تعمیرات تلویزیون

راهنمای آشنایی با تکنولوژی تلویزیون پلاسما

راهنمایی آشنایی با تکنولوژی تلویزیون پلاسما، قابلیت تلویزیون‌ها

یکی از تکنولوژی‌های موجود در بازار تلویزیون تکنولوژی تلویزیون پلاسما می‌باشد اسم این نوع از تلویزیون‌ها به علت وجود گاز پلاسما در پنل آنها گذاشته شده است پلاسما حالت چهارم ماده می‌باشد بدین معنا که چنانچه به ماده گاز گرما داده شود، اتم‌های گاز از مدار خارج شده و جریان برق را به راحتی از خود عبور می‌دهد. قبل از اینکه از بین تلویزیون‌های مختلف انتخاب را انجام دهید، باید با ویژگی‌های گوناگون هر کدام از آنها آشنایی داشته باشید.

تلویزیون پلاسما

همانطور که گفته شد در تلویزیون‌های پلاسما از گاز پلاسما استفاده شده است. نحوه کار تلویزیون‌های پلاسما مانند نحوه کار لامپ‌های فلورسنتی و نئونی می‌باشد و جریان برق از داخل گازهای زنون یا نئون با سرعت عبور کرده و لامپ را خاموش یا روشن می‌کند. در هر پیکسل تلویزیون پلاسما مقدار مشخصی گاز زنون یا نئون و مواد شیمیایی فسفری قرار دارد. وقتی که از پیکسل‌ها الکتریسیته عبور می‌کند، این گازها تولید نور نامرئی فرابنفش را انجام می‌دهند. وقتی که پوشش فسفری به نورهای نامرئی برخورد می‌کند، به نورهای مرئی قرمز، سبز و آبی تبدیل می‌گردد.

تکنولوژی تلویزیون های پلاسما

در تلویزیون‌های پلاسما با استفاده از شبکه پیکسل‌های قرمز تصویر به آبی و سبز تبدیل می‌شود. به طور نمونه چنانچه تلویزیون لازم باشد تولید رنگ قرمز کند، به الکترودهای انتهای سلول‌ها ولتاژ وارد کرده و نور فرابنش و گاز یونیزه شده تولید می‌شود. نوری که تولید می‌شود، به پوشش فسفر قرمز رنگ تابیده و تبدیل به نور قرمز مرئی می‌شود.

تلویزیون پلاسما

عمر تلویزیون‌های پلاسما

در هنگام خرید یکی از سوالات رایج، طول عمر دستگاه‌ها می‌باشد. چون با توجه به اینکه تلویزیون‌ها دارای قیمت زیادی هستند، برای همه امکان تعویض وجود ندارد. طول عمر تلویزیون‌های پلاسما به طور متوسط بین ۶۰ هزار تا ۱۰۰ هزار ساعت می‌باشد. اما طول عمر تلویزیون‌های دیگر کمتر است. البته با استفاده از راهکارها و روش‌های بسیار ساده و استفاده اصولی از این دستگاه می‌توانید طول عمر آن را افزایش دهید.

میزان مصرف برق تلویزیون‌های پلاسما

مصرف برق تلویزیون‌های پلاسما در مقایسه با دیگر تلویزیون‌ها به علت روشنایی بیشتر و نرخ به روز رسانی بالاتر، بیشتر می‌باشد. بنابراین در صورتی که قصد دارید مصرف برق را کاهش دهید، باید در ساعت‌های خاصی از روز از آن استفاده کنید و استفاده از آن را کمی محدود نمایید. برای اینکه تلویزیون‌های پلاسما مصرف برق کمتری داشته باشند باید:

  • تلویزیون را زیاد خاموش و روشن نکنید.
  • اگر برای مدت طولانی از تلویزیون استفاده نمی‌کنید، دو شاخه برق را از پریز جدا کنید.
  • میزان کنتراست، صدا و نور تصویر را کاهش دهید.
  • در مواقعی که از تلویزیون استفاده نمی‌کنید، آن را خاموش کنید.

معایب تلویزیون پلاسما

از جمله معایب تلویزیون‌های پلاسما می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • برق زیادی مصرف می‌کند.
  • هوشمند نیست.
  • کنتراست و روشنایی کمی دارد.
  • تلویزیون دارای وزن بالایی است.
  • زیبایی و ظرافت کمتری در مقایسه با تلویزیون‌های جدید دارد.
  • در تصویر اثر سوختگی وجود دارد.

نشت گاز از تلویزیون پلاسما

در تلویزیون پلاسما پیکسل‌ها از اجزایی مانند صفحات شارژ، فسفر و گاز پلاسما تشکیل شده است. این پیکسل‌ها که به آنها سلول هم گفته می‌شود، به صورت کامل مهر و موم شده هستند و نشت مواد و گاز از آن امکان‌پذیر نخواهد بود. در نتیجه پس از گذشت زمان پیکسل‌ها می‌سوزند و روشنایی خود را از دست می‌دهند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات تعمیر تلویزیون شیائومی | راهنمای تعمیر تلویزیون شیائومی

تأثیر افزایش ارتفاع روی تلویزیون پلاسما

چون در سلول‌های تلویزیون پلاسما گاز وجود دارد، وقتی که از سطح دریا ارتفاع افزایش پیدا می‌کند، نمی‌توان از این تلویزیون‌ها استفاده کرد. چون فشار هوا نیز با بیشتر شدن ارتفاع از سطح دریا بیشتر می‌شود و انرژی بیشتری برای شارژ گاز باید مصرف شود. در نتیجه به دستگاه فشار زیادی وارد شده و امکان دارد که در مدت خیلی کم نیاز به تعمیر پیدا کند.

نصب تلویزیون پلاسما بر دیوار

با توجه به اینکه امروزه اکثر افراد فضای محدودی در اختیار دارند، مایل هستند که تلویزیون پلاسما را بر روی دیوار نصب کنند. در برخی از تلویزیون‌ها وقتی که به دیوار نصب می‌شوند، کیفیت تصویر کاهش پیدا می‌کند. چون در بعضی از تلویزیون‌ها فقط از زاویه روبرو تصاویر واضح خواهند بود و وقتی که زاویه و ارتفاع تغییر می‌کند، تصاویر وضوح کمتری خواهند داشت.

در تلویزیون‌های پلاسما خوشبختانه این مشکل خیلی کم دیده می‌شود. چون زاویه دید آنها بسیار گسترده‌تر است و از هر ارتفاع و زاویه‌ای می‌توان تصاویر با کیفیت را مشاهده کرد.

تلویزیون پلاسما

تولید گرمای تلویزیون پلاسما

همانطور که گفته شد، در تلویزیون‌های پلاسما گاز وجود دارد و این گازها تصویرها را تولید کرده و به نمایشگر ارسال می‌کنند. شارژ گاز پلاسما با از گذشت زمان گرما تولید می‌کند. چنانچه پس از مدتی به تلویزیون پلاسما دست بزنید، گرمای آن و صفحه نمایش را احساس خواهید کرد. همچنین در مواقعی که تلویزیون پلاسما بر روی دیوار نصب است یا در محلی قرار دارد که در پشت آن امکان جریان هوا وجود ندارد، تلویزیون گرمتر خواهد بود.

تفاوت تلویزیون پلاسما و ال ای دی

  • در تلویزیون پلاسما عمق نمایش رنگ مشکی نسبت به تلویزیون‌های ال ای دی بیشتر می‌باشد.
  • در تلویزیون‌های ال ای دی وضوح تصویر و کنتراست بیشتر از تلویزیون‌های پلاسما می‌باشد.
  • تلویزیون‌های پلاسما در مقایسه با تلویزیون‌های ال ای دی به صرفه‌تر هستند.
  • میزان مصرف برق تلویزیون‌های پلاسما بیشتر است.
  • در تلویزیون‌های پلاسما نرخ به روز رسانی از تلویزیون‌های ال ای دی بسیار بیشتر می‌باشد و تصاویر را با سرعت بالاتری ظاهر می‌کند.
  • زاویه دید تلویزیون‌های پلاسما در مقایسه با تلویزیون‌های ال ای دی بیشتر می‌باشد.

تفاوت تلویزیون پلاسما و ال سی دی

تلویزیون‌های ال‌سی‌دی و پلاسما از نظر ظاهری شباهت زیادی به یکدیگر دارند، اما تکنولوژی که در آنها به کار رفته است با یکدیگر متفاوت می‌باشد. تلویزیون‌های ال ای دی نیز نوعی از تلویزیون‌های ال سی دی می‌باشند. تفاوت‌هایی که برای تلویزیون‌های پلاسما و ال ای دی بیان شد، برای تلویزیون‌های ال‌سی‌دی نیز ساده خواهد بود. دیگر تفاوت‌های این تلویزیون‌ها عبارت هستند از:

  • اثر سوختگی پیکسل در تلویزیون‌های پلاسما باقی می‌ماند، اما در ال‌سی‌دی این گونه نیست.
  • ابعاد تلویزیون‌های ال‌سی‌دی محدود است، اما تلویزیون‌های پلاسما از ۳۷ اینچ تا ۱۰۰ اینچ تولید می‌گردند.
  • سرعت حرکت پیکسل‌های تلویزیون پلاسما نسبت به تلویزیون‌های ال‌سی‌دی بسیار سریع‌تر می‌باشد.
  • گرمای تولیدی از تلویزیون‌های پلاسما به علت استفاده از گاز پلاسما بیشتر است.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش کار با کنترل تلویزیون دوو | راهنمای کار با ریموت کنترل تلویزیون دوو

مشکلات رایج تلویزیون پلاسما

در ساخت تلویزیون پلاسما شرکت‌های زیادی فعالیت ندارند. شرکت‌های پاناسونیک، ال جی و سامسونگ تلویزیون‌های پلاسما را تولید می‌کنند. مشکلاتی که برای تلویزیون‌های پلاسما به وجود می‌آید به علت نداشتن صدا یا تصویر یا هر دوی آنها رخ می‌دهد. همچنین امکان دارد که بر روی تصویر خطوط عمودی مشاهده کنید.

تلویزیون‌های پلاسما به ندرت دچار خرابی می‌شوند، اما ممکن است که به دلایل مختلف مانند ضربه خوردن، نوسان برق، کارکرد بالا و… نیاز به تعمیر پیدا کنند. قطعه‌هایی که بیشتر دچار خرابی می‌شوند، لامپ تصویر، برد پاور و مین برد تلویزیون می‌باشد. خرابی تلویزیون‌ها به معنی نابود شدن آنها نخواهد بود. قطعات مختلفی که در تلویزیون‌ها وجود دارد قابل تعمیر می‌باشند.

عیب یابی و تعمیر تلویزیون‌های پلاسما  از علم‌های تخصصی می‌باشد. به همین علت نباید این کار را به هر کسی بسپارید. تعمیرکاری که کار بلد است، می‌تواند تلویزیون پلاسما را با سرعت زیاد عیب یابی و تعمیر کند. باید به یاد داشته باشید که در مواقعی که نیاز به تعویض قطعات تلویزیون پلاسما وجود دارد، حتماً از قطعه‌های اورجینال و اصلی استفاده کنید.

خاموشی ناگهانی تلویزیون پلاسما

تلویزیون‌های پلاسما از جمله تلویزیون‌های پرطرفدار می‌باشد و امکان دارد که در برخی مواقع به صورت ناگهانی خاموش شود. دلایل مختلفی موجب بروز این مشکل می‌شوند. برای آنکه بتوانید این مشکل را برطرف کنید، باید دستگاه شما به صورت تخصصی و دقیق مورد بررسی قرار بگیرد.

امکان دارد که مشکل ایجاد شده به دلیل خرابی‌ها و مشکلاتی در پریز برق، کابل و… باشد. همچنین امکان دارد که خاموش شدن ناگهانی تلویزیون پلاسما به علت وجود مشکل در پنل باشد. پنل تلویزیون پلاسما امکان دارد که در بخشی از قسمت‌ها تیره شود و یا خطوط رنگی بر روی آن ایجاد شود. در این حالت تلویزیون پلاسما به صورت ناگهانی خاموش می‌شود.

بنابراین باید در ابتدا منابع برق را مورد بررسی قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که سیم‌های برق به صورت صحیح به دستگاه متصل هستند. پس از آن باید تنظیمات تلویزیون پلاسما را بررسی نمایید. امکان دارد که برخی از تنظیمات در دستگاه شما تغییر کرده باشد.

در صورتی که با بررسی موارد بالا موفق به عیب یابی و تعمیر تلویزیون پلاسما نشدید، برای اینکه مشکل را برطرف کنید با تعمیرکاران متخصص در این زمینه تماس حاصل کنید.

برای اینکه از این گونه مشکلات در تلویزیون پلاسما جلوگیری نمایید، باید نظافت دستگاه و تعمیرات دوره‌ای آن را جدی بگیرید. این کارها موجب خواهند شد که طول عمر تلویزیون پلاسما بیشتر شده و عملکرد بهتری داشته باشد.

سخن تکمیلی

تلویزیون‌های پلاسما از جمله دستگاه‌های محبوب و پیشرفته در دنیای تکنولوژی تلویزیون‌ها می‌باشند. این تلویزیون‌ها دارای رنگ‌های طبیعی و زنده و تصاویر با کیفیت می‌باشند. در هنگام انتخاب تلویزیون بهتر است که تلویزیون‌های مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده و با توجه به انتظاری که از دستگاه مورد نظر دارید، انتخاب درست را انجام دهید.

اینکه بتوانید تلویزیون‌های پلاسما، ال ای دی و ال سی دی را با یکدیگر مقایسه کنید، باید با ویژگی‌ها و قابلیت‌های هر کدام از آنها آشنایی کافی داشته باشید. در این صورت انتخاب برای شما راحت‌تر خواهد بود.

راهنمای آشنایی با تکنولوژی تلویزیون پلاسما

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی تکنولوژی به کار رفته در تلویزیون پلاسما

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا