مجله

روز جهانی برنامه نویس چه روزی است؟

برنامه نویس کیست و روز جهانی برنامه نویس چه روزی است

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

حتما تا بحال در رابطه با روز جهانی برنامه نویس زیاد شنیده اید ، سیزدهم سبتامبر را روز جهانی این عزیزان نام گذاری کرده اند ، شاید براتون به مراتب سوال شده باشه که چرا ۱۳ سبتامبر باید به عنوان روز برنامه نویس نام گذاری بشه ؟ حالا من براتون توضیح میدم که علت این روز چیست ، از برنامه نویس ها اگر بپرسید عدد ۲۵۶ یعنی چی اولین چیزی که به ذهن اون ها میاد حجم های کیلوبایتی و مگابایتی خواهد بود و این اولین چیزی بود که باعث شد ۲۵۶مین روز سال میلادی را یعنی ۱۳ ام سبتامبر ۲۰۰۹ را بعنوان روز جهانی برنامه نویس نام گذاری کردند.

روز جهانی برنامه نویس

خوب جالبه بدونید که استارت این ثبت توسط کشور روسیه انجام شد که همیشه در این دنیا پیشتاز بود و واقعا میتوان روسیه را یکی از قدرتمندترین کشورها در دنیای برنامه نویسی نامید، جالبه که بعد از روسیه کشورهای انگلستان و آمریکا اقدام به ثبت این روز در تقویم ملی خودشون کردند و این روند ادامه داشت تا اینکه این روز بعنوان یک روز جهانی به ثبت رسید و در حال حاضر تمام کشورها حتی کشور عزیزمان این روز را برای برنامه نویسان گرامی میدارد.

روز جهانی برنامه نویس

روز برنامه نویس در ایران

خوب صحبت از ایران شد در ایران هم همانطور که گفتم این روز در تقویم به ثبت رسیده اما با کمی تفاوت این روز در ایران ۲۵۶ مین روز از تاریخ خورشیدی میباشد که باز هم همان کلمه ۲۵۶ دوست داشتنی به این میدان کشیده شده و برای ثبث روز برنامه نویس به تقویم اضافه گردید.

چرا روز برنامه نویس به ثبت رسید ؟

یکی از کارمندهای یکی از شرکت های کامپیوتری روسیه به نام ولنتین بالت برای اولین بار پیگیر این موضوع شد و این صحبت به تاریخ ۲۰۰۲ میلادی باز میگردد ، وی اولین فردی بود که اقدام به اینکار و تلاش برای ثبت این روز کرد و بعد از جمع آوری بسیاری امضا آن را برای دولت روسیه ارسال کرد اما این مورد تا سال ۲۰۰۹ به نتیجه ای نرسید اما وزیر ارتباطات جدید روسیه که روی کارآمد با این روز و ثبت آن روی خوش نشان داد و با ثبت آن موافقت کرد ، ۱۱ سبتامبر۲۰۰۹ بود که رئیس جمهور روسیه البته جناب پوتین منظورم نیست منظورم رئیس جمهور قبلی روسیه یعنی جناب مدودف است که دستور دادند تا این روز در تقویم اضافه گردد.

از سمتی حتما میدانید که عدد ۲۵۶ معادل صد بر مبنای ۱۶ میباشد که این هم از دنیای برنامه نویسان محبوبیت بالایی دارد. حالا بریم به سراغ اینکه چه کشورهایی بعد از روسیه پیش قدم این موضوع شدند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش کامل برطرف کردن لک صورت | آرا نیک
چه کشورهایی روز جهانی برنامه نویس را ثبت کردند؟

همانطور که بالاتر گفتم ابتدا روسیه پیش قدم این موضوع بود و بعد از آن کانادا ، چین ، فرانسه ، کرواسی ، هند ، آمریکا ، ایران ، انگلستان و اسلوونی و گواتمالا کشورهایی بودند که این روز را بعنوان روز برنامه نویس نام گذاری کردند.

دلیل انتخاب ۲۵۶ مین روز چیست؟

همانطور که بالاتر گفتم عدد ۲۵۶ عدد بی حد آشنایی برای برنامه نویسان است که هر برنامه نویس بی حد با آن سر و کار دارد و از سرعت اینترنت تا حجم دیسک و درایو و.. تا حجم فایل های خاص میتوان اشاره کرد ، مورد بعدی این است که در سیستم دودویی مقدار عددی که در ۱ بایت جا می شود دویست و پنجاه و شش تا است. در کل عدد ۲۵۶ حتی برای خود من بسیار دوست داشتنی و دلنشین میباشد .

برنامه نویس کیست ؟

حالا به سراغ این خواهیم رفت که اصلا برنامه نویس به چه شخصی گفته می شود ؟ یک برنامه نویس چه توانایی هایی دارد که لقب برنامه نویس را به دوش می کشد ؟ خوب ابتدا از دنیای برنامه نویسی شروع کنم ، باید بدونید و البته خوب می دونید که برنامه نویسی در حال حاضر یکی از مهمترین و اصلی ترین نیاز های بشر به شمار می رود و شاید بسیار شفاف باشه در ظاهر اما باز کردن و تشریح کردن اون واقعا مثل بدن یک انسان است که دارای پیچیدگی و عظمت بزرگیست که کار رو سخت میکنه اما من سعیمو میکنم که در بهترین حالت برای شما این مورد را باز کنم.

خوب الان دستگاهی که جلوی شماست یا تلفن همراتون هست یا لب تاپ و یا کامپیوتر خانگی و یا تبلت به نظرم دیگه از این دسته ها خارج نمیشه برای خواندن مقاله یک وب سایت ، خوب سیستم عامل های این محصولات را چه کسی خلق کرده ؟ خود به خود که نبودن از اول و خلق شدن و خالق این سیستم عامل ها نیز برنامه نویس ها هستند و اصلی ترین نیاز روزمره این تکنولوژی را برنامه نویس ها یا یک برنامه نویس پدر خلق کرده .

خالق برنامه نویسی

پدر و خالق برنامه نویسی کیست؟

خیلی ها این سوال رو دارند که واقعا برنامه نویسی رو چه کسی خلق کرده و از کجا شروع شده ، این سوالی بود که در گذشته بارها از خودم پرسیده بودم. حال باید بدانید که پدر این علم دنیس ریچی است که البته ایشان در سال ۲۰۱۱ فوت کرده اند. دنیس حتی مدال ملی فناوری را از شخص آقای کلینتون دریافت کرده ، باید بدونید که دنیس نیز در دنیای هکرها شب های تاریکی رو پشت سر گذاشته بود و همه اون رو با نام DMR می شناختند .

خوب به موضوع اصلی برگردیم روز به روز به این علم افزوده میشود و بدون شک همه شما از دستگاه های اندروید یا آیفون و ویندوز استفاده میکنید و در طول روز حداقل چندین و چند نرم افزار را در گوشی خود باز میکنید ، از موزیک پلیر هایی مثل اسپاتیفای و دیزر گرفته تا نرم افزار های بانکی و باید بدونید که بازی هایی که میکنید هم از برنامه نویس ها قدرت میگیرن اون ها هم درسته بازی سازی انجام میشه اما نبود برنامه نویس یعنی شکل نگرفتن بازی. پس خیلی ساده در روز وقتی به هر چیز هوشمندی که دست میزنید با یک یا چندین برنامه نویس در ارتباط هستید . حتی باید بدونید سیستم یخچال های هوشمند شما نیز برنامه نویسی شده!

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دومین‌جمعه ماه ژوئیه روز جهانی کباب 22تیر ماه 1402

برنامه نویسی چیست و چه کاربردی دارد؟

خوب حالا که فهمیدیم برنامه نویس چه کسی هست و پدر این علم چه کسی بوده باید بریم به سراغ اینکه اصلا خود برنامه نویسی چی هست و چه فایده ای میتونه داشته باشه ، برنامه نویسی (Programming) همان کد نویسی است که شما در محیط های مختلف چه ترمینال چه رابط های کاربری کد هایی رو با اصول و قواعد دستوری خاص و ترتیب خاصی و در یک قالب بندی خاص برای هر کاربرد وارد میکنید و برای دانش این مورد شما باید کاملا تمام دستورات را از حفظ باشید چرا که با کپی کردن و جلو رفتن بیشتر وقت از دست خواهید داد تا اینکه به نتیجه یک برنامه نویس حرفه ای برسید ، شاید این قسمت یکم سخت توضیح دادم بزارید براتون مورد رو یکم باز کنم . ما یک راننده و یک خودرو در مقابل خودمون داریم حالا راننده میاد و پشت رول میشنه برای روشن شدن و حرکت ماشین باید یک سری کارهارو به ترتیب و با اصول انجام بده وگرنه نمیتواند خودرو را روشن کند مثلا اگر روی دنده باشد استارت بزنید روشن نمیشود و به ترتیب ماشین رو خلاص میکنید و آیینه تنظیم میکنید و کمربند میزنید و یا حتی قبلش گیج روغن رو چک میکنید که ماشین آب و روغن داشته باشه و… و بعد با استارت زدم ماشین روشن میشه، برنامه نویسی هم همین حالته باید همه چیز به ترتیب و با قواعد انجام شود.

خوب حالا دیدید که برنامه نویس به چه صورت اقدام به برنامه نویسی میکند ، ما در دنیای برنامه نویسی زبان های مختلفی داریم که هر فردی بر روی یکی از آن ها تخصص خالص دارد و ممکن است یک نفر چند زبان برنامه نویسی را بلد باشد دقیقا مثل افرادی که به گویش های مختلف صحبت میکنند ، مثلا فردی را میبینید که هم فارسی صحبت میکند و هم ترکی و به انگلیسی و فرانسوی نیز تسلط کامل دارد ، در دنیا برنامه نویسی هم همین حالت هست فردی را میبینیم که هم به ویژوال بیسیک تسلط دارد هم به لاراول و هم پی اچ پی و جاوا و اچ تی ام ال ، دقیقا این فرد نسخه پیشرفته و الکترونیکی همان فردیست که به گویش های مختلف صحبت میکند.

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک سعی کردیم که شما را با دنیای برنامه نویسی و افراد برنامه نویس آشنا کنیم تا بتوانید این افراد را بهتر بشناسید و ارزش کار ان ها را در زندگی روزمره خود بدانید که چرا برای این افراد روزی را به قدر دانی از آن ها اختصاص داده اند ، ارزش کار این دسته عزیزان انقدر بالاست که نمیتوان در یک مقاله آن را بیان کرد ، چرا که بیشتر از آن قدر نیازهای ما را برآورده کردند که صحبت از آن در این مقاله نمی گنجد . باز هم از شما میخواهم نظرات خود را در انتهای این صفحه با ما در میان بگذارید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

روز برنامه نویس

امتیاز کلی

مقاله ای در رابطه با روز جهانی برنامه نویس ، برنامه نویس کیست و چه کارهایی یک فرد را با لقب برنامه نویس پوشش میدهد و...

امتیاز کاربر: ۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا