دیجیتال

آموزش خرید هارد ssd | انواع هارد های ssd از لحاظ سایز و پورت

هارد SSD به علت سرعت خیلی بالاتر نسبت به هارد دیسک های HDD قدیمی جایگزین فناوری قبلی در بازار کامپیوتر شده می باشد. ولی برای خرید هارد SSD و افزودن SSD به دستگاه لپ تاپ باید با همه ویژگی های متفاوت مدل های دستگاه را به خوبی بشناسید.

برای مدت ها، فناوری اصلی برای ذخیره سازی دائمی داده های رایانه ای هارد دیسک یا HDD بوده است. با استفاده نمودن از هارد دیسک حجم بالایی از اطلاعات را می توانستیم ذخیره نماییم. حتما هارد دیسک های HDD یا مستطیلی را دیده اید. این فناوری وسیله ای قابل اعتماد برای ذخیره نمودن فایل ها و تمامی اطلاعات است که همچنان در بسیاری از سیستم ها استفاده می گردد.

اما هارد دیسک محدودیت‌هایی زیادی نیز داشت که دلیلی شد نسل نوینی از درایوهای مخصوص ذخیره‌سازی به اسم SSD یا دیسک یکپارچه (همچنین به عنوان درایو مدل جامد شناخته می گردد) به صورت گسترده در بازار نفوذ کند و جایگزین هارد دیسک‌ها در رایانه‌های به روز شود.

هارد ssd لپ تاپ چیست

هارد های نوع SSD بر عکس نسل پیشین به شکل مکانیکی کار نمی نماید. در هارد دیسک، یک نوع بازوی مکانیکی وصل به قسمت هد وظیفه نوشتن و همچنین خواندن داده ها از دیسک های مدل مغناطیسی را می کرد. به این علت نوشتن و همچنین خواندن فایل های حجم بالا از روی قطعه هارد زمان زیادی می برد و لپ تاپ را درگیر پردازش داده ها می کرد.

در هارد دیسک های SSD هیچ گونه خبری از قطعات متحرک و مکانیکی و همچنین صفحات چرخان مغناطیسی نمی باشد. هارد های SSD از یک برد مدار و چند قطعه تراشه حافظه ساخته شده می باشد. در این مدل از هارد ها داده ها به سرعت بالایی ثبت و به شکل صفر و یک ذخیره می گردد.

از آن سویی که داده ها در تراشه های حافظه فلش NAND ثابت ذخیره می گردند، یافتن آن برای دستگاه آسان است و زمان و تایم پردازشی تلف نمی شود. به همین علت، هارد دیسک های SSD در اکثر لپ تاپ ها و رایانه های شخصی نوین مورد استفاده قرار می گیرد.

خرید هارد ssd

چند نوع هارد SSD وجود دارد

اگر تصمیم به خرید هارد SSD برای رایانه های شخصی و یا همان لپ تاپ خودتان را دارید، باید مطلع باشید که انواع بسیار متفاوتی از هارد های SSD تولید در بازار عرضه می شود. هارد دیسک های SDD را می توانیم بر طبق عوامل مختلفی طبقه بندی نمود. در ادامه به معرفی و بررسی انواع هارد SSD بر اساس مشخصات اولیه آن ها پرداخته ایم.

بر اساس اندازه چند نوع هارد SSD داریم

بر طبق اندازه، وزن و حجم می توانیم هارد های SSD را به چهار طبقه دسته بندی کنیم:

هارد SSD نوع ۵.۲ اینچ

نوع ۵.۲ اینچی به نوعی یادآور هارد دیسک های سری های قدیمی تر می باشد. عدد ۵.۲ اینچ نشان دهنده ی اندازه درایو است. نوع ۵.۲ اینچی به ویژه در رایانه های دارای پورت SATA بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. همینطور برای دستگاه های لپ‌ تاپی که از هارد ۲.۵ اینچی استفاده می نمایند، ارتقا دادن دستگاه به درایو SDD با مدل ۵.۲ اینچی آسان‌تر و با سرعت بیشتر است. زیرا به سخت افزار های بیشتری نیاز ندارد. به همین خاطر مدل های ۵.۲ اینچی یکی از انواع استاندارد و پرطرفدار در بین هارد های SSD است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پرینتر لیزری چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

هارد SSD نوع M2

هارد دیسک M2 یکی از تقسیم بندی های تازه می باشد که جایگزین دسته بندی های استاندارد mSATA است. این نوع ظاهری شبیه چیپ رم است و در بازار نوین در مدل های مختلف لپ تاپ از آن استفاده می شود. مدل های هارد M2 با طیف گسترده ای از مادربردها سازگار هستند. SSD های مدل M2 در سایز های مختلف هستند و دارای تراشه های NAND در یک یا هر دو طرف هستند. هارد دیسک داخلی M2 با دو عدد رابط SATA یا رابط PCIe در بازار هارد های سیستم های رایانه ای موجود است. البته  قابل ذکر است که M2 با رابط PCIe مقداری قیمت بالاتری نسبت به مدل دیگر دارد.

هارد SSD نوع U.2

ظاهر هارد نوع U.2 SSD همانند مدل های پیشین هارد دیسک های SATA می باشد. این هارد ها در سایز ۲.۵ اینچ ساخته می شوند و از هارد های مدل M2 سایز بزرگتری دارند. به این علت فضای حافظه بالاتری دارند و حرارت تولید شده را بهتر توزیع می نمایند. هارد های U.2 با استفاده از رابط PCIe فعال می شود، ولی با یک عدد کانکتور بیشتر می‌توانند به پورت M2 نیز وصل شوند. یکی از مزیت های نوع U.2 امکان جایگزینی و عوض کردن در زمان کار می باشد. به عبارت دیگر، برای افزودن یا عوض کردن حافظه، نیازی نیست دستگاه را خاموش نمایید.

هارد SSD مدل کارت اضافی یا AIC

کارت های افزودنی حافظه که همانطور که از نام آن مشخص است به اختصار AIC نامیده می شوند، به صورت یک افزونه به منظور افزایش ظرفیت حافظه رایانه استفاده می گردد. این نوع سازگاری و همچنین انعطاف پذیری بسیار زیادی دارد.

AIC با استفاده از رابط PCIe به قطعه مادربرد وصل می گردد که استفاده کردن از این هارد را در مادربردهای قدیمی امکان پذیر می باشد. چون اکثر این مدل مادربردها پورت های جدیدتری مانند پورت M2 ندارند. این ویژگی در کارت حافظه های AIC به طور گسترده ای از آن برای افزایش حافظه کامپیوتر به فناوری SSD استفاده کرده است.

اما هارد های AIC محدودیت هایی بسیاری دارد. به خصوص اینکه اگر کارت گرافیک روی مادربرد خود نصب کرده باشید، امکان دارد نتوانید از هارد های AIC استفاده نمایید. چون اسلات الکترونیکی هر دو یکی می باشد.

خرید هارد ssd

بر اساس درگاه رابط چند نوع هارد SSD داریم

همانطور که تمام مدل های SSD را می توان بر اساس شکل و اندازه به گروه های مختلفی تقسیم بندی نمود، SSD ها نیز از نظر نوع پورت اتصال با مادربرد با همدیگر تفاوت دارند. به این علت هنگام خرید قطعه هارد SSD باید به تمامی ویژگی توجه کنید. این رابط از مدل SATA است که فناوری آن به زمان HDD می رسد. رابط مدل PCIe با امکان پشتیبانی از درگاه های NVMe، کارت های SSD با انواع رابط ها به مادربرد وصل می گردند که آنها را از یکدیگر متمایز می کند. در ادامه این مقاله، انواع پورت های رابط SSD را برایتان شرح می دهیم.

مدل رابط SATA

پورت رابطی که بیشتر در حافظه های SSD استفاده می شود، رابط SATA یا رابط Serial ATA می باشد. رابط های مدل SATA برای مدت طولانی در هارد دیسک ها و حافظه های نوری استفاده می شود. یکی از مزیت های پورت SATA امکان تایید دستورالعمل های انتقال اطلاعات و تصحیح خطاها در موقع بروز آنهاست. به این علت یک پورتال قابل اعتماد به حساب می آید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین کارت گرافیک اینتل

هنگام بررسی پورت های رابط، سرعت انتقال اطلاعات نیز باید بررسی شود. در پورت های SATA 3 که برای ذخیره سازی اطلاعات در هارد SSD استفاده می گردد، بیشترین سرعت انتقال اطلاعات ۶ گیگ بر ثانیه می باشد. با این حال، در وقت استفاده، به علت بعضی محدودیت های سخت افزاری، امکان دارد سرعت انتقال داده کمتر باشد. مگر اینکه دستگاه شما سخت افزار خیلی قدرتمندی داشته باشد. پورت SATA 3 به علت پیشرفت در سرعت انتقال داده و کارکرد کلی، پرکاربردترین مدل رابط در هارد های SSD است.

مدل رابط M2

پورت رابط M2 در بسیاری از لپ تاپ ها، رایانه های شخصی و نوت بوک ها استفاده می شود. این مدل پورت که توسط اینتل به عنوان یک جایگزین قوی برای mSATA (mini SATA) تولید شده است. در دنیای امروز در دستگاه های به روز به خوبی کار می کند. یکی از مهم ترین نقاط قوی M2 نسبت به پورت های قبلی سرعت انتقال بالاتر و سایز کوچک این پورت است. سایز کوچک M2 آن را برای استفاده در رایانه های کوچکتر مانند لپ تاپ و همچنین نوت بوک ها ترجیح می دهد. علاوه بر این، پورت M2 اجازه می دهد تا چندین SSD به یک مادربرد متصل شود. به همین علت افرادی که قصد دارند از چند SSD در سیستم خود استفاده کنند باید از پورت M2 استفاده نمایند.

مدل رابط PCIe

PCIe یک پورت استاندارد برای وصل کردن حافظه داخلی به قطعه ی مادربرد می باشد که در چند سال گذشته سازگاری بسیار بالاتری با سیستم های متفاوت پیدا نموده است. علاوه بر این، از آن جهت که PCIe انتقال اطلاعات را با سرعت بیشتری نسبت به پورت های SATA انجام می دهد. بسیاری از سازندگان به دنبال تطبیق و استفاده کردن از این پورت حافظه در مادربردهای خود می باشند. مشابه پورت SATA، PCIe تغییر های بسیاری را داشته است و PCIe 3 آخرین نسخه این پورت می باشد. از ویژگی های مهم دیگر پورت PICE می توان به امکان عوض کردن آن در زمان کار ، عملکرد خوب در زمان پردازش های سخت و امکان گزارش و رفع اخطار های حافظه اشاره نمود.

پورت PCIe از پروتکل های NVMe برای منتقل کردن اطلاعات استفاده می نماید که به خوبی کار می کند. در این دوره، با پردازش موازی اطلاعات، زمان پردازش کاهش می‌یابد و در کل کارکرد SSD بهبود می‌یابد. اما PCIe خالی از اشکال نیست. از جمله عیب های این رابط قیمت بیشتر آن نسبت به پورت های مشابه می باشد.

همچنین اگر تصمیم دارید هارد های ssd و hdd را با هم داشته باشید، باید با روش های این کار آشنا شوید. البته بهترین روش برای انجام این کار این است که دستگاه را به یک شخص حرفه ای بسپارید تا دو هارد را همزمان در دستگاه شما وصل کند.

خرید هارد ssd

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

در این مقاله با روش خرید هارد ssd و انواع آن آشنا می شوید.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا