خودرو

علت جوش آوردن ماشین و راهنمای رفع آن | علائم جوش آوردن خودرو

علت جوش آوردن ماشین و راهنمای رفع آن | علائم جوش آوردن خودرو، پیشگیری از جوش آوردن ماشین

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

جوش آوردن ماشین در مواقعی که موتور خودرو داغ می شود از جمله اتفاقاتی می‌باشد، که در سربالایی در حالت درجا، در تابستان، در سرعت بالا و حتی در زمستان نیز ممکن است، که رخ دهد. وقتی که موتور خودرو بیش از اندازه گرم می‌شود، خطرات زیادی می‌تواند برای ماشین داشته باشد. بنابراین در مواقعی که خودروی شما جوش می‌آورد، باید آن را جدی گرفته و نحوه برطرف کردن آن را بدانید.

دلیل جوش آوردن خودرو

یکی از مشکلات رایجی که ممکن است برای خودرو به وجود آید، جوش آوردن آن در فصل‌های زمستان و تابستان می‌باشد. چون وقتی خودرو جوش می‌آورد، ممکن است، که به قطعه های دیگر مانند واشر سرسیلندر نیز آسیب هایی وارد شود. در صورتی که با دلایل جوش آوردن خودرو آشنایی داشته باشید، می‌‌توانید از بروز مشکل در خودرو و ماشین خود پیشگیری کنید.

پایین بودن مایع خنک کننده  خودرو

اولین دلیل جوش آوردن خودرو پایین بودن مایع رادیاتور می باشد. چنانچه ماشین شما جوش آورده است، برای اینکه مقدار مایع خنک کننده مشخص شود قطعه های مختلف آن مثل درپوش رادیاتور و قطعه های دیگر را بررسی نمایید، تا از سالم بودن رادیاتور و وضعیت آن اطلاع پیدا کنید. چنانچه لازم بود، مایع ضد جوش به آن اضافه کنید، تا مشکل به وجود آمده را رفع کنید و به موتور خودرو آسیبی وارد نشود.

یکی از موضوعات مهم که در اکثر مواقع به آن توجه نمی‌شود، نسبت آب به مایع خنک کننده می باشد. در صورتی که بین آنها تناسب رعایت نگردد، موتور خودرو داغ خواهد کرد. به همین علت وقتی خودرو جوش می آورد، باید نسبت این دو مایع را بررسی کنید.

جوش آوردن ماشین

واتر پمپ آسیب دیده است

دومین دلیلی که موجب جوش آوردن خودرو می‌شود این است، که واتر پمپ آسیب دیده است. چنانچه پمپ آب دچار نشتی یا شکستگی شده باشد موجب خواهد شد، که موتور خودرو جوش آورد. همچنین در صورتی که پروانه های پمپ آب گیر کرده باشند، موجب داغ شدن بیش از اندازه موتور و در نهایت جوش آوردن آن شوند.

کثیف بودن رادیاتور پس از گذشت چندین سال و به مرور زمان امکان دارد رسوب در رادیاتور خودرو جمع شود. این موجب می شود، که قسمت های گوناگون رادیاتور مانند پره ها و شیارهای آن مسدود شوند. گرفتگی هر کدام از قسمت های رادیاتور موجب می‌شود، که خودرو جوش آورد. در صورتی که رادیاتور کثیفی و انسداد داشته باشد، وقتی خودرو از سربالایی بالا می رود یا وقتی کولر روشن است، ماشین بیش از اندازه داغ خواهد شد.

با توجه به این موضوع در صورتی که رسوب و آلودگی در هر کدام از بخش های مختلف رادیاتور جمع شود، باید رادیاتور را با برس، صابون و آب تمیز کنید. سپس دریچه تخلیه مایع و دریچه رادیاتور را باز نموده و مایعاتی که در رادیاتور وجود دارد را خارج کنید. با استفاده از آب مقطر و محلول مخصوص شستشوی رادیاتور درون رادیاتور را تمیز کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین ترفندها برای رفع بوی بد داخل ماشین | روش‌ های از بین بردن بوی بد ماشین

روغن موتور کم شده است

وقتی که روغن موتور خودرو کمتر می‌شود موجب خواهد شد، که خودرو داغ کند. استفاده زیاد از روغن موتور نیز می تواند سبب روغن سوزی یا کاهش روغن موتور شود. همچنین مشکلات پیستون، آب بندی سیلندر ها و خرابی واشر ها می تواند موجب کاهش و آلودگی روغن موتور و روغن سوزی شوند.

در صورتی که ماشین جوش آورده است و روغن موتور کاهش پیدا کرده است، باید به آن روغن موتور اضافه نمایید. وقتی که روغن سوزی در خودرو اتفاق می‌افتد، باید قبل از اضافه کردن روغن جدید، روغن قبلی را خارج کنید. در صورتی که مشکل به وجود آمده به علت واشر ها و قطعات است، باید آنها را عوض کنید.

گرفتگی تسمه و شلنگ موتور

ایجاد ترک، پارگی و گرفتگی در هر کدام از شلنگ ها و تسمه ها می‌تواند موجب شود که خودرو جوش آورد. بررسی شلنگ ها و تسمه ها کار بسیار راحت و ساده می‌باشد. می‌توانید قسمت های مختلف را مشاهده کرده و در هر کدام میزان کشش، فشار و پارگی بیش از حد را ببینید.

در صورتی که ماشین به خاطر آسیب دیدگی هر کدام از این قسمت ها جوش آورده است، می توانید آنها را عوض کنید تا مشکل به وجود آمده رفع گردد.

واشر سرسیلندر آسیب دیده است

وقتی که ضد یخ استفاده می کنید، باید به همراه آن آب مقطر استفاده کنید. در غیر این صورت امکان آسیب دیدن سر سیلندر و واشر وجود دارد و در این حالت ممکن است، که واشر دفرمه شود. اگر از سیستم خنک کننده خودرو برای مدت طولانی استفاده کنید موجب می‌شود، که خودروی شما بیش از اندازه داغ کند.

اگر خودروی شما بد استارت می خورد و توان خودرو کاهش یافته است، می‌توانید به این نتیجه برسید، که سیلندر خرابی دارد یا واشر سرسیلندر آسیب دیده است. وقتی که با این مشکل روبرو می شوید باید واشر و سرسیلندر را عوض کنید، تا از آسیب های بدتر جلوگیری نمایید.

فن خنک کننده رادیاتور خراب است

در صورتی که هر کدام از قسمت‌های مختلف فن رادیاتور آسیب ببیند و در عملکرد آن تغییراتی به وجود آید، موجب خواهد شد، که حرارت خودرو افزایش یافته و ماشین جوش آورد.

فن خودرو دو نوع است، که به صورت الکتریکی یا مکانیکی می باشد. چنانچه فن خودرو مکانیکی باشد، باید در مواقعی که خودرو داغ می‌کند، در حالت ترافیک و یا درجا گاز دهید، تا دور موتور خودرو به دو هزار برسد.

جوش آوردن ماشین

ترموستات خراب است

ترموستات تنظیم جریان آب به رادیاتور را برعهده دارد. در صورتیکه موتور خودرو خنک باشد، ترموستات از جریان آب رادیاتور پیشگیری می کند. در صورتی که ترموستات مشکل داشته باشد یا به دلایل مختلف نشتی داشته باشد، آمپر خودروی شما بالا خواهد رفت و این نشان دهنده بالا بودن دمای موتور خودرو است.

در برخی مواقع امکان دارد موتور خودرو داغ باشد، ولی رادیاتور سرد باشد. در این حالت ترموستات قفل است. وقتی ترموستات مشکل دارد و دمای خودرو افزایش می یابد، باید ترموستات را تعویض نمایید، تا این مشکل برطرف شود.

ترمزها عملکرد خوبی ندارند

در صورتی که هیچ کدام از دلایل محتمل و شایع برای جوش آوردن خودرو را مشاهده نکردید، باید ترمز و لنت ترمز خودرو را بررسی کنید. در صورتی که ترمز عملکرد درستی نداشته و آزاد نباشد، در موتور خودرو دمای زیادی تولید خواهد شد. در صورتی که داغ شدن موتور خودرو تکرار شد و ترمزها خوب عمل نمی کردند، باید قطعات آسیب دیده را عوض کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مزایا و معایب دکمه ای کردن یا کیلس (Keyless) استارت ماشین

عمر باتری خودرو به پایان رسیده است

در صورتی که بیشتر از عمر مفید باتری برای طولانی مدت از آن استفاده کنید، دمای موتور خودرو بیش از اندازه بالا رفته و موجب می‌شود خودرو جوش آورد. در صورتی که خودروی شما جوش آورده است و باتری خودروی شما بیشتر از سه سال دارد بهتر است، که آن را تعویض نمایید، تا در موتور حرارت کمتر ایجاد شود.

پیشگیری از جوش آوردن خودرو

یکی از مهمترین و ساده ترین راهکار ها برای پیشگیری از جوش آوردن خودرو در شرایط مختلف مانند سربالایی، درجا، در فصل تابستان و زمستان این است، که به موقع سرویس های دوره ای را انجام دهید.

همچنین باید میزان آب رادیاتور را مرتب چک کنید، که یکی از دلایل داغ شدن خودرو است. در این حالت می توانید از بروز این مشکل جلوگیری نمایید.

بررسی نمودن و اطمینان از تسمه ها و شلنگ ها، تناسب داشتن آب و مایع خنک کننده عوض کردن روغن موتور، بررسی فن های موتور و… از جمله روش هایی است، که می تواند موجب جلوگیری از داغ شدن ماشین شود.

باید توجه داشته باشید، که بیشتر از ظرفیت خودرو با آن بار حمل نکنید. در زیر نور آفتاب و در مکان های گرم، ماشین خود را پارک نکنید.

برای مدت طولانی در سربالایی با دنده سنگین رانندگی نکنید.

این موارد موجب خواهند شد، که تا حد بسیار زیادی از داغ شدن خودرو جلوگیری نمایید.

نشانه‌های جوش آوردن خودرو

در مواقعی که خودرو جوش آورده و آمپر آن بالا می‌رود ممکن است، که چند نشانه و علامت را در خودروی خود مشاهده کنید.

در برخی مواقع امکان دارد، که قدرت موتور کمتر شود. در این شرایط ممکن است، که خودروی شما جوش آورده باشد و موجب بالا رفتن آمپر آن شده باشد.

همچنین اگر از کاپوت ماشین بخار یا دود بلند می شود و یا حتی از زیر موتور خودرو و دریچه های کولر دود خارج می شود، می توانید به این نتیجه برسید، که ماشین شما جوش آورده است. هر کدام از علائمی که گفته شد، از جمله نشانه های جوش آوردن خودرو می باشد و بی توجهی کردن به آنها موجب آسیب های بیشتر و خطرناک تر خواهد شد.

سخن تکمیلی

برای اینکه آمپر ماشین شما بالا نرود و ماشین شما جوش نیاورد، می توانید اقداماتی را برای نگهداری و تعمیر خودروی خود انجام دهید. این اقدامات موجب می شود، که موتور خودروی شما جوش آورد. از جمله این اقدامات می توان به تمیز کردن موتور خودرو، بررسی آب خودرو، هواگیری رادیاتور، حمل نکردن بار زیاد با خودرو و… اشاره کرد.

همچنین باید بخش ها و قطعه های گوناگون خودرو به صورت دقیق مورد بررسی قرار بگیرند. برای این بررسی ها و سرویس های دوره ای می توانید به تعمیرگاه های معتبری که این کار را به صورت اصولی انجام می‌دهند، مراجعه نمایید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

علت جوش آوردن ماشین و راهنمای رفع آن | علائم جوش آوردن خودرو

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی دلایل جوش آوردن خودرو و نحوه رفع آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا