خدمات ساختمان

نکات مهم در لوله کشی آب منازل| سیستم لوله کشی آب ساختمان

نکات مهم در لوله کشی آب منازل|سیستم لوله کشی آب ساختمان

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

سیستم لوله کشی آب منازل از حیاتی ترین و مهمترین تجهیزاتی می باشد، که باید به صورت دقیق انجام شود، تا شرایط کافی و لازم برای آغاز زندگی در آن بنا آماده گردد. اهمیت سیستم لوله کشی آب ساختمان از امکانات دیگری مثل سیم کشی برق و لوله کشی گاز بیشتر است. نکته های بسیار مهم و ارزشمندی در مورد لوله کشی آب منازل است، که برای اینکه بهره برداری از این سیستم راحت تر و بهتر شود باید رعایت گردد.

نکته‌های لوله کشی آب منازل

اگر در هنگام لوله کشی آب به نکات آن توجه شده و رعایت گردد، موجب خواهد شد، که توزیع آب به صورت عادلانه انجام شده و کیفیت لوله کشی بهبود خواهد یافت. همچنین رعایت کردن این نکات موجب می‌شود، که لوله کشی آب طول عمر بیشتری داشته و حتی ساختمان شما نیز دارای طول عمر بیشتری خواهد بود. بعضی از نکته ها به قسمت طراحی لوله کشی مربوط می شود و بعضی دیگر از نکات به زمان اجرای لوله کشی مربوط است. این نکات به محل و متراژ ساختمان شما ارتباطی ندارد و باید در همه منازل رعایت گردد.

قبل از اینکه لوله کشی در ساختمان ها و منازل اجرا شود، باید نقطه شروع آن مشخص شود. در بیشتر منازل روستایی و شهری مبدأ اولیه لوله کشی کنتور آب است، ولی احتمال دارد در برخی از منازل کنتور آب وجود نداشته باشد و شرایط ساختمان به نصب مخزن ذخیره آب، پمپ و کنتور فرعی نیاز داشته باشد و نقطه شروع لوله کشی از تجهیزات فوق در نظر گرفته خواهد شد.

لوله کشی آب

فشار آب

از جمله نکات مهم و طلایی در مورد لوله کشی آب منازل دقت کردن به فشار آب می باشد. چنانچه آبی که وارد ساختمان ها می شود فشار بیش از حد پایینی دارد، برای ساکنین شرایط سخت تر می گردد. برای نمونه حتی نمی توانند دوش ساده بگیرند. زیرا فشار آب بیش از اندازه کم بوده و پکیج و آبگرمکن در این شرایط روشن نمی‌شوند و آب گرم در اختیار نخواهند داشت.

همچنین اگر فشار آب بیش از اندازه بالا باشد صحیح نخواهد بود. چون موجب هدر رفتن و اسراف آب شده و این موجب خواهد شد، که اتصالات آب سست شوند و حتی در برخی مواقع موجب ترکیدگی و نشتی آب خواهد شد.

در محل های گوناگون فشار آب متفاوت است. بنابراین وقتی طراحی لوله کشی آب منازل انجام می‌شود، باید آب آن منطقه مورد بررسی قرار بگیرد. چنانچه فشار آب در آن مناطق زیاد است باید از وسایلی مانند شیر کاهنده فشار برای تنظیم درست فشار آب در این سیستم استفاده شود. اگر فشار آب کم است، می توان از وسایلی مثل منبع ذخیره آب و پمپ آب استفاده کرد.

در آخر بررسی فشار آب و نیاز به وسایل فوق توسط مجری لوله کش تشخیص داده می‌شود.

تنظیم سرعت آب

مورد بعدی که باید در مورد کشی آب منازل به آن توجه ویژه گردد، مقدار سرعت آب می باشد. چنانچه سرعت آب در لوله کشی تنظیم نشود و بیش از اندازه زیاد یا کم باشد احتمال دارد، که آب به مقدار زیادی هدر رود و یا تجهیزات مختلف آبی که در ساختمان ها و منازل وجود دارد عملکرد صحیح نداشته باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه می توان سوپاپ شیردوش اهرمی را تعمیر و تعویض کرد؟

مقدار سرعت آب به فشار آب و سایز لوله آب بستگی دارد. هر چقدر که لوله آب سایز کوچکتری داشته باشد، فشار و سرعت جریان آب کمتر خواهد بود. قانونی بین میزان سرعت و دمای آب وجود دارد و آن این می باشد، که هر چقدر که دمای بیشتری داشته باشد، سرعت و فشارش بیشتر خواهد بود.

رگلاتور جریان وسیله ای می باشد، که با استفاده از آن می توان سرعت جریان آب را در سیستم لوله کشی آب تنظیم نمود. طراحی این وسیله به گونه ای است که ضربات قوچی در لوله ها، فشار و صدای لوله را در ساختمان دفع خواهد کرد. برای نمونه وقتی از رگلاتور جریان استفاده می شود، چنانچه فردی درون حمام باشد و فرد دیگری درون آشپزخانه شیر آب را باز کند، دمای آب و میزان جریان در هر دو مکان به اندازه دلخواه و تنظیمی خواهد بود.

سایز لوله آب

لوله های آب باید به صورتی اندازه گذاری شود، که جریان آب و سرعت آن موجب ایجاد تولید سر و صدای زیاد و علاوه بر آن کم شدن طول عمر لوله ها به دلیل خوردگی نگردد.

طراحی سیستم لوله کشی آب

از جمله عواملی که در بازدهی موثر سیستم لوله کشی آب موثر می باشد طریقه طراحی آن است. در این خصوص چند قانون وجود دارد:

  • طول لوله های آب بهتر است در اندازه کم در نظر گرفته شود و در نزدیکی تجهیزات آب اجرا شوند. در این صورت اتصالاتی مثل سه راهی و زانو کمتر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
  • هر چقدر که اندازه لوله کشی بیشتر باشد سرعت و فشار آب کاهش پیدا خواهد کرد. این موجب خواهد شد، که درون لوله ها آب گرم، سرد شود. همچنین برای لوله کشی آب مقدار مصالحی که مصرف می شود، افزایش پیدا خواهد کرد.
  • مکانی که لوله آب اصلی وارد ساختمان می شود، باید به راحتی در دسترس باشد و بتوان در صورت لزوم وسایل جانبی مثل شیر کاهنده فشار را نصب نمود.
  • طراحی سیستم لوله کشی آب گرم که به حرارت مرکزی مثل موتورخانه، پکیج و آبگرمکن متصل است، باید به گونه‌ای باشد، که تا مصرف کننده کمترین طول لوله را داشته باشد. هر چقدر اندازه‌ای که میان حرارت مرکزی آب تا مصرف کننده کمتر باشد، در طول لوله افت دما کمتر است.
  • برای اینکه در لوله های ساختمان صداهای آزاردهنده تولید نشود پیشنهاد می گردد، که لوله ها از نزدیکی یا بالای اتاق پذیرایی و اتاق خواب عبور داده نشود.

لوله آب

نوع لوله آب

نوع لوله آبی که در لوله کشی آب ساختمان استفاده می شود، باید به اندازه ای قدرت داشته باشد، که سرعت آب، فشار و دمای آن را تحمل کند. در انتخاب لوله آب باید پارامترهای زیر را در نظر بگیرید:

  • لوله آب باید در مقابل خوردگی و رسوب کیفیت بالایی داشته باشد.
  • نصب لوله آب باید آسان باشد.
  • قیمت لوله آب باید مناسب باشد.
  • نگهداری و حمل و نقل لوله آب آسان باشد.

لوله‌های مورد استفاده در سیستم لوله کشی آب منازل می تواند یکی از انواع زیر باشد:

  • لوله فلزی
  • لوله پلی اتیلن
  •  لوله پلی بوتلین
  •  لوله پلی پروپلین
  •  لوله پلیمری پنج لایه
پیشنهاد آی‌بک امداد :  رنگ گرم کدام است | مشخصه ها و ویژگی های انواع رنگ گرم

نکات مهمی که در هنگام خرید لوله آب باید به آنها توجه داشته باشید عبارت هستند از:

  • اگر نوع لوله کشی شما به صورت توکار است لوله ای که انتخاب می کنید باید در مقابل مصالح و ترکیبات خاک مقاوم باشد و در برابر آنها دچار خوردگی نگردد.
  • هر منطقه آب و هوای متفاوتی دارد با توجه به آب و هوای منطقه خود، باید لوله آب را انتخاب نمایید، که مناسب بوده و در برابر یخ زدگی و سرما مقاومت کافی را داشته باشد.
  • لوله آب در برابر اشعه uv باید مقاومت کافی را داشته باشد.
  • لوله آب باید دما و فشار آب را تحمل نماید.

لوله آب

اتصالات لوله‌های آب

اتصالات یا همان فیتینگ هایی که در سیستم لوله کشی آب گرم و سرد مصرفی درون منازل به کار برده می شود، باید از لحاظ اندازه، جنس، ضخامت و مشخصات دیگر با لوله ها تناسب داشته باشد و برای اتصال به آنها و کار با لوله ها متناسب باشد. اگر برای اتصال لوله از مهره ماسوره استفاده می گردد، باید نوعی از مهره ماسوره انتخاب شود، که سطح آب بند تخم مرغی یا مخروطی باشد.

ذخیره سازی آب

در سیستم لوله کشی یکی از مشکلاتی که امکان دارد رخ دهد این است، که آب به صورت ناگهانی قطع شود. بنابراین باید برای ذخیره کردن آب اقدامات لازم انجام شود. برای ذخیره سازی آب در ساختمان هایی که مسکونی بوده و دارای چهار طبقه هستند یا واحدهای آنها بیشتر از ده تا است، مخزن ذخیره آب که گنجایش آن حداقل ۱۲ ساعت مصرف بر اساس  هر نفر ۱۵۰ لیتر در طول شبانه روز در نظر گرفته می شود.

مخزن ذخیره آب را نباید در جایی نصب کنید، که در معرض آب زیرزمینی یا نفوذ سیل باشد. همچنین آب غیر بهداشتی یا لوله فاضلاب نباید از روی این مخزن ذخیره آب عبور نماید.

  • مخزن ذخیره آب که مورد استفاده قرار می گیرد، باید در برابر آب مقاومت کافی را داشته باشد.
  • چنانچه مخزن از نوع فولادی می باشد، باید سطوح خارجی و داخلی آن گالوانیزه باشد.
  • اگر مخزن ذخیره آب فولادی غیر گالوانیزه یا غیر فولادی از سطوح خارجی و داخلی آن باید با مواد مناسبی که در طعم، بو، رنگ، گوارایی آب تاثیری نداشته باشد و مسمومیت ایجاد نکند، اندود گردد.
  • مخزن ذخیره آبی که مورد استفاده قرار می گیرد، باید دارای دریچه آدم رو باشد، تا تعمیرات و بازرسی درونی آن به راحتی  انجام شود.
  • مخزن ذخیره آبی که دارای دریچه آدم رو است، وقتی بسته می شود، باید در برابر مواد آلوده، حشرات و کرم ها و گرد و غبار محافظت شده و هوا بند باشد.
  • بر روی لوله ای که به مخزن وارد می شود باید شیر قطع و وصل و یک شیر از نوع شناور در آن نصب گردد، تا از اتلاف و سر ریز شدن آب پیشگیری شود. در صورتی که شیر شناور در مخزن ذخیره آب وجود نداشته باشد آب از آن سر ریز خواهد شد.
تعمیر یخچال شبانه روزی

31

نکات مهم در لوله کشی آب منازل

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی سیستم لوله کشی آب منازل

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا