکه اختصاصی همان ارگان بودند. به صورتی که رایانه هایی که در قسمت ها و یا طبقه های متفاوت بودند به سادگی می توانستند با همدیگر داده ها را رد و بدل کنند و شرایط فرستادن نامه میان قسمت های متفاوت ارگان را به وجود می آوردند. در حال حاضر به این شیوه فرستادن نامه، پست الکترونیک اطلاق می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تونر و جوهر در چاپگر ها، چه تفاوت هایی را دارند | تفاوت تونر و جوهر چاپگر

 ولی برای متصل شدن و برقراری ارتباط این شبکه ریز و گسترده که هر یک به شیوه و استانداردهایی که برای آنها تعریف شده بود کار می کردند، استانداردهای یکسان و جدیدی که همان پروتکل های امروزی هستند به وسیله متخصصین تعیین شدند.

نخستین ارتباط بر اساس اینترنت

نخستین ارتباط در سال ۱۹۶۱، بدین صورت اتفاق افتاد که در ۲ ایالت، ۴ رایانه توانستند به سادگی با یکدیگر ارتباط ایجاد کنند. در این فاصله، اسم آرپا، به آرپانت تغییر پیدا کرد. تا آخر سال ۱۹۷۹ میلادی، ۱۵ منطقه متفاوت به آرپانت اتصال پیدا کرده بودند که علامت عالی برای ارتقا این فناوری به حساب می آمد. واژه اینترنت هم در ماه دسامبر ۱۹۷۴ به وجود آمد و تمام افراد برای تعریف شبکه جهانی این لغت را به کار می بردند.

پروتکل های جدیدتری در دهه ۱۹۷۰ میلادی به وسیله رابرت کان و وینت سرف تعیین شدند و روی تعداد زیادی از سیستم های عامل آزمایش شدند. سرانجام، در سال ۱۹۸۳، نخستین شبکه بر مبنای بسته پروتکل اینترنت (TCP/IP) با جایگزینی با پروتکل های قدیمی NCP  آرپا، آغاز به کار کرد. پس از آن در سال ۱۹۹۱، اینترنت مجدد دستخوش تغییر شد.

در این سال برنامه نویسی سوئدی به اسم تیم برنرز لی، شبکه جهانی وب (www) را ابداع کرد و سرن، ارگان اروپایی، پژوهش در مورد دانه های این پروژه، را برای همه منتشر کرد. اینترنتی که فقط برای جابه جایی فایل ها از یک منطقه به منطقه ای دیگر نیست، بلکه همه مناطقی از داده ها است که همه افرادی که دسترسی به اینترنت دارند، می توانند از آن استفاده کنند.

اینترنت 2 min

زیرساخت اینترنت

بعد از دانستن اینکه اینترنت چیست و تاریخچه به وجود آمدن آن، بهتر است از اجزای اساسی زیرساخت اینترنت نیز مطلع شویم که موارد زیر را شامل می شود:

  • مراکز داده
  • شبکه ها
  • سرورها
  • دستگاه های ذخیره سازی
  • برنامه های سرور

دقت کنید که امکان دارد سخت افزارها در یک کشور به خصوص  بومی سازی شوند، ولی شبکه جهانی را با همدیگر مرتبط می کنند. زیرساخت های اینترنت، در واقع مانند جاده ها و اتوبان هایی عمل می کنند که شهرها و کشورهای متفاوت را به یکدیگر متصل می کنند.

نحوه کارکرد اینترنت

پس از دانستن اینترنت چیست و زیرساخت های آن، بهتر است با نحوه کارکرد اینترنت آشنا شویم. زمانی که توسط هر مرورگری به وبسایتی اتصال پیدا می کنید، پردازش های بسیاری در پشت صحنه اتفاق می افتد تا داده های وبسایت برای شما نمایان شود. در حقیقت، هنگامی که آدرس وبسایت را در مرورگر خود وارد می کنید، دستگاه شما نمی تواند به صورت مستقیم بسته های داده را برای سرور ارسال کند.

در واقع، این بسته اطلاعات و حتی اطلاعات لوکیشنی که بایستی به آنجا فرستاده شوند، به مودم یا روتر ارسال می شود. پس از آن، مودم این اطلاعات را به روتر کمپانی های عرضه کننده خدمات ISP می فرستد. در مرحله بعد، ISP توسط سرویسی با نام دامنه، آدرس وبسایت را پیدا می کند و به روترهای ISP های دیگر می فرستد که ممکن است در خارج از منطقه نیز باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه نظافت اتاق سرور | نکات مهم و کلیدی در نظافت اتاق سرور و لوازم شبکه

 به این شیوه، سروری که اطلاعات وبسایت مد نظر شما در آن قرار دارد، پیدا می شود و این داده ها را به دستگاه شما انتقال می دهد. اطلاعات دریافت شده، به وسیله مرورگر برای شما به نمایش در می آید.

ستون فقرات اینترنت

ستون فقرات اینترنت چیست؟ این ستون شامل چندین کابل فیبر نوری است که به جهت بالا بردن گنجایش شبکه در مجاورت همدیگر قرار دارند. این کابل ها، جایگزین جریان الکترون، نور را برای منتقل کردن اطلاعات به کار می گیرند. توسط ستون فقرات اینترنت، گذرگاه درست منتقل شدن اطلاعات تعیین شده و بنابراین هر فرد حاضر در اینترنت، می تواند با دیگران ارتباط برقرار کند.

National Science Foundation(NSF)، توسط نخستین ستون فقرات با سرعت بالا در سال ۱۹۸۷ به  وجود آمد که به NSFNET شهرت یافت. این ستون یک خط T1 بود که به ۱۷۰ شبکه ریزتر تقسیم بندی شده و با سرعتی برابر ۱.۵۴۴ مگابایت در ثانیه کار می کرد.

اختلاف بین شبکه جهانی وب و اینترنت

اختلاف اساسی میان اینترنت و شبکه جهانی وب این است که، اینترنت یک ارتباط جهانی از شبکه های مختلف است، ولی وب گروهی از داده ها است که توسط اینترنت قابلیت دسترسی دارد. به بیانی ساده تر، اینترنت زیرساخت ارائه دهنده www یا همان شبکه جهانی وب است. شبکه جهانی وب، از پر کاربردترین قسمت های اینترنت حساب می شود. خصوصیت بارز آن نیز لینک ها هستند.

تفاوت دیگر اینترنت و شبکه جهانی وب، دسترسی وب به میلیاردها صفحه اطلاعات است ولی اینترنت زمینه دسترسی به آنها را فراهم می آورد.

اینترنت چیست؟

دو مولفه‌ اساسی اینترنت

اینترنت نیز همچون سایر شبکه ها از قسمت های مختلفی تشکیل یافته است که هر یک وظیفه مخصوص به خود را دارند. ولی در حالت کلی، اینترنت دارای دو مولفه پروتکل شبکه و سخت افزار است. در ادامه به شرح اجمالی هر یک می پردازیم.

پروتکل

پروتکل، یکسری قوانین و شیوه های ایجاد ارتباط را فراهم می کند و کامپیوترها برای ایجاد ارتباط و صورت دادن کارها از این قوانین تبعیت کنند. پروتکل همچون زبان گفتاری و قوانین رفتار در اجتماع انسان ها است. چنانچه این قوانین نباشند، سخت افزارها نمی توانند با یکدیگر در ارتباط باشند.

سخت افزار

دومین مولفه اینترنت، سخت افزار است. سخت افزار شامل کامپیوتر، گوشی هوشمند، تبلت و حتی کابل هایی که داده ها را از یک سیستم به سیستمی دیگر برای دست یابی به اینترنت انتقال می دهند، است. علاوه بر این، مواردی همچون ماهواره ها، رادیوها، برج های مخابراتی، روترها و سرورها نیز جزئی از سخت افزاها محسوب می شوند.

نتیجه گیری

در این مقاله از ایبک امداد، به بیان اینترنت چیست پرداختیم. همانطور که دیدید اینترنت نحوه زندگی، تجارت و رابطه ما را دچار دگرگونی کرده است و قسمت مهمی از زندگی ما را به خود اختصاص داده است. با دانستن قوانین اولیه اینترنت می توانیم اصولی تر و بهتر در دنیای آنلاین گشت و گذار کرده و از آن استفاده ببریم.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

اینترنت چیست؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

تعریف اینترنت چیست به زبان ساده و روان | اینترنت (internet) چیست؟

امتیاز کاربر: ۴.۱ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا