
عید مبعث ۱۴۰۲ چه روزی است | تاریخ دقیق عید مبعث در سال ۱۴۰۲
تاریخ دقیق عید سعید مبعث در سال ۱۴۰۲ به میلادی، شمسی و قمری به همراه تاریخچه بعثت پیامبر اسلام در ادامه بیان شده است. ۲۷ ماه رجب، روز عید مبعث است. در ادامه مطلب تاریخ عید مبعث را در تقویم قمری و شمسی سال ۱۴۰۲ مطالعه کنید.
فهرست محتوا
- ۰.۱ عید سعید مبعث در سال ۱۴۰۲ چه تاریخی و چه روزی است؟
- ۰.۲ روز مبعث چه روزی است؟
- ۰.۳ واژه شناسی بعثت در اصطلاح دینی
- ۰.۴ ارتباط پیامبر با وحی
- ۰.۵ باور شیعیان درباره بعثت پیامبر
- ۰.۶ باور اهل سنت درباره بعثت پیامبر
- ۰.۷ اعمال مستحب شب و روز مبعث
- ۰.۸ اعمال مستحب روز عید مبعث
- ۰.۹ درباره روز مبعوث شدن پیامبر
- ۰.۱۰ بعثت پیامبران و انبیا، نیازی ضروری و طبیعی
- ۰.۱۱ مبارزه با جاهلیت در زمان پیامبر
- ۰.۱۲ هدف از مبعوث شدن پیامبر اکرم(ص) چه بود؟
- ۱ سخن پایانی
- ۲ عید مبعث ۱۴۰۲ چه روزی است
عید سعید مبعث در سال ۱۴۰۲ چه تاریخی و چه روزی است؟
عید مبعث در سال ۱۴۰۲، ۱۹ بهمن روز پنجشنبه ۲۷ ماه رجب، سال قمری ۱۴۴۵ است.
- تاریخ دقیق عید سعید مبعث در سال ۱۴۰۲ در تقویم شمسی مصادف است با پنج شنبه نوزدهم بهمن ۱۴۰۲
- تاریخ عید سعید مبعث در سال قمری مصادف است با پنجشنبه بیست و هفتم ماه رجب ۱۴۴۵
- تاریخ دقیق عید سعید مبعث در سال میلادی مصادف است با پنجشنبه هشتم فوریه سال ۲۰۲۴
روز مبعث چه روزی است؟
بر اساس باورهای اسلامی روز مبعث روزی است که پیامبر اسلام به پیامبری مبعوث شد. مسلمانان بر این باورند که حضرت محمد در غار حرا از سوی خداوند توسط جبرئیل به پیامبری نائل گردید و مامور شد تا بت پرستی را از بین ببرد و خدا پرستی را گسترش دهد و پیام خدا را به همه مردم برساند. حضرت محمد در زمان مبعوث شدن به پیامبری چهل سال داشت و در شهر مکه زندگی می کرد.
واژه شناسی بعثت در اصطلاح دینی
کلمه بعثت در اصطلاح دینی به معنی فرستاده شدن یک انسان از سوی خدا جهت دعوت مردم به دین الهی می باشد. مبعث و یا بعثت هم در اصطلاح روزی است که پیامبر اسلام حضرت محمد از سمت خدا به رسالت مبعوث شده است. کلمه بعثت در چندین سوره از قران به معنی فرستادن پیامبران و برانگیختن آنها برای هدایت کردن مردم به کار گرفته شده است. همچنین در قرآن واژه بعثت به معنی حشر مردگان هم می باشد. همه مواردی که در قرآن ذکر شده است انتساب بعثت به خدا است و خداست که پیامبران را برمیانگیزد و مردگان را محشور می کند.
ارتباط پیامبر با وحی
وقتی به واسطه جبرئیل اولین بار وحی به پیامبر نازل شد، همراه با احساس سنگینی و هیبت خاصی بار عظیم رسالت بر شانه های پیامبر فرو نشست. پیامبر در کودکی به علت درون پاکی که داشتند و از محیط فاسد آن زمان بیزار بودند، میل به گوشه گیری و تنهایی از دیار و شهر خود را داشتند به همین خاطر عزلت و گوشه گیری های یک ماهه را در کوه های مکه برگزیدند. ایشان پس از بازگشت به شهر حال و هوای خاص جهان غیب را داشتند. اولین افرادی که در جریان نبوت پیامبر قرار گرفتند همسرش خدیجه و پسر عمویش امیرالمومنین بودند.
باور شیعیان درباره بعثت پیامبر
شیعیان بر این باورند حضرت محمد روز بیست و هفتم ماه رجب ۱۳ سال قبل از هجرت به پیامبری مبعوث شد. شیعیان هر ساله روز مبعث را جشن می گیرند و روایات زیادی وجود دارد که اعمال مستحبی را برای این روز بازگو میکند. نماز، دعا و غسل مستحب از اعمالی هستند که در این روز به آنها سفارش شده است.
باور اهل سنت درباره بعثت پیامبر
اهل سنت تاریخ دقیقی برای بعثت پیامبر ندارند اما بعضی از آنها معتقدند که مبعث شب بیست و یکم ماه رمضان است. به علت آنکه تاریخ دقیق بعثت پیامبر نزد اهل سنت مشخص نمی باشد بنابراین جشنی هم برای آن گرفته نمی شود.
اعمال مستحب شب و روز مبعث
۲۷ رجب، روز مبعوث شدن حضرت محمد از روزهای متبرک و خوبی است که اعمالی هم برای این روز ذکر شده تا برای مسلمانان امکان بهره مند شدن بیشتر و بهتر از فرصت معنوی بعثت فراهم شود. در کتاب مصباح از امام جواد علیه السلام روایت شده است که فرمودند در ماه رجب شبی وجود دارد که از هر آنچه بر آن آفتاب تابیده می شود بهتر است و آن شب ۲۷ ماه رجب است که در آن صبح، پیامبر خدا به پیامبری مبعوث شد و اگر شیعه ای از شیعیان ماه اعمال شب مبعث را انجام دهد پاداش ۶۰ سال عمل را می برد. در رابطه با این اعمال آمده است:
- بعد از نماز عشا می توانید هر ساعت از شب تا قبل از نیمه بیدار شوید و دوازده رکعت نماز بخوانید و در هر رکعت از نماز حمد و سوره قرائت کنید.
- نمازها دو رکعتی می باشند. بعد از دو رکعت و بعد از سلام نماز، هفت مرتبه باید سوره حمد، و همچنین سوره توحید و هفت مرتبه قل یا ایها الکافرون و آیت الکرسی و سوره قدر هم هرکدام هفت مرتبه خوانده شود.
- همچنین انجام دادن غسل در شب مبعث مستحب می باشد.
- زیارت امیرالمومنین از بهترین اعمال در شب مبعث است.
اعمال مستحب روز عید مبعث
عید مبعث یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان است و این روز روزی است که پیامبر خدا به رسالت برگزیده شده است. برای روز مبعث چند عمل توصیه شده است.
- غسل: یکی از اعمال مستحب روز عید مبعث می باشد.
- روزه: از دیگر اعمالی است که در این روز بسیار به آن توصیه شده است و روزه گرفتن در روز مبعث برابر است با هفتاد سال روزه گرفتن
- صلوات فرستادن
- زیارت امیرالمومنین و حضرت رسول
درباره روز مبعوث شدن پیامبر
بعثت به معنای انتخاب شدن است. به همین خاطر گفته می شود که رسول خدا به پیامبری مبعوث شده اند. ۱۳ سال قبل از هجرت پیامبر وقتی که ایشان هنوز به شهر مدینه نرفته بودند در تاریخ بیست و هفتم ماه رجب پیامبر در شهر مکه به پیامبری مبعوث شدند. حضرت محمد آخرین رسول خداست و بعد از ایشان هیچ پیامبر دیگری از طرف خدا برای هدایت مردم فرستاده نشد. در این روز اولین آیات قرآنی از طرف خدا بر پیامبر اسلام نازل شد و خداوند علومی را بر پیامبر وحی کرد که تا قبل از آن هیچ اطلاعی از آنها نداشت.
بعثت پیامبران و انبیا، نیازی ضروری و طبیعی
بعثت پیامبران و امامان یک نیاز طبیعی و ضروری برای انسان است زیرا هرگز یک کتاب آسمانی نمی تواند به تنهایی برای انسان کارساز باشد. خداوند انبیا خود را جهت ارشاد و هدایت و تبیین راه مبعوث کرده تا حق را برای مردم روشن کند و این چنین است که همواره در طول تاریخ اوصیا و پیامبران برای ارشاد و راهنمایی مردم آمدند و به مردم هشدار دادند و آنها را از نتایج اطاعت از هوای نفسانی خود آگاه کردند. خداوند در قرآن سوره آل عمران می فرماید یکی از دلایل بعثت پیامبر اکرم آموختن احکام شریعت و تلاوت آیات قرآن بر مردم است. به این معنی که پیامبر برانگیخته شد تا احکام و آیات قرآن را برای مردم تلاوت کند تا حجت بر مردم تمام شود و هیچ عذر و بهانه ای نداشته باشند. به همین روی خدا قرآن را فرستاد تا پیامبر آیات آن را به مردم ابلاغ کند و آنها را از انتخاب راه های انحرافی باز نگه دارد. بعثت پیامبر نعمتی الهی است. پس وجود پیامبر یکی از نعمت های خدا برای مردم است و منت خداوند بر سر انسان ها. وجود پیامبر اکرم همچون گوهری در صدف است. وقتی که خداوند اراده کرد تا مشعل هدایت را بیافروزد و چهره خلقت را بیاراید محمد را آفرید و آن هنگام که اراده کرد تا بر مردمان منت و تاریخ آنها را به طراوت و تازگی بهار تبدیل سازد و شب را به فروغ وحی بر روز روشنایی بیاراید محمد را به پیامبری برانگیخت.
مبارزه با جاهلیت در زمان پیامبر
حضرت علی در مورد بعثت پیامبر و وضعیت اجتماعی اعراب در آن زمان می فرمایند: خداوند پیامبر را جهت هشدار به مردم و پاسداری از کتاب قرآن فرستاد. در شرایطی که اعراب فاسدترین جایگاه و بدترین آیین را داشتند آنها در میان سنگ های بزرگ فرود می آمدند، با مارهای بسیار خشن سروکار داشتند، آبی که گندیده بود مینوشیدند و نانی که خشک شده بود می خوردند. خون همدیگر را می ریختند و به خویشان خود بد می کردند. بدی ها در بین آنها برافراشته شده بود و گناهان همه وجود آنها را در بر گرفته بود. محیطی فراهم شده بود پر از خرافه پرستی و سنن زشت جاهلیت. خداوند در این شرایط محمد(ص) را به پیامبری برانگیخت تا مردم را با راه مستقیم و چشمه حقیقت رهنمون گرداند.
هدف از مبعوث شدن پیامبر اکرم(ص) چه بود؟
از اهداف مبعوث شدن پیامبر می توان موارد زیر را بر شماریم.
- قیام به بر پا کردن عدالت
- دعوت مردم به یکتاپرستی
- مبارزه با خرافه پرستی و جهل
- از بین بردن اختلافات مردم
- ارتقای سطح اندیشه و تقویت تفکر
- تلاوت احکام الهی و آیات قرآن برای مردم
از آنجایی که اهل سنت در مورد تاریخ دقیق مبعث پیامبر مطمئن نیستند اعتقاد دارند که واقعه بعثت شب بیست و یکم ماه رمضان است. به علل نا معلومی اهل سنت مبعث پیامبر را جشن نمی گیرند.
سخن پایانی
مبعث پیامبر اسلام (ص) با قلم، خواندن، قیام، پاکی، اخلاص و همچنین بزرگداشت خدا شروع شد. پیامبر گرامی بعد از بعثت، خستگی ناپذیر با کفر، جهل و ستم همواره مبارزه کرد و به ترویج دین اسلام و دعوت مردم به توحید پرداخت. همه ساله شیعیان سالروز بعثت پیامبر گرامی را جشن می گیرند. تاریخ دقیق عید سعید مبعث در سال ۱۴۰۲ در تقویم شمسی مصادف است با پنج شنبه نوزدهم بهمن. امیدواریم مطالب مجله ایبک برای شما سودمند بوده باشد.
عید مبعث ۱۴۰۲ چه روزی است
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
عید مبعث ۱۴۰۲ چه روزی است | تاریخ دقیق عید مبعث در سال ۱۴۰۲