تعمیرات تاسیسات برقی

سیم کشی برق نوع توکار بهتر است یا روکار؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

سیم کشی برق از آخرین مراحل تکمیلی ساخت یک ساختمان است. سیم کشی های برق به دو روش توکار و روکار انجام می شود. که تصمیم نوع سیم کشی به عهده صاحب ساختمان است. هر دو نوع سیم کشی دارای مزایا و معایبی می باشند که در این مقاله از ایبک امداد قصد داریم به ویژگی سیم های برق توکار و روکار و مزایا و معایب آنها بپردازیم:

انواع سیم کشی ساختمان

سیم کشی ساختمان به دو روش انجام می شود که بر اساس کاربرد ساختمان و شرایط آن بعد از انجام بررسی‌ها یکی از این دو روش استفاده می شود. قبل از انتخاب روش سیم کشی به شکل کاملاً ساده آشنا شوید، تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.

سیم کشی روکار ساختمان

در این نوع سیم کشی ها سیم ها بر روی سقف ساختمان و دیوار قرار می‌گیرد و کاملاً در معرض دید همگان می باشند. برای اینکه از زیبایی ساختمان کم نشود نوعی روکش به نام داکت جهت پوشاندن سیم ها استفاده می شود. در کل این نوع سیم کشی در ساختمان های قدیمی استفاده می شد. ولی امروزه نیز در ساختمان های صنعتی و اداری که زیبایی آن برایشان اهمیت زیادی ندارد مورد استفاده قرار می گیرد.

سیم کشی برق

مزایای سیم کشی روکار

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزایای سیم کشی روکار این می باشد که عیب یابی آسانی دارد، چون در دسترس می باشد. چنانچه مشکلی در آن به وجود آید راحت تر و سریع تر شما متوجه آن خواهید شد و با هزینه کمتر مشکل و ایراد آن را برطرف می کنید.

سهولت کار در سیم کشی روکار

به دلیل اینکه احتیاجی به شکافتن دیوار همچنین قرار دادن سیم ها در داخل کچ بری دیوار ندارد، انجام دادن آن بسیار راحت تر و آسان تر از سیم کشی های توکار می باشد.

معایب سیم کشی روکار

یکی از معایب سیم کشی روکار این است که قسمتی از فضای ساختمان را با استفاده از داکت اشغال می کند. در این نوع سیم کشی سیم ها را سرتاسر داکت کشی می کنند و سیم ها جلوه مناسبی ندارند. در این نوع سیم کشی به صورت کامل همه سیم ها را پوشش می دهند. ایراد دیگر سیم کشی روکار این است که تا حد بسیار زیادی زیبایی را تحت تأثیر قرار خواهد داد. مقدار زیادی از این سیم ها داخل داکت ها در خانه به چشم می آید.

سیم کشی توکار ساختمان

سیم کشی توکار نقطه مقابل سیم کشی روکار می باشد.

  1. داخل دیوار ساختمان تمام سیم ها جاگذاری می‌شود. در ساختمان هایی که بتنی و خیلی محکم هستند برای راحتی بیشتر از سیم کشی توکار استفاده نمی شود تا به هنگام بروز مشکل در سیم کشی، تعمیر آن راحت تر باشد.
  2. ساختمان های مسکونی جهت حفظ کردن زیبایی و نمای ساختمان معمولاً از نوع سیم کشی توکار استفاده می کنند.
  3. اگر تصمیم به بازسازی ساختمان خود دارید، ممکن است نیاز به سیم کشی ساختمان پیدا کنید و اگر می خواهید میزان تخریب را کمتر کنید، گزینه بهتر سیم کشی توکار است.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  سیم کشی و نصب آیفون صوتی تابا | اجزای تشکیل دهنده آیفون صوتی تابا
مزایای سیم کشی توکار

سیم کشی توکار مزایای بسیار زیادی دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:

سیم کشی توکار به طور کل تمام سیم ها داخل دیوار جاگذاری شده و هیچ تماسی با بیرون ندارند. این موضوع باعث شده سیم ها محفوظ باشند. به همین دلیل در سیم کشی توکار سیم ها از بروز حوادث احتمالی و خطرات دور هستند.

حفظ ظاهر زیبایی

در سیم کشی توکار سیم ها دیگر در معرض دید نیستند و دکوراسیون داخل فضا و زیبایی نما به خوبی حفظ شده و همچنین آسیبی به سیم ها وارد نمی شود.

در سیم کشی داخلی و توکار ساختمان به هیچ عنوان فضایی اشغال نخواهد شد. در ساختمان های مسکونی محل هایی که بیشترین دید را دارند از سیم کشی توکار استفاده می کنند.

معایب سیم کشی توکار

سیم کشی توکار نیز دارای معایبی می باشد. در ادامه به آنها می پردازیم:

دسترسی سخت به سیم هایی که کاملاً در داخل دیوار قرار گرفته و در صورت هرگونه مشکل و خرابی جهت عیب یابی و برطرف کردن مشکلات حتماً باید قسمتی از دیوار را خراب کنید. عیب یابی در این نوع سیم کشی بسیار سخت بوده و چون امکان دیده شدن ندارد برای پیدا کردن و تعمیر سیم خراب ممکن است نیاز باشد چند قسمت از دیوار را تخریب کنید.

هزینه بالای سیم کشی توکار

به علت سختی ها که برای عیب یابی و نصب وجود دارد، بسیار پرهزینه تر از سیم کشی روکار می باشد. هزینه این نوع سیم کشی بسیار بالا است چون علاوه بر هزینه تعمیر شما باید هزینه خراب کردن دیوار و دوباره درست کردن آن و همچنین نقاشی آن قسمت از دیوار را که تخریب کردید باید پرداخت کنید.

سیم‌کشی روکار سریعتر انجام می شود یا توکار؟

هنگام ساختمان سازی مدت زمان سیم کشی اهمیت زیادی ندارد. ولی در زمان بازسازی ساختمان یا به علت نقص فنی چنانچه قصد تعویض سیم کشی داشته باشید زمان مورد نیاز بسیار اهمیت دارد. مدت‌ زمانی که جهت سیم‌ کشی توکار صرف می شود کمتر است. پس سیم کشی روکار گزینه مناسب تری می باشد.

مراحل سیم کشی توکار ساختمان بسیار سخت تر و مدت زمان بیشتری را می برد. چنانچه برای شما زمان مهم باشد استفاده از سیم کشی روکار گزینه ی بهتری می باشد.

محافظت سیم ها در سیم کشی توکار بهتر است یا روکار؟

در این قسمت به بررسی محافظت سیم‌ ها در هر دو روش سیم کشی می پردازیم:

  1. محافظت از سلامت سیم های برق اهمیت بسیار زیادی داشته چون در صورت بوجود آمدن مشکلات سلامت سیم ها به خطر افتاده و همچنین در سیستم برق رسانی ساختمان نیز اختلال به وجود می آید و ممکن است خطرات جانی و مالی مانند سوختن لوازم برقی و برق گرفتگی به وجود بیاید.
  2. تعمیر سیم کشی ها نیز هزینه بسیار زیادی می برد به همین دلیل انتخاب روش مناسب سیم کشی بیشترین تضمین برای سلامت سیم ها و ایمنی ساختمان را دارد. در سیم کشی توکار به نسبت سیم کشی روکار امنیت بیشتری دارد به علت اینکه در این نوع سیم کشی تمام سیم ها داخل دیوار کار گذاشته می شوند و این امر باعث می شود، سیم ها از آسیب های احتمالی و خطرات در امان باشند.
  3. سیم کشی توکار با توجه به موقعیت سیم ها مراقبت زیاد نیاز ندارد. ولی سیم کشی روکار با اینکه درون داکت ها هستند، ولی برای اطمینان به مراقبت بیشتری نیاز دارند.
  4. سیم کشی توکار به دلیل موقعیت قرارگیری سیم ها اصلاً احتیاج به مراقبت ندارند. تصور کنید سیم های لوازم خانگی مانند تلویزیون که روی زمین گذاشتید به مراقبت زیادی نیاز دارند تا پایه مبل ها و میز ها باعث قطع شدن آنها نشوند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  کنترل یک لامپ از چند نقطه با کلید صلیبی

عیب یابی و تعمیر سیم کشی توکار راحت تر می باشد یا روکار؟

عیب یابی در هر دو روش سیم کشی اهمیت بسیار زیادی دارد. عیب یابی سیم ها بسیار سخت و حساس است. فرقی نمی کند که ساختمان شما چند طبقه و بزرگ و یا یک ساختمان یک طبقه باشد. در هر صورت سیم کشی های برق ساختمان به یکدیگر متصل هستند. چنانچه مشکلی در ساختمان شما پیش بیاید پیدا کردن محل ایراد در سیم کشی روکار خیلی کم هزینه تر و آسان تر از سیم کشی توکار می باشد.

برای عیب یابی و تعمیر سیستم سیم کشی ساختمان شما، تکنسین برق کاری هم که جهت تعمیر انتخاب می کنید بسیار مهم می باشد. توجه داشته باشید در صورت بروز هرگونه مشکل در سیم کشی ساختمان حتماً باید از تکنسین با تجربه و توانا جهت برطرف کردن مشکلات سیم کشی ساختمان کمک بگیرید.

سیم کشی روکار یا توکار؟

بستگی به سلیقه شما دارد که کدام یک از این دو روش را انتخاب می کنید. بهتر است توجه داشته باشید که در تمام سیم‌ کشی های ساختمان می‌توانید از هر دو روش استفاده کنید. با توجه به شرایط، بعضی از قسمت های ساختمان را می‌شود با روش روکار سیم‌ کشی کرد و برخی نقاط که حفظ زیبایی فضای آن مهم می باشد از روش توکار استفاده کرد. جهت انجام سیم‌ کشی ساختمان معیارهای زیادی مانند دسترسی راحت در صورت ایجاد مشکل و زیبایی محیط ساختمان می‌تواند در انتخاب روش مناسب سیم کشی مهم باشد به همین دلیل در ابتدای کار بهتر است از مهندسان در این مورد مشورت بگیرید تا بهترین روش را بتوانید برای ساختمان انتخاب کنید.

جهت انجام سیم کشی توکار یا روکار در محل مورد نظرتان باید شناخت درستی از آن داشته باشید. مثلاً اگر خانه مسکونی شما کوچک است، سیم‌کشی روکار امکان دارد جلب توجه کند. پس بهتر است از روش سیم کشی توکار استفاده کنید و یا اگر محل مورد نظر شما رطوبت و حرارت زیادی دارد، روش سیم کشی توکار امنیت بیشتر را تضمین می‌کند. در صورت بروز نقص و مشکل در سیم‌کشی ساختمان روش روکار بهتر از توکار می‌‌تواند مشکل را برطرف کند و شما ضرر و زیان و هزینه زیادی پرداخت نخواهید کرد.

سیم کشی برق

جمع بندی

قبل از انتخاب نوع سیم کشی در ساختمان بهتر است تمام ویژگی های هر دو روش را بخوبی شناخته سپس تصمیم بگیرید که سیم کشی توکار بهتر است یا روکار؟ همانطور که‌ در بالا ذکر شد هر دو روش سیم کشی برق ساختمان دارای مزایا و معایبی هستند. شما می توانید بصورت ترکیبی از هر دو روش استفاده کنید. جهت سیم کشی ساختمان هیچگونه محدودیتی وجود ندارد. توجه داشته باشید برای سیم کشی ساختمان حتماً از تکنسین متخصص کمک بگیرید تا سیم کشی ساختمان شما را اجرا کند. مجموعه ایبک امداد آماده خدمت رسانی به شما می باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

سیم کشی برق نوع توکار بهتر است یا روکار؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

سیم‌کشی روکار سریعتر انجام می شود یا توکار؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا