خدمات پرستاری و مراقبتی

رفتار صحیح پرستار در مراقبت از کودک و سالمند بیمار چگونه باید باشد؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

رفتار صحیح پرستار در هنگامی که از سالمند بیمار و یا کودک بیمار پرستاری می کند، مورد مهمی بوده که در هنگام استخدام پرستار باید آن را مورد ارزیابی قرار بدهید. رعایت اصول صحیح رفتاری در هر فرهنگی یکی از موارد ضروری می باشد. شخص در هر موقعیت شغلی، خانوادگی و اجتماعی که باشد برای رفتار صحیح باید به یک اندازه مؤدب و محترم رفتار کند. علی رغم نیاز به توانایی علمی و تجربه یک پرستار، باید به حسن رفتار او هم توجه کنید، که این می تواند به معنی موفقیت و یا حتی عدم موفقیت پرستار در هنگام مراقبت از کودک و یا سالمند بیمار باشد.

در مورد اهمیت رعایت احترام به دیگران، یک شعار کلی وجود دارد که می‌گوید: «با دیگران همانطور رفتار کن که دوست داری در همان شرایط با شما همانگونه رفتار کنند». پس یک پرستار هم باید بداند رفتار صحیح چقدر اهمیت دارد و سعی کند در نهایت آرامش، موازین اخلاقی را کاملاً رعایت کند.

نحوه رفتار صحیح پرستار

پرستاری موفق است که در همان گام اولی که با خانواده سالمند و کودک بیمار ملاقات می‌کند، اصول  آداب و معاشرت را رعایت کند. مثلاً وقتی وارد خانه شخصی می شوید، باید با وسایل زندگی آنان طوری رفتار کنید که با وسایل شخصی خود همانگونه رفتار می کنید. شما با نشان دادن رفتار خوب و صحیح، فرآیند پرستاری و مراقبت از فرد را برای خود آسان می کنید.

پرستار باید بداند که وقتی از یک سالمند و یا کودک بیمار نگهداری می کند، باید از کلمات زیبایی مانند «متشکرم»، «لطفاً» و « ممنون» استفاده کند تا موفق تر باشد. زیرا در این صورت واکنش بهتری هم از جانب آنها دریافت می کند. ممکن است سالمند به دلیل رعایت نکردن ادب از طرف پرستار و روش غلط رفتاری او، از درخواست های پرستار خودداری کند و به شکلی لجبازی کند که این مشکل می‌تواند با رعایت کردن ادب در رفتار و گفتار پرستار برطرف شود.

کودکانی که پرستار و والدین خوش اخلاقی دارند به بزرگترهای خود بیشتر احترام می گذارند و همچنین در فعالیت های زندگی و تحصیلی بیشتر موفق هستند و می توانند آینده خوبی داشته و به افراد محترمی تبدیل شوند.

رفتار صحیح پرستار

قوانین مهم آداب و معاشرت که باید رعایت شود.

قوانین مهمی برای آداب و معاشرت وجود دارد که باید حتماً رعایت کنید تا بتوانید پرستار موفقی باشید:

  • احترام گذاشتن به وسایل شخصی یکدیگر
  •  احترام گذاشتن به فضاهای شخصی یکدیگر
  • وقتی کسی در حال صحبت کردن است به هیچ وجه حرف او را قطع نکنید.
  • در هنگام زمان تعیین شده به سرکار خود رفته و در آنجا حاضر شوید.
  • از کلماتی مانند «متشکرم»، «لطفاً»، «ممنون» استفاده کنید.
  • در هنگام کار با تلفن همراه صحبت نکرده و یا پیام ندهید.
  • هنگام غذا جویدن دهان خود را ببندید.
  • در هنگام صدا زدن اسم، رعایت ادب را کرده و افراد را با نام کوچک خود صدا نکنید ولی در صورتی که از شما درخواست شود، اشکال ندارد.
  • فریاد نزنید.
  • وقتی در حال گفتگو با شخصی هستید، حتماً از طریق چشم با او ارتباط برقرار کنید.
  •  وقتی بیمار شدید باید زودتر به خانواده سالمند و یا کودک بیمار اطلاع بدهید تا برای بیمار خود برنامه‌ریزی کنند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع تمرینات تنفسی برای کودکان | مزایای تمرینات تنفسی

رفتار صحیح پرستار به این دلیل اهمیت دارد که می تواند تأثیر زیادی در رفتار سالمند و یا حتی کودک بیمار داشته باشد.

تفاوت فرهنگی پرستار و شخص مقابل

همانطور که گفتیم رفتار صحیح پرستار و رعایت آداب و معاشرت، می تواند روش مناسبی برای بهبود ارائه خدمات از طرف پرستار باشد. هر چند که گاهی فرهنگ افراد با یکدیگر فرق می کند و می تواند روی جنبه های رفتاری و معاشرتی اشخاص اثر بگذارد، ولی بعضی از رفتارهای صحیح در همه فرهنگ ها به یک صورت بوده و ممکن است تفاوت های کمی با هم داشته باشد.

گاهی تفاوت در آداب و رسوم و فرهنگ خانواده سالمند و پرستار زیاد بوده و کار را برای پرستار و خانواده سالمند، سخت می کند. اگر پرستار در رعایت فرهنگ شما دچار مشکل شده باشد و یا اصول اخلاقی پرستار با شما مغایرت داشته باشد، بهتر است این مورد را با خانواده خود در میان بگذارید. اگر کنار آمدن با شرایط، برای پرستار مقدور نیست، بهتر است با مرکز مراقبتی و پرستاری مشورت کنید تا تصمیم گیری های لازم انجام شود. به هر حال شرایطی ایده آل است که نه پرستار و نه خانواده سالمند، احساس بدی نسبت به یکدیگر نداشته باشند.

قوانین اصولی برای رفتار صحیح پرستار

پرستار باید در هنگامی که از سالمند و کودک بیمار پرستاری می کند قوانین طلایی را رعایت کند که عبارتند از:

  • قبل از اینکه به خودتان فکر کنید باید به افراد دیگر خانواده فکر کنید.
  • به افراد خانواده ای که در آنجا کار می کنید، احترام بگذارید.
  • به همه آرامش بدهید.
  • زیاد صحبت نکنید. فقط وقتی با شما صحبت می شود، جواب بدهید مگر در مواردی که لازم است نکته ای را در مورد سلامتی سالمند و کودک بیمار به خانواده او بگویید.
  • باید سعی کنید که شنونده خوبی باشید.
  • سخنانی را که در خانواده می شنوید هیچگاه برای دیگران بازگو نکنید و رازدار باشید.
  • به استقبال کردن افراد اهمیت بدهید.
  • اگر عصبانی و یا ناراحت شدید باید خودتان را کاملاً کنترل کنید.
  • سعی کنید خونسرد بوده و استرس نداشته باشید.
  • در روی نیازهای سالمند و یا کودک بیمار تمرکز کنید و بیشتر از نیازهای خود، به نیازهای آنها توجه کنید.
  • همیشه لبخند به لب داشته و سعی کنید که همراه خوبی برای سالمند و کودک باشید.
  • اعتماد به نفس داشته باشید.

رفتار صحیح پرستار اهمیت زیادی در موفقیت او دارد. خوش اخلاقی یکی از نکات کلیدی برای موفقیت پرستار است که می تواند به او کمک کند تا به درستی از سالمند و کودک بیمار پرستاری کند. رفتار مناسب پرستار می تواند کار را برای او آسان کرده و محیطی شاد و سالم را برای رفاه و آسایش افراد ایجاد کند.

رفتار صحیح پرستار با سالمند بیمار

تنها داشتن مهارت پرستاری برای موفق بودن در شغل پرستاری کافی نیست. پرستار باید روانشناس خوبی هم باشد و بداند که با بیمار چگونه رفتار کند تا بتواند خدمات خوبی را به او ارائه بدهد و با سالمند بیمار ارتباط برقرار کند.

اگر شما پرستار سالمند بیمار هستید، باید به نکاتی طلایی توجه کنید تا بتوانید موفقیت بیشتری در پرستاری سالمند پیدا کنید. این نکات عبارتند از:

  • سالمند را درست و با احترام خطاب کنید.
  • در هنگام ورود به منزل بهتر است با سالمند بیمار دست بدهید.
  •  از کلمات عامیانه برای صحبت استفاده نکنید و با احترام صحبت کنید.
  • با سالمند ارتباط چشمی برقرار کرده و به او لبخند بزنید.
  • به سالمند پیشنهاد کمک بدهید.
  • برای او وقت بگذارید.
  • به سالمند عشق بورزید و عشق خود را هم به او نشان بدهید.
  • خوش رفتار باشید.
  • از اصطلاحات مخصوص کاری خود استفاده نکنید.
  • به سخنان سالمند بیمار خوب گوش کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل سوء هاضمه در سالمندان چیست | نحوه درمان سوء هاضمه

 سالمند را درست و با احترام خطاب کنید.

سالمند را با احترام و نامی که دوست دارد صدا کنید. اگر دوست دارد که او را با اسم کوچک صدا کنید، به خواسته او احترام گذاشته و در صورتی که می خواهد او را با نام خانوادگی صدا کنید، باز هم همان کار را انجام بدهید که او دوست دارد.

 در هنگام ورود به سالمند بیمار دست بدهید.

اگر اولین بار است که سالمند را ملاقات می کنید و یا اینکه مدتی از او دور بودید، باید با او دست بدهید. این حرکت دوستانه و ساده می‌تواند در ارتباط دوستی بین شما و سالمند بسیار موثر باشد. ولی شاید بهتر باشد صبر کنید تا سالمند در دست دادن پیشقدم شود.

از کلمات عامیانه استفاده نکنید و با احترام صحبت کنید.

وقتی با سالمند ملاقات می کنید از کلماتی که در هنگام صحبت با دوستان از آن استفاده می کنید، استفاده نکرده و با احترام با سالمند حرف بزنید. در هنگام صحبت با سالمند صدای خود را بالا نبرید ولی واضح صحبت کنید تا او کامل متوجه صحبت های شما بشود. اگر سالمند قادر به درست شنیدن نیست، باید کمی بلند صحبت کنید ولی فریاد نزنید.

با چشم خود با سالمند ارتباط برقرار کنید.

هنگامی که با سالمند صحبت می کنید، بعد از سلام دادن بهتر است با او ارتباط چشمی هم برقرار کنید. این نشان خواهد داد که شما حضور او را تأیید کرده و محترم می شمارید. در هنگام صحبت کردن با سالمند لبخند بزنید و واضح صحبت کنید.

به سالمند پیشنهاد کمک بدهید

اگر سالمند می خواهد از در خارج شود درب را برای او نگه دارید. در صورتی که سالمند دارای معلولیت است با توجه به معلولیت او به سالمند کمک کنید. نحوه رفتار صحیح پرستار با سالمند، انجام کارهای سخاوتمندانه و مهربانانه است که می‌تواند زندگی را برای سالمند آسان تر کند.

عشق خود را به سالمند نشان بدهید.

فرقی نمی کند که سالمند با شما نسبت خانوادگی داشته باشد و یا نداشته باشد، باید نشان بدهید که سالمند را دوست دارید. او را در آغوش گرفته و محبت آمیز با او سخن بگویید. آلبوم عکس های قدیمی سالمند را نگاه کرده و از زیبایی او در جوانی تعریف و تمجید کنید. مطمئن باشید که سالمند از این رفتار شما خوشحال خواهد شد.

خوش اخلاق باشید

بیشتر سالمندان در هنگامی که جوان بودند، وقت خود را صرف تربیت فرزندان کردند تا فرزندانشان رفتار مناسب و صحیح را بیاموزند و در این سن، سالمندان شایسته احترام و رفتار مناسب شما هستند. همیشه در هنگام صحبت با سالمند بیمار، از کلمات محترمانه مثل «متشکرم»، «لطفاً» و «ممنون» استفاده کنید.

رفتار صحیح پرستار

 به حرف ها و دردل های سالمند گوش بدهید.

یکی از راه هایی که شما می توانید از سالمند بیمار خوب مراقبت کنید، گوش دادن به حرف های و انجام دادن خواسته‌های سالمند می باشد. بزرگترین دغدغه ای که سالمند دارد، ترس از تنها بودن است. سالمند دوست دارد کسی در کنار او بوده و با او حرف بزند و به حرف های او گوش بدهد. سعی کنید حرف های سالمند را خوب گوش کرده و سخنان او را هم تأیید کنید. به او روحیه بدهید تا احساس ناامیدی نکند.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

رفتار صحیح پرستار در مراقبت از کودک و سالمند بیمار چگونه باید باشد؟

امتیاز

مجموع امتیاز

رفتار صحیح پرستار با سالمند بیمار

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا