خدمات ساختمان

تفاوت سیلر و کیلر و پلی استر چیست و چه زمانی استفاده می شود؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

برای آنکه بتوانید مقایسه بین سیلر، کیلر و پلی استر را انجام دهید، ابتدا باید تعریف هر کدام از این سه ماده را بدانید. در این مقاله از ایبک امداد به صورت مجزا هر کدام از مواد سیلر، کیلر و پلی استر را بررسی می کنیم و سپس آنها را باهم مقایسه می کنیم.

سیلر چیست و چه کاربردی دارد؟

سیلر پرکاربرد ترین ماده است که جهت رنگ کردن چوب به کار گرفته میشود. سیلر در واقع یک لایه پایه ای می باشد و موجب چسبندگی بهتر رنگ روی سطح چوب خواهد شد. علاوه بر اینکه سیلر به عنوان لایه اولیه جهت رنگ آمیزی روی چوب کاربرد دارد، موجب محافظت بیشتر سطح چوب هم می شود. برای آن که چسبندگی را افزایش دهید و نتیجه بهتری از رنگ آمیزی بگیرید بهتر است از پرایمر دیوار هم استفاده کنید.

انواع مختلف سیلر کدام است؟

سیلرها دارای انواع مختلفی هستند و کاربرد اصلی آنها استفاده از این ماده برای رنگ کردن سطح چوب می باشد. سیلر دارای انواع مختلفی است که در ادامه مقاله به آنها اشاره ای داریم.

نیتروسلولزی: این ماده در بازار به عنوان سیلر فوری هم شناخته می‌شود و ماده شیمیایی است که حلال آن تینر می باشد و جهت زیر کاری کیلر و همچنین نیم پلی استر به کار گرفته میشود.

پلی اورتان: پلی اورتان هم یک ماده شیمیایی دیگر می باشد که پایه آن چربی است و دارای مقاومت زیادی می باشد و جهت محافظت کردن از سطوح چوبی به کار گرفته می شود.

پلی اکریلیک: پلی اکریلیک به عنوان پوششی محافظت کننده برای نفوذ رطوبت مورد استفاده قرار می‌گیرد. پلی اکریلیک با یک قلم مو بر روی چوب کشیده می شود و به آسانی می توان رنگ را با آب پاک کرد.

کیلر چیست و چه کاربردی دارد؟

کیلر فوری پوششی برای چوب است که ترکیب چند ماده شیمیایی می باشد و جهت براق کردن لوازم چوبی و برطرف کردن کدری آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از کیلر می توانید حالت کدر و مات همه ابزار و لوازم چوبی را از بین ببرید و آنها را مثل روز اول براق، تمیز و تازه کنید.

انواع مختلف کیلر کدام است؟

کیلر هم دارای انواع مختلفی می باشد. از کیلر علاوه بر رنگ کردن چوب، در رنگ کردن بدنه ماشین هم استفاده می شود.تفاوت سیلر و کیلر و پلی استر چیست و چه زمانی استفاده می شود؟ در انواع کیلر می توانیم به نوع براق و مات آن اشاره کنیم. جهت حل کردن کیلر می‌توانید از حلال تینر فوری استفاده کنید.

نیم پلی استر چیست و چه کاربردی دارد؟

نیم پلی استر یا اسید کیورینگ یک نوع لاک است که دو نوع عسلی رنگ و شفاف دارد. برای استفاده کردن از نیم پلی استر لازم است که آن را با هاردنر یا ماده سخت کننده ترکیب کنید و اجازه دهید که واکنش شیمیایی اتفاق بیفتد. بیشتر وسایلی که در اطرافمان می بینید به وسیله پلی استر پوشش داده شده و این مسئله نشان می‌دهد که نیم پلی استر از رنگهای فوری و سلولوزی در صنعت چوب بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و طرفداران بیشتری نیز دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مراحل رنگ کردن استخر | زمان مناسب برای رنگ آمیزی استخر

انواع مختلف نیم پلی استر کدام است؟

نیم پلی استر نیز دارای انواع مختلفی می باشد که در ادامه مطلب به آنها اشاره می کنیم.

  • نیم پلی استر مات
  • نیم پلی استر براق
  • نیم پلی استر سفید

تفاوت کیلر، سیلر و نیم پلی استر در چیست؟

همانطور که در بالا گفتیم کیلر، سیلر و نیم پلی استر هر کدام برای انجام کار خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه مطلب می خواهیم جمع بندی کوتاهی داشته باشیم تا بتوانیم راحت تر این سه ماده شیمیایی را با هم مقایسه کنیم و تفاوت آنها را بدانیم.

سیلر: نوع رنگ چوب جهت ترمیم و پوشش سطح چوب می باشد و برای پر کردن ناهمواریها و منافذ چوب مورد استفاده قرار می گیرد. انواع مختلف سیلرها و کاربرد آنها به بافت چوب و نوع آن بستگی دارد.

کیلر: جهت پوشش نهایی سطح بعد از سیلر از کیلر فوری استفاده می‌شود و به عنوان یک لایه پوششی کاربرد دارد. کیلر را باید با تینر فوری ترکیب کنید تا رقیق شود و پس از آن در چندین مرحله آن را روی چوب بزنید. نکته مهمی که باید بدانید این است که چنانچه کیلر خیلی رقیق شود عملکرد خود را از دست خواهد داد و نمی تواند پوشش خوبی روی سطح ایجاد کند.

نیم پلی استر: نیم پلی استر از روغن سویا و روغن نارگیل تولید می شود و به عنوان یک ماده پایه مورد استفاده قرار می گیرد. نوع اول نیم پلی استر بی رنگ است و نوع دوم آن رنگ عسلی دارد. نیم پلی استری که بر پایه روغن نارگیل باشد، کارایی و کیفیت بهتری دارد. همانطور که در مطالب بالا گفتیم نیم پلی استر دو نوع مات و براق دارد و در قوطی حلبی فروخته می شود و وزن آنها ۱ کیلویی، ۴ کیلویی و ۲۰ کیلویی می باشد.

تفاوت سیلر و کیلر و متفاوت بودن رنگ آنها

سیلر مایعی شفاف و رنگ اصلی می باشد که به دو صورت مات و یا براق در بازار وجود دارد و بر اساس نیاز و شرایط خود می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید و به کارگیرید. کیلر به صورت بسته بندی های قوطی و یا به شکل اسپری در بازار وجود دارد اما سیلر فقط به صورت بسته بندی در قوطی هایی با وزن متفاوت فروخته می‌شود.

تفاوت سیلر و کیلر از نظر زمان استفاده

سیلر و کیلر از نظر زمان استفاده هم با هم تفاوت دارند. بیشتر افراد فکر می کنند سیلر و کیلر را می توانند به طور همزمان مورد استفاده قرار دهند اما بهتر است این کار را انجام ندهید زیرا خاصیت هر دوی این ماده شیمیایی از بین میرود و زینک استئارات که ماده اصلی سیلر می باشد بی اثر خواهد شد. بهتر است از سیلر ابتدای کار استفاده کنید و در انتها از کیلر استفاده کنید. بعد از کیلر و پوشش آن روی سطح دیگر نمی توانید هیچ پوشش دیگری استفاده کنید.

تفاوت سیلر و کیلر از نظر کاربرد

اگر به کار یک رنگ کار توجه کرده باشید می بینید وقتی که رنگ به شکل مستقیم بر روی چوب زده شود به خورد چوب رفته و جذب منافذ روی چوب می شود. برای اینکه این اتفاق نیفتد ابتدا باید روی سطح چوب را عایق سازی و آب بندی کنید و اینکار را باید با سیلر انجام دهید. یعنی کاربرد سیلر پر کردن منافذ قدیمی و ناهمواری های روی سطح چوب می باشد. پس از آن برای برق انداختن و پوشش نهایی می توانید از کیلر استفاده کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش نصب توالت فرنگی | صفر تا صد نصب توالت فرنگی

تفاوت سیلر و کیلر در مقاومت و دوام

برای استفاده کردن از سیلر بر اساس نیاز خود آن را رقیق کنید و آن را به کار بگیرید. اگر یک قوطی کامل از سیلر را نیاز ندارید بهتر است همه ماده را رقیق نکنید زیرا سیلر وقتی رقیق می شود مقاومت و دوام خود را از دست می دهد و خیلی زود خراب می شود و نمی تواند کارایی خود را داشته باشد اما کیلر مقاومت و دوام زیادی دارد.تفاوت سیلر و کیلر و پلی استر چیست و چه زمانی استفاده می شود؟ اگر این موضوع از اهمیت زیادی برای شما برخوردار است بهتر است هنگام انتخاب پوشش نهایی از کیلر به جای وارنیش استفاده کنید.

روش رنگ کردن چوب به کمک سیلر

قبل از اینکه کار خود را با سیلر شروع کنید ابتدا باید سطح چوب را سنباده بزنید و همه منافذ موجود روی چوب را کاملاً صاف و هموار کنید. پس از سنباده کاری از یک دستمال جهت تمیز کردن روی سطح چوب کمک بگیرید و کاملاً چوب را تمیز کنید.

  • بعد از رقیق کردن سیلر از پیستوله یا قلم مو استفاده کنید و سیلر را روی سطح چوب بکشید.
  • اجازه دهید خشک شود سپس از یک سنباده نرم جهت سنباده کشی روی سطح چوب استفاده کنید.
  • هدف از این کار پاک کردن سیلر نیست بلکه صاف کردن چوب می باشد.
  • برای جمع کردن خرده های چوب می توانید از یک دستمال استفاده کنید.
  • ابتدا یک بار سیلر را بر روی سطح چوب بزنید تا زیرسازی انجام شود و سطح چوب صاف گردد.
  • بهتر است حداقل دو بار سیلر را روی سطح چوب بزنید.
  • پس از خشک شدن سیلر، از کیلر برای پوشش نهایی استفاده کنید.
  • اگر سطح کار به بتونه کاری نیاز داشت این کار را انجام دهید.

تفاوت کیلر براق و مات چیست؟

کیلر دارای دو نوع براق و مات می باشد. همانطور که از نامش پیداست کیلر براق برای درخشان کردن و براق کردن سطوح و کیلر مات برای مات کردن سطوح مورد استفاده قرار می گیرد. شما می توانید بر حسب نیاز و شرایط از کیلر مات یا براق استفاده کنید.تفاوت سیلر و کیلر و پلی استر چیست و چه زمانی استفاده می شود؟ کیلر در بسته بندی های قوطی و یا اسپری در بازار موجود می باشد. اگر به هنگام خرید کیلر دقت نکنید ممکن است از نظر مالی زیان و ضرر به شما تحمیل شود و مجبور باشید هزینه اضافی برای خرید دوباره پرداخت کنید.

نتیجه گیری

در این مطلب از ایبک امداد سعی کردیم تفاوت های بین سیلر، کیلر و نیم پلی استر را به شما کاربران عزیز آموزش دهیم. امیدواریم که این مطالب برای شما عزیزان مفید بوده باشد و پس از مطالعه آن بتوانید به بهترین شکل ممکن کار رنگ کاری خود را با سیلر و کیلر انجام دهید. نکته مهمی که باید آن را فراموش نکنید این است که از سیلر و کیلر همزمان استفاده نکنید زیرا خاصیت آنها از بین می رود و عملکرد خوبی نخواهند داشت

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

تفاوت سیلر و کیلر و پلی استر چیست

تفاوت سیلر و کیلر و پلی استر چیست و چه زمانی استفاده می شود؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا