تعمیرات پکیج و آب گرمکن

شوفاژ برقی چیست و چه کاربردی دارد؟ | مزایا و معایب شوفاژ برقی

وقتی روزهای سرد فرا می‌ رسد  افراد به فکر تجهیز کردن محل کار و یا خانه خود با سیستم‌ های گرمایشی هستند. سیستم‌ های گرمایشی در انواع مختلفی به بازار عرضه شده و بسیار کار آمد و کاربردی می‌ باشند. استفاده کردن از شوفاژ برقی به عنوان یک سیستم گرمایشی در آپارتمان‌ ها و خانه‌ ها مزایا و معایب زیادی به همراه دارد.

شوفاژ برقی چیست؟

سیستم گرمایشی شوفاژ برقی که نام دیگر آن رادیاتور برقی است یکی از مدرن‌ ترین وسایل گرمایشی به شمار می‌ آید که از نظر ظاهر شباهتی به رادیاتور دارد و در هر جایی که الکتریسیته و نیروی برق وجود داشته باشد می‌ توان از این سیستم گرمایشی استفاده کرد. این سیستم از انرژی الکتریسیته جهت گرم کردن محیط بهره می‌ برد. داخل شوفاژ برقی از روغن پر می‌ شود و المنت‌ هایی که داخل آن قرار دارد باعث داغ شدن روغن شده، پره‌ های رادیاتور گرم می‌ شود و پس از آن گرما به محیط منتقل می‌ گردد. در رادیاتورهای برقی گرما به کمک روغن انتقال پیدا می‌ کند و روغنی که داخل سیستم وجود دارد به صورت دائمی است و هیچ نیازی به تعویض ندارد. به همین خاطر به شوفاژ‌های برقی شوفاژ‌های برقی روغنی هم گفته می‌ شود. به علت آنکه از روغن داخل ساختار شوفاژ استفاده می‌ شود و همینطور ظرفیت گرمایی کمتر روغن به نسبت آب، رادیاتورهای برقی گرمایش کمتری نسبت به رادیاتورهای معمولی دارند. چنانچه حین کار کردن شوفاژ برقی به آن دست بزنید احساس سوزش نخواهید کرد اما اگر به رادیاتور شوفاژ معمولی دست بزنید دست شما می‌ سوزد. رادیاتور برقی یا شوفاژ برقی روغنی یک سیستم گرمایشی مستقل می‌ باشد. به عبارتی این رادیاتورها و شوفاژ‌ها به موتورخانه یا پکیج نیازی ندارند.

کارکرد شوفاژ برقی چگونه است؟

وقتی که دستگاه شما روشن است المنت‌ هایی که داخل آن قرار دارد توسط جریان الکتریسیته گرم می‌ شود. زمانی که المنت‌ ها به حد کافی داغ شدند موجب گرم شدن روغنی که داخل پره‌ های رادیاتور وجود دارد می‌ شوند و از این طریق به گرم شدن دستگاه کمک می‌ کنند. شوفاژ برقی چیست و چه کاربردی دارد؟ | مزایا و معایب شوفاژ برقیچنانچه بخواهیم بیشتر توضیح دهیم روش عملکرد شوفاژ برقی طوری است که وقتی روغن گرم می‌ شود از لوله‌ های عمودی دستگاه بالا می‌ رود. با حرکت روغن به سمت بالا گرمای آن به پره رادیاتور منتقل می‌ شود و روغن گرمای خودش را از دست می‌ دهد و از این طریق شوفاژ گرم می‌ گردد و به این ترتیب دما را به محیط اطراف انتقال می‌ دهد. روغنی که سرد شده است مجدداً به طرف المنت بر می‌ گردد و این چرخه باز هم تکرار می‌ شود. تا هنگامی که دمای محیط به مقدار تنظیم شده برسد این روند ادامه پیدا خواهد کرد. زمانی که محیط به حد کافی گرم شد مدار تغذیه المنت توسط ترموستات قطع می‌ گردد. اگر دمای محیط کم شود این چرخه دوباره تکرار شده و به گرم کردن محیط می‌ پردازد. شوفاژ برقی نیازی به زیرسازی و لوله کشی ندارد و یک سیستم گرمایشی قابل حمل می‌ باشد که با برق کار می‌ کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل سرد و گرم شدن آب آبگرمکن دیواری بوتان و برندهای دیگر

نکات مهم برای خرید شوفاژ برقی

برای آنکه یک شوفاژ برقی مناسب خریداری کنید و بتوانید سیستم گرمایشی محیط کار یا منزل خود را به خوبی راه‌ اندازی کنید لازم است قبل از خرید آن حتماً نکات مهمی را مد نظر قرار دهید که در ادامه مطلب ما به این نکات پرداخته و آنها را توضیح داده‌ ایم.

جنس شوفاژ برقی

نخستین نکته‌ ای که به هنگام خرید شوفاژ برقی باید به آن توجه کنید جنس بدنه شوفاژ می‌ باشد. به طور کلی رادیاتورهای برقی آلومینیومی هستند و از نظر قیمت هم مقرون به صرفه می‌ باشند. آلومینیوم از نظر رسانا بودن گرمایشی بعد از طلا، نقره و مس چهارمین رسانای گرمایی برتر محسوب می گردد.

توان گرمایشی شوفاژ

توان گرمایشی شوفاژ برقی بر حسب تعداد پره آنها با همدیگر متفاوت می‌ باشد و لازم است که هنگام خرید شوفاژ برقی آن را بر اساس متراژ اتاق و همچنین فضای مد نظر خریداری کنید. هر چقدر توان گرمایشی در شوفاژ برقی بیشتر باشد باید بدانید که مصرف برق آن هم بیشتر می‌ شود.

تعداد پره‌ های رادیاتور

یکی دیگر از نکات مهم هنگام خرید شوفاژ برقی توجه به تعداد پره‌ های دستگاه می‌ باشد که آن هم باید بر اساس تناسب با مساحت مکان در نظر گرفته شود. هر چقدر تعداد پره‌ ها در رادیاتور بیشتر باشد برای فضاهای بزرگتر مناسب است. تعداد پره کمتر برای فضاها و مکان‌ هایی که کوچکتر هستند مناسب می‌ باشد. لازم به ذکر است که رادیاتورهای بزرگتر در واقع انرژی بیشتری هم مصرف می‌ کنند. به صورت کلی استفاده کردن از این سیستم گرمایشی برای محیط‌ هایی که خیلی بزرگ هستند توصیه نمی‌ شود.

ترموستات ایمنی

شوفاژ برقی مانند بخاری برقی دارای یک ترموستات ایمنی می‌ باشد که قابلیت تنظیم حرارت را دارد. عملکرد این ترموستات به گونه‌ ای است که چنانچه دمای داخل شوفاژ بالا برود فوری وارد عمل شده و روند داخلی سیستم گرمایشی را تحت کنترل می‌ گیرد و یا آن را به صورت کلی قطع می‌ کند.

سیستم قطع کن خودکار

یکی دیگر از ویژگی‌ ها و قابلیت‌ های مهم که قبل از خرید شوفاژ برقی لازم است به آن توجه کنید سیستم قطع کن خودکار شوفاژ می‌ باشد.شوفاژ برقی چیست و چه کاربردی دارد؟ | مزایا و معایب شوفاژ برقی این قابلیت باعث می‌ شود که کاربر با خیال راحت از این سیستم استفاده کند و هیچ نگرانی بابت عدم امنیت آن نداشته باشد.

امکانات جانبی

وجود امکانات جانبی در شوفاژ برقی باعث افزایش قیمت این سیستم خواهد شد و این امکانات معمولاً شامل مواردی مثل فن گردش هوا، صفحه نمایشگر، حوله خشک کن، سیستم ضد انجماد، محفظه مخصوص جمع آوری سیم برق و … می‌ باشد.

قیمت شوفاژ برقی

مهمترین نکته‌ ای که قبل از خرید شوفاژ برقی لازم است که به آن توجه کنید مساحت محیط و توان گرمایشی سیستم می‌ باشد. به طور معمول شوفاژ برقی در مدل‌ های مختلف و ابعاد و سایزهای گوناگونی به بازار عرضه شده‌ اند و به این ترتیب قیمت شوفاژ‌ها هم با یکدیگر متفاوت می‌ باشد. به طور مثال شوفاژ برقی با کمتر از ۳ میلیون تومان و قیمت بالاتر از ۱۰ میلیون تومان هم در بازار وجود دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش نصب آبگرمکن دیواری گازی در 8 مرحله

مزایای شوفاژ برقی

در ادامه مطلب به برخی از مزایا و قابلیت‌ های شوفاژ برقی می‌ پردازیم.

  • نصب راحت و کاربری آسان
  • نگهداری و سرویس ارزان
  • دائمی بودن روغن دستگاه
  • سازگار بودن با محیط زیست
  • عدم وابستگی به گاز
  • گرمایش مطبوع و یکنواخت
  • دارا بودن ترموستات برای مدیریت مصرف برق و دمای محیط
  • مجهز به تایمر برای زمانبندی
  • تنوع در مدل، رنگ و ظرفیت
  • قابل حمل بودن و سبک بودن
  • بازدهی حرارت زیاد
  • ضریب امنیتی بالا
  • عدم نیاز به لوله کشی

معایب شوفاژ برقی

در کنار مزیت‌ های شوفاژ برقی لازم است به ایرادها و معایب آن هم بپردازیم تا کاربران بتوانند با خیال راحت و اطلاعات کافی اقدام به خرید این دستگاه کنند.

  • کم بودن قدرت و توان گرمایشی نسبت به شوفاژ‌هایی که دارای سیستم حرارت مرکزی می‌ باشند.
  • بیشتر بودن هزینه مصرف برق نسبت به سایر سوخت‌ ها مثل گاز و گازوئیل
  • نیاز به سیستم برق پر قدرت
  • وجود سروصدای زیاد فن در مدل‌ های فن‌ دار
  • عدم تطابق شوفاژ با سیم کشی قدیمی ساختمان
  • قیمت بالاتر نسبت به سایر تجهیزات گرمایشی

قطعات سازنده شوفاژ برقی

در ادامه مطلب به بررسی قطعات و اجزای سازنده رادیاتور برقی می‌ پردازیم.

  • پایه‌ ها: که باعث عمود ایستادن سیستم می‌ شوند.
  • المنت: که حرارت لازم جهت گرم کردن سیالات را از طریق المنت لوله‌ای شکل داخل دستگاه تامین می‌ کند.
  • کلید برق: که جهت قطع و وصل کردن جریان برق تعبیه شده است.
  • پیکره دستگاه: که همان بدنه سیستم می‌ باشد و قسمت‌ هایی مثل فریم، مخزن و پایه‌ ها در آن دیده می‌ شود.
  • سیال: که باعث تبادل گرما در محیط می‌ گردد و معمولاً به جای آب از روغن در شوفاژ برقی استفاده می‌ شود که از منفجر شدن و یا زنگ زدن دستگاه ممانعت می‌ کند.
  • ترموستات: که وظیفه مدیریت مقدار حرارت فضا بر عهده آن می‌ باشد.
  • کابل رابط: که باعث اتصال رادیاتور و جریان الکتریکی می‌ گردد.

شوفاژ برقی چیست و چه کاربردی دارد؟ | مزایا و معایب شوفاژ برقی

  • فن گردش هوا: که موجب گردش هوا در اتاق می‌ گردد.
  • حوله خشک کن: که امکان گذاشتن حوله و یا البسه کوچک برای خشک شدن روی آنها در زمستان را فراهم می‌ کند.

شوفاژ برقی بهتر است یا سیستم پکیج؟

به علت آنکه رادیاتور برقی به سیستم لوله کشی و سیستم گرمایشی مرکزی نیازی ندارد می‌ تواند از لحاظ اقتصادی نسبت به رادیاتور و پکیج بهتر باشد ولی به علت آنکه هزینه گاز در ایران نسبت به برق کمتر است رادیاتور و پکیج می‌ توانند گزینه مناسب‌ تری از این نظر باشند.

کلام پایانی

رادیاتور یا شوفاژ برقی یکی از سیستم‌ های گرمایشی می‌ باشد که به نسبت سیستم‌ های مشابه دارای مزایای بسیاری است که البته در کنار این مزایا، معایب و ایرادهایی هم دارد. در این مقاله از ایبک امداد به معرفی و بررسی شوفاژ برقی پرداختیم، قطعات و اجزای مختلف آن را توضیح دادیم و همچنین مزایا و معایب این سیستم را عنوان کردیم. چنانچه سیستم گرمایشی شوفاژ برقی خانه شما دچار ایراد و مشکلی شده می‌ توانید با کارشناسان ماهر ایبک امداد در ارتباط باشید و از آنها کمک بخواهید.

 

شوفاژ برقی چیست و چه کاربردی دارد؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

شوفاژ برقی چیست و چه کاربردی دارد؟ مزایا و معایب شوفاژ برقی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا