تعمیرات لپ تاپ

چه زمانی نگران داغ شدن لپ تاپ خود شویم؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

تصور کنید روی مبل خانه نشسته اید و لب تاپ هم روی پاهای شما قرار دارد. ناگهان متوجه می شوید که دمای بدنه لپ تاپ به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده و پاهای شما را می سوزاند. معمولاً در چنین شرایطی ممکن است این سوال برایتان پیش آید که حالا که بدنه لپ تاپ تا این حد داغ شده آیا در معرض خطر و ریسکی قرار دارد؟ آیا ممکن است که لپ تاپ با مشکلات جدی مواجه شده باشد؟ پس از داغ شدن لپ تاپ چه کاری باید انجام دهیم؟

داغ شدن لپ تاپ طبیعی است

ممکن است پس از آنکه متوجه داغ شدن لپ تاپ شدید از این وضعیت نگران شوید و به فکر چاره ای باشید اما باید بگوییم که داغ شدن لپ تاپ در واقع یک امر کاملا طبیعی می باشد. داخل لپ تاپ قطعات سخت افزاری بسیاری وجود دارد که هر کدام از آنها دارای وظیفه مشخصی می باشند و این قطعات در فضای بسیار محدودی کنار همدیگر قرار گرفته اند. قطعات داخل لپ تاپ وظیفه مختلفی بر عهده دارند که از نمایش پیکسل ها در نمایشگر تا تحلیل داده ها را نیز انجام می دهند و چنانچه لپ تاپ قدرتمندی داشته باشید همین قطعات حتی می توانند سنگین ترین و جدیدترین بازی ها را نیز اجرا نمایند. حاصل فعالیت قطعات سخت افزاری داخل لپ تاپ گرما می باشد و نمی توان از گرم شدن دستگاه جلوگیری کرد. از طرف دیگر به علت بروز همین مشکل خیلی از لپ تاپ های مدرن دارای مکانیسم پیشرفته شده اند که گرمای تولید شده را کنترل کرده و از داغ شدن بیش از حد لپ تاپ جلوگیری می کنند. چه زمانی نگران داغ شدن لپ تاپ خود شویم؟حتما از وظیفه فن ها در لپ تاپ با خبر هستید اما در کنار فن موارد دیگری مثل هیت سینک و همچنین خمیر حرارتی می تواند نقش اساسی در کنترل گرمای قطعات داخلی لپ تاپ ایفا کنند. راهکارهای متنوع دیگری جهت کنترل کردن گرما داخل دستگاه به کار برده می شود. بنابراین با در نظر گرفتن این شرایط چنانچه با داغ شدن لپ تاپ خود مواجه شدید باید بدانید که این شرایط کاملاً طبیعی می باشد.

چه زمانی باید نگران داغ شدن لپ تاپ خود شویم؟

با این حال برخی اوقات ممکن است نگران داغ شدن لپ تاپ خود باشید. گاهی لپ تاپ در حین انجام فعالیت های بسیار سنگین ممکن است تا حدی داغ شود و البته همانطور که گفتیم این موضوع کاملاً طبیعی می باشد. اما برخی اوقات داغ شدن لپ تاپ می تواند برای کاربر دردسرساز شود به طور مثال ممکن است زمانی که کار خاصی با لپ تاپ هم انجام نمی‌دهید بدنه آن به شدت داغ شود و یا زمانی که فقط قسمت مخصوصی از لپ تاپ گرم می شود در این شرایط این داغ شدن اصلا عادی نیست. معمولاً پردازنده گرافیکی اصلی ترین منبع تولید گرما داخل لپ تاپ به شمار می آید. با این وجود این قطعات مقاومت بسیار زیادی در برابر حرارت دارند اما گرمای زیاد می‌تواند عملکرد آنها را با مشکل مواجه کند. از طرف دیگر قرار گرفتن طولانی مدت در برابر گرما می تواند باعث آسیب دائمی به لپ تاپ شود. بر اساس این توضیحات چنانچه هنگام انجام کارهای ساده در لپ تاپ متوجه شدید که کیبورد آن داغ شده است باید مشکلات آن را مورد بررسی قرار دهید زیرا پردازنده گرافیکی و پردازنده اصلی در زیر کیبورد قرار گرفته است. معمولاً در مدلهای جدید این قطعات تا دمای ۱۰۰ درجه هم با مشکلی مواجه نمی شوند و مقاومت بسیار خوبی در برابر گرما دارند بنابراین نیازی نیست که زیاد نگران این موضوع باشید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خطای ntldr is missing چیست و چگونه آن را برطرف کنیم؟ حل مشکل NTLDR

علائم داغ شدن بیش از حد لپ تاپ

همانطور که گفتیم تا اندازه ای گرمای بدنه لپ تاپ می تواند طبیعی باشد. حالا در ادامه مطلب نشانه هایی را که ممکن است با آن مواجه شوید را بررسی می کنیم که پس از مشاهده آنها لازم است مشکل لپ تاپ را جدی گرفته و نسبت به رفع آن اقدام کنید.

  • یکی از مهمترین علائم داغ شدن لپ تاپ خاموش شدن دستگاه به صورت ناگهانی می باشد. لپ تاپ برای آنکه از آسیب دائمی به قطعات داخلی خود جلوگیری کند زمانی که خیلی داغ می شود به صورت اتوماتیک خاموش خواهد شد.
  • چنانچه با صدای زیاد از فن ها مواجه شدید و حتی هنگام کار کردن معمولی با لپ تاپ متوجه افت عملکرد آن همزمان با داغ شدن بدنه شدید لازم است که به بررسی تخصصی آن بپردازید.
  • گاهی اوقات وقتی بدنه لپ تاپ داغ نیست عملکرد آن هیچ مشکلی ندارد اما به محض داغ شدن متوجه افت محسوس عملکرد دستگاه می شوید بنابراین این موضوع مشخص می‌کند که سیستم خنک کننده در لپ تاپ نمی تواند به وظیفه اصلی خود عمل کند.

خراب شدن قطعات داخلی مثل باتری و فن

یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود لپ تاپ داغ شود خراب شدن قطعات داخلی مثل فن و باتری می باشد. لپ تاپ هایی که کاربرد گرافیکی دارد و برای محاسبات سنگین از آنها استفاده می شود دارای CPU قدرتمند می باشند. در این دستگاه ها از فن های خنک کننده استفاده می شود تا بتواند حرارتی که داخل لپ تاپ ایجاد شده است را به بیرون انتقال دهد. چنانچه از لپ تاپ خود به منظور کارهای سنگین استفاده می کنید از سالم بودن فن دستگاه خود مطمئن باشید.چه زمانی نگران داغ شدن لپ تاپ خود شویم؟ خراب شدن فن به علت ضربه و یا کاهش کارایی می تواند موجب داغ شدن بیش از حد لپ تاپ شود. همچنین خراب شدن باتری نیز از دیگر دلایل داغ شدن بدنه لپ تاپ و ایجاد گرمای بیش از حد می باشد. معمولا این مشکل در لپ تاپ قدیمی مشاهده می شود.

داغ شدن لپ تاپ به علت مشکلات نرم افزاری

نصب ویندوز جدید بر روی سیستم قدیمی که قدرت زیادی ندارد و همچنین نصب نرم افزار هایی که بدون علت CPU را درگیر می کند و همچنین عدم آپدیت کردن درایورهای مربوط به کارت گرافیک و CPU از دلایلی هستند که می تواند باعث داغ شدن بدنه لپ تاپ شود. معمولاً وقتی که CPU درگیر می شود و بیشتر از حد سخت افزاری دستگاه از آن استفاده می گردد لپ تاپ داغ خواهد شد.

استفاده از بازی های سنگین و نرم افزارهای مختلف به صورت همزمان

یکی دیگر از مواردی که باعث داغ شدن لپ تاپ می شود استفاده همزمان از نرم افزارها و بازی های سنگین در لپ تاپ می باشد. لپ تاپ هایی که قدرتمند هستند این اجازه را به کاربر می‌دهد که بتوانند به صورت همزمان از نرم افزارهای گرافیکی سنگین و همچنین بازی های گرافیکی استفاده کنند اما بیشتر لپ‌ تاپ‌ ها این قدرت را ندارند و اجرای چندین نرم افزار و بازی سنگین می تواند فشار زیادی به لپ تاپ وارد کرده و باعث خرابی و همچنین کاهش عمر دستگاه شود. حتی گاهی اوقات نصب آنتی ویروس سنگین هم می تواند CPU را درگیر کرده و باعث تولید گرمای اضافه شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ترفندهای مدیریت میزان مصرف اینترنت در ویندوز

چرا باید مشکل داغ شدن لپ تاپ را بررسی و رفع کنیم؟

به هر علتی لپ تاپ شما با مشکلاتی مواجه شد لازم است که به بررسی بدنه آن و ساخت قطعات داخلی آن بپردازید.

  • ابتدا بررسی کنید ورودی بدنه دچار انسداد نشده باشد و همچنین لپ تاپ روی سطح نرمی مثل بالش و یا تخت قرار نگرفته باشد زیرا این کارها می تواند از جریان هوا جلوگیری کرده و باعث داغ شدن دستگاه شود.
  • چند فن باید زیر دستگاه قرار بگیرد تا دمای بدنه لپ تاپ را پایین بیاورد.
  • راهکار دیگر برای جلوگیری از داغ شدن بدنه لپ تاپ تمیز کردن آن می باشد. با انجام این کار فن ها عملکرد بهتری خواهند داشت و می توانند وظیفه خود را به خوبی انجام دهند.
  • پس از مدتی استفاده کردن از لپ تاپ گرد و خاک و ذرات زیادی به بدنه آن وارد می شود و همین ذرات می تواند از فعالیت درست فن در لپ تاپ جلوگیری کند.
  • از آپدیت بودن CPU و درایور کارت گرافیک در لپ تاپ خود نیز مطمئن شوید.
  •  نرم افزارهایی مانند آنتی ویروس می توانند باعث درگیری CPU شوند و بنابراین اگر چنین نرم‌ افزارهایی در لپ‌ تاپ خود دارید آنها را پاک کنید و از نرم افزار سبک تری استفاده کنید.
  • آنتی ویروس خوب استفاده کنید تا بد افزارهایی که CPU را درگیر کرده اند را تشخیص دهد.

چه زمانی نگران داغ شدن لپ تاپ خود شویم؟

  • اسکن لپ تاپ و ویروس کشی می تواند یکی از راه هایی باشد که از داغ شدن بیش از حد لپ تاپ جلوگیری می کند.
  • چنانچه فن و یا باتری لپ تاپ دچار مشکلی شده است برای رفع مشکل هیچ راهی جز تعویض آنها نمی باشد. علاوه بر آن استفاده کردن از مواد خنک کننده و جایگزینی آنها با مواد قدیمی که بر روی CPU قرار گرفته اند می تواند باعث بهتر شدن عملکرد لپ تاپ شود.

جمع بندی

در این مقاله از ایبک امداد با علل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ و راهکارهای جلوگیری از آن آشنا شدید. از آنجایی که لپ تاپ ها تهویه ضعیف تری نسبت به کامپیوتر خانگی دارند بنابراین داغ شدن آنها یک مشکل شایع می باشد. با رعایت نکات مهمی که در این مقاله آنها را بیان کردیم تا حد زیادی می توانید از مواجه شدن با این مشکل جلوگیری کنید. چنانچه نیاز به مشاوره و راهنمایی داشتید از طریق بخش دیدگاه ها می توانید پرسش‌های خود را مطرح نمایید. کارشناسان ایبک امداد می‌توانند در این زمینه پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

چه زمانی نگران داغ شدن لپ تاپ خود شویم؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چه زمانی نگران داغ شدن لپ تاپ خود شویم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا