دیجیتال

مشکلات پرینتر سه بعدی | مشکلات متداول چاپگر های سه بعدی

خیلی از افرادی که از پرینتر های سه بعدی استفاده می کنند در زمان کار ممکن است مشکلات بزرگ و کوچکی را پیش رو داشته باشند. اگر جزو افرادی هستید که از این دستگاه استفاده می کنید برای حل مشکلات پرینتر سه بعدی باید با راه و روش آن آشنا باشید.

پرینتر سه بعدی چگونه دستگاهی است

اجازه دهید پیش از اینکه به خرابی های پرینترهای سه بعدی در مقاله بپردازیم، اول به این سوال پاسخ دهیم که چاپگر سه بعدی چه می باشد و چطور کار می نماید. چاپگرهای سه بعدی در قدم اول پلاستیک مد نظر را ذوب می نمایند. در ادامه این ماده های مذاب به صورت رشته هایی در بغل همدیگر قرار می گیرند تا از نازل خارج شوند. نازل هم تحت نظر سیستم به شکل افقی حرکت می کند و هر دفعه یک لایه خیلی نازک از تصویر مورد نظر را چاپ می کند و مدتی به لایه زمان می دهد تا خنک شود و در ادامه لایه بعدی را پرینت می گیرد.

کاربرد پرینتر های سه بعدی چیست

حال اجازه دهید در این قسمت از مطلب به شما توضیح دهیم که کاربرد پرینتر های سه بعدی چیست؟ در آن زمان، تبدیل نمودن یک تکه عکس به یک وسیله که قابلیت استفاده داشته باشد بیشتر به رویا نزدیک بود تا واقعیت. ولی این رویا اکنون به لطف پرینترهای سه بعدی به واقعیت تبدیل شده است. با این دستگاه به آسانی می توانید تصویر های دیجیتال و همچنین دو بعدی خود را به دستگاه های سه بعدی موثر در سیستم تبدیل نمایید. صنعت ها و علم هایی مثل معماری، دنیای پزشکی، مهندسی مکانیک، میراث فرهنگی، دنیای بزرگ آشپزی و همچنین مد را تصور نمایید. از چاپگر سه بعدی می توان برای تولید انواع ماکت، تجهیزات ورزشی، کاشت یا ایمپلنت دندان و یا حتی تولید اتومبیل استفاده کرد.

مشکلات پرینتر سه بعدی

پرینتر های سه بعدی چه مشکلاتی دارند

ولی این دستگاه‌های فناوری کارآمد و محبوب دارای نقص‌هایی هستند که استفاده از آنها را کمی دشوار می‌کند. در این قسمت برخی از مهم ترین ایرادات و مشکلات پرینتر های سه بعدی را برای شما توضیح داده ایم تا در مواقع مواجه با این مشکلات بتوانید مشکل دستگاه را برطرف نمایید.

عدم چسبندگی مواد به صفحه تولید: یکی از مهم ترین ایراداتی که اکثر استفاده کنندگان پرینترهای لیزری امکان دارد با آن مواجه شوند، عدم چسبندگی مواد مذاب به صفحه ساخت می باشد. بسیار مهم می باشد که ابتدایی ترین لایه چاپ تان به طور صحیح روی بخش صفحه ساخت ساخته شود و بقیه بخش ها روی پایه اول ساخته می گردند. علت های مختلفی باعث ایجاد چنین ایراداتی در زمان چاپ بر روی چاپگر سه بعدی می گردد. یکی از مهم ترین علت ها صاف نبودن تخته ساخت می باشد.

خیلی از چاپگرها سه بعدی یک عدد صفحه ساخت با امکان تنظیم سطح را دارا هستند که توسط چند عدد پیچ و دستگیره در جای خود ثابت می شود. آگاهی داشته باشید که در زمان چاپ های  سه بعدی، تراز تخته ساخت باید برای تان بسیار مهم باشد. چونکه اگر صفحه ساخت این دستگاه تراز نباشد یک قطعه برای نازل نوردیک بیش از حد استاندارد است و بنابراین مواد سریع تر به این بخش از تخته می رسند. اگر در قسمت دیگری باشند، مصالح در فضا معلق می شوند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تفاوت های اصلی لینوکس و ویندوز

چاپ لایه اول با سرعت بالا: طبق مطالب که در اول متن ذکر کردیم، چاپ لایه اول و روش قرار گرفتن این لایه در صفحه ساخت دارای اهمیت بسیار زیادی است. اگر اولین لایه خیلی زود روی تخته ساخت چاپ گردد، زمان مورد نیاز برای خشک کردن و نشستن روی صفحه را ندارد. به این علت در اکثر مواقع کارشناسان پیشنهاد می نمایند اولین لایه را با سرعت کم چاپ کنید تا پلاستیک به اندازه مورد نیاز زمان برای خشک کردن و قرار گرفتن بر روی صفحه ساخت دستگاه را داشته باشد.

بعضی مواقع قطعه چاپ شده توسط دستگاه به قدری کوچک می باشد که نمی تواند چسبیده و روی صفحه ساخت قرار گیرد. Simplify3D می تواند در این زمینه به شما کمک شایانی کند، کافی می باشد برای این کار به این نرم افزار وارد شوید و به تب Additions رفته و گزینه Use skirt/brim را در این قسمت فعال نمایید.

تولید مواد بیشتر از حد معمول: نرم افزار های مربوط به دستگاه با چاپگر همیشه اندازه درست پلاستیک مذاب را در خروجی نازل کنترل می نماید. با این وجود، در اکثر چاپگر های سه بعدی برنامه ریزی دقیقی برای ناظر بودن بر میزان فیلامنت حذف شده موجود نیست و این ماده ممکن است زیر یا حتی بالاتر از حد مشخص شده باشد.

اگر پرینتر شما به خوبی تنظیم نشود، امکان دارد پلاستیک بیشتر از حد لازم اکسترودر گردد. این مشکل فقط موجب آسیب و تغییر شکل قطعه می شود. برای رفع این ایراد، نرم افزار چاپگر سه بعدی را باز کنید و روی تغییر تنظیمات فرآیند ( edit process settings) کلیک نمایید، در ادامه به تب اکسترودر (extruder ) بروید و ضریب اکستروژن (the extrusion multiplier) را کم کنید.

پیچاندن لایه ها در چاپگر سه بعدی: متوجه گشته اید که لایه های قسمت چاپ شده پیچ خورده یا تا شده است. این ایراد بیشتر معلوم کننده گرم شدن بیش از حد پلاستیک می باشد. اگر پلاستیک های مربوط به چاپگر سه بعدی در دمای خیلی بالا اکسترودر شود و به در وقت خود سرد نگردد، به مرور زمان تغییر شکل داده و تغییر شکل می دهد. برای برطرف کردن این ایراد می توانید از فن چاپگر استفاده نمایید یا دمای اکسترودر دستگاه را خیلی کم کنید.

مشکلات پرینتر سه بعدی

فیلامنت Spliced یا همان تکه تکه شده: اکثر پرینتر های سه بعدی از تعدادی چرخ دنده های ریز به منظور حرکت دادن رشته استفاده می نماید. چرخ دنده ها این دستگاه دندانه های تیز دارند و با توجه به سمت چرخش می توانند رشته را به طرف عقب یا جلو حرکت دهد. ولی اگر قطعه فیلامنت میان چرخ دنده های دستگاه گیر نموده باشد و نتواند حرکت کند، چرخ دنده به آسانی می تواند بخشی از رشته را جدا نماید. چون چرخ دنده ها مدام می چرخند. در این صورت با تکه های پلاستیکی که بر روی کف افتاده است، مواجه می شوید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین پرینتر خانگی | عوامل مؤثر در انتخاب پرینتر خانگی

برای حل این ایراد می توانید میزان دمای اکسترودر را مقداری زیاد کنید تا پلاستیک گرم شود و راحت تر حرکت نماید. اگر ساییدگی فیلامنت ادامه داشت، ممکن است لازم باشد سرعت چاپ را مقداری کم کنید. با کم کردن سرعت، موتور اکسترودر دیگر لازم نیست بچرخد و کار سریع انجام دهد و فیلامنت در مدت زمان طولانی تری اکسترودر می شود.

بودن فاصله و شکاف در چاپ: زمان انجام پرینت های سه بعدی، لایه های بسیار نازکی در بالای لایه های زیرین ساخته شده گذاشته می شوند. در این فرآیند، مقدار پلاستیک مورد استفاده برای پرینت سه بعدی خیلی مهم است زیرا کمیت پلاستیک استحکام و همچنین میزان تعادل بین دستگاه چاپ شده را به خوبی برقرار می نماید. اگر این رابطه ها درست برقرار نشود، فاصله ها و شکاف هایی را در وسیله های چاپ شده خواهید دید. یکی از مهم ترین علت های ایجاد شکاف در چاپ عدم وجود لایه های محکم و بادوام برای سطح ها و قسمت های رویی می باشد. یک لایه ظریف و ضعیف قادر به حمایت از لایه های بالایی محکم و سنگین نیست. برای ایجاد تعادل بین لایه ها، کافی می باشد وارد تنظیمات فرآیند ویرایش (edit process settings) شوید و به منوی لایه ها (layer ) وارد شوید، اکنون مقدار لایه های جامد (solid layers) را کمی بالا ببرید.

دسته بندی مشکلات کلی چاپگر های سه بعدی

  • دستگاه نمی تواند چاپ را انجام دهد.
  • در اواسط کار چاپ دچار مشکل می شود.
  • ظاهر چاپ سه بعدی بسیار بد است.
  • در کار با بعضی از نرم افزار ها دچار مشکل شده است.
  • مادر برد پرینتر دچار خرابی شده است.
  • نمایشگر دستگاه آسیب دیده است.
  • پاور ساپلای دستگاه کار نمی کند.
  • دستگاه دچار اخطار مدل سازی ناسازگار می شود که به منظور خرابی فایل سه بعدی می باشد.
  • مدل چاپ شده دچار رشته رشته شدی می شود.

چک لیست بررسی پرینتر های سه بعدی

  • نازل دستگاه را گرم کنید و آن را با یک عدد سوزن و سمبه نازل به خوبی تمیز کنید.
  • لوله تغذیه را برداشته و فیلامنت های گیر کرده را به کمک یک فیلامنت دیگر خارج کنید.
  • هات اند را برداشته و فیلامنت های گیر کرده را خارج نمایید.
  • نازل خراب شده را با نازل نو و جدید تعویض نمایید، این کار باید طبق دستورالعمل سازنده انجام گیرد.

در مواقع نیاز بهتر می باشد برای بررسی و سرویس دقیق تر پرینتر های سه بعدی خود از افراد حرفه ای و متخصص استفاده کنید و بهتر است اگر اطلاعات فنی ندارید خودتان اقدام به تعمیرات دستگاه نکنید.

نتیجه گیری

به دلیل اینکه پرینتر های سه بعدی دارای ساختار بسیار پیچیده ای هستند و همچنین قطعات این دستگاه گران قیمت است، تعمیرات این وسیله نیز کمی سخت است. در این مقاله تلاش ما بر این اصل بود که شما را با برخی از مشکلات پرینتر های سه بعدی آشنا کنیم، اما پیشنهاد ما به شما این است که در مواقع وجود مشکل در دستگاه برای تعمیرات و سرویس دستگاه حتما از افراد حرفه ای و متخصص کمک بخواهید.

مشکلات پرینتر سه بعدی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

در این مقاله با انواع مشکلات پرینتر سه بعدی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا