چرا ماشین لباس شویی هنگام خشک کردن لباس صدا می دهد؟
بررسی دلایل ایجاد صدا هنگام خشک کردن لباس در ماشین لباسشویی
در گذشته مردم مخصوصا خانم ها لباس کل خانواده را در رودخانه ها و با دست می شستند که هم سخت و هم وقت گیر بود .از زمانی که ماشین های لباس شویی پای خود را به زندگی انسان باز کردند تقریباً یکی از پرکاربردترین و مهم ترین وسیله محسوب می شوند. که حتی تصور نداشتن این دستگاه برای خانواده های امروزی یک تصور دور از ذهن و نگران کننده ای می باشد ،دو نوع ماشین لباس شویی وجود دارد یک نوع صنعتی و دیگری خانگی که از هر کدام آن ها برنده های مختلفی در بازار وجود دارد .برای طولانی بودن عمر ماشین لباس شویی باید از آن ها به درستی مراقبت کرد، یکی از مشکلاتی که در تعمیرات ماشین لباسشویی می توان آن را آزاردهنده نامید صدا ماشین لباس شویی است که هر گونه صدا در ماشین لباسشویی جالب نیست ، ما در این مقاله به سراغ صدا در خشک کن ماشین لباسشویی خواهیم رفت و آن را بصورت دقیق و تخصصی بررسی می کنیم.
ایجاد صدا در خشک کن ماشین لباسشویی
اما هر وسیله برقی مشکلاتی دارد که مصرف کنندگان کم و بیش با توجه به کیفیت دستگاه با آن درگیر هستند از جمله مشکلاتی که می تواند خاطر کاربران ماشین لباس شویی را مکدر نماید بی تردید صدای ناهنجار ماشین لباس شویی هنگام خشک کردن لباس می باشد که این مشکل می تواند علل زیادی داشته باشد. در این مقاله به علل و راهکارهای رفع این مشکل خواهیم پرداخت. باید توجه داشت که صدای بیش از حد در مراحل مختلف شست و شوی ماشین لباس شویی و عدم توجه به این صداها می تواند خسارت های جبران ناپذیری در پی داشته باشد ، فلذا باید تلاش کنیم علت اصلی صدا را پیدا و در رفع آن اقدام نماییم ،البته توجه به این نکته ضروری است که غالب مشکلات صدای ناهنجار ماشین لباس شویی هنگام خشک کردن به راحتی قابل رفع و پیشگیری است. ابتدا به چند علت از علل ساده این مشکل پرداخته و بعد از آن علت های تخصصی تر را بررسی می کنیم.
علت های به وجود آمدن صدا در ماشین لباسشویی
- متاسفانه عمدتاً استفاده نادرست از ماشین لباس شویی یکی از علت های اساسی در ایجاد مشکل صدای ناهنجار در این دستگاه خصوصاً هنگام خشک کردن لباس است ،حجم لباسی که در ماشین لباس شویی برای شست و شو قرار داده می شود باید نصف ظرفیت ماشین لباس شویی باشد اگر به فرض حجم ماشین لباس شویی ۸ کیلو باشد باید ۴ کیلو لباس در درون دستگاه قرار گیرد چون حجم لباس بعد از پر شدن آب داخل دیگ به ۸ کیلو می رسد و اگر احیاناً کاربر بدون توجه به این موضوع بیش از اندازه لباس درون ماشین لباس شویی قرار دهد سبب آسیب رساندن به بلبرینگ و کاسه نمد می شود. البته جدای از وزن لباس باید به حجم لباس هم دقت شود ، همیشه سعی شود به اندازه یک وجب دیگ ماشین لباس شویی هنگام شست و شو خالی باشد تا مکانیزم شست و شو و خشک کردن لباس به راحتی و بدون صدا انجام پذیرد.
- برای شستن پتو، پرده ، متکا ، پادری و یا هر چیزی که آب فراوانی به خود جذب می کند یقیناً استفاده از ماشین های لباس شویی خانگی توصیه نمی شود حتماً در شست و شوی این اقلام از ماشین های لباس شویی صنعتی که غالباً در خشک شویی ها موجود می باشند استفاده شود. البته از انداختن عروسک و کمربند و هر وسیله سفت در ماشین لباس شویی خصوصاً نوع خانگی آن خودداری شود.
- عدم بالانس لباس های داخل دیگ هم می تواند یکی دیگر از علل صدای ناهنجار ماشین لباس شویی هنگام خشک کردن باشد برای جلوگیری از این مشکل ، لباس های هم جنس را با هم در درون ماشین لباس شویی قرار دهید تا دستگاه بتواند وزن لباس ها را بالانس کند و یک سمت دیگ نسبت به سمت دیگر آن وزن متناسب هم را داشته باشد و از لنگر انداختن دیگ حین آب کشی و خشک کردن جلوگیری نماید در ضمن حوله حمام را به تنهایی درون ماشین لباس شویی قرار ندهید حتماً چند تکه لباس کوچک یا حوله دست و صورت همراه حوله حمام در دستگاه قرار گیرد.
- دقت کنید پایه های ماشین لباس شویی در حالت تراز باشد تا در هنگام خشک کردن لباس توسط دستگاه با مشکل جیرجیر کردن ماشین لباس شویی مواجه نشوید. برای این کار از دستگاه تراز سنج استفاده شود و پایه های ماشین لباس شویی را تا رسیدن به حالت تراز تنظیم کنید.
- اگر درپوش دستگاه خوب بسته نشود می تواند حین آب کشی و شست و شو و خشک کردن لباس ایجاد صدای ناهنجار نماید اگر در بررسی ها مشخص شود درپوش فرسوده شده، باید تعویض گردد.
- ممکن است ضربه گیر های دستگاه بر اثر کارکرد زیاد معیوب شده باشند در واقع این ضربه گیر ها هستند که دستگاه را در هنگام کار کردن ثابت نگه می دارند ،خرابی این قطعه سبب پرش و لرزش و تولید صدا در دستگاه می گردد.
- پمپ تخلیه ی آب در ماشین لباس شویی در پایین آن قرار دارد و کار تخلیه ی آب را به عهده دارد. ایجاد مشکل در پمپ تخلیه دستگاه می تواند لرزش و صدای زیادی هنگام تخلیه آب و خشک کردن لباس ایجاد نماید برای تشخیص خرابی پمپ، پنل جلوی دستگاه را برداشته و ماشین لباس شویی را روشن نمایید اگر صدا مربوط به پمپ تخلیه بود ماشین لباس شویی را خاموش نموده و دو شاخه را از پریز جدا نمایید سپس شلنگی که به پمپ متصل می باشد را جدا نموده و آب در آن را در ظرفی خالی نمایید در مرحله بعد پروانه پمپ را بررسی نمایید تا چیزی در آن گیر نکرده باشد اگر باز هم مشکل صدای پمپ حل نشد احتمال زیاد پمپ تخلیه خراب است که گاهاً منشا این خرابی به قطعی سیم پیچ یا گیر کردن جسم خارجی در آن می باشد هر چند این قطعه از ماشین لباس شویی قابل تعمیر است ولی توصیه می شود به جهت متحمل نشدن هزینه بیشتر و احیاناً خرابی مجدد آن نسبت به تعویض پمپ اقدام فرمایید.
- یکی از قطعات مهم در ماشین لباس شویی تسمه می باشد. تسمه از موتور به دیگ شستشو وصل می شود و در هنگام روشن شدن موتور تسمه نیز می چرخد و باعث چرخش دیگ می شود.یکی از علل خرابی تسمه پوسیدگی آن است. پوسیدگی تسمه ماشین لباس شویی می تواند صدای زیادی در هنگام خشک کردن لباس تولید نماید توصیه می شود که این قطعه در اولین فرصت توسط تعمیرکار متخصص تعویض گردد.
- وظیفه کمک فنر تعبیه شده در ماشین لباس شویی این است که از ضربات دیگ ماشین لباس شویی به بدنه و محفظه دستگاه هنگام چرخش، خصوصاً در زمان خشک کردن لباس، که با سرعت بیشتری دیگ می چرخد، جلوگیری نموده تا آسیب نبیند. خرابی این قطعه بی تردید یکی دیگر از عوامل صدای ماشین لباس شویی هنگام خشک کردن لباس می باشد که در صورت بروز این مشکل حتماً باید قطعه معیوب تعویض گردد.
- برخی از ماشین لباس شویی ها فاقد تسمه بوده و به جای آن قدرت موتور به شکل مستقیم از طریق قطعه ای به نام کوپلینگ انتقال می یابد خرابی این قطعه می تواند صدای ناهنجاری را حین شست و شو یا خشک کردن لباس ایجاد نماید.
- یکی از مهم ترین قطعه در ماشین لباس شویی موتور آن است .اگر موتور خراب شود دیگر ماشین لباس شویی بلا استفاده می ماند. که اگر علت این خرابی نیم سوزی یا اتمام ذغال و گیرپاژ کردن موتور باشد منجر به بروز صدا حین آب کشی یا خشک کردن لباس می شود که باید برای تعمیر و یا تعویضش حتما از یک متخصص استفاده کنید.
- مشکل در موتور محرک در برخی از ماشین های لباس شویی سبب ایجاد صدای زیاد حین آبکشی یا خشک کردن می شود ، موتور محرک قطعه ای است که سبب چرخیدن دیگ و انتقال قدرت به موتور می باشد ، اگر موتور محرک نچرخد باید تعویض شود ولی در صورت چرخش این قطعه ،احتمال زیاد خازن موتور یا گیربکس مشکل دارند .
- یکی دیگر از علل صدای زیاد ماشین لباس شویی اشکال و خرابی بلبرینگ ها یا یاتاقان دیگ می باشد واشرهای درب و لبه درام را بررسی نمایید تا از سالم بودن یا احیاناً خرابی یاتاقان مطمئن شوید چنانچه زمان اعمال فشار بر لبه بالایی دیگ ، فاصله ی واشر درب و لبه درام تغییر نماید یاتاقان دچار آسیب شده است.
- کهنه و فرسوده شدن قرقره لگن و دیگ لباس شویی از عوامل دیگر بروز صدای زیاد حین آب کشی و خشک کردن لباس می باشد.
- شفت قطعه ای در ماشین لباس شویی است که باعث چرخیدن پروانه می شود. یکی دیگر از علل صدا دادن ماشین لباس شویی هنگام خشک کردن لباس ها شکستگی شفت می باشد. این مشکل در صورت عدم توجه به صدا های ناهنجار دستگاه به وجود می آید. در واقع شکستگی شفت به دنبال خرابی بلبرینگ بروز می کند . در صورت شکستگی این قطعه صدایی شبیه ساییده شدن آهن هنگام خشک کردن لباس به گوش می رسد.
سخن آخر
در این مقاله از ایبک امداد با مشکلی دیگر از ماشین لباسشویی آشنا شدید و راهکارهای حل این مشکل را بصورت کامل آموختید ، اما موردی است که همیشه باید خاطرتان باشد که با کمی دقت و توجه حین استفاده از ماشین لباس شویی و در واقع استفاده درست از این دستگاه می توانید عمر دستگاه خود را افزایش دهید باید سعی شود هر ۳ ماه از جرم گیر برای تمیز کردن ماشین لباس شویی استفاده شود و نکاتی که در بالا به عنوان پیشگیری از بروز مشکل عنوان شد کاملاً و با حوصله رعایت گردد در ضمن همانطور که گفته شد هر صدای غیر عادی در ماشین لباس شویی باید مورد بررسی دقیق و تخصصی قرار گیرد تا از آسیب جبران ناپذیر و هزینه مضاعف به دستگاه جلوگیری شود.
صدای ماشین لباسشویی هنگام خشک کردن
امتیاز نویسنده
مجموع امتیاز
مقاله ای کامل در رابطه با صدای ماشین لباسشویی و راه کارهای رفع آن
سلام ، اولین باره این سایت رو دیدم خوب بود و مطلبتون هم خوب بود در کل خوب بود ممنونم از شما