تعمیرات سرمایش گرمایش

روش نصب پنکه سقفی | آموزش مرحله به مرحله نصب پنکه سقفی

وقتی که خانه گرم می‌ شود و دمای هوا افزایش پیدا می‌ کند ممکن است روش‌ هایی کم هزینه جهت کاهش دما به نظرتان برسد. درست است که کولر گازی پنجره‌ ای می‌ تواند دمای خانه شما را به طرز چشمگیری کاهش دهد ولی استفاده نمودن از این کولرها می‌ تواند باعث افزایش مبلغ برق شده و انرژی زیادی مصرف کند. معمولاً در گذشته از پنکه‌ های سقفی به عنوان وسیله پرطرفدار جهت جابجا کردن هوای سرد و گرم استفاده می‌ شد. هدف از نصب پنکه سقفی در طول فصل گرم سال این بود که بتوان با کمترین هزینه و بهترین روش هوای محیط را خنک کرد.

کاربرد پنکه سقفی

علاوه بر آنکه در طول فصل‌ های گرم می‌ توانید از پنکه سقفی جهت خنک کردن محیط استفاده کنید زمانی که هوا سرد می‌ شود نیز می‌ توانید آن را خلاف جهت چرخانده و هوای گرم را در خانه تامین نمایید. از طرف دیگر برخلاف کولر گازی پنکه سقفی دارای کمپرسور پر مصرف نمی‌ باشد به همین خاطر هزینه برق مصرفی نیز کاهش پیدا می‌ کند. معمولاً از پنکه‌ های سقفی به جای چراغ سقفی که در مرکز اتاق موجود است استفاده می‌ شود. چنانچه در مرکز سقف، مکانی برای چراغ یا لوستر در نظر گرفته شده باشد، نصب پنکه سقفی می‌ تواند کار آسانی باشد بنابراین نیاز است که توانایی آن قسمت جهت نصب پنکه سقفی را بررسی کنید و اتصالات برقی و سیم کشی آن را نیز انجام دهید.

لوازم مورد نیاز جهت نصب پنکه سقفی

برای آنکه به راحتی بتوانید نصب پنکه سقفی را انجام دهید به وسایلی نیاز دارید.چطور می توانیم به افزایش طول عمر شمع کمک کنیم؟

  • نردبان ۲ متری
  • پیچ گوشتی تخت
  • دریل بی سیم
  • مته گردبر
  • آچار ۳ سانتیمتری
  • فازمتر
  • دستگاه جستجوی دیواری
  • پایه نگهدارنده پنکه
  • درپوش جعبه
  • ماسک تنفسی
  • عینک ایمنی

مراحل انجام نصب پنکه سقفی

جهت نصب پنکه سقفی لازم است که سیم کشی در مرکز سقف انجام شده باشد. چنانچه چراغ سقفی در خانه خود ندارید نصب پنکه سقفی خیلی دشوارتر خواهد شد زیرا لازم است که سیم کشی ابتدا انجام شود و کابل برق را به مرکز برسانید. برای آنکه سیم کشی را انجام دهید و قلاب را نصب کنید به گچ کار و برقکار نیاز دارید. روش نصب پنکه سقفی خیلی آسان است و می‌ توانید با کمی مهارت و استفاده از لوازم مورد نیاز به راحتی آن را انجام دهید.

مرحله اول، گرفتن مجوز جهت نصب پنکه سقفی

در این مرحله باید به قسمت ساختمانی محلی که در آن سکونت دارید مراجعه نمایید و چنانچه جهت نصب پنکه سقفی و همچنین سیم کشی آن به مجوز نیاز می‌ باشد آن را دریافت نمایید.

مرحله دوم، برداشتن چراغ سقفی

جهت نصب پنکه سقفی ابتدا کنترل برق را قطع نموده تا برق در سیم‌ ها جریان نداشته باشد. پس از آن نردبان را زیر چراغ سقفی بگذارید و بالای آن رفته و لامپ‌ ها را جدا نمایید. با یک پیچ گوشتی برقی چراغ سقفی را جدا کنید ولی مراقب باشید که سیم‌ های برق آن نباید جدا شوند. پس از آن از فازمتر استفاده کرده و به بررسی سیم‌ ها بپردازید و مطمئن شوید برق در آن جریان نداشته باشد. چنانچه جریان برق را کلاً قطع کرده اید حالا عایق سیم‌ ها را باز کنید و پس از جدا کردن سیم‌ ها چراغ سقفی را کاملا برداشته و کناری بگذارید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش روش نصب و جابجایی رادیاتور شوفاژ

مرحله سوم، نصب پایه پنکه سقفی

پایه پنکه سقفی این امکان را به شما می‌ دهد که بتوانید جعبه تقسیم برق را مابین پنکه و سقف نصب نمایید. جهت تعیین محل نصب پنکه سقفی باید از دستگاه جستجو استفاده کنید و بخشی از سقف که بین دو تیرچه قرار دارد را مشخص نموده و پایه پنکه را در آنجا قرار دهید.چطور می توانیم به افزایش طول عمر شمع کمک کنیم؟ حتماً از عینک کار استفاده کنید و ماسک مخصوص را نیز روی دهان خود بگذارید. سپس با دریل و مته سوراخی در همان قسمت ایجاد نمایید. از داخل سوراخی که ایجاد کرده‌ اید گرد و خاک را نیز کاملاً تمیز کنید. حالا باید ابتدا بخش مهار بند پایه پنکه را در سوراخ وارد نموده و پس از آن مهار بند را با دست کاملاً بچرخانید و زمانی که پایه بلند شد آن را محکم مابین دو تیرچه قرار دهید. برای آنکه پایه را بچرخانید و آن را ثابت کنید ممکن است که به آچار هم نیاز داشته باشید. سیم برقی که از جعبه برق بیرون آمده است را خارج نمایید و آن را درون سوراخ جعبه پنکه سقفی بکشید. پس از آن سیم را از یکی از سوراخ‌ های جعبه به درون وارد کرده و سپس آن را به پایه متصل نمایید.

مرحله چهارم، پوشاندن جعبه برق قدیمی

حالا که همه سیم‌ ها از جعبه برق قدیمی بیرون آمدند باید روکش صفحه گرد را بر روی جعبه نصب نمایید. به طور معمول رنگ این صفحه‌ ها سفید می‌ باشد و چنانچه تمایل داشتید می‌ توانید آنها را به هر رنگی که می‌ خواهید درآورید بنابراین چنانچه جعبه برق داخل گچ قرار دارد می‌ توانید آن را برداشته و به ترمیم سوراخ بپردازید اما اگر جعبه برق به تیرچه متصل شده است جدا کردن آنها بدون تخریب امکان‌ پذیر نمی‌ باشد. در این شرایط لازم نیست به جعبه دست بزنید فقط آن را در جای خود گذاشته و با درپوشی بپوشانید.

مرحله پنجم، نصب نگهدارنده

معمولا همه پنکه‌ ها دارای دو مرحله قابل نصب می‌ باشند. جهت نصب پنکه سقفی نخست پایه باید به همراه جعبه متصل شود پس از آن نگهدارنده که بخش عمده تجهیزات پنکه داخل آن قرار می‌ گیرد باید بر روی آن تعبیه گردد. همزمان وقتی که سعی می‌ کنید نگهدارنده را بچرخانید و آن را نصب کنید باید موتور و دیگر تجهیزات سنگین را نیز بالای سر خود نگه دارید. ممکن است پایین نگهدارنده از پیش به سایبان متصل شده باشد که در این صورت پایه را باید از سایبان جدا نموده مگر آنکه مطابق با دستورالعمل که داخل آن قرار داده شده است نصب شده باشد.  به کمک پیچ‌ هایی که موجود است می‌ توانید نگهدارنده پنکه سقفی را خیلی محکم در جای خود نگه دارید.

مرحله ششم، متصل کردن قاب موتور پنکه

هنگامی که پنکه سقفی را نصب می‌ کنید قاب آن را بر روی موتور و دیگر تجهیزات پنکه بگذارید. بهتر است این کار قبل از متصل کردن تجهیزات و همچنین موتور پنکه روی جعبه برق انجام گیرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تعمیر کولر گازی هتل ها و بیمارستان ها تهران و ایران | انواع کولر گازی بیمارستان

مرحله هفتم، متصل کردن موتور به نگهدارنده

این احتمال وجود دارد جهت نصب موتور پنکه نیاز به کمک داشته باشید به همین خاطر وقتی روی نردبان هستید تا موتور پنکه و تجهیزات را به نگهدارنده آن وصل کنید حتماً از شخص دیگری کمک بگیرید.  جهت ثابت ماندن و ایمن سازی تجهیزات در محل نصب پس از آنکه نصب را انجام دادید از قطعات محکم کننده‌ ای که در پکیج ارائه شده است استفاده نموده و به محکم کردن تجهیزات بپردازید.

مرحله هشتم، متصل کردن اتصالات برقی

برای آنکه بتوانیم سیم کشی را درست انجام دهید و همه اتصالات برقی را که در پنکه سقفی وجود دارد به روش درست انجام دهید، حتماً باید به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید. چنانچه روش نصب که در دفترچه راهنما نوشته شده است را متوجه نشدید بهتر است از یک متخصص جهت نصب اتصالات برقی کمک بخواهید. روکش انتهایی سیم باید به وسیله سیم چینی جدا شود و همه سیم‌ ها نمایان گردند و پس از آن هر کدام از آنها در جای خودشان و بر روی کیت برق که در پنکه سقفی وجود دارد قرار داده شود و پس از آن با چرخاندن مهره و یا پیچ‌ ها باید در جای خودشان ثابت شود.

مرحله نهم، وصل کردن قاب پنکه

پس از آنکه همه مراحل بالا با دقت و حفظ ایمنی انجام شد، نوبت به وصل کردن قاب پنکه می‌ رسد. قاب پنکه باید به طرف بالا حرکت داده شود و پس از آن با پیچ‌ هایی که مخصوص این کار هستند باید در جای خودش پیچ شده و محکم شود.

مرحله دهم، وصل کردن پره‌ های پنکه

این امکان وجود دارد که پره‌ های پنکه دارای دو قسمت باشند. چطور می توانیم به افزایش طول عمر شمع کمک کنیم؟پایه پره یک بخش فلزی می‌ باشد که تیغه ها را به موتور پنکه اتصال می‌ دهد بنابراین ابتدا باید تیغه به پایه و پس از آن هر دو به پنکه سقفی متصل شوند. برای انجام این مرحله دقت زیادی به خرج دهید زیرا هر گونه مشکل باعث لرزش در پره‌ های پنکه خواهد شد.

مرحله یازدهم، وصل کردن لامپ‌ ها و تست پنکه

چنانچه پنکه سقفی دارای روشنایی نیز می‌ باشد لامپ‌ ها را متصل کرده و کار را تمام کنید. حالا باید کلید پنکه سقفی را وصل نمایید و بعد از آن مطمئن شوید که پنکه سقفی درست کار می‌ کند.

سخن پایانی

به طور معمول زمانی که فصل گرما آغاز می‌ شود معمولاً همه ما به دنبال روش‌ هایی جهت خنک کردن فضا می‌ باشیم. یکی از کم هزینه‌ ترین و بهترین روش‌ ها جهت خنک نمودن فضا استفاده از پنکه سقفی می‌ باشد. نصب پنکه سقفی نیاز به دقت زیادی دارد که در این مقاله از آی بک امداد روش نصب آن را به شما عزیزان توضیح دادیم. دقت کنید که با حوصله و حفظ ایمنی باید نصب پنکه را انجام دهید تا پنکه در جای خود ثابت مانده و هیچ لرزشی نداشته باشد.

روش نصب پنکه سقفی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش نصب پنکه سقفی، آموزش مرحله به مرحله نصب پنکه سقفی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا