آشنایی با قطعات مختلف ماشین ظرفشویی و نحوه عملکرد هر کدام از آنها
آشنایی با قطعات مختلف ماشین ظرفشویی و نحوه عملکرد هر کدام از آنها | وظایف قطعات مختلف ماشین ظرفشویی

یکی از ضروریترین لوازم برقی ماشینهای ظرفشویی میباشند، که امکان دارد با گذشت زمان و به دلایل مختلف دچار ایرادها و خرابیهایی شود. در صورتی که با اجزا و قطعات مختلف ماشین ظرفشویی و نحوه عملکرد هر کدام از آنها آشنایی کافی داشته باشید، با به وجود آمدن نقص و ایراد در ماشین ظرفشویی، به راحتی میتوانید عیب یابی و تعمیر آن را انجام دهید.
وقتی که قطعههای مختلف ماشین ظرفشویی را بشناسید در صورتی که برنامه دستگاه مختل شود میدانید که ایراد به وجود آمده مربوط به کدام قطعه دستگاه است و میتوانید در کمترین زمان ممکن برای تعمیر و برطرف کردن مشکل به وجود آمده سریعاً اقدامات لازم و درست را انجام دهید.
اجزا و قطعات ماشین ظرفشویی
در هر کدام از ماشینهای ظرفشویی قطعههایی وجود دارد که همگی با هم موجب میشوند که شستشوی ظروف به صورت صحیح در این دستگاه انجام شود. در صورتی که هر کدام از قطعهها با مشکل و اختلالی مواجه شود، بقیه اجزا نیز با مشکل مواجه خواهند شد. به صورت کلی هر کدام از ماشینهای ظرفشویی دارای هر برندی که باشند دارای قطعات زیر هستند:
برد الکترونیکی ماشین ظرفشویی
در ماشینهای ظرفشویی میتوان برد الکترونیکی را مهمترین قطعه دانست که همه اجزای ماشین ظرفشویی روی برد قرار دارند و به آن وصل هستند و با آن ارتباط برقرار میکنند. برد الکترونیکی عملکردی مانند مغز دارد و به همه قطعههای مختلف ماشین ظرفشویی فرمان صادر میکند و عملیات شستشو را تحت کنترل دارد.
در مواقعی که در سیم کشی ظرفشویی اتصالی به وجود آید، برد الکترونیکی ایراد پیدا کرده و میسوزد. اختلال به وجود آمده در برد الکترونیکی ماشین ظرفشویی موجب خواهد شد که قطعههای مختلف ماشین ظرفشویی به صورت صحیح کار نکنند. برای عیبیابی و تعمیر برد الکترونیکی بهتر است که از تکنسین متخصص و با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.
درخت سیم کشی ماشین ظرفشویی
فرمانهایی که از برد الکترونیکی ماشین ظرفشویی به قسمتهای مختلف دستگاه صادر میشود را درخت سیم کشی انتقال میدهد. این بخش به علت گسترده بودن اتصالهای میان بخشهای گوناگون ظرفشویی درخت سیم کشی نام گرفته است.
موتور شستشوی ماشین ظرفشویی
موتور شست و شو در این دستگاه وظیفه پایش محلول شوینده و آب را بر روی ظروف بر عهده دارد. موتور شستشو از اجزای بسیار مهمی است، که در عملکرد درست ماشین ظرفشویی تأثیرگذار میباشد. در صورت خراب بودن یا سوختن موتور شستشو ماشین ظرفشویی عملکرد صحیحی نخواهد داشت. بنابراین باید توسط افراد متخصص در زمینه تعمیرات ماشین ظرفشویی تعمیر و یا عوض شود.
پمپ تخلیه ماشین ظرفشویی
پمپ تخلیه در ماشین ظرفشویی مواد شوینده را با استفاده از شلنگ مخصوص در هنگام پایان عملیات شستشو خارج میکند. وقتی که به سیم پیچ پمپ تخلیه جریان برق میرسد، میدان مغناطیسی تشکیل میشود و در حلقههای اتصال کوتاه مسی ولتاژ القایی ایجاد میشود، توسط واتر پمپ، تخلیه آب آغاز میگردد. با ایجاد شدن ولتاژ القایی جریان برق به وجود آمده و میدان مغناطیسی جدید ایجاد میشود پس از چرخیدن موتور و پروانه عملیات تخلیه آب انجام خواهد شد.
ترموستات و هیتر لولهای در ماشین ظرفشویی
ترموستات و هیتر لولهای در ماشین ظرفشویی از جمله قطعههای حساس است که آب ماشین ظرفشویی را گرم میکند. المنت و هیتر در قسمت پایین ماشین ظرفشویی تعبیه شدهاند و با توجه به وظیفه بسیار مهمی که دارند، چنانچه دچار ایراد و خرابی شوند، باید در کمترین زمان ممکن آن را عوض کنید. ترموستات موجب گرم شدن آب ماشین ظرفشویی میشود. در صورتی که این قطعه دچار ایراد و خرابی شود، آب دستگاه گرم نخواهد شد.
تایمر ماشین ظرفشویی
با استفاده از این قطعه زمان لازم برای شستشوی ظروف تعیین میشود و موجب خواهد شد که قطعههای دیگر مانند پمپ تخلیه، هیدروستات، المنت و موتور دستگاه در زمان مناسب کار کرده و متوقف شوند. تایمر ماشین ظرفشویی از دو بخش جعبه اتصالات و موتور تایمر تشکیل شده است. موتور تایمر میدان مغناطیسی لازم را تأمین میکند. برای چرخیدن توپی در میان کنتاکتهای مربوط گشتاور مورد نیاز را از طریق چرخ دندهها و بوبین تأمین میشود. فیشهایی که به توپی و تایمر متصل هستند در جعبه اتصالات تایمر قرار دارند.
سنسور دما در ماشین ظرفشویی
سنسور دما در ماشین ظرفشویی از جمله قطعههای اصلی میباشد، که دمای آب را تشخیص میدهد و موجب شستشوی بهتر ظروف میشود. سنسور دما در ماشین ظرفشویی دما را اندازهگیری میکند و اطلاعات را به برد الکترونیکی منتقل میکند. با توجه به دمای آب، دستور وصل و قطع شدن المنت حرارتی دستگاه صادر خواهد شد.
هیدروستات ماشین ظرفشویی
هیدروستات ماشین ظرفشویی با کنترل و تنظیم سطح آب ورودی ظرفشویی نقش بسیار مهم در نحوه کارکرد صحیح ماشین ظرفشویی دارد. هیدروستات ماشین ظرفشویی میزان آب درون دستگاه را اندازهگیری کرده و از سرازیر شدن و نشت آب در این دستگاه جلوگیری میکند.
هیدروستات در ماشین ظرفشویی به صورت جفت قرار دارد و مقدار آب دستگاه را در سه مرحله خالی بودن دستگاه، وقتی که ماشین ظرفشویی در حال پر شدن از آب است و زمانی که دستگاه از آب کاملاً پر شده است چک میکند.
شیر برقی ماشین ظرفشویی
یکی دیگر از قطعههای تأثیرگذار و مهم در کارکرد درست ماشین ظرفشویی شیر برقی است، که از قسمتهای مختلفی مانند سیم پیچ مقاومت، خروجی آب، ممبران، هسته فلزی متحرک، اتصال آب ورودی، صافی آب ورودی، بدنه شیر برقی، لاستیک فشار شکن، لاستیک و فنر سر هسته تشکیل شده است.
شیر برقی میزان آبی که به دستگاه وارد میشود را کنترل میکند. وقتی که به بوبین شیر برقی جریان برق وصل میشود و نیروی مغناطیسی ایجاد میگردد، اهرم فلزی به طرف درون شیر برقی میرود و وقتی لاستیک سر اهرم از منفذ شیطانک جدا میشود، عملیات انتقال آب از درون شیر برقی به قسمت محفظه شوینده انجام میشود. وقتی جریان برق قطع میشود و مسیر مسدود میگردد، شیر برقی متوقف خواهد شد و در پشت شیر برقی آب جمع خواهد شد. به این ترتیب کنترل میزان آب ورودی به ماشین ظرفشویی به صورت درست اجرا میگردد.
در مدلهای مختلف ماشین ظرفشویی شیر برقی در انواع گوناگون، متناسب با مدلهای دستگاهها طراحی شده و ساخته شدهاند. در مدلهای مختلف ماشینهای ظرفشویی از یک الی دو بوبین برای خارج کردن آب استفاده میگردد.
جت پمپ ماشین ظرفشویی
یکی دیگر از قطعات کاربردی و اصلی در ماشینهای ظرفشویی جت پمپ است که برای کم کردن مصرف انرژی آب ورودی را تنظیم و کنترل میکند. در مدلها و نمونههای جدید جت پمپ مجهز به اینورتر شده است و این موجب میشود که در فشار و چرخش آب دقت بیشتری وجود داشته باشد. وقتی جت پمپ ماشین ظرفشویی معیوب میشود، مشکلاتی مانند خوب شسته نشدن ظرفها به وجود خواهد آمد. در صورتی که جت پمپ ماشین ظرفشویی تعمیر و یا تعویض شود مشکل به وجود آمده برطرف خواهد شد.
کیت تنظیم کننده ماشین ظرفشویی
کیت تنظیم کننده ماشین ظرفشویی متصل به قفسه دستگاه است و کاربرد آن برای تنظیم کردن ارتفاع قفسه میباشد. با استفاده از این قطعه در ماشین ظرفشویی میتوانید طبقات و قفسهها را به صورت دلخواه تنظیم کرده و ظروف را در طبقات مختلف به صورت صحیح بچینید.
میکروسوییچ فلوتر ماشین ظرفشویی
میکروسوئیچ فلوتر این دستگاه از جمله قطعههای مهم در عملکرد درست دستگاه میباشد. این قطعه در قسمت کف ماشین ظرفشویی تعبیه شده است. در صورتی که ماشین ظرفشویی دچار آبریزی و نشت آب شود، آبی که خارج میشود در کف دستگاه جمع شده و شناور به سمت بالا میرود. در این مواقع میکروسوئیچ فلوتر وارد عمل خواهد شد و فرمان تخلیه آب ماشین ظرفشویی را به برد الکترونیکی صادر خواهد کرد. با این کار آبی که از دستگاه خارج شده است به قطعههای دیگر آسیبی وارد نخواهد کرد.
صافی یا فیلتر ماشین ظرفشویی
در ماشین ظرفشویی صافی یا فیلتر از جمله قطعههای کاربردی میباشد، که از وارد شدن ذرات مواد غذایی و موادی که تخلیه شدهاند، به قسمت پمپ تخلیه جلوگیری میکند و از انسداد مسیر جریان آب و قطعههای دیگر دستگاه پیشگیری خواهد کرد. صافی یا فیلتر این دستگاه در دو نوع فیلتر لولهای و فیلتر کف وجود دارد. فیلتر کف همانطور که از اسمش پیداست، در قسمت کف دستگاه قرار دارد و فیلتر لولهای در مرکز فیلتر کف قرار داده شده است.
میکروسوییچ درب ماشین ظرفشویی
برای باز نشدن درب ماشین ظرفشویی میکروسوئیچ درب به عنوان یک قفل محافظتی عمل میکند. میکروسوئیچ از جمله قطعههای بسیار مهم در این دستگاه است که وقتی تایمر تنظیم شد و ماشین ظرفشویی آغاز به کار کرد، در صورتی که در بسته باشد از باز شدن درب دستگاه در حین عملیات شستشو جلوگیری خواهد کرد.
میکروسوئیچ پشت درب دستگاه و در کنار لاستیک درب قرار دارد. چنانچه درب ماشین ظرفشویی به صورت صحیح بسته نشود، میکروسوئیچ عدم بسته بودن درب را به برد الکترونیکی گزارش خواهد کرد و به این ترتیب از آغاز عملیات دستگاه جلوگیری خواهد کرد. خراب بودن میکروسوئیچ درب ماشین ظرفشویی بر روی کارکرد قطعههای دیگر ماشین ظرفشویی نیز بسیار تأثیرگذار میباشد. به همین علت در صورت پیدا کردن ایراد و خرابی باید میکروسوئیچ درب ماشین ظرفشویی را عیب یابی و آن را تعمیر کنید.
تصفیه آب ماشین ظرفشویی
سیستم تصفیه آب در ماشین ظرفشویی موجب میشود که لولههای پمپ دچار انسداد و گرفتگی نشوند. سیستم تصفیه آب در پایین ماشین ظرفشویی قرار دارد. در صورتی که پس از تمام شدن چرخه شستشو آب ماشین ظرفشویی به صورت کامل تخلیه نگردد، احتمالاً ایراد مربوط به سیستم تصفیه آب است که در این صورت باید آن را عوض کنید.
آشنایی با قطعات مختلف ماشین ظرفشویی و نحوه عملکرد آنها
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
معرفی قطعات ماشین ظرفشویی