تقویم تاریخ

لحظه سال تحویل 1500 | نوروز و فلسفه آن

آداب و رسوم مختلف عید نوروز | ارتباط نوروز با طبیعت

نوروز از جمله قدیمی ترین و باستانی ترین اعیاد ایرانیان است که از زمان ایران باستان وجود داشته است. همواره اعتقاد گذشتگان ما بر این بوده که جشن نوروز پیوند دهنده اقوام و گروه های مختلف ایرانی از سرتاسر کشور می باشد. در حقیقت تنها عید ملی ایرانیان است که مذهب و دین خاصی در آن دخالت ندارد. زیرا همانطور که می دانید اکثر اعیاد و جشن های ما ایرانیان مربوط به دین اسلام است و تقویم کشور ما پر از جشن هایی که است در حیطه دین قرار دارد. بنابراین فرقی نمی کند معتقد به دین اسلام باشید یا زرتشتی، مسیحی باشید یا بهایی، در هر صورت جشن عید نوروز برای تمامی ایرانیان و حتی اتباع خارجی ساکن در ایران یکسان است. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید لحظه تحویل سال ۱۵۰۰ که ممکن است بسیاری از ما زنده نباشیم در چه زمانی اتفاق می افتد.

عید نوروز

نوروز در اصطلاح لغوی به معنای روز نو است. به این صورت که با شروع آغاز سال جدید جشن گرفته می شود. در این عید باستانی رسم و رسوم بسیار متفاوتی در ایران وجود دارد و هر نقطه ای از ایران به صورت مشترک این روز را جشن می گیرند. سال های بسیار زیادی است که از پیدایش عید نوروز ‌می گذرد. اما همچنان مردم ایران اعتقاد دارند که باید سال جدید را جشن بگیرند و لحظه تحویل سال را در کنار خانواده باشند.

از طرفی عید نوروز ایرانیان مصادف می شود با اولین روز بهار که به نوعی یادآور رستاخیز است. به این صورت که انسان و طبیعت و هر آنچه که در این جهان وجود دارد، در آغاز بهار دوباره زنده می شود و همزمان با سبز شدن درختان انسان‌ ها نیز تصمیمات جدیدی را برای سال جدید می گیرند.

فلسفه نوروز

مطابق با روایاتی که از گذشتگان ما بر جای مانده نوروز مربوط به دوران پادشاه چهارم اقوام پیشدادی به نام جمشید می باشد. نام پادشاه بزرگ در کتاب اوستا که تنها کتاب رسمی ایران باستان می باشد، آمده است.

در این کتاب روایت شده که پادشاه بزرگ به فرمان اهورامزدا با اهریمن جنگید تا کشور را از قحطی و خشکسالی نجات دهد. بعد از پیروزی جمشید بر اهریمن برکت و سعادت به سرزمین ایران برگشت و از آنجایی که این جنگ در عید نوروز و اولین روز بهار اتفاق افتاد، در این روز جشن و شادی برپا می شود.

بنابراین فلسفه سبز کردن گندم را نیز می‌ توان به همین روایت مربوط دانست. از طرفی شاعران و نویسندگان زیادی در کتاب های خود به عید نوروز اشاره کرده اند. با این تفاسیر به طور حتم می ‌توان گفت که نوروز یکی از اعیاد ملی مربوط به ایرانیان می باشد.

لحظه تحویل سال 1500

سال تحویل چیست؟

هنگامی که سال جدید نزدیک می‌ شود، صحبت از لحظه و زمان دقیق سال تحویل نیز داغ می شود مطابق با سنت گذشتگان ما در لحظه سال تحویل تمامی اعضای خانواده باید در کنار هم جمع شوند. و آغاز سال را با هم جشن می گیرند. معمولاً یکی از خاطره انگیزترین لحظاتی که هر ساله برای اعضای خانواده اتفاق می‌ افتد، لحظه سال تحویل است. چرا که اگر ناراحتی و کدورتی از قبل با یکدیگر داشتند، در همین لحظه با پادرمیانی بزرگترها رفع می شود. اما شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید چرا لحظه سال تحویل در یک سال با سال قبل از آن و بعد از آن متفاوت است؟ بر چه اساسی زمان و لحظه سال تحویل مشخص می شود و چه عاملی باعث می شود دقیقاً همین ساعت و ثانیه را آغاز سال جدید بدانیم؟

پیشنهاد آی‌بک امداد :  فلسفه و تاریخچه سفره سیزده بدر نوروز

در پاسخ به این سوال باید گفت که یک ۲۴ ساعت شبانه روز کامل است و روز و شب به صورت مداوم در این ۲۴ ساعت تکرار می شوند.

البته این تکرار شبانه روز آنقدر واضح و مبرهن است که شاید تا به حال به منشا آن فکر نکرده باشید. اما لازم است بدانید که گذشتگان ما با استفاده از همین طلوع و غروب خورشید توانستند زمان را درک کنند. به این شکل که تکرار شبانه روز توانست آنها را با مفاهیم روز و شب آشنا کند.

البته تغییر فصل نیز عامل موثر دیگری در زمان یابی و شروع دوره های جدید از زندگی بوده است و به همین ترتیب منجمان توانستند یک روز از سال را به عنوان آغاز سال جدید در نظر بگیرند و بعد از آن ساعت خاصی را به عنوان لحظه سال تحویل اعلام نمایند.

 لحظه تحویل سال ۱۵۰۰

جهت محاسبه اولین روز از سال و یا روز اول فروردین در سال شمسی، باید به صورت زیر عمل کنید.

در صورتی که زمان سال تحویل قبل از ساعت ۱۲ ظهر باشد، آن روز به عنوان اول فروردین در نظر گرفته می شود. و در صورتی که سال تحویل از ظهر گذشته باشد فردای آن روز به عنوان یکم فروردین اعلام می گردد. اگر بخواهید زمان سال تحویل سال های آتی را محاسبه کنید، باید هر سال ۶ ساعت جلو بروید. به این صورت که اگر ساعت ۱۰ صبح سال ۱۳۴۰ سال تحویل شد، زمان تحویل سال ۱۳۴۱ ساعت ۱۶ به صورت تقریبی می باشد.

با این حساب شما می توانید لحظه تحویل سال ۱۵۰۰ را به صورت تقریبی و حدودی به همین منوال محاسبه نمایید. به این صورت که هر سال ۶ ساعت به جلو بروید تا به سال ۱۵۰۰ برسید.

فلسفه تقویم جلالی در ایران

بعد از اینکه اعراب به سرزمین ما حمله کردند و دین اسلام را در ایران رواج دادند، کلیه تقویم هایی که از دوران ایران باستان وجود داشت، حذف شد. و تقویم جلالی جایگزین آن شد. این تقویم در زمان حکومت سلطان جلال الدین ملکشاه توسط حکیم عمر خیام و خواجه نظام الملک طوسی ایجاد شد. که بر اساس هجرت محمد پیامبر  شکل گرفت.

مطابق با تقویم جلالی لحظه ‌ای که خورشید به اعتدال بهاری می رسد، را آغاز سال تحویل می دانند. بنابراین می ‌توان گفت که لحظه سال تحویل زمانی است که بین ظهر اولین روز فروردین تا بعد از ظهر آخرین روز اسفند باشد.

پس می توان نتیجه گرفت که مفهوم سال تحویلی که امروزه وجود دارد، بر اساس تقویم جلالی است. البته توجه داشته باشید در صورتی که لحظه سال تحویل قبل از ساعت ۱۲ ظهر باشد، همان روز به عنوان اولین روز فروردین و در صورتی که بعد از ساعت ۱۲ ظهر باشد، فردای آن روز به عنوان اول فروردین در نظر گرفته می شود. برای تعیین زمان سال تحویل نیز لازم است حدود ۶ ساعت به ساعت سال تحویل سال قبل اضافه کنید. این تفاسیر می‌ توانید لحظه تحویل سال ۱۵۰۰ را به سادگی محاسبه نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  شب قدر چیست | تاریخ شب قدر

ارتباط با نوروز با طبیعت

در خصوص فلسفه نوروز این تنها عید ملی ایرانیان، روایت ‌های مختلفی وجود دارد. یکی از مهم ترین مسائلی که در این خصوص می توان مطرح کرد، سرازیر شدن برکت طبیعت در این زمان از سال است. چرا که نوروز ایرانیان با بهار شروع می شود و با شروع فصل بهار نیز سرما به پایان می رسد و طبیعت دوباره زنده می گردد.

رودخانه ها جاری می شوند و سرزمین ما را سرشار از برکت می کنند. به همین جهت است که بسیاری از گذشتگان ما ارتباطی بین نوروز با برکت طبیعت ایجاد کرده اند. تا جایی که یکی از آداب و رسومی که در گذشته در خصوص عید نوروز وجود داشت، این بود که در این روز مردم باید تنی به آب می زدند تا بدین شکل از الهه آب که در ایران باستان آناهید نام داشت، سپاسگذاری کنند.

آداب و سنن مختلف ایرانیان در عید نوروز

همانطور که در این مقاله به آن اشاره کردیم، نوروز یکی از اعیاد باستانی ایرانیان است و دارای قدمتی سه هزار ساله می باشد. به همین جهت طبیعی است که در این مدت زمان آداب و رسوم زیادی به این عید باستانی کم و زیاد شده باشد. تا جایی که امروزه شهر های مختلف در ایران نوروز را با رسم و رسومات مختلف اجرا می کنند. اما برخی از آداب و رسوم که همواره وجود داشته و بین تمامی مناطق کشورمان مشترک است، عبارتند از:

سفره هفت سین

قبل از سال تحویل ایرانیان سفره ای در خانه خود به عنوان سفره هفت سین قرار می دهند که نمادهای این سفره بسیار فلسفی می باشند و هر یک از آنها دارای انرژی مثبت هستند. بسیاری از افراد معتقدند تا پایان سال این انرژی همراه شما خواهد بود. از جمله لوازم سفره هفت سین عبارتند از: سیب، سبزه، سمنو، سماق، سرکه و سیر

نظافت خانه

یکی دیگر از رسوماتی که قبل از رسیدن سال نو ایرانیان آن را اجرا می کنند، تمیز کردن خانه و به اصطلاح خانه تکانی است. روایات موثقی وجود دارد که خانه تکانی را مربوط به زمان کوروش کبیر می داند. اولین دلیل این کار نظافت و تمیزی منزل است. به این صورت که حداقل یک بار در سال خانه ها تمیز و به طور کامل نظافت می شود. این رسم که در دین زرتشت نیز به آن اشاره شده است، نشان از وجود برکت در خانه می باشد.

عید دیدنی

از جمله رسومات مهم دیگر در عید نوروز دید و بازدید و رفتن به خانه بزرگترها می باشد. به این صورت که تمامی افراد خانواده در کنار هم جمع می شوند و روز اول عید را به یکدیگر شادباش می گویند. البته از آنجایی که ایرانیان از گذشته احترام به بزرگترها را سرلوحه زندگی خود قرار می دادند، ایجاد روابط خانوادگی و پایداری آن از اصول مهم زندگی ایرانیان محسوب می شود.

سال 1500

جمع بندی

در این مقاله به بررسی عید نوروز و لحظه تحویل سال ۱۵۰۰ پرداختیم. در پایان اگر سوال یا نظری دارید، می توانید با ما در پایین همین صفحه در قسمت دیدگاه ها مطرح نمایید.

لحظه تحویل سال ۱۵۰۰

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

لحظه تحویل سال ۱۵۰۰ و فلسفه نوروز

امتیاز کاربر: ۴.۸۸ ( ۳ نتایج)

نوشته های مشابه

⨭نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید⨮

  1. عربها به ایران حمله نکردند ، ایرانیان با اغوش باز از اسلام استقبال کردند برای همین به تدریج و بدون تحمیل ۵۰۰ یال طول کشید تا ایران اسلامی شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا