مجله سلامت پوست

سلولیت چیست| علت و علائم سلولیت چیست ؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

سلولیت را به شکلی از پوست می گویند که برآمدگی یا فرورفتگی داشته باشد، از نام های دیگر سلولیت می توان به پوست پرتقالی و پنیری، آسیب تگری، تشکی شدن پوست و حفره پنیری اشاره نمود. سلولیت از تجمع مواد زائد و چربی در زیر پوست به وجود می آید که به آن مسمومیت بافت های ارتباطی بدن نیز می گویند. افراد مبتلا به سلولیت بیشتر زنان هستند و مطالعات نشان داده که ۷۰ الی ۸۰ درصد زنان در دوره ای از زندگی خود آن را تجربه نموده اند چرا که توزیع چربی، ماهیچه و بافت همبند در بدن زنان و مردان متفاوت است اما این بدین معنی نیست که مردان دچار آن نمی گردند، بلکه برخی اوقات مردان نیز به سلولیت مبتلا می شوند. سلولیت در نواحی از جمله: باسن، کشاله ران ها و قسمت بیرونشان، سینه ها، شکم، داخل و بیرون بازوها، پهلوها، اطراف مچ پاها، لگن و قسمت داخلی زانوها بروز می دهد. سلولیت دارای انواع مختلفی است و به ۳ دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
photo ۲۰۲۳ ۰۲ ۱۶ ۲۳ ۱۵ ۳۴

سلولیت درجه اول یا خفیف:

این نوع سلولیت به پوست پرتقالی معروف است چرا که ظاهری همانند پوست پرتقال داشته و ۱ الی ۴ فرورفتگی سطحی به همراه افتادگی پوست را داراست.

سلولیت درجه دوم یا متوسط:

این شکل از سلولیت به پوست پنیری معروف است چرا که همانند سطح پنیر ما بین ۵ الی ۹ فرورفتگی متوسط بر روی سطح پوست وجود دارد و ناهموار است.

سلولیت درجه سوم یا شدید:

این نوع از سلولیت که شدیدترین آن می باشد ظاهری تشکی شکل دارد و بیش از ۱۰ فرورفتگی عمیق بر روی سطح پوست پدیدار است که ظاهر پوست را بسیار ناهموار می سازد.

نکته: سلولیت ها برخی اوقات بسیار سفت، چسبیده به عضلات بدن و غیر قابل لمس (همچون سلولیت درجه سوم) و گاهی بسیار شل مانند (سلولیت درجه اول) می باشند که هر دوی آنها در صورت فشار دادن با درد همراه هستند.

علت های بروز سلولیت

بروز سلولیت می تواند از علل های مختلفی برخوردار باشد که برخی از آنها به دلیل ورزش نکردن و برخی دیگر به دلیل رفتارهای ناسالم بروز می دهند، از مهم ترین علت های بروز سلولیت عبارتند از:

عوامل ژنتیکی:

اگر عضوی از خانواده دچار سلولیت باشد این امکان وجود دارد که فرزند آن شخص نیز دچار سلولیت گردد زیرا این بیماری می تواند از طریق وراثت منتقل شود و به عوامل ژنتیکی بستگی دارد.

سلولیت استفاده از رژیم غذایی نامناسب:

اگر از یک رژیم غذایی مناسب استفاده نکنید این امکان وجود دارد که به سلولیت مبتلا گردید چرا که استفاده از وعده غذایی سالم بسیار در سلامت بدن موثر است. از جمله رژیم غذایی نادرست موثر در بروز سلولیت عبارتند از:

۱: مصرف آب خیلی کم

۲: مصرف نوشیدنی های الکلی به صورت مداوم

۳: استفاده از نان سفید به جای نان سبوس دار

۴: مصرف انواع سس، نوشابه و تنقلات

۵: مصرف غذاهای شور و پر نمک

۶: استفاده زیاد از غذاهای سرخ کردنی

۷: مصرف بیش از حد غذاهای آماده همچون فست فود، غذاهای فرآوری شده و کنسروی

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت بروز لک های روی پا و راه های درمان آن

photo ۲۰۲۳ ۰۲ ۱۶ ۲۳ ۱۵ ۳۴

کنترل نکردن وزن و چاقی:

با افزایش بیش از حد وزن و بروز چاقی، بدن بستر مبتلا شدن به سلولیت را فراهم می آورد چرا که در حین چاقی چربی های بدن افزایش می یابد و بافت همبند در معرض فشار بسیاری قرار می گیرد از این رو سلولیت ایجاد می شود. بهتر است بدانید که در بیشتر اوقات کاهش وزن پس از چاقی زیاد، در محو یا کم شدن میزان سلولیت تاثیر ندارد از این رو همواره وزن خود را کنترل نمایید.

افزایش سن:

با افزایش سن پوست انسان رفته رفته نازک و شل می شود که با بروز این روند، سلولیت رخ می دهد و هر چه میزان سوخت و ساز و تولید کلاژن در بدن کاهش یابد میزان سلولیت نیز افزایش می یابد.

استرس و مضطرب بودن:

به طور قطعی می توان گفت که استرس و اضطراب جزو یکی اصلی ترین دلایل بروز سلولیت در بدن است چرا که استرس سبب ایجاد فرایندهای التهابی در بدن می گردد و با به وجود آمدن آنها سرعت بروز سلولیت در بدن افزایش می یابد. منشا بروز تورم بافت ها در بدن استرس است که نمایان گر ایجاد سلولیت می باشد.

تحرک نداشتن و انجام ندادن فعالیت ورزشی:

اگر به اندازه کافی و مورد نیاز بدن فعالیت های ورزشی انجام ندهید و یا تحرک نداشته باشید این امکان وجود دارد که به راحتی به سلولیت دچار گردید از این رو برای حفظ سلامت خود در طول روز ۱۰ الی ۲۰ دقیقه پیاده روی کنید و ورزش انجام دهید.

سیگار کشیدن:

سیگار از عوارض بسیاری برخوردار است که از این عوارض می توان به آسیب رسانی به بافت همبند، کلاژن و الیاف پوست اشاره نمود که به مرور زمان موجب پیری پوست و بروز سلولیت می گردد. نکته: یکی از دلایل اصلی آسیب رسانی سیگار به بافت های پوستی وجود تنباکو در آن می باشد.

روش های درمان سلولیت

کرایولیپولیز:

در این روش سلول های چربی موجود در زیر پوست را منجمد می کنند که منجر به پاره شدن آنان می شود و محتویات درون تمامی آن سلول ها جذب بدن می گردد، برای درمان با این روش باید صبوری به خرج دهید چرا که چندین ماه زمان می برد تا جلسات درمانی بر روی محو سلولیت اثر بگذارند.

کویتیشن یا امواج اولتراسوند:

در این روش از امواج صوتی که اولتراسوند نام دارد، جهت رفع چربی های اضافی شکم و ران استفاده می شود که به طور معمول میزان اثر گذاری این روش پس از ۲ الی ۳ ماه نمایان می گردد.

سلفینا:

سلفینا یکی دیگر از روش های درمان سلولیت است که یک سوزن را به نواحی که در آنجا سلولیت به وجود آمده می فرستد تا چربی های سفت شده موجود شده بر روی ران و باسن را رفع نماید. بهتر است بدانید که تمامی نتایج این روش درمانی پس از گذشت ۳ روز پدیدار می شوند و پس از انجام سلفینا هیچ گونه سلولیتی به مدت ۳ سال بر روی ران ها و باسن به وجود نمی آید.

سلولیت آکوستیک ویو تراپی یا همان درمان با امواج صوتی:

این روش برای کاهش و رفع سلولیت، بافت همبند قسمت هایی از بدن که درگیر سلولیت شده است را به لرزه در می آورد که همین امر سبب تحریک و افزایش تولید کلاژن، بهبود ظاهر پوست، بهبود بافت های پوستی و انعطاف پذیری پوست می شود و آکوستیک ویو تراپی نیز همانند دیگر روش ها باید چندین جلسه جهت بهبودی سلولیت انجام شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مزوتراپی مو چیست | مزوتراپی مو چه تاثیری روی مو دارد؟

درمان به وسیله لیزر و فرکانس رادیویی:

در این روش از انرژی لیزر دایود، نور مادون قرمز و فرکانس رادیویی برای ماساژ بافت های داخلی بدن استفاده می شود که گاهی با مکش و گرما همراه است، عمل سلولاز یکی از روش های لیزر درمانی جهت بهبودی سلولیت می باشد.

کربوکسی تراپی:

در کربوکسی تراپی گاز کربن دی اکسید را به بدن تزریق می کنند که سبب افزایش گردش خون در ناحیه تزریقی و کاهش سلولیت در بدن می شود. توجه داشته باشید که در این روش کبودی در محل تزریق به مدت ۱ الی چند روز به وجود می آید و تزریق این گاز به بدن نیز همواره دردناک است. نکته: به طور معمول نتایج کربوکسی تراپی پس از گذشت ۷ الی ۱۰ جلسه درمانی قابل مشاهده است.

میکرودرم ابریژن:

در روش میکرودرم ابریژن اکسید آلومینیوم یا همان کریستال های نمک مورد استفاده قرار می گیرند و سبب لایه برداری کردن پوست پیر می شوند که همین لایه برداری موجب تحریک نمودن بدن برای تولید سلول های جدید پوستی می شود و برای بهبودی سلولیت باید چندین جلسه از این روش استفاده کنید.

آزادسازی بافت ها به کمک خلاء:

یکی از بهترین و تأثیرگذارترین روش درمان سلولیت آزادسازی بافت ها به کمک خلاء می باشد که به کمک تیغ های کوچک نوارهای سفت و سخت زیر پوست را می شکنند و همین امر موجب حرکت کردن بافت ها و پر کردن پوست فرو رفته می گردد، بهتر است بدانید که نتیجه این روش درمانی حدودا تا ۳ سال باقی خواهد ماند.

اندرمولوژی:

در این روش پوست توسط یک خلاء بلند می گردد و به صورت عمیق ماساژ داده می شود که ممکن است به دلیل این فرایند یک کبودی موقت بر روی پوست ایجاد شود. نکته: گاهی این روش درمانی به جلسات متعددی حدود ۱ سال نیاز دارد.

photo ۲۰۲۳ ۰۲ ۱۶ ۲۳ ۱۵ ۳۴

مصرف سرکه سیب:

سرکه سیب سرشار از مواد مغذی است و اگر برای سلولیت مورد استفاده قرار گیرد پس از مدتی موجب از هم پاشیدن ساختار این بیماری می شود. برای استفاده از این ماده می توانید به ۲ روش عمل کنید:

۱: مخلوط نصف لیوان سرکه سیب و نصف لیوان آب را نیم ساعت بر روی سلولیت قرار دهید و با یک پلاستیک و حوله گرم آن را بپوشانید سپس به خوبی با آب ولرم شست و شو دهید.

۲: یک سوم لیوان سرکه سیب، دو سوم لیوان آب و مقداری عسل را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید و بر روی سلولیت قرار دهید، پس از گذشت ۳۰ دقیقه آن را با آب ولرم بشویید.

مصرف قهوه:

قهوه نیز در درمان سلولیت بسیار موثر است برای استفاده از این ماده می توانید یک چهارم استکان پودر قهوه را با دو قاشق روغن نارگیل یا زیتون مخلوط کنید و با فشار نسبتا زیادی بر روی سلولیت ماساژ دهید.

سخن پایانی

به طور کلی سلولیت زمانی رخ می دهد که شما برای طولانی مدت هیچگونه فعالیت بدنی و ورزشی انجام ندهید و همواره چربی های اضافه در بدن شما جمع شوند، رسوب کنند و ظاهری چروکیده به پوست دهند که این بسیار ناخوشایند است و باید با استفاده از روش های گفته شده جهت درمان اقدام نمود.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

سلولیت چیست

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

سلولیت چیست| علت و علائم سلولیت چیست ؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا