خدمات بازرگانی

ثبت سفارش | واردات و حمل کالا | ترخیص کالا توسط شرکت حرفه ای

مراحل مختلف واردات و حمل کالا | مدارک موردنیاز برای حمل و نقل

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

امروزه داد و ستد بین دو کشور از طریق روش های مختلف، مهم ترین دستاوردهای بشری محسوب می گردد. تا در صورت نبود کالایی در  کشور بتوان آن را وارد کرد. حمل و نقل های ایجاد شده بین دو کشور به صورت های متفاوتی از جمله دریایی، هوایی، زمینی و… می باشد. حمل و نقل و واردات کالا معمولا بر اساس یک سری مراحل خاصی صورت می گیرد که تمامی کالاهای وارداتی باید از گمرک وارد کشور و یا از آن خارج شوند. جابه جایی کالای موردنظر بین دو کشور مراحل مختلفی را طی خواهد کرد که داشتن اطلاعات در این زمینه مهم ترین مسائلی است که هر کسی به آن نیاز دارد.

حمل و نقل و واردات کالا

حمل و نقل و واردات کالا مانند دیگر فرآیندها معمولا طبق برنامه از قبل تعیین شده و بر اساس مراحل خاصی صورت می گیرد. معمولا واردات کالا به کشور می تواند اعم از غذایی، دارویی، پوشاک، صنعتی و… باشد که بر اساس درخواست و قراردادهای خاصی معین می گردد.

حمل و نقل کالا معمولا از هنگامی که بارگیری شود و به دست گیرنده برسد، شامل ۶ مرحله اساسی می باشد. همچنین برای هرکدام از مراحل باید ابتدا هزینه هایی پرداخت گردد تا بتوان آن کالا را در کشور وارد کرد. معمولا در هنگام بستن قرارداد بین دو کشور و یا دو شرکت در معامله ذکر می شود که این هزینه ها برعهده کدام شرکت و یا کشور است.

با این وجود حتما در هنگام نوشتن قرارداد بهتر است بسیار دقت کرده و در نوشتن و خواندن معامله حوصله به خرج بدهید. واردات کالا دارای ۶ مرحله است که می تواند شامل مراحل زیر باشد:

  1. تحویل محموله موردنظر به حامل

یکی از اصلی ترین مرحله برای واردات یک کالا در کشور، این است که تحویل به درستی  انجام گردد. وظیفه تحویل محموله به حامل برعهده مسئول ارسال کالا می باشد که بر اساس معامله از قبل بسته شده کالا موردنظر به حامل رسانده می شود.

البته حامل موردنظر برای واردات یک کالا می تواند یک شخص حقیقی و یا حقوقی  باشد. معمولا حمل و نقل و واردات کالا از طریق راه های زمینی بوسیله ماشین های سنگین همچون کانتینر انجام می شود. که البته تمامی این اطلاعات باید در روز قرار داد به صورت رسمی اعلام شود تا بدون هیچ اختلافی واردات کالا اتفاق بیافتد.

همچنین می توان محموله موردنظر را به ایستگاه های قطار که معمولا قطارهای باربری می باشند، تحویل داد. البته بار زدن و خارج کردن کالا از داخل کامیون هیچ هزینه ای ندارد و جزء همان هزینه های از قبل پرداخت شده می باشد.

  1. اجازه خروج کالا برای صادرات در گمرک

معمولا بعضی از کشورها به عنوان صادرکننده یک کالا شناخته می شوند. به این صورت که با برطرف کردن نیازهای شخصی مردم در داخل کشور و در صورت اضافه بودن آن محصول اقدام به ارسال آن به کشورهای دیگر و در اصطلاح صادرات می کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تعریف حق العمل کاری | حق العمل کاری در قانون تجارت

طبق معمول برای ورود یک کالا و یا خارج شدن کالای موردنظر باید اجازه ترخیص از گمرک وجود داشته باشد. تا بر اساس تاییدیه های لازم کالای موردنظر وارد و یا خارج گردد. اجازه ترخیص کالا در گمرک معمولا نیاز به یک سری مراحل خاص دارد تا با رعایت قوانین کشور واردات و یا صادرات انجام شود.

در اولین مرحله از ترخیص کالا در گمرک باید یک درخواست از قبل تنظیم گردد و به همراه اسناد موجود به مراجع مختلف گمرک ارسال گردد. اسناد ارائه شده شامل مدارک فرد موردنظر برای ارسال، مدارک لازمه برای کالا و مدارک مربوط به نماینده صاحب کالا می باشد.

طبق معمول برای راحتی در کار صادرات یک کالا باید گفت که شرکت هایی از این فرآیند استفاده می کنند که مجوزهای رسمی گمرکی را دارا می باشند که در این صورت بدون هیچ واسطه ای این فرآیند آغاز می گردد.

  1. بارگیری کالا موردنظر

یکی دیگر از قسمت های واردات کالا مربوط به بارگیری آن می باشد که بر اساس نظر طرفین این فرایند شروع خواهد شد. بارگیری کالا به صورت کلی به بررسی های از قبل درون انبار تا هنگامی که کالا موردنظر بار زده شود گفته می شود که باید هر سری بر اساس اسناد موجود بررسی و سپس ارسال گردد.

به طور کلی این بارگیری توسط حمل کننده موردنظر حمل و نقل انجام خواهد شد که هزینه ای را در بر نخواهد داشت. بعد از فراز و نشیب های فراوان بررسی کالا، سپس کالا بارگیری و به سمت مقصد روانه خواهد شد.

حمل و نقل و واردات کالا

  1. حمل و نقل کالا به صورت بین المللی

در این قسمت طرف حمل کننده کالا بر اساس پیش بینی های از قبل تعیین شده بازه زمانی مشخصی را به فرد گیرنده می دهد. که در این زمان تعهد داده می شود که کالا به دست گیرنده برسد.

در صورت دریافت کالا در زمانی دیرتر از موعد مشخص شده، دردسرهایی ایجاد می شود  که حتما پیگیری های مخصوصی برای آن انجام خواهد شد.

معمولا طرف حمل کننده با شرکت های حمل و نقل بین المللی قراردادی می بندند که این قرارداد هیچ ربطی به گیرنده و یا فرستنده کالا ندارد. چرا که این مراحل برای فرد حامل یک سری هزینه هایی همچون انبارداری، تطبیق ارز، مالیات بر ارزش افزوده و … دارد که باید توسط خود فرد حامل پرداخت گردد و ربطی به طرفین قرارداد ندارد.

البته فرد حامل هزینه های خود را بر اساس دستمزد از طرف موردنظر دریافت خواهد کرد که تمامی مبالغ برای او جبران می شوند. فرستنده و یا گیرنده تنها هزینه حمل و نقل را پرداخت می کنند که در این صورت هزینه های دیگر برعهده آن ها نمی باشد.

  1. ترخیص کالای موردنظر برای وارد شدن به کشور در گمرک

کالاهای وارداتی باید قبل از رسیدن به مقصد فرآیند ترخیص برای آن ها صورت گیرد، این فرآیند دقیقا مشابه فرآیند ترخیص کالای صادراتی می باشد که نیازمند یک سری مدارک و اسناد می باشد. ترخیص کالاهای وارداتی در گمرک معمولا توسط اشخاص تخصصی در این زمینه انجام خواهد شد که در این راستا فعالیت زیادی دارند.

همچنین مسئولیت ترخیص کالا از گمرک، فرد حامل نمی باشد. بلکه فردی از طرف خریدار بوده تا در صورت ورود کالا به گمرک به راحتی با اسناد موجود بتواند کالا را از گمرک خارج کند.

  1. تحویل کالا

بعد از فرآیند ترخیص کالا، حامل باید کالای موردنظر را از وسیله نقلیه خارج و به فرد گیرنده تحویل دهد و رسیدهایی را دریافت کند. مسئول پرداخت هزینه موظف می باشد هزینه های حمل و نقل را به حامل پرداخت کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  قبول واردات کالا | واردات و صادرات کالا بدون کارت بازرگانی چگونه امکان پذیر است؟

در صورت خارج کردن کالا از وسیله نقلیه بین المللی افراد موردنظر از جانب گیرنده باید کالا را به انبار منتقل دهند. که در صورت دور بودن انبار معمولا از ماشین های دیگری برای این جابه جایی استفاده خواهد شد. این هزینه ای که برای انتقال کالا به انبار وجود دارد کاملا به صورت حقوقی برعهده فرد خریدار می باشد و ربطی به دیگران نخواهد داشت.

اسناد و مدارک موردنیاز برای حمل و نقل

برای وارد کردن یک کالا به کشور و یا خارج کردن آن یک سری اسناد و مدارک نیاز می باشد که باید حتما این مدارک وجود داشته باشد تا کالای موردنظر برای صادرات و واردات از محوطه های گمرک خارج شوند.

به صورت کلی اسناد موجود در این زمینه به دو گروه تبدیل خواهد شد که یکی از این دسته اسنادها، متداول و دیگری خاص می باشد. یکی از این اسناد بارنامه است که به عنوان مهمترین سند حمل و نقل کالا شناخته می شود.

بارنامه

یکی از سندهای مالکیتی که می تواند توانایی انتقال داشته باشد، بارنامه می باشد. این مدرک موجود یک قرارداد برای حمل و نقل کالا بوده که توسط شرکت های حمل و نقل کالا به صورت بین المللی صادر می گردد.

هنگامی که بارنامه برای انتقال کالا تنظیم و صادر می گردد، از این پس مالکیت کالای موردنظر از فروشنده سلب و به شرکت منتقل خواهد شد. بارنامه های زیادی در این راستا وجود دارند. زیرا روش های حمل و نقل با یکدیگر متفاوت می باشد که در این صورت بارنامه های تنظیم شده با هم تفاوت خواهند داشت.  نمونه هایی از بارنامه موجود در بازار شامل:

  • بارنامه آزاد و بدون شرط: در این نوع بارنامه شرکت موردنظر برای حمل و نقل به هیچ عنوان خسارت های ناشی از کالا را برعهده نخواهد گرفت.
  • بارنامه شرطی: در این نوع بارنامه که به آن بارنامه مقید نیز گفته می شود، یک سری شرایط وضع شده که با امضا این بارنامه توسط شرکت حمل و نقل تمامی قوانین باید اجرا گردد. در بعضی از مواقع از این نوع بارنامه به عنوان بارنامه کثیف یاد می کنند.
  • بارنامه شخص ثالث: زمانی که نام تحویل دهنده کالا و شرکت موردنظر در بارنامه آورده نشود، به این بارنامه، بارنامه شخص ثالث گفته می شود.

روش های موجود برای حمل و نقل بین المللی

برای حمل و نقل و واردات کالا معمولا روش های زیادی وجود که بر اساس قرارداد بسته شده نوع حمل و نقل و پرداخت هزینه های آن معین خواهد شد. روش های موجود برای حمل و نقل کالا:

  • حمل و نقل هوایی
  • دریایی
  • جاده ای
  • حمل و نقل ریلی
  • حمل و نقل ترکیبی

حمل و نقل و واردات کالا

نتیجه گیری

به صورت کلی کالایی به عنوان واردات وارد کشور و یا به عنوان صادرات از آن خارج می شود که طبق نیازهای مردم صورت بگیرد. حمل و نقل و واردات کالا معمولا با شرایط  و قوانین خاصی ایجاد می گردد که در این زمینه به صورت کامل شرح داده شده است.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

حمل و نقل و واردات کالا

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کلیه مباحث مربوط به حمل و نقل و واردات کالا

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا