تعمیرات تلویزیون

بررسی پنل IPS در تلویزیون

قطعا یکی از نکاتی که زمان خرید یک تلویزیون جدید توجه شما را به خود جلب میکند تفاوت کیفیت تصاویر و غلظت رنگها در مدل های متفاوت تلویزیون ها میباشد. یکی از دلایلی که باعث چنین موضوعی میشود تفاوت در پنل های بکار گیری شده در تلویزیون های مختلف میباشد. ما به طور کلی سه نوع پنل TN ، VA  و IPS  برای ساخت تلویزیون های حال حاضر داریم.

معرفی پنل IPS (آی پی اس) در تلویزیون

این نوع از پنل ها شامل پنل های LCD  حساب میشوند که از سیستم کریستال مایع استفاده میکنند و اصولا در تلویزیون های صفحه تخت مورد استفاده قرار میگیرند. ویژگی محبوب و بارز این نوع از پنل های تلویزیون میتوانیم به نشان دادن بهتر و شفاف تر رنگ ها و زاویه دید بسیار بیشتر نسبت به پنل های دیگر ( VA – TN  ) اشاره کنیم. یکی از مزایایی که باعث محبوبیت این نوع پنل شده است زاویه دید آن است به طوریکه اگر دقت کرده باشید در برخی از تلویزیون ها و یا مانیتور ها هنگامی که از زاویه غیر مستقیم به صفحه نمایش نگاه کنید تصویر خاکستری و سیاه نشان داده میشود به طوریکه قابل تماشا کردن نمیباشد این مشکل در منازل در صورتی که هر یک از اعضای خانواده در قسمت های مختلف خانه نشسته باشند بیشتر به چشم می آید. اما در پنل آی پی اس این مشکل کاملا حل شده است و شما میتوانید به راحتی از زاویه های کناری و پایین در حالت خوابیده از نمایش تلوزیون خود لذت ببرید. یکی دیگر از مزایای معروف پنل آی پی اس داشتن کیفیت بهتر و طیف وسیع تر در نمایش دادن رنگ ها میباشد بنابرین برای افرادی که به کیفیت و زیبایی نشان داده شدن تصاویر و فیلم ها اهمیت میدهند این نوع پنل بهترین انتخاب موجود میباشد. برای مثال افرادی که در زمینه طراحی گرافیک فعالیت دارند یا افرادی که علاقه به دیدن فیلم های زیادی دارند و برای آنها کیفیت و رنگ نشان داده شده از اهمیت بیشتری برخوردار میباشد پیشنهاد میشود حتما از تلویزیون و مانیتوری که دارای پنل آی پی اس باشد استفاده کنند تا بهترین کیفیت تصویر را داشته باشند. همچنین در زمینه نمایش رنگ مشکی پنل های آی پی اس نسبت به پنل های دیگر عمق بیشتری دارند و رنگ مشکی را بهتر از سایر پنل ها نشان میدهند یعنی رنگ مشکی را تیره تر و با عمق بیشتری نشان میدهند که باعث داشتن کنتراست بیشتر و ارائه تصاویر زیباتری میشود.

بررسی پنل IPS در  تلویزیون

قبل از ورود پنل های آی پی اس در تلویزیون ها از پنل TN  یا تی اِ ن استفاده میشد که مشکلی که این پنل داشت بر خلاف آی پی اس دارای زاویه دید محدود تری بود به طوریکه برای دیدن تصاویر به شکل واقعی باید از زاویه مستقیم به صفحه نمایش نگاه کنید و همچنین دارای عمق کافی برای نمایش رنگ ها نبودند و رنگهای موجود در تصاویر و ویدیو ها به اصطلاح مرده تر و با عمق کمتری نشان داده میشدند که باعث از دست رفتن زیبایی و کیفیت آنها میشد. خوشبختانه شرکت هیتاچی که شرکتی ژاپنی است در سال ۱۹۹۶ برای حل کردن این مشکل برای اولین بار تکنولوژی آی پی اس را برای حل کردن مشکلات پنل تی اِن عرضه کرد. با این پنل مشکل عمق و طیف رنگها  و همچنین زاویه دید حل شد و این نوع پنل به سرعت محبوبیت بیشتری نسبت به پنل تی اِن پیدا کرد. همانطور که گفته شد پنل TN   زاویه دید خوبی ندارد و در صورت نگاه کردن به این پنل از زاویه های چپ یا راست و پایین یا هر زاویه غیر مستقیم کاملا میتوانید ببینید که رنگ های تصاویر از بین میروند و به خوبی دیده نمیشوند. همین موضوع باعث شد که افراد تمایل بیشتری برای استفاده از پنل آی پی اس داشته باشند به گونه ای که شرکت معروف ال جی در سال ۲۰۰۷ با قراردادی انحصاری از این پنل در تمامی محصولات خود استفاده کرد و به محبوبیت بالایی رسید. بعد شرکت کره ای ال جی اینبار شرکت آمریکایی اپل سراغ این تکنولوژی آمد و از سال ۲۰۱۰ اپل برای محصولات و آیپد های خود از این نوع پنل استفاده میکند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کانال یابی در گیرنده و تلویزیون ال‌جی LG

پنل IPS

نقد و بررسی مزایا و معایب استفاده از پنل آی پی اس IPS

یکی از بهترین راه های برای تصمیم گرتن در مورد یک موضوع که در این مقاله پنل آی پی اس مورد بحث قرار گرفته است بررسی مزایا و معایب آن میباشد تا شما بتوانید با دید بهتری به آن نگاه کنید و با توجه به نقاط قوت و ضعف آن تصمیم به استفاده و خرید آن محصول داشته باشید. مزایا و معایب پنل IPS   به شرح زیر میباشد:

مزایا :

  • پخش نور در این نوع پنل پراکندگی کمتری دارد که باعث خلق تصاویر با کیفیت بالاتری میشود
  • کیفیت رنگ و عمق بیشتر رنگهای مختلف به خصوص مشکی که باعث نتیجه بهتری در زمینه کیفیت میشود به خصوص برای طراح های گرافیک
  • مقاوم بودن بیشتر در برابر ضربه و حساسیت کمتر
  • این نوع پنل دارای زمان پاسخگویی کمتری میباشد که باعث میشود تصاویر را بدون تاخیر و در لحظه مشاهده نمایید
  • این نوع پنل به دلیل نوع معماری و ساختارش عمر بالایی دارد و برای سالها برای شما میتواند به خوبی کار کند

معایب:

  • یکی از معایب این نوع پنل مصرف برق و انرژی بیشتر آن نسبت به سایر پنل ها میباشد که البته به آن شدتی نیست که نگران باشید و روی تصمیم شما تاثیر بگذارد
  • در صورتی که تصاویر دارای سرعت بالایی باشند باعث تاری دید در حرکت تصاویر میشود البته این مورد برای گیمر های حرفه ای اهمیت دارد که بازی های آنلاین انجام میدهند وگرنه در صورت استفاده معمولی و دیدن و فیلم سریال و یا بازی های آفلاین نیازی نیست نگران این موضوع باشید
  • این نوع پنل نسبت به پنل های دیگر در نشان دادن و تولید نور های پس زمینه کمی ضعیف تر عمل میکند
  • با توجه به مزایای مهم این پنل که زاویه دید و عمق بیشتر رنگها میباشد هزینه تولید این نوع پنل بیشتر است و باعث میشود که تلویزیون هایی که از این نوع پنل استفاده میکنند قیمت بیشتری داشته باشند.

بررسی و مقایسه مزایا و معایب پنل های IPS و TN در تلویزیون

در این بخش به صورت مستقیم پنل های IPS را با پنل های قدیمی تر TN  مقایسه کردیم تا شما راحت تر به تفاوت بین این دو نوع پنل پی ببرید و راحت تر در مورد خرید خود تصمیم گیری نمایید.

پنل IPS:

  • همانطور که اشاره کردیم زاویه دید IPS بسیار بیشتر و بهتر از پنل TN   میباشد
  • در پنل های IPS ترکیب رنگ ها بسیار بهتر و شفاف تر از TN میباشد
  • پنل IPS در برابر تماس دست حساسیت کمتری دارد و تغییری در تصویر ایجاد نمیشود
  • همانطور که میدانید در پنل ها از کریستال مایع استفاده میشود که در نوع IPS حرکت مولکول های مایع کریستال به صورت عمودی میباشد
  • پنل های IPS کنتراست بالاتر و بهتری نسبت به TN دارند که باعث نمایش بهتر تصاویر و ویدیو ها میشود
  • با توجه به مزایای این پنل نسبت به پنل TN هزینه بیشتری دارد
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر تلویزیون سونی SONY | مشکلات تلویزیون سونی

پنل  TN:

  • محدوده زاویه دید بسیار کمتری نسبت به IPS دارد و برای دیدن تصاویر به شکل درست باید در زاویه مستقیم قرار بگیرید
  • رنگ ها مات تر و با عمق کمتری نسبت به IPS نشان داده میشوند
  • در صورت وارد کردن فشار به صفحه نمایش به سرعت تغییر رنگ داده میشود و ترکیب تصاویر بهم میریزد
  • بر خلاف IPS حرکت مولکول های مایع کریستال به صورت موازی میباشد که در IPS عمودی است
  • نسبت به IPS در زمینه سرعت پاسخگویی برتری دارند و سریع تر هستند که باعث میشود برای بازی های آنلاین که سرعت بسیار مهم میباشد انتخاب بهتری باشند در غیر این صورت تفاوتی در زمینه دیدن ویدیو و فیلم ندارند
  • کنتراست کمتری دارند و رنگها با عمق کمتری نشان داده میشوند
  • به دلیل طراحی معماری ساده تر هزینه تولید کمتری دارند در نتیجه تلویزیون های ساخت این نوع پنل قیمت کمتری دارند

پنل IPS

نکات کلیدی و مهم که قبل از خرید تلویزیون IPS باید بدانید

قبل از خرید هر نوع محصولی نیاز است تا اطلاعات کاملی داشته باشید و برخی نکات را قبل خرید در نظر بگیرید که در این قسمت از مقاله ما سعی کردیم نکاتی که قبل خرید شما نیاز دارید تا آنها را در نظر بگیرید را برای شما اشاره کرده باشیم.

  1. نکته مهمی که باید در نظر بگیرید این است که نیاز خود را مشخص کنید که برای چه چیزی و چه هدفی قصد خرید تلویزیون دارید.
  2. اگر به زاویه دید بیشتری نیاز دارید که بتوانید از زاویه های مختلف به تلویزیون نگاه کنید و یا رنگ هایی با عمق بیشتر و کیفیت بالاتر میخواهید قطعا IPS جوابگو نیاز شما خواهد بود.
  3. اگر شما یک گیمر حرفه ای هستید که مدام به تجربه بازی های آنلاین میپردازید و سرعت برای شما اهمیت بیشتری دارد قطعا TN انتخاب بهتری میباشد که علاوه بر نیاز شما ارزان تر نیز میباشد و در هزینه صرفه جویی میکنید.
  4. قابل توجه است که درست است که زاویه دید IPS بیشتر است اما در میان تلویزیون های مختلف IPS زاویه دید متفاوت و مختلف است پس قبل از خرید حتما مشخصات محصول را بررسی کنید که حتما به زاویه دید آن اشاره کرده باشد.
  5. یکی دیگر از نکات مهم برند محصولی است که قصد خریداری آن را دارید بهتر است قبل خرید تحقیقات مورد نیاز را انجام دهید و از برند های با کیفیت و معتبر بازار خرید نمایید.

جمع بندی درباره خرید تلویزیون با پنل IPS

در این مقاله سعی کردیم به شما اطلاعات کاملی درباره پنل IPS بدهیم تا شما با این نوع پنل به طور کامل آشنا شوید. همچنین به مقایسه این پنل با پنل TN پرداختیم و سعی کردیم مشخص کنیم که در چه صورتی نیاز به IPS دارید. اگر دارای اتاق یا سالن بزرگی در منزل خود هستید که افراد در زوایا مختلف به نگاه کردن تلویزیون میپردازند قطعا IPS باید انتخاب شما باشد. امیدواریم اطلاعات موجود در این مقاله به شما در انتخابتان کمک کرده باشد.

بررسی پنل IPS در تلویزیون

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بررسی پنل IPS در تلویزیون

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا