بزرگان تاریخ

تاریخچه و بیوگرافی زندگی انیشتین / نسبیت انیشتین

آلبرت انیشتین فیزیکدان آلمانی است که نظریه ای را به نام نسبیت عام، مطرح کرده است و این نظریه توانست درک افراد را نسبت به زمان و فضا تغییر بدهد. انیشتین را به عنوان یکی از دو ستون فیزیک می شناسند. در این مقاله از ایبک تصمیم گرفتیم شما را با تاریخچه و بیوگرافی زندگی انیشتین و نسبیت انیشتین آشنا کنیم.

مروری بر زندگی انیشتین

انیشتین به دلیل هوش علمی خود شهرت زیادی دارد. هوشی که بر پایه فیزیک مدرن بنیان گذاشته شده است و باعث شد تا او جزو خاص ترین انسان ها باشد. نظریات انیشتین در مورد جنگ، سیاست و نژاد در آن زمان، بسیار مترقی بود تا جایی که می گویند هیچگاه دنیا کسی را مانند او به خود نمی بیند. در ادامه می خواهیم به زندگی انیشتین نگاهی بیندازیم و ببینیم چگونه کسی که نمی توانست به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کند، توانست محبوب ترین دانشمند در طول تاریخ باشد.

تاریخچه و بیوگرافی زندگی انیشتین

آلبرت انیشتین فرزند هرمان انیشتین و پائولین کخ بود که در ۱۴مارس سال ۱۸۷۹ در شهر اولم آلمان دیده به جهان گشود.

انیشتن یک خواهر کوچکتر داشت که ماریا نام داشت و دو سال از آلبرت کوچکتر بود. ماریا در سال ۱۸۸۱ به دنیا آمد. می گویند که آلبرت انیشتین بسیار در یادگیری کلام‌ها، کند بود و این کندی باعث می شد که تمایلی به ادای کلمات نداشته باشد و به همین دلیل بود که خدمتکاران خانه او را «کند ذهن» صدا می کردند. والدین انیشتین بسیار نگران او بودند زیرا در یادگیری تکلم بسیار کند عمل می کرد. وقتی که آلبرت انیشتن یک ساله بود مادر، پدر و عموی او به دلیل تأسیس شرکت مهندسی، به مونیخ آلمان نقل مکان کردند. در همین مکان بود که آلبرت انیشتین تحصیلات ابتدایی خود را گذراند. دبیرستانی که او در آنجا تحصیل می کرد به نام او نامگذاری شد ولی بعدها با مدرسه ی دیگری ادغام شد.

قرار بود که انیشتین هم به کار خانوادگی‌شان بپردازد ولی خانواده او ورشکست شده و به شمال ایتالیا رفتند. در آنجا انیشتین مقاله ای نوشت که به عنوان اولین مقاله علمی انیشتین شناخته شد. در این مقاله او ماهیت اتر را بررسی کرد و فرضیه ای که هدف آن توصیف حرکت نور در فضا بود، را رد کرد. البته انیشتن تا آخر عمر خود حدود ۳۰۰ مقاله علمی نوشت.

زندگی انیشتین

زندگی انیشتین و علاقه به موسیقی

آلبرت انیشتین به موسیقی بسیار علاقه داشت و از سن ۵ سالگی هم یادگیری ویولون را آغاز کرد ولی تا ۱۳ سالگی لذتی از آن نبرد، تا اینکه سونات های موتزارت را برای ویولن شنید. بعد از آن بود که علاقه زیادی به ویولون پیدا کرد و در تمام عمر هم به نواختن آن ادامه داد. بعدها به دوست خود گفته بود که موسیقی موتزارت بسیار زیبا و خالص است و من آن را بازتابی از زیبایی های ذاتی هستی، می بینم.

مدرک تدریس فیزیک در سن ۲۱ سالگی

آلبرت انیشتین با مدرک تدریس فیزیک در سال ۱۹۰۰ از دانشگاه پلی تکنیک زوریخ ( سوئیس)  فارغ‌التحصیل شد. انیشتن در درس فیزیک استعداد زیادی از خود نشان داد، ولی نمرات ریاضی او زیاد خوب نبود بعدها در این مورد گفت: برای منِ دانشجو معلوم نبود که دانش پیچیده فیزیک تا چند اندازه با متدهای ریاضیات گره خورده است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تاریخچه و بیوگرافی زندگی گالیله / پدر انقلاب علمی مدرن

مشکلات خانوادگی انیشتین

در سال ۱۹۰۲ پدر آلبرت فوت کرد و آلبرت مسئولیت مراقبت از خانواده خود را برعهده گرفت. انیشتین در آن دوران به دلیل بیکاری با دشواری های زیادی رو به رو شد. خانواده آلبرت به عموی او بدهی زیادی داشتند. این مشکلات مالی که به دلیل ورشکستگی خانواده او برایشان پیش آمده بود، باعث شد تا انیشتین افکار سوسیالیست را بر کاپیتالیسم ترجیح بدهد و در سال های آخر عمر خود، دولتی واحد را برای تمام دنیا پیش بینی کند.

بدنیا آمدن اولین فرزند انیشتین در ۲۳ سالگی

آلبرت انیشتین در هنگامی که در دانشگاه پلی‌تکنیک تحصیل می کرد با میلوا آشنا شد که با او هم دوره فیزیک بود ولی هیچگاه درس او تمام نشد. در سال ۱۹۰۳ آلبرت انیشتین و میلوا ازدواج کردند و در سال ۱۹۰۴ اولین فرزند پسر آنها به نام هانس آلبرت انیشتین به دنیا آمد.

استعداد فراوان آلبرت انیشتین

آلبرت انیشتین با وجود اینکه استعداد فراوانی داشت ولی نتوانست بعد از فارغ التحصیل شدن شغل خوبی برای خود دست و پا کند. او حتی نتوانست در محافل دانشگاهی هم برای خود کار پیدا کند و به همین دلیل از تحصیلات در مقطع دکترا هم گذشت. مدرک دکترا می توانست به آلبرت کمک کند که شغل مناسبی برای خود دست و پا کند ولی آلبرت در سال ۱۹۰۳ در اداره ثبت مالکیت اختراعات به عنوان کارمند توانست در برن آلمان کار پیدا کند. دو سال بعد از آن هم نظریه نسبیت را منتشر کرد.

معروفترین معادله انیشتین

سال ۱۹۰۵، سال معجزه انیشتین نامیده شد. آلبرت انیشتن قبل از اینکه سال ۱۹۰۵ به پایان برسد، مقاله پنجم خود را که الحاقیه ای بر مقاله های قبل بود، در مورد نظریه نسبیت خاص، منتشر کرد. در این الحاقیه رابطه تازه‌ای بین انرژی و جرم را تعریف کرد که مهمترین معادله دنیا رقم زده شد E=mc۲.

در سال ۱۹۰۸ به انیشتین پیشنهاد استادی موقت در دانشگاه برن داده شد او هم این پیشنهاد را پذیرفت. بعد از اینکه دو ترم درس داد، به دلیل اینکه تعداد شرکت کنندگان کلاس بسیار کم بود و به یک نفر می رسید، کلاس را تعطیل کرد. سال بعد از آن اولین شغل ثابت خود را در دانشگاه زوریخ برای استاد تمامی شروع کرد. آلبرت ابتدا این شغل را رد کرد زیرا درآمد آن، کمتر از درآمد حقوق کارمندی اش بود. سپس دانشگاه زوریخ حقوق بیشتری را به او پیشنهاد کرد که باعث شد انیشتین آن را بپذیرد.

به دنیا آمدن دومین فرزند انیشتین

در سال ۱۹۱۰ انیشتین و همسر او صاحب دومین فرزند خود شدند که نام این پسر را ادوارد گذاشتند. در این زمان بود که شهرت انیشتن در محافل علمی زیاد شده بود و رابطه او و همسرش میلوا هم رو به سردی گذاشت. به همین دلیل آلبرت تصمیم به ازدواج دوم گرفت.

نظریه نسبیت عام

در شروع جنگ جهانی اول علیرغم اینکه آلبرت با همسر خود رابطه سردی داشت، توانست در سال ۱۹۱۵ بزرگترین پیشرفت علمی قرن بیستم را به نام «نظریه نسبیت عام» رقم بزند. این نظریه که نسبت به نظریه خاص، کاربرد بیشتری داشت، مدعی می شد که زمان و فضا از هم جدا نبوده، بلکه یک عنصر واحد هستند، که او نام آن را «فضا زمان» گذاشت. ولی مشکلی وجود داشت و باید درستی نظریه خود را هم اثبات می کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تاریخچه و بیوگرافی زندگی گالیله / پدر انقلاب علمی مدرن

از آنجایی که انیشتین در آزمایشات ذهنی نبوغ زیادی داشت از راه مشاهده و آزمایش باید راهی پیدا می کرد به همین دلیل راه حل تازه پیدا کرد و آن هم اندازه گیری موقعیت ستارگانی بود که نزدیک به خورشید هستند ولی این کار تنها در زمان خورشید گرفتگی قابل اجرا بود یعنی زمانی که ماه مانع شود تا نور خورشید به زمین برسد.

در سال ۱۹۱۹ شخصی به نام سر آرتور ادینگتون این آزمایش را در هنگام خورشید گرفتگی انجام داد و توانست صحت نظریه آلبرت انیشتن را اثبات کند و او را به یک سوپر استار تبدیل کند.

زندگی انیشتین

دو ازدواج ناموفق انیشتین

آلبرت انیشتین دوبار ازدواج کرد که هر دو هم ناموفق بود. همانطور که گفتیم اولین ازدواج او در سال ۱۹۰۳ با زنی به نام میلوا ماریچ بود که ریاضیدانی صربستانی بود. ابتدا آلبرت انیشتین بسیار به میلوا علاقه مند بود و شیفته و عاشق او بود. ولی با گذشت زمان، رابطه بین این دو سرد شد. سال ها بعد از فوت انیشتین یک نامه از او دیده شد که نشان دهنده رفتار ظالمانه و سختگیرانه او با همسرش بود. در این نامه آلبرت به میلوا وظایف خود را گوشزد کرده بود:

  1. ملحفه ها و لباس های من باید همیشه مرتب باشد.
  2. در طول روز باید سه بار غذای من را به اتاقم بیاوری.
  3.  برای حفظ وجهه اجتماعی، باید روابط خصوصی با من نداشته باشی.

به جز لیستی که از وظایف همسر آلبرت نوشته شده بود نامه ی دیگری هم از انیشتین پیدا شد که آلبرت خطاب به همسرش نوشته بود « تو نباید از من انتظار هیچ مهربانی و علاقه داشته باشی و هر وقت من درخواست کردم بدون اعتراض و سریع اتاق مطالعه یا اتاق خواب را ترک کن.»

بلاخره در سال ۱۹۱۹ میلوا و آلبرت از یکدیگر جدا شدند.

ازدواج دوم انیشتین

در سال ۱۹۱۷ آلبرت به سرطان مبتلا شد و السا پرستاری او را برعهده گرفت و این باعث رابطه تنگاتنگی بین السا و آلبرت شد. السا و آلبرت با یکدیگر پسرخاله و دخترخاله بودند و السا ۷سال از آلبرت کوچکتر بود. آلبرت رابطه خود را با السا تشبیه به سیاهی و تاریکی کرده است. السا و انیشتن در سال ۱۹۱۹ به شکل رسمی با هم ازدواج کردند. اگرچه ازدواج آن دو با علاقه شروع شده بود ولی کم کم از بین رفته و به سردی گرایید.

مرگ آلبرت انیشتین

آلبرت انیشتین حتی تا سال‌های آخر زندگی خود، باز هم در روی تئوری های خود سخت کار می کرد. آلبرت تا آخرین لحظه عمرش هم سرحال و شاد بود به شکلی که قبل از اینکه به بیمارستان برود، خودش را برای سخنرانی هفتمین سالگرد تشکیل شدن دولت اسرائیل آماده می کرد. بالاخره آلبرت انیشتین در ۱۸ آوریل سال ۱۹۵۵ در اثر بیماری آنوریسم، چشم از جهان فرو بست.

تاریخچه و بیوگرافی زندگی انیشتین

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

معروفترین معادله انیشتین

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا