خدمات ساختمان

مراحل تعمیر و نوسازی ساختمان‌های قدیمی و بناهای تاریخی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

هرچند که خانه‌های نوساز در بین مردم محبوبیت زیادی دارند ولی بناهای قدیمی هم دارای طرفداران بسیاری هستند. بعضی از افراد سال‌هاست که در یک ساختمان زندگی کرده به دلیل وابستگی و علاقه‌ای که به آن خانه دارند حاضر نمی‌شوند که خانه خود را با آپارتمان نوساز تعویض کنند و از طرفی هم بعضی ها از آپارتمان نشینی خسته شده‌اند و ترجیح می‌دهند که یک خانه بزرگ و قدیمی خریداری کنند. در این مقاله از ایبک مراحل تعمیر و نوسازی ساختمان‌های قدیمی و بناهای تاریخی را برایتان بیان خواهیم کرد.

بازسازی یعنی چه؟

بازسازی یعنی شما شکل و ساختار چیزی را تغییر دهید. بازسازی شامل تغییر دادن کاربری فضا هم می‌شود. در بازسازی ساختمان، شما سبک و ساختار فضا را تا حدود زیادی تغییر داده و کاملاً آن را متحول می‌کنید.

تفاوت نوسازی و بازسازی چیست؟

باید بدانید که نوسازی و بازسازی کاملاً با هم فرق می‌کنند. بازسازی یعنی اینکه شما برای مرمت بناهای تاریخی یا عمر بیشتر ساختمان، مراحلی را انجام دهید. ولی نوسازی بنا یعنی اینکه شما ظاهر ملک فرسوده و قدیمی را از جهت درونی و بیرونی کاملاً تعمیر کنید. این فرایند احتمال دارد شامل نقشه داخلی نمای داخلی و نمای بیرونی و همچنین تأسیسات ساختمان باشد. به تعبیری می‌توان گفت هدف از نوسازی بنا این است که شما بنای فرسوده را به یک ساختمان زیبا و نو تبدیل کنید ولی هدف از بازسازی بنا، افزایش دادن طول عمر آن می‌باشد.

نوسازی ساختمان‌های قدیمی

اخذ مجوز شهرداری

وقتی شما تصمیم به بازسازی و یا نوسازی خانه قدیمی می‌گیرید، حتماً بعضی از قسمت‌های خانه و یا تأسیسات آن فرسوده شده و یا بلا استفاده هستند. باید بدانید که برای بازسازی کردن ساختمان، از جهت قانونی مراحل و شرایطی مشخص شده که باید قبل از هر کاری به سراغ این قوانین بروید. طبق قانون بازسازی ساختمان، تمام عملیات نوسازی و بازسازی به اخذ مجوز شهرداری نیاز دارند.

البته بعضی از اقدامات هم در هنگام نوسازی و بازسازی به دریافت مجوز نیازی ندارند مانند:

  • تعویض و تعمیر کف‌سازی طبقات و یا زیرزمین
  • نقاشی و رنگ
  • سفیدکاری و سیمان کاری
  • تعمیراتی که به تعویض نمای ساختمان مربوط می‌شود.
  • تغییرات در حیاط و محوطه ساختمان مانند ساختن باغچه
  • تعمیرات مربوط به پشت بام و شیروانی
  • تعمیرات سرویس‌های بهداشتی
  • حفر و تخلیه چاه، نصب شوفاژ و کولر، تعمیرات سیم کشی و لوله کشی، عوض کردن درب و پنجره
  • و…

بعضی از عملیات بازسازی و نوسازی ساختمان‌های قدیمی هم به اخذ مجوز شهرداری نیاز دارد. این موارد عبارتند از:

  • تخریب تیغه‌ها و دیوارهای داخل ساختمان
  • جابجا کردن راه پله‌ها
  • جابجا کردن دیوارهای پارکینگ
  • و…

اگر مالک بدون اخذ مجوز شهرداری، این موارد را انجام دهد باید حتماً جریمه پرداخت کند.

مراحل عملیات بازسازی ساختمان‌های قدیمی

قبل از هر چیز باید بدانید که آیا می‌خواهید عملیات بازسازی را به پیمانکار بسپارید و یا اینکه خودتان می‌خواهید این کار را انجام بدهید. اگر تصمیم گرفته‌اید که پروژه بازسازی ساختمان خود را به پیمانکار بدهید، باید قبل از نوشتن قرارداد دقت لازم را داشته باشید. قرارداد نوسازی و بازسازی خانه همانند قراردادهای دیگر باید با جزئیات کامل نوشته شود. مثلاً باید سهم پیمانکار و مالک تعیین شده و یا مدت زمان پروژه و همچنین دریافت مجوزهای لازم به شکل کتبی کاملاً ثبت شده باشد. حتماً به این موضوع مهم توجه کنید و در هنگامی که قرارداد نوسازی و یا بازسازی را می‌بندید، ضمانت پروژه را در مورد تکمیل کردن کار و همچنین جبران خسارت‌ها کاملاً بیان کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه کار آبگرمکن برقی چگونه است | مدل های مختلف آبگرمکن برقی

ایده‌هایی برای بازسازی ساختمان‌های قدیمی

قبل از اینکه بازسازی ساختمان قدیمی خود را شروع کنید، باید نکات مهمی را بدانید. حتی اگر قبلاً ساختمان را بازسازی کرده‌اید باید بدانید که هر پروژه‌ای می‌تواند پیچش‌هایی را همراه داشته باشد، پس لازم است که قبل از بازسازی کارهایی را انجام داده و یا لااقل با آنها آشنا باشید.

در زمان بازسازی خانه باید بدانید که از کجا می‌خواهید کار خود را شروع کنید. بیشتر افراد در هنگام شروع بازسازی هیچ سرنخی از کارهایی که مد نظرشان است ندارند و بعد از اینکه با حوادث بازسازی روبرو شدند، از اینکه برنامه‌ریزی درست نداشتند پشیمان می‌شوند. بدون آمادگی و برنامه ریزی روند بازسازی پر از ناامیدی خواهد بود. برای بازسازی بر خلاف ساختن ساختمان‌های جدید، شما با صفحه خالی کار خود را شروع نمی‌کنید. مسائل و هزینه‌هایی که پیش‌بینی نشده‌اند می‌تواند روند کار را پیچیده کنند. پس قبل از اینکه وارد پیچ و خم‌های این مسیر شوید باید ۷ مورد را قبل از بازسازی بدانید.

۱- برنامه‌ریزی برای نصب قفل را فراموش نکنید.

اگر شما در هنگام بازسازی ساختمان از مکان دور هستید، باید حتماً به فکر قفل و کلید باشید. اگر پروژه‌های بزرگی در نظرتان هست و خودتان قادر به انجام آن نیستید، می‌توانید پیمانکاری برای منظور استخدام کنید ولی باید بدانید که پیمانکاران کار خود را زود شروع می‌کنند. حتماً برای نصب قفل مناسب و یا نصب یک سخت افزار برای درب هوشمند، برنامه مناسبی داشته باشید. این کار به شما امکان می دهد که ورود و خروج همه افراد با وارد کردن کد انجام شود.

۲- بعضی از تصمیمات را بعد از بازسازی بگیرید.

باید توجه داشته باشید هنگامی که در حال بازسازی ساختمان هستید، از تصمیماتی مانند وسایل روشنایی و رنگ و طرح فرش خودداری کنید. مثلاً اگر می‌خواهید فرشی بخرید انتخاب‌های زیادی خواهید داشت و این بستگی به تمام جنبه‌های بازسازی دارد. وقتی دیوارها رنگ شوند آنگاه فرش جدید باید خریداری شود و بعد از آن وسایل روشنایی را باید طوری انتخاب کنید که فضا را روشن‌تر کند.

۳- به جدول زمانی توجه کنید.

ممکن است بازسازی بیشتر از آنچه فکر می‌کنید طول بکشد پس حتماً برای خود اقامتگاهی در نظر بگیرید. ممکن است تصور کنید که عوض کردن حمام سریع انجام می‌شود. درست است که برداشتن وسایل قدیمی احتمال دارد چند ساعت بیشتر طول نکشد ولی پیدا کردن یک وام مورد علاقه احتمالاً چندین هفته طول خواهد کشید. پس انتظار استفاده کردن از حمام شاید به انتظاری چند هفته‌ای تبدیل شود. باید در مورد جدول زمانی و روند بازسازی واقع بین بوده و بموقع به روز رسانی‌های جدید را انتخاب کنید.

۴- موارد غیر منتظره را در نظر بگیرید.

تمام ساختمان‌ها ممکن است رازهایی را در زیر کف دیوارها و جاهای دیگر مخفی کرده باشند و بازسازی آنها را به شما نشان می‌دهد. پس باید برای این موارد هم برنامه‌ریزی زمان و هزینه اضافه را داشته باشید و منتظر اتفاقات غیر منتظره باشید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تفاوت سیلر و کیلر و پلی استر چیست و چه زمانی استفاده می شود؟

۵- با چند پیمان کار مصاحبه کنید.

اگر به اولین پیمانکاری که مراجعه کردید اطمینان کنید، ممکن است مجبور به پرداخت هزینه زیادی شوید پس بهتر است با چند متخصص مصاحبه کرده و سپس تصمیم نهایی را بگیرید.

۶- در اولین مرحله آشپزخانه را نوسازی کنید.

اگر می‌خواهید بدانید که به چه ترتیبی باید خانه را بازسازی کرد باید بگوییم بهتر است که ابتدا از آشپزخانه خود شروع کنید، زیرا بازسازی کردن آشپزخانه به خانه شما ارزش بیشتری می‌بخشد. و علاوه بر آن، بازسازی آشپزخانه بیشترین زباله و گرد و غبار را ایجاد می‌کند که بهتر است زودتر انجام بگیرد تا در روی رنگ‌های جدید خانه تأثیر بد نگذارد.

۷- ایده‌های طراحی خاص را فراموش نکنید.

قبل از اینکه با یک طراح داخلی ملاقات کنید بهتر است که از وب سایت‌های دکوراسیون و مجلات، برای این کار الهام بگیرید. دستیابی به ایده‌های طراحی به شما کمک خواهد کرد که بهترین گزینه را انتخاب کنید. البته در هنگام طراحی به بودجه خود هم توجه کنید و اجازه ندهید طراح از مواد گران استفاده کند زیرا ممکن است از جهت هزینه برایتان سنگین تمام شود.

نوسازی ساختمان‌های قدیمی کوچک

معمولاً خانه‌های کوچک با مشکلات زیادی مواجه هستند و شما به خوبی نمی‌توانید برای تمام وسایل، فضای مناسبی پیدا کنید ولی به هیچ وجه نگران نباشید ما در این مقاله چند ایده را به شما می‌گوییم که اگر آنها را در هنگام بازسازی درست اجرا کنید، می‌توانید خانه کوچکتان را پر از مزایا کنید. خوشبختانه این راه حل‌ها مقرون به صرفه و آسان بوده و مشکلی برایتان ایجاد نمی‌کند، فقط باید کمی خلاقانه عمل کنید:

  • در خانه از رنگ‌های روشن استفاده کنید: رنگ ‌های روشن باعث بزرگتر به نظر آمدن فضای خانه می‌شوند.
  • از آینه استفاده کنید: آینه‌ها می‌توانند با انعکاس نور، خانه را بزرگتر نشان بدهند فقط باید جای مناسب استفاده از آن را بدانید. قرار دادن آینه‌های زیبا و دکوری در پذیرایی و یا ورودی ساختمان، به بزرگ به نظر آمدن آن کمک زیادی می‌کند.
  • از درب‌های کشویی و شیشه‌ای استفاده کنید: درب های کشویی هنگام باز و بسته شدن، فضایی را اشغال نکرده و اگر هم شیشه‌ای باشند، باعث می‌شوند فضا بیشتر به نظر بیاید.
  • استفاده از مبلمان تاشو: مبلمان تاشو برای فضاهای کوچک بسیار مناسبند.
  • نصب تلویزیون به دیوار: معمولاً قرار دادن تلویزیون در روی میز، فضای اتاق را اشغال می‌کند. اگر تلویزیون را در روی دیوار نصب کنید فضای کمتری اشغال خواهد شد.
  • فرش را بزرگ انتخاب کنید: فرش‌های کوچک باعث می‌شوند خانه شما کوچکتر به نظر بیاید پس توصیه می‌کنیم در منازل کوچک از فرش‌های بزرگتر استفاده کنید.

نوسازی ساختمان‌های قدیمی

سخن پایانی

در هنگام بازسازی و نوسازی ساختمان‌های قدیمی و بناهای تاریخی، باید حتماً به نکات مهمی توجه کنید و یکی از آنها گرفتن مجوز شهرداری است در غیر این صورت ممکن است مربوط مجبور به پرداخت جریمه شوید. اگر تصمیم به بازسازی و نوسازی ساختمان خود گرفته‌اید ‌مهم ترین نکته‌ای که باید قبل از شروع کار به آن توجه کنید، برآورد کردن هزینه نوسازی است. اگر این کار را با برنامه‌ریزی صحیح انجام دهید کمتر با مشکل کمبود بودجه رو به رو خواهید شد.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

مراحل تعمیر و نوسازی ساختمان‌های قدیمی و بناهای تاریخی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

ایده‌هایی برای بازسازی ساختمان‌های قدیمی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا