لوله کشی ساختمان ویلایی و باغ ویلا | لوله کشی اصولی ساختمان
ساختمان ویلایی به ساختمانهایی گفته میشود که معمولاً کمتر از سه طبقه دارند و سطح اشغال بنا در مقایسه با مساحت زمین حدود ده الی پانزده درصد است. شرایط اخذ پروانه، متراژ زمین و نوع طراحی نیز موثر در این میزان خواهد بود. برای لوله کشی ساختمان ویلایی باید به نکات مهمی توجه شود و با توجه به شرایط ساختمان از روشهای مناسب استفاده گردد.
تأسیسات لوله کشی ساختمان ویلایی
تأسیسات لوله کشی ساختمان ویلایی به عوامل مختلفی بستگی دارد و متغیر است. در ویلاهای تفریحی و یا شهری تأسیسات ساختمان به دو قسمت تأسیسات محوطه و تأسیسات بخش سازه تقسیم بندی میگردد.
تأسیسات لوله کشی محوطه شامل سیستم آبرسانی استخر و باغچه، سیستم آبیاری باغ و باغچه، سیستم لوله کشی مخزن آب و چاه و… است.
در قسمت تأسیسات بخش اصلی ساختمان لوله کشی فاضلاب ساختمان، لوله کشی آب، لوله کشی گاز، لوله کشی سیستم گرمایشی، تأسیسات لوله کشی موتورخانه و لوله کشی سیستمهای سرمایشی میباشد.
تأسیسات لوله کشی ساختمان باید در ابتدا در نقشه اولیه قید شود و در حین اجرا در اولین مراحل، محل احتمالی تأسیسات و موتورخانه باید لحاظ گردد.
در صورتی که شرایط آب و هوایی ویژه وجود دارد، باید در مورد گرما یا سرمای بیش از اندازه پیش بینیهای لازم انجام شود و پیشنهاد میگردد در این ساختمانها از بهترین متریالها برای لوله کشی ساختمان ویلایی استفاده شود. همچنین علاوه بر اینکه در ساختمانهای ویلایی تعمیرات گرانتر هستند، دسترسی آسان و سریع به تاسیسات کار ماهر و یا لوله کش ماهر وجود ندارد و این موجب خواهد شد که مشکلات بیشتری برای افراد به وجود آید.
عایقکاری مناسب برای تأسیسات لوله کشی ساختمان ویلایی موجب میشود که از خسارت به سیستمهای آبرسانی و همچنین تأسیسات سرمایشی و گرمایشی ساختمان جلوگیری گردد.
برای اینکه از یخ زدگی لولههای آب جلوگیری شود بهتر است در مواقعی که مکان مورد نظر را ترک میکنید لولههای آب ساختمان ویلایی را به صورت کامل تخلیه نموده و یکی از شیرهای آب را در حیاط به صورت خیلی کم باز بگذارید.
لوله کشی فاضلاب ساختمان ویلایی
برای اینکه اجرای لوله کشی ساختمان ویلایی به صورت اصولی و به بهترین شکل انجام شود، بهتر است که در اولین گام نقشه لوله کشی تهیه شود. پس از اینکه مکان حمام، سرویس بهداشتی، چاه فاضلاب و آشپزخانه مشخص شد، با توجه به آن باید سایزبندی، مسیر و شیببندی مناسب را در حین اجرا انجام دهید.
با توجه به اینکه ممکن است سیفون در مدتی که در ساختمان ویلایی سکونت ندارید، خشک شود، بهتر است در هنگام لوله کشی فاضلاب ساختمان ویلایی تعبیه تخلیه گازهای فاضلاب و ونت مناسب را انجام دهید.
چنانچه سقف ساختمان مورد نظر شیروانی است، برای اینکه آب باران هدایت شود در بخش انتهایی شیروانی باید برای هدایت و جمع آوری آبهای بارندگی لوله کشی مناسب انجام شود و پیشبینیهای لازم در این مورد در نظر گرفته شود.
لوله کشی آب ساختمان ویلایی
با توجه به وجود کنتور آب شهری و آب یا وجود مخزن آب و چاه مبدأ لوله کشی آب ساختمان ویلایی متغیر خواهد بود. با توجه به آب شهری و مقدار فشار آن سایزبندی لوله کشی متفاوت خواهد بود. برای نمونه در مناطق شمالی کشور مثل استانهای گیلان و مازندران چون فشار آب شهری کمتر است، معمولاً برای لوله کشی ساختمان از سایز ۲۵ به بالا استفاده میشود و در این مناطق لوله ۲۰ پلیمری کمترین مصرف را دارد.
لوله کشی گاز ویلا
با توجه به اینکه در برخی مناطق هنوز گاز شهری وجود ندارد برای پخت و پز و استفادههای گرمایشی چند راهکار دارند اول این است که میتوانند از موتورخانه و سیستم سوخت رسانی استفاده کنند و دومین راهکار این است که میتوانند از کپسول گاز استفاده کنند و راهکار سوم اجرای لوله کشی گاز شهری و استفاده از مخزن گاز تحت فشار میباشد.
شوفاژ و تأسیسات گرمایشی ساختمان ویلایی
پکیج شوفاژ، موتور شوفاژ، بخاری، آبگرمکن و شومینه از جمله تجهیزاتی میباشند که برای گرمایش ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. در حال حاضر شومینههای گازی امروزه بیشتر جنبه دکوراتیو و زیبایی دارند تا گرمایشی. اما به هر حال در بعضی از ناحیهها تنها تجهیزاتی میباشند که میتوان برای گرمایش از آنها استفاده کرد. در صورتی که در منطقه مورد نظر گاز شهری وجود داشته باشد افراد را در انتخاب سیستم گرمایشی و وسایل مختلف کمک میکند و لوله کشی ساختمان ویلایی بر حسب آن اجرا میگردد.
در ساختمان ویلایی همکف بیشتر افراد ترجیح میدهند که به جای گرمایش رادیاتوری از سیستم گرمایش از کف استفاده کنند، اما توصیه میشود که در حین اجرای لوله کشی گرمایش از کف به تعداد لولههای رفت و برگشت، تناسب محل و… توجه داشته باشید تا در صورتی که هر کدام از آنها دچار انسداد یا آسیب دیدگی شد، مجبور به لوله کشی روکار یا کنده کاری نشوید.
سیستم برودتی ساختمان ویلایی
کولر آبی سنتی یا کولر گازی اسپیلت از سیستمهای سرمایشی متداولی است که در ساختمان ویلایی مورد استفاده قرار میگیرد. در هنگام ساخت باید برای هر دو پیش بینیهای لازم انجام گردد.
راهاندازی استخر ویلا
در فصلهای مختلف سال وجود استخر در ویلاها بسیار مفرح میباشد. باید بدانید که بین استخر باغ و استخر تفریحی تفاوتهایی وجود دارد. باید جزئیات برای هر کدام از آنها رعایت شود. در هنگام اجرای این پروژه افراد ملاحظات کافی را حتماً باید داشته باشند و در مورد این موضوع اطلاعات تخصصی کافی داشته باشند.
لوله کشی باغ ویلا
باغ ویلا باغی است که قسمتی از یک باغ بزرگ به ویلای تفریحی تبدیل گردیده است. باغهایی که در آنها کمتر از ۱۰ درصد مساحت به ساختمان اختصاص داده میشود باغ ویلا میگویند، اما با توجه به شرایط مکانی امکان دارد که این تعریف کمی متفاوت باشد.
در باغ ویلا علاوه بر اینکه طراحی تأسیسات لوله کشی باید انجام شود، باید برای آبیاری درختان نیز طراحی ویژه در نظر گرفته شود. باید به این نکته توجه نمایید که آبیاری باغچهها و باغهای بزرگ با آب شهری صحیح نیست و باید قبل از اینکه باغ را بسازید برای تأمین آب آن اقدامات کافی انجام دهید. با توجه به شرایط منطقه و امکانات موجود باید تدبیرات لازم اندیشیده شود.
هزینه لوله کشی ساختمان ویلایی
هزینه لوله کشی ساختمان ویلایی و تأسیسات مربوط به آن در بیرون از شهر از مناطق غیرشهری بیشتر است. برای نمونه در اجرای عایق کاری و نصب ایزوگام در شهر تهران بیرون از شهر بین ده الی سی درصد تفاوت ممکن است وجود داشته باشد و در مورد تأسیسات مربوط به لوله کشی ساختمان ویلایی نیز این امر متداول میباشد.
اهمیت رعایت نکات مهم در لوله کشی ساختمان ویلایی
همانطور که گفته شد لوله کشی ساختمان به صورت کلی شامل لوله کشی فاضلاب، لوله کشی آب، لوله کشی پمپ آب، لوله کشی پکیج، لوله کشی توالت فرنگی و ایرانی و لوله کشی فن کوئل و رادیاتور میباشد. لوله کشی ساختمان ویلایی دارای سه زیر شاخه میباشد که به لوله کشی گاز، لوله کشی فاضلاب و لوله کشی آب تقسیم بندی میگردند.
در صورتی که لوله کشی آب به صورت صحیح و اصولی انجام نشود، در ساختمان ویلایی فشار آب افت پیدا خواهد کرد و در این حالت برای رادیاتورها و پکیجها و همچنین تجهیزات دیگر که به آب ساختمان مربوط هستند مانند حمام، سرویس بهداشتی و توالت فرنگی مشکلات زیادی به وجود خواهد آمد.
اجرای صحیح و اصولی لوله کشی فاضلاب هم به همین اندازه دارای اهمیت میباشد. چون در صورتی که به صورت درست شیب لولههای فاضلاب رعایت نگردد، سرعت حرکت مواد فاضلابی تندتر یا کندتر خواهد شد و در این حالت مشکلاتی مانند بالا زدن چاه، گیر کردن لولهها، پخش شدن بوی نامطبوع فاضلاب به وجود خواهد آمد.
به جز مواردی که ذکر شد چون ساختمان ویلایی معمولا در بیرون از شهر ساخته میشوند و در معرض هوایی خیلی سرد یا گرم هستند، حتماً باید لوله کشی ساختمان ویلایی به صورت صحیح و اصولی انجام شود تا کمتر نیاز به تعمیر و رفع مشکل داشته باشد.
اصول لوله کشی گاز
لوله کشی گاز به صورت توکار از لولههای گاز درون ساختار ساختمان قرار داده میشود و نمیتوان آنها را دید. در کنار لوله کشی توکار امکان دارد که لوله کشی ساختمان ویلایی به حالت روکار نیز انجام شود. در این نوع لوله کشی بر خلاف مدل توکار لولههای گاز درون ساختار ساختمان قرار داده نمیشوند. برای لوله کشی توکار بهترین نوع لوله گاز متناسب با محلی میباشد که در آن لوله کشی گاز انجام میگردد و لوله کش آن را مشخص میکند.
چنانچه لوله کشی ساختمان ویلایی به صورت روکار انجام شود به لولههای گاز به راحتی دسترسی خواهید داشت و همچنین از نظر ایمنی نیز در مدت زمان کمتری میتوانید مشکلات لولههای گاز را برطرف نمایید. اما چون در لوله کشی ساختمان ویلایی به صورت توکار لولهها دیده نمیشوند، افراد آن را ترجیح میدهند.
سخن تکمیلی
برای لوله کشی ساختمان ویلایی حتماً باید نکات مهمی رعایت شود. در صورتی که این کار به صورت صحیح و اصولی انجام نگردد، ممکن است که مشکلات زیادی به وجود آید. لوله کشی ساختمان ویلایی حتماً باید توسط افرادی که در این زمینه تخصص کافی دارند و آموزش دیدهاند، انجام شود. آنها به خوبی با این نکات آشنایی کافی دارند و این کار را به صورت اصولی انجام میدهند. لوله کشی اصولی ساختمان ویلایی موجب میشود که از بروز خسارتهای جبران ناپذیر جلوگیری گردد.
لوله کشی ساختمان ویلایی و باغ ویلا | لوله کشی اصولی ساختمان
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
نحوه لوله کشی ساختمان ویلایی