خدمات فاضلاب و لوله بازکنی

آموزش روش لوله کشی سرویس بهداشتی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از نیازهای ابتدایی در همه ساختمان‌ ها اعم از ساختمان‌ های مسکونی و یا غیر مسکونی وجود سرویس بهداشتی می‌ باشد. به خاطر آنکه سرویس بهداشتی برای همه قابل استفاده باشد معمولاً شامل توالت ایرانی، توالت فرنگی، حمام و یا در بعضی جاها ترکیبی از هر سه مورد می‌ باشد. لوله کشی آب و لوله کشی فاضلاب از نخستین امکاناتی است که سرویس‌ های بهداشتی باید وجود داشته باشد. در کنار لوله کشی سرویس بهداشتی، لوله کشی ونت و همچنین هواکش سرویس بهداشتی هم از ضروریات این مکان محسوب می‌ گردد.

نقشه لوله کشی در سرویس بهداشتی

قبل از آنکه به اجرای لوله کشی در سرویس بهداشتی بپردازید لازم است با در نظر گرفتن اندازه شرایط و امکاناتی که در آن موجود است به طراحی و چیدمان لوله کشی و همچنین نصب تجهیزات بپردازید. قسمت مهمی از نقشه مربوط به لوله کشی در سرویس بهداشتی مربوط به محل انشعاب‌ گیری و همچنین عبور لوله فاضلاب خروجی سرویس بهداشتی و محل نصب کفشور، تعیین محل قرارگیری و تعداد تجهیزات سرویس بهداشتی، لوله کشی فاضلاب، تعیین لوله آب و … می‌باشد. به صورت کلی می‌ توانیم بگوییم نقشه مربوط به لوله کشی سرویس بهداشتی می‌ تواند شامل لوله کشی توالت فرنگی، توالت ایرانی، بیده، وان، وال هنگ، رادیاتور، روشویی، زیر دوشی، دوش توکار و کابین دوش می‌ باشد. ممکن است همه تجهیزاتی که در بالا نام بردیم در برخی از سرویس بهداشتی‌ ها موجود نباشد. چنانچه سرویس بهداشتی شامل حمام و توالت باشد تجهیزاتی که در بالا گفتیم داخل آن قابل نصب می‌ باشند ولی در بیشتر سرویس بهداشتی‌ ها توالت ایرانی و فرنگی، حوله خشک کن و روشویی از ضروری‌ ترین تجهیزاتی هستند که لازم است لوله کشی داشته باشند. بر اساس نوع سرویس بهداشتی می‌ توانیم بگوییم لوله کشی‌ های مختلفی وجود دارد که تفاوت اساسی در اجرا و چیدمان آنها می‌ باشد.Sanitary plumbing نخستین و مهم‌ ترین بخش لوله کشی سرویس بهداشتی مربوط به توالت می‌ باشد. بر اساس آنکه توالت ایرانی و یا فرنگی در آن نصب است لوله کشی فاضلاب آن دارای تفاوت‌ هایی می‌ باشد. به طور کلی می‌ توانیم بگوییم مهم‌ ترین المان لوله کشی مربوط به لوله کشی آب و لوله کشی فاضلاب در سرویس بهداشتی است.

لوله کشی فاضلاب در سرویس بهداشتی

به طور معمول هنگام طراحی کردن لوله کشی ساختمان باید رایزر اصلی فاضلاب کنار سرویس بهداشتی قرار گیرد که معمولاً زمانی که لوله‌ های فاضلاب به صورت افقی قرار می‌ گیرند و متراژ آنها طولانی می‌ شود با گذشت زمان گرفتگی و رسوبات در آنها ته نشین می‌ گردد. به همین خاطر هنگام لوله کشی کردن فاضلاب در سرویس بهداشتی حدالامکان باید کوتاه‌ ترین راه با شیب مناسب انجام شود. زمانی که محل دقیق نصب توالت فرنگی مشخص شد لوله کشی مربوط به توالت فرنگی باید با شیب ۲ درصد انجام شود و با در نظر گرفتن آکس توالت فرنگی هم یک زانویی ۹۰ درجه در قسمت انتهایی لوله فاضلاب جهت نصب تعبیه گردد. در لوله کشی توالت فرنگی هم باید انشعاب لوله ۶۳ و یا ۷۵ برای نصب کفشور قرار داده شود. معمولاً محل نصب کفشور وسط سرویس بهداشتی می‌ باشد ولی می‌ تواند در کناره‌ ها هم قرار گیرد. قسمت انتهایی لوله کفشور در سرویس بهداشتی احتیاج به نصب شتر گلویی نیز دارد. برای نصب کردن روشویی در سرویس بهداشتی هم به لوله کشی نیاز می‌ باشد. به طور معمول لوله فاضلاب روشویی که در دیوار قرار دارد حدوداً ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر از کف قرار می‌ گیرد. با یک زانویی به طرف بیرون نصب می‌ شود. برای لوله کشی کردن توالت ایرانی نیز با مشخص کردن مکان دقیق نصب کاسه و همچنین اندازه‌ گیری فاصله کاسه توالت از دیوار باید یه گلویی هم در قسمت انتهایی کار نصب گردد. اگر لوله کشی در سرویس بهداشتی به صورت لوله کشی زیر سقفی بود لازم است از شتر گلویی بلند و یا سیفون جهت افزایش دادن ارتفاع شتر گلویی استفاده گردد. ارتفاع لوله باید به حدی باشد که از کف بالاتر قرار بگیرد تا در حین نصب کردن سنگ توالت نصاب آن را برش بدهد. دقت کنید که شتر گلویی حتماً باید تراز باشد و فاصله آن از دیوار رعایت گردد. لوله کشی پلیکا شتر گلویی باید با زانویی ۴۵ درجه‌ ای به لوله متصل گردد. همانطور که گفتیم سرویس بهداشتی نیاز به لوله کشی فاضلاب برای توالت ایرانی و لوله کشی برای روشویی دارد ولی به لوله کشی برای کفشور نیازی نیست. البته دقت کنید اگر کف سرویس بهداشتی و محل نصب روشویی از یکدیگر جدا باشند وجود کفشور ضروری می‌ باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اجرای تخصصی خدمات ساختمانی از جمله لوله کشی فاضلاب | بهترین روش لوله کشی

قطر لوله فاضلاب در توالت ایرانی

قطر لوله کشی فاضلاب در سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی باید حداقل ۱۱۰ میلیمتر باشد. در مکان های عمومی معمولاً باید قطر لوله فاضلاب آنها بیشتر از سرویس بهداشتی‌ های خصوصی باشد بنابراین بهتر است در آنها از لوله‌ هایی با سایز ۱۲۵ استفاده شود.

لوله کشی آب در سرویس بهداشتی

نکته مهم این است که لوله کشی آب در سرویس بهداشتی نسبت به سایر نقاط ساختمان هیچ تفاوتی ندارد و به طور معمول با انشعاب گرفتن از لوله اصلی و یا کلکتور آب اجرا می‌ گردد. سایز لوله برای سرویس بهداشتی منازل به طور معمول لوله ۵ لایه با قطر ۱۶ می‌ باشد و یا لوله تک لایه با قطر ۲۰. Sanitary plumbingچنانچه شیرآلات به صورت توکار بودند باید هنگام اجرای لوله کشی قسمت داخلی شیرآلات و مغزی در همان حین انجام شود و پس از نصب کاشی‌ ها آن قسمت برای نصب شیرآلات در نظر گرفته شود. محل نصب و چیدمان تجهیزات بهداشتی باید قبل از اجرا به صورت دقیق مشخص شوند و فاصله لوازم مختلف سرویس بهداشتی از همدیگر رعایت گردند. قبل از اجرای عایق کاری و همچنین نصب کاشی‌ ها لازم است لوله کشی در سرویس بهداشتی برای آب و فاضلاب انجام شده و تست گردد.

نکات مهمی که هنگام لوله کشی باید بدانید

وقتی که می‌ خواهید لوله کشی سرویس بهداشتی را انجام دهید باید اطمینان حاصل کنید که همه اصول اولیه و مهم آن برای لوله کشی مراعات شده است. لازم است همه اقدامات ایمنی در این زمینه انجام شود. دقت کنید از هیچ نشانه‌ ای نباید چشم پوشی کنید و اگر نشانه جزئی در لوله کشی سرویس بهداشتی مشاهده کردید آن را به چشم مشکل جدی در نظر بگیرید و حتماً به رفع آن اقدام نمایید. چشم پوشی کردن از مشکلات مربوط به لوله کشی سرویس بهداشتی در نهایت موجب می‌ شود که شما با مشکلات بزرگتری در آینده برخورد کنید که رفع این مشکلات علاوه بر آنکه زمان بر است هزینه‌ های زیادی نیز به دنبال خواهد داشت.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چه عواملی سبب شده تا آب در سینک ظرفشویی جمع گردد؟

رفع مشکلات مربوط به لوله کشی سرویس بهداشتی

ایرادات مربوط به لوله کشی در سرویس بهداشتی ساختمان را تعمیر کنید و یا آن را تست کنید. باید بدانید که نشتی آب ناشی از اتصالات و فشار آب و علاوه بر آن نشتی از لوله کشی می‌ تواند از مواردی باشد که در آینده مشکلات جدی‌ تری به بار بیاورد. اگر شما قصد داشتید که از این مشکلات پیشگیری کنید باید هنگام لوله کشی ساختمان مشکلات کوچک را شناسایی کرده و برطرف نمایید. در ادامه مطلب برخی از مشکلاتی که ممکن است برای لوله کشی سرویس بهداشتی رخ دهد بیان شده است.

چکه کردن آب از شیر

یکی از مشکلاتی که معمولا نشان دهنده وجود ایراد در لوله کشی سرویس بهداشتی می‌ باشد چکه کردن آب از شیر است. این مشکل معمولاً مشکل بزرگی به نظر نمی‌ رسد اما پس از مدت کوتاهی می‌ تواند برای شما بسیار آزار دهنده شود. چنانچه خودتان مهارتی در این زمینه داشتید می‌ توانید به رفع آن بپردازید در غیر این صورت می‌ توانید از خدمات لوله کشی ایبک امداد استفاده کرده و مشکل را برطرف نمایید.

مشکل فشار آب

چنانچه در فشار آب سرویس بهداشتی تغییری احساس کردید ممکن است لوله کشی آن دچار مشکلاتی شده باشد. گاهی ممکن است که این مشکل فقط در شیر اصلی رخ داده باشد و وجود رسوبات در آن باعث کاهش فشار آب شده باشد اما گاهی مشکل از آن چیزی که به نظر می‌ رسد جدی‌ تر است.Sanitary plumbing گاهی اوقات نشتی لوله کف ساختمان و یا لوله آب می‌ تواند موجب بروز این مشکل گردد. بنابراین در بیشتر مواقع کاهش فشار آب نشان از وجود یک مشکل جدی نیست ولی بهتر است که حتماً آن را بررسی نمایید و اگر شیر آب مسدود شده بود و یا مشکلات دیگری داشت حتماً آن را برطرف کنید.

سخن پایانی

بدون شک اصلی‌ ترین و مهم‌ ترین کار یک ساختمان بهینه‌ سازی مصرف آب و انجام لوله کشی می‌ باشد. یکی از موارد لوله کشی هم مربوط به سرویس بهداشتی است که باید به صورت اصولی و دقیق انجام شود. در غیر این صورت در آینده مشکلاتی به بار خواهد آورد. لوله کشی آب در ساختمان در حقیقت برای تامین کردن آب می‌ باشد و وظیفه این سیستم آن است که توسط لوله‌ ها می‌ تواند آب را به قسمت‌ های مختلفی مثل سرویس بهداشتی برساند. همانطور که گفتیم لوله کشی باید به صورت اصولی و با رعایت نکاتی انجام شود. بنابراین بهتر است با خدمات لوله کشی شرکت ایبک امداد تماس گرفته و از کارشناسان و تکنسین‌ های ماهر ما کمک بخواهید. منتظر انتقادات سازنده شما هستیم.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آموزش روش لوله کشی سرویس بهداشتی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آموزش روش لوله کشی سرویس بهداشتی، رفع مشکلات مربوط به لوله کشی سرویس بهداشتی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا