تعمیرات ساختمان

آموزش گچ کاری ساختمان | ابزار مورد نیاز برای گچ کاری

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از مهمترین مراحل در ساختمان سازی گچ کاری می باشد. در واقع می توان گفت گچ کاری یکی از اصلی ترین مرحله ساخت بنا به شمار می آید. مرحله گچ کاری را می توان در ردیف نازک کاری ساختمان قرارداد. اقدامات مربوط به این مرحله داخل ساختمان انجام می شود. پس از پایان گچ کاری یک سطح سفید صاف و یکدست داریم که آماده می باشد تا انواع طرح های مختلف روی آن اجرا شود. گچ کاری امروزه به یکی از شغل های پردرآمد و خوب برای افرادی تبدیل شده است که علاقه به انجام کارهای ساختمانی دارند.

ابزار مورد نیاز برای گچ کاری

حرفه ای که گچ کاری هم مانند دیگر حرفه ها به لوازم مخصوص و ابزاری نیاز دارد که در ابتدای امر باید با آنها آشنا شوید. با داشتن این ابزار می توانید گچ کاری را سریع تر و ساده تر انجام دهید. ابزار گچ کاری شامل موارد زیر می شوند.

  • ماله: این ابزار جهت مالیدن گچ روی دیوار مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر آنها یک دسته چوبی و بدنه ای صاف و فلزی دارند.
  • کاردک: کاردک وظیفه پرداخت و تمیز کردن را به عهده دارد. از این ابزار برای تمیز کردن دیگر ابزارها و پرداخت گچ می توان استفاده کرد.
  • الک: به طور معمول گچ قبل از استفاده باید الک شود تا کاملا یکدست باشد. به همین خاطر از الک برای انجام این کار استفاده می شود.
  • استامبولی: یکی دیگر از لوازم بسیار مهم برای حرفه گچ کاری استامبولی می باشد که ظرف فلزی بزرگی است و برای ساخت ملات مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • نردبان: سفید کاری دیوارها باید به صورت کامل انجام گیرد و همه قسمت های مرتفع و سقف هم به گچ کاری نیاز دارند. به همین خاطر نردبان یکی از ابزارهای مهم می باشد که باید در دسترس گچ کاران قرار گیرد.

آموزش قدم به قدم گچ کاری

حالا که با مهمترین لوازم مورد نیاز جهت شغل گچ کاری آشنا شدید، نوبت به آموزش قدم به قدم گچ کاری می رسد.آموزش گچ کاری ساختمان/ابزار مورد نیاز برای گچ کاری نکته مهم این است که گچ کاری لوازم زیادی دارد و به همین خاطر باید وسایلی که از نظر قیمت ارزش زیادی دارند از دسترس جمع آوری شود.

مرحله اول، تمیز کردن سطح

مرحله اول در آموزش گچ کاری تمیز کردن سطوح مختلف می باشد. برای آن که سطح مورد نظر چسبندگی مناسبی داشته باشد باید از هرگونه آلودگی پاک و تمیز شود. برای انجام این کار می توانید از یک برس تمیز و یا فرچه خشک استفاده کنید و به تمیز کردن دیوار اقدام کنید. کافیست برای انجام آن برس را از بالای دیوار به سمت پایین بکشید تا هرگونه آلودگی و گرد و خاک از بین برود.

مرحله دوم، آماده کردن ملات

دومین مرحله در گچ کاری آماده کردن ملات می‌باشد. برای آنکه این کار را درست انجام دهید استامبولی را تا نیمه از آب پر کنید و کم کم گچ را به آن اضافه کنید. هنگام افزودن گچ ترکیب را باید مرتب هم بزنید تا همه ذرات گچ به طور کامل در آب حل شود. در نهایت مخلوط یکدستی تهیه می‌شود که برای سفید کاری دیوارهای ساختمان و یا سقف می توان از آن استفاده کرد. توجه کنید ملات گچ نباید خیلی سفت باشد زیرا پس از چند دقیقه ملاتی که آماده کرده اید از حالت اولیه خود سفت تر می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه ساخت خانه 70 متری

مرحله سوم، ماله کشی

پس از آنکه ملات آماده شد و کمی سفت شد، نوبت مرحله مال کشی می رسد. ملات باید طوری باشد که بتوانید آن را با دست برداشته و روی سطح ماله قرار دهید. پس از آن ماله کشی را باید شروع کنید. توجه کنید ماله با دیوار باید زاویه ۴۵ درجه داشته باشد و سپس از سمت پایین به بالای دیوار ماله را حرکت دهید. در ادامه این مرحله باید گچ را بر روی دیوار صاف کنید تا سطحی یکنواخت و بدون ناهمواری به دست آید. مرحله ماله کشی را باید آنقدر ادامه دهید تا سطح دیوار کاملا سفید شود.

گچ کاری برای تعمیر و یا ترمیم دیوار

ممکن است گاهی شاهد ترک خوردن یا کنده شدن گچ دیوار باشید. دیوار اگر به هر دلیلی آسیب ببیند و پوسته پوسته شود، نیاز به تعمیر و ترمیم خواهد داشت. شما می توانید با مقداری گچ تازه، گچ آسیب دیده را به آسانی ترمیم کنید. چنانچه برای یادگیری و آموزش گچ کاری داخل ساختمان اقدام کرده باشید حتما باید مهارت مورد نیاز و لازم جهت تعمیر و ترمیم گچ کاری دیوار را هم کسب کنید تا در مواقع لزوم بتوانید از آن بهره ببرید. برای ترمیم گچ کاری دیوار باید مراحل زیر را مد نظر قرار دهید.

  • ابتدا قسمت هایی از گچ که آسیب دیده اند را از دیوار ساختمان جدا کنید.
  • پس از آن با تراشیدن دیوار به آستر زیرین بپردازید.
  • پیشنهاد ما این است که ابتدا آستر زیرین را ترمیم کنید تا تمام لایه ها به صورت کامل ترمیم شوند.
  • پس از آنکه آستر زیرین را تعمیر کردید اجازه دهید کاملا خشک شود سپس به سراغ مرحله بعد یعنی ترمیم کردن گچ دیوار بروید.
  • سطح مورد نظر باید کاملاً سمباده زده شود و یکدست و صاف گردد.
  • پس از آن با دستمالی تمیز سطح دیوار باید کاملاً خشک شود و در نهایت پس از انجام همه مراحل بالا نوبت به لایه آخر می رسد که می توانید با مقداری گچ به ترمیم آن بپردازید.
  • پس از آن سطح دیوار را با سمباده به طور کامل صاف کنید تا مانند دیگر سطوح یکدست و یکنواخت شود.

نکته مهم: دقت کنید پس از نخستین مرحله ترمیم باید زمان کافی به گچ بدهید تا به طور کامل خشک شود.آموزش گچ کاری ساختمان/ابزار مورد نیاز برای گچ کاری رطوبت می تواند باعث آسیب رسیدن به گچ دیوار و خراب شدن آن شود و در نهایت گچ ترک می خورد. از طرفی چنانچه رطوبت وجود نداشته باشد چسبندگی دیوار هم بهتر می شود و نتیجه بهتری از کار می گیرید.

گچ کاری و سفید کاری سقف

یکی از بخش های اصلی ساختمان سقف آن می باشد. همانطور که برای ستون ها و دیوارها گچ کاری به کار برده می شود تا سطحی صاف و سفید داشته باشند، سقف هم از این قاعده مستثنا نیست. معمولاً پس از پایان گچ کاری دیوار، کار سقف آغاز می شود. در گذشته برای سقف معمولاً از گچ کشته استفاده می شد اما امروز گچ زنده برای انجام این کار مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا جهت سفید کردن سقف یک یا دو میلی متر گچ استفاده می شود تا با گذشت زمان شاهد ترک خوردگی آن نباشیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  طراحی آشپزخانه مدرن و لوکس | ایده برای آشپزخانه مدرن

بهترین روش برای ماله کشی سقف چیست؟

ماله کشی برای سقف اصول و قواعد خاصی دارد. تجربه می گوید که بهترین روش این است که ماله کشی از سمت پنجره انجام شود تا چنانچه ناهمواری وجود داشت بتوان برای ترمیم آن اقدام کرد. بنابراین بهتر است تا زمانی که نور آفتاب به داخل ساختمان می تابد کار گچ کاری سقف تمام شود. همانطور که گفتیم سقف خانه از مهم‌ترین قسمت‌های خانه به شمار می آید به همین خاطر گچ کاری آن از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که پس از پایان کار کیفیت آن را با نور پردازی بسنجید تا عیوب نهایی را مشخص کنید و به برطرف کردن آن اقدام کنید.

بهترین زمان جهت گچ کاری ساختمان

یکی از عوامل تاثیرگذار و مهم در کیفیت گچ کاری ساختمان رطوبت و دمای هوا می باشد. گرمی و سردی هوا و علاوه بر آن میزان رطوبت می تواند تاثیر زیادی بر نتیجه نهایی گچ کاری داشته باشد. به همین خاطر توصیه ما به شما این است که بهترین زمان را برای شروع و پایان گچ کاری انتخاب کنید. بر طبق تجربه افرادی که در این زمینه حرفه ای می باشند بهترین فصل برای گچ کاری ساختمان فروردین تا اواسط پاییز می‌باشد. در این بازه زمانی به طور معمول دمای هوا از ۲۰ تا ۴۵ درجه متغیر است. البته این دما در شهرهای مختلف متفاوت می باشد و شما می توانید بر اساس دمای شهری که در آن زندگی می کنید بهترین زمان را برای گچ کاری انتخاب کنید. در این بازه زمانی آسیبی به گچ وارد نمی شود و مشکلی در روند کار ایجاد نخواهد شد. بنابراین بهتر است شروع و پایان کار را بر اساس دمای هوا مشخص کنید.

نوع گچ سفید کاری و گچ زیر کار برای دیوارهایی با جنس های متفاوت

گچ ها هم مانند دیگر متریال ساختمانی انواع مختلفی دارند. در این قسمت می خواهیم چند نمونه از کاربردی ترین گچ ها را به شما معرفی کنیم.آموزش گچ کاری ساختمان/ابزار مورد نیاز برای گچ کاری

  • گچ خاک: این نوع گچ مخصوص استفاده در لایه زیرین می باشد و بیشتر در لایه نخستین گچ کاری مورد استفاده قرار می گیرد.
  • میکرونیزه: یک مدل دیگر از گچ است و از نوع گچ های سفید کاری می باشد.
  • سفید کاری:  این گچ همانطور که از اسمش پیداست برای لایه آخر که پرداخت و سفید کاری انجام می شود مورد استفاده قرار می گیرد.

نتیجه گیری

یکی از مشاغل مهم ساختمانی در قسمت نازک کاری، گچ کاری ساختمان می باشد. در این مقاله از ایبک امداد به آموزش نکات مهم درباره گچ کاری ساختمان پرداختیم و لوازم و ابزار مورد نیاز برای آن را معرفی کردیم. تمامی مراحل گچ کاری باید به صورت اصولی و با دقت کامل انجام شود. چنانچه به این کار علاقه مند می باشید باید مهارت کافی در این زمینه کسب کنید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

آموزش گچ کاری ساختمان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آموزش گچ کاری ساختمان | ابزار مورد نیاز برای گچ کاری

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا