تقویم تاریخ

روز جهانی آگاهی از مین و کمک به اقدام در مقابل مین

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

روز جهانی آگاهی از مین یکی از روزهای به یاد ماندنی و منحصر به فرد در عرصه جهان به شمار می‌رود. مین‌ها شاید بزرگ‌ترین جنایت بشر نباشند اما در لیست‌ بدترین جنایات قرار دارند. در زمان جنگ ایران و عراق رزمندگان میهن اسلامی، رژیم بعثی به طور ناجوانمردانه‌ای مین‌های زمینی را در لب مرز و مناطق اشغالی جاسازی می‌کردند. بر اثر این اتفاق سالیانه هزاران رزمنده که مقصر اصلی آن مین‌ها بودند در راه وطن جان باختند.

روز جهانی آگاهی از مین را شاید کمتر کسی از آن اطلاع داشته باشد که دلیل نام‌گذاری آن چیست و چه کسی این کار را انجام داده است. ما در این مقاله از سایت ایبک قصد داریم تا به طور کامل روز جهانی آگاهی از مین‌ را برای شما عزیزان شرح دهیم. با ما تا انتهای این مقاله‌ی جذاب همراه باشید.

روز جهانی آگاهی از مین

چه کسی مین را اختراع کرد؟

قدمت مین‌های زمینی به قرن سیزدهم می‌رسد، زمانی که سلسله سونگ چینی برای نجات شهری در جنوب چین علیه مغول‌ها می‌جنگید. سوابق قرن چهاردهم استفاده از گلوله‌های توپ از چدن را که با باروت پر شده بود توصیف می‌کند. ادبیات اواسط قرن چهاردهم، زمانی که سلسله یوان در حال سقوط بود و سلسله مینگ در حال ظهور اسنادی از معادن چدن ساخته شده بود، که به شکل کروی بودند و باروت جادویی، کور کننده و سوزاننده باروت سمی در آن بر حسب نیاز پر شده بود.

فرهنگی که از مین‌های زمینی استفاده می‌کرد، آن را در مواقعی که نیاز داشت، اختراع کرد. در اروپا، پدرو ناوارو مین‌های زمینی را در اوایل دهه ۱۵۰۰ اختراع کرد. طرح‌های ساخته شده توسط ساموئل زیمرمن آلمانی در سال ۱۶۰۰ انجام شد.

مین‌های زمینی اختراع شده توسط چینی‌ها به طور هم‌زمان روشن می‌شدند و با منفجر شدن زیر پای سرباز یک اثر بمب ایجاد می‌کردند. مین‌های زمینی که بعداً اختراع شدند به راحتی قابل استفاده بودند، بسته بندی ترکیبات مختلف پودر موثرتر شد و انفجار ایجاد شده بیشتر بود. این انفجارها برای تخریب بیشتر انجام شد و مین‌های زمینی باران‌های داغ فلزات و قطعات تیز را در هوا منفجر کردند. این ترکش‌های تیز به سرعت گلوله بودند و به هر کسی که اصابت می‌کرد باعث وخیم شدن وضع او می‌شد.

روز جهانی آگاهی از مین در تقویم

هر سال، ۴ آوریل، روز جهانی آگاهی از مین و کمک به اقدام در مقابل است. این روزی است که برای برجسته کردن کارهای انجام شده برای خلاصی از مین‌های زمینی، بقایای مواد منفجره جنگ (ERW) و استفاده از دستگاه‌های انفجاری بهبود یافته (IED) اختصاص داده شده است.

در سال ۲۰۲۲، مراسم سالانه تحت عنوان زمین ایمن، گام‌های ایمن، خانه ایمن مشخص شده است. این موضوع بر دستاوردهای جامعه جهانی اقدام علیه مین تمرکز دارد، از کمپین بین المللی تا ممنوعیت مین‌های زمینی (ICBL) که در سال ۱۹۹۲ تأسیس شد، و کار کشورهای عضو سازمان ملل از زمان اجرایی شدن کنوانسیون منع مین در سال ۱۹۹۹،  همچنین ایجاد آگاهی. در مورد کاری که هنوز باید انجام شود.

روز جهانی آگاهی از مین در تقویم جهانی: ۴ آوریل ۲۰۲۲

روز جهانی آگاهی از مین در تقویم ایران: ۱۵ فروردین ۱۴۰۲

روز جهانی آگاهی از مین

تاریخچه روز جهانی آگاهی از مین و مقابله به اقدام در مقابل مین

سازمان ملل متحد از جهانی شدن چارچوب‌های قانونی موجود حمایت می‌کند و کشورهای عضو را تشویق می‌کند تا این رژیم‌ها را گسترش دهند و اسناد بین‌المللی جدیدی را برای محافظت از غیر نظامیان در برابر بلای مین‌های زمینی و بقایای مواد منفجره جنگ ایجاد کنند. این کار را با همکاری کشورهای ذینفع، جامعه مدنی، مین زدایی و سازمان‌های بین المللی انجام می‌دهد.

از زمان کنوانسیون منع استفاده، انباشت، تولید و انتقال مین‌های ضد نفر و انهدام آن‌ها، که معمولاً به عنوان کنوانسیون ممنوعیت مین‌های ضد نفر شناخته می‌شود، برای امضا در سال ۱۹۹۷ باز شد، ۱۶۴ کشور آن را تصویب کرده و به آن ملحق شده‌اند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز جهانی پزشک 10 فروردین 1402 و 30 مارس 2023

علاوه بر مین‌های ضد نفر، چالش‌ها در مورد سایر مواد منفجره باقی مانده از جنگ باقی مانده است. در ۱۲ نوامبر ۲۰۰۶، دبیرکل از اجرایی شدن پروتکل ۵ در مورد بقایای مواد منفجره جنگ از کنوانسیون برخی سلاح‌های متعارف استقبال کرد و درخواست خود را برای جهانی سازی و اجرای آن تکرار کرد. در دسامبر ۲۰۰۸، دبیرکل از گشایش برای امضای کنوانسیون مربوط به بمب‌های خوشه‌ای استقبال کرد که ۱۰۸ کشور به آن پیوستند.

گروه هماهنگی بین سازمانی سازمان ملل در مبارزه با مین (IACG-MA)، متشکل از ۱۲ بخش، آژانس، صندوق و برنامه و با نهادهای ناظر، مانند مؤسسه تحقیقات خلع سلاح سازمان ملل، با هدایت خط مشی بین سازمانی خود و بانک جهانی به اطمینان از انسجام گسترده سیستم در تمام ستون‌ها و فعالیت‌های مین گذاری ادامه می‌دهند.

در سال ۲۰۱۸ UNMAS تشکیل جلسه داد، هماهنگی کرد و پیش نویس استراتژی مین گذاری ۲۰۱۹-۲۰۲۳ سازمان ملل متحد را رهبری کرد. دو مورد از مهم‌ترین جنبه‌های استراتژی این است که یک چارچوب پاسخگویی برای سیستم سازمان ملل متحد را نشان می‌دهد و یک نظریه تغییر  را برای مشارکت سازمان ملل در عملیات مین معرفی می‌کند.

مجمع در سال ۲۰۰۵، ۴ آوریل هر سال را روز جهانی آگاهی از مین و کمک به اقدام در مقابل مین نام‌گذاری کرد.

زمین ایمن، قدم های ایمن، خانه ایمن

سازمان ملل در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی آگاهی از مین در توضیح این موضوع گفت: زمین امن نام کمپین جهانی، تبدیل میدان‌های مین به زمین بازی است که در سال ۲۰۱۹ توسط دبیر کل سازمان ملل برای ترویج مفهوم خلاصی راه اندازی شد. زمین مین‌های زمینی و سایر خطرات انفجاری به منظور ایمن ساختن آن برای توسعه.

کمپین پنج ساله (۲۰۱۹-۲۰۲۳) با استراتژی مین گذاری سازمان ملل متحد همراه است که توسط سرویس مین سازمان ملل متحد (UNMAS) هماهنگ می‌شود. کمپین Safe Ground همچنین به دنبال افزایش آگاهی و منابع برای قربانیان و بازماندگان درگیری‌های مسلحانه است.

بیانیه ادامه می‌دهد که گام‌های ایمن، به ترسی که افراد زیادی هنگام حرکت تجربه می‌کنند، توجه می‌کند، بدون اینکه بدانند آیا مواد منفجره‌ای را منفجر می‌کنند که می‌تواند هر لحظه آن‌ها را ناقص کند یا بکشد. همچنین روش‌هایی را توضیح می‌دهد که مین زداها می‌توانند هنگام نزدیک شدن به مناطق آلوده استفاده کنند، از جمله به کارگیری فناوری‌های جدید برای حذف ایمن مواد منفجره.

در همین حال، خانه امن بر اهمیت بازگرداندن امنیت شخصی افراد و جوامع در شرایط پس از درگیری تأکید می‌کند، زیرا هیچ مکانی مانند خانه وجود ندارد و مردم باید در خانه احساس امنیت کنند.

روز جهانی آگاهی از مین

تلفات وحشتناک مین‌های زمینی و ERW

مین‌های زمینی و بقایای مواد منفجره جنگ (ERW) همچنان تلفات وحشتناکی را وارد می‌کنند، زیرا این سلاح‌های بی رویه باعث صدمات جدی بدنی یا مرگ می‌شوند، مانع بازسازی در مناطق پس از درگیری می‌شوند، مانعی برای فعالیت‌های توسعه اجتماعی-اقتصادی ایجاد می‌کنند و به محیط زیست آسیب می‌رسانند. همان‌طور که می‌دانید اثرات مین هنوز در مرز شلمچه و برخی از نقاط خرمشهر وجود دارد.

اگرچه ممکن است طرف‌های درگیر توافق‌ نامه‌های صلح امضا کنند و خصومت‌ها متوقف شود، مین‌های زمینی و جنگنده‌های  جنگی یک میراث ماندگار درگیری هستند. مین‌هایی که در جریان درگیری قرار می‌گیرند هنوز هم می‌توانند چندین دهه بعد غیر نظامیان را بکشند یا مجروح کنند.

گزارش کمپین بین المللی برای ممنوعیت مین‌های زمینی (ICBL)، نظارت مین های زمینی ۲۰۲۱، نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰، حداقل ۷۰۷۳ تلفات مین‌های زمینی ثبت شده است. از این تعداد، ۲۴۹۲ نفر کشته و ۴۵۶۱ نفر مجروح شدند، در حالی که وضعیت ۲۰ نفر باقی مانده مشخص نیست. اکثریت قریب به اتفاق تلفات غیر نظامیان (۸۰%) بودند و کودکان نیمی از تلفات غیر نظامیان را تشکیل می‌دادند (۱۸۷۲). مردان و پسران نیز حدود ۸۵ درصد از کل تلفات را تشکیل می‌دادند.

این گزارش می‌افزاید، این داده‌ها در ۵۴ شهر و مناطق دیگر جمع آوری شده است که ۳۸ کشور عضو معاهده منع مین هستند. در میان کشورهای غیر امضاکننده، سوریه بیشترین تلفات سالانه را ثبت کرد، در حالی که کشورهای طرف با بیش از ۱۰۰ تلفات ثبت شده در سال ۲۰۲۰ شامل افغانستان، بورکینافاسو، کلمبیا، عراق، مالی، نیجریه، اوکراین و یمن بودند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روز جهانی ورزش برای توسعه و صلح چه روزی است؟

رویدادهای سراسر جهان در رابطه با روز جهانی آگاهی از مین

افغانستان

  • اداره ملی مبارزه با مین در افغانستان میزبان رویدادی برای ۴ آوریل خواهد بود.
  • در اواسط ماه آوریل، یک بنر در کابل نصب خواهد شد تا از مین زدایی‌هایی که در دهه‌های گذشته جان خود را در تلاش برای افغانستان عاری از مین از دست داده‌اند، تجلیل شود.
  • در روز جهانی آگاهی از مین یک پانل کاملاً زن متشکل از زنان مین زدا میزگردی را برگزار می‌کند که برخی از دستاوردهای جامعه مین زدایی در سال ۲۰۲۰ را برجسته کند.
  • در روز جهانی آگاهی از مین در افغانستان یک مسابقه ماراتن و ۱۰ کیلومتر در یکی از استان‌های شمالی برگزار می‌شود تا توجه بازماندگان تصادفات مین بعد از ماه مبارک رمضان جلب شود.

روز جهانی آگاهی از مین

اتحادیه آفریقا

  • دفتر سازمان ملل متحد در اتحادیه آفریقا (UNOAU)، UNMAS یک رویداد مجازی  را در ۸ آوریل به مناسبت روز جهانی آگاهی از مین برگزار می‌کنند.

بورکینافاسو

  • جامعه مبارزه با مین سازمان ملل در بورکینافاسو رویدادهای عمومی را در مورد آگاهی از وسایل انفجاری دست ساز (IED) برگزار خواهد کرد.

کامبوج

  • یک مقاله نوشته شده توسط رو هیونجون، مدیر کشوری KOICA در کامبوج و نیک برسفورد، نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل متحد، در پنوم پن پست و در وب سایت برنامه توسعه سازمان ملل متحد در تاریخ پنجم منتشر خواهد شد. ماه آوریل Op-Ed، که تأثیر مثبتی را که بر جوامع و به ویژه یک خانواده دارد، توصیف می‌کند. همان‌طور که بیانیه دبیر کل نیز از طریق رسانه های اجتماعی تبلیغ می‌شود.

جمهوری آفریقای مرکزی

  • جامعه مبارزه با مین سازمان ملل متحد در ۲ آوریل با کمیسیون ملی اسلحه‌های کوچک و سبک کنفرانس مطبوعاتی برگزار خواهد کرد.
  • نماینده ویژه دبیرکل و رئیس عملیات حافظ صلح MINUSCA در ۴ آوریل پیامی را ارائه خواهد کرد که از رادیو سازمان ملل پخش خواهد شد.
  • به مناسبت روز جهانی آگاهی از مین، بنرهایی در مورد کمیسیون ملی و دستور کار در پایتخت تولید و نمایش داده می‌شود.

کلمبیا

  • مصاحبه زنده رادیویی با مدیر برنامه برنامه UNMAS در کلمبیا.
  • پیام سرپرست UNMAS از طریق ایستگاه‌های رادیویی در کشور پخش خواهد شد.

جمهوری دموکراتیک کنگو 

  • UNMAS و مرکز مبارزه با مین کنگو (CCLAM) در حال سازماندهی یک رویداد ملی در کینشاسا برای جشن گرفتن این روز هستند. موضوع ملی برای امسال این است: به سوی هدف مین صفر در جمهوری دموکراتیک کنگو، چالش‌ها و چشم اندازها و کمک به قربانیان مین و ERW در جمهوری دموکراتیک کنگو.
  • روز جهانی آگاهی از مین در روز دوشنبه ۵ آوریل در محل وزارت کشور در کینشاسا برگزار می‌شود.

روز جهانی آگاهی از مین

عراق

  • سازمان ملل متحد در عراق از آژانس مین زدایی کردستان عراق (IKMAA) با چاپ اطلاعات آگاهی که در جوامع آسیب دیده توزیع خواهد شد، حمایت خواهد کرد.
  • UNMAS از اداره مین گذاری عراق (DMA) در میزبانی رویدادی با شرکت کنندگان محدود از I/NGO  و آژانس‌های سازمان ملل در ۴ آوریل حمایت خواهد کرد تا توجه را به چالش‌هایی که هنوز عراقی‌ها با آن مواجه هستند جلب کند.

مالی

  • مراسم رسمی با ماموریت.
  • تظاهرات کاهش تهدید IED

کشور فلسطین

  • مدیر مرکز مین زدایی فلسطین (PMAC) به چالش‌های مین زدایی در کشور فلسطین توجه خواهد کرد و کمپینی برای مربیان زن آموزش در مورد خطر مهمات انفجاری (EORE) ترویج خواهد شد.

سومالی

  • نماینده ویژه دبیرکل بیانیه مطبوعاتی صادر خواهد کرد.
  • سه برنامه رادیویی با همکاری سازمان مدیریت مواد منفجره سومالی (SEMA) پخش خواهد شد.
  • مطالب آگاهی بخشی توزیع خواهد شد.
  • بنرهایی در اطراف پایگاه سازمان ملل نصب خواهند شد و مطالب آموزشی با حافظان صلح و سربازان AU به اشتراک گذاشته خواهد شد.
  • UN و SEMA مراسمی را در مدرسه‌ای در موگادیشو برگزار خواهند کرد.

روز جهانی آگاهی از مین

سخن پایانی

امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت کافی را برده باشید. اگر این مقاله را دوست داشتید آن را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید و با این کار خود از ما حمایت کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

روز جهانی آگاهی از مین

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روز جهانی آگاهی از مین و کمک به اقدام در مقابل مین

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا