خدمات ساختمان

آشنایی با انواع کفپوش چوبی | کف پوش های چوبی و طرح چوب

کفپوش‌ها در طراحی داخلی ساختمان عنصر بسیار با اهمیتی هستند و تأثیر زیادی در روی زیبایی ظاهر و حتی عملکرد فضا دارند و حس خوبی را به افراد منتقل می‌کنند. در اصل می توان گفت کفپوش مانند پس زمینه می باشد و المان های دیگر را در دکوراسیون خانه تحت تأثیر خود قرار می دهد. به همین علت برای اینکه دکوراسیون مناسبی داشته باشید، بهتر است با کفپوش های چوبی در دکوراسیون منزل آشنا شوید.

چوب جزو مصالح آشنا بوده زیرا همیشه به عنوان کفپوش به آن توجه خاصی شده است و هیچگاه هم قدیمی نخواهد شد و علاوه بر آن، حس صمیمیت و گرمای خاصی به محیط خانه می بخشد امروزه طیف بسیار گسترده‌ای از انواع کفپوش های چوبی و حتی کفپوش هایی که ظاهر و طرح چوب دارند، در بازار وجود دارد و این تنوع می تواند تصمیم گیری و انتخاب را برای شما دشوار کند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله از ایبک اطلاعات بسیار کاربردی را در مورد کفپوش های چوبی در اختیار شما بگذاریم و شما را بیشتر با این کفپوش ها آشنا کنیم.

نکات مهم برای انتخاب کفپوش چوبی

اگر تصمیم گرفتید که دکوراسیون منزل خود را تعویض کنید و از کفپوش چوبی استفاده کنید باید به نکات مهمی توجه داشته باشید:

  • ابتدا هزینه‌ای که می خواهید صرف این کار کنید را تعیین کنید.
  • مقدار رطوبت فضا بسیار اهمیت دارد باید ببینید رطوبت فضا چقدر است؟
  • دقت کنید ببینید کفپوش را برای چه فضایی و چه کاربردی استفاده می کنید. مقدار رفت و آمد، سقوط اجسام، احتمال آسیب دیدن و یا ریختن مایعات جزو مواردی هستند که تأثیر گذار بوده و باید بررسی شوند‌.
  • باید بررسی کنید و ببینید که سطح مورد نظر چه اندازه در معرض نور خورشید قرار دارد.
  • به روش نگهداری و همچنین امکانات تعمیر کفپوش هم توجه کنید.
  • اگر می‌خواهید کفپوش منزل را تغییر بدهید و یا اینکه روی کفپوش قدیمی آن را نصب کنید، باید به ضخامت کفپوش انتخاب شده هم توجه داشته باشید زیرا ضخامت زیاد کفپوش می تواند از درست باز و بسته شدن درب جلوگیری کند‌.

آشنایی با انواع کفپوش چوبی

وقتی می‌خواهید ساختمان خود را بازسازی کنید و نوبت بازسازی کف خانه رسیده است مسلماً با انتخاب های زیادی روبرو می‌شوید. یکی از این انتخاب‌ها کفپوش های چوبی هستند که از محبوبیت زیادی هم بین افراد برخوردارند. کفپوش های چوبی انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها دارای مزیت خاصی می باشد. در ادامه می خواهیم شما را با چند نمونه از کفپوش های چوبی آشنا کنیم که برای بازسازی ساختمان جزوه ایده‌های عالی هستند و عملکرد خوب و ظاهری زیبا دارند.

کفپوش چوبی

۱- کفپوش چوبی پارکت

پارکت به کف پوشی می گویند که از چوب طبیعی درخت درست می شود و بسته به نوع درختی که از آن تهیه شده، دارای انواع مختلفی هم می‌باشد. پارکت را به کف اتاق می‌چسبانند و سپس به وسیله ساب زدن، سطح آن را صیقلی و صاف می‌کنند و سپس سطح را لاک زده تا براق و یکدست شود. البته باید عمل ساب زدن و بعد از آن لاک زدن را تقریباً هر چند سال یک بار تمدید کرد زیرا احتمال دارد پارکت بعد از گذشت زمان، دچار آسیب شود و جلای اولیه خود را از دست بدهد. کیفیت و قیمت پارکت هم به چوبی بستگی دارد که از آن پارکت را درست می‌کنند. این کفپوش جهت پوشاندن کف اتاق نشیمن، پذیرایی و پله‌ها مناسب است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید بهترین ست سرویس بهداشتی | نکات خرید ست سرویس بهداشتی

مزایای پارکت

پارکت یکی از انواع کفپوش های چوبی می باشد که با تمام دکوراسیون های موجود سازگار است. پارکت بسیار زیبا و لوکس بوده و نسبت به سرامیک راحت تر و نرم تر است. پارکت ها دارای دوام و عمر بالایی هستند و به راحتی قابل تعمیر می باشند. به وسیله ساب زدن می‌توان خش ها و آسیب‌های آن را به راحتی از بین برد و واکس زدن باعث می‌شود پارکت ظاهر اولیه خود را دوباره به دست بیاورد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اگر تصمیم گرفتید منزل خود را بفروشید داشتن کفپوش پارکت می‌تواند یک امتیاز خوب برای قیمت گذاری خانه به حساب بیاید.

معایب پارکت

اگر می‌خواهید با معایب پارکت هم آشنا شوید باید بگوییم که یکی از عیب های پارکت این است که با برخورد اجسام نوک تیز و یا سقوط این اجسام، می‌تواند به راحتی آسیب ببیند. پارکت به دلیل اینکه گرد و خاک می‌تواند باعث ساییدگی آن شود، باید به طور مرتب جارو شده و آن را تمیز کنید. اگر پارکت برای مدت طولانی در معرض نور خورشید باشد، رنگ خود را از دست داده و یا ممکن است سطح آن کمی محو شود. مقاومت پارکت در برابر رطوبت کم بوده و نباید بگذارید که سطح پارکت مرطوب و خیس بماند. حتی رطوبت زمین و یا کف هم می‌تواند به پارکت شما آسیب بزند. توصیه می‌کنیم اگر در منطقه مرطوب زندگی می‌کنید حتماً توجه خاصی به انتخاب نوع پارکت داشته باشید و از تمهیدات لازم جهت نصب و همچنین نگهداری آن استفاده کنید.

۲- کفپوش های پی‌وی‌سی

کفپوش طرح چوب پی‌وی‌سی یعنی همان پلاستیک فشرده در رنگ ها و ضخامت های مختلفی به شکل رول و تایل در بازار وجود دارند. برای اینکه این کفپوش ها را نصب کنند، چسب صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این کفپوش‌ها در مکان هایی که کف آنها معمولاً خیس می شوند مانند سرویس بهداشتی و آشپزخانه استفاده می شود.

مزایای کفپوش‌ های پی‌وی‌سی

کفپوش های پی‌وی‌سی به راحتی قابل شستشو بوده و در روی سطح صاف با سرعت زیادی نصب می شوند. نسبت به لمینت و پارکت دارای ضخامت کمتری می باشند و نگهداری راحتی هم دارند. این کفپوش ها به واکس زدن نیازی ندارند و راحت تمیز می‌شوند. کفپوش‌های پی‌وی‌سی دارای طول عمر زیادی بوده و بسیار هم مقرون به صرفه هستند. این کفپوش‌ برای محیط‌های مرطوب بسیار مناسب است و از طرح و رنگ متنوعی برخوردار است.

معایب کفپوش‌ های پی‌وی‌سی

کفپوش‌ های پی‌وی‌سی کیفیت ظاهری لمینت و پارکت را ندارند. این کفپوش‌ها به وسیله چسب به زمین وصل می‌شوند پس برای تعمیر کردن آن چاره‌ای به جز عوض کردن ندارید و ضمناً کف زیری خود را هم خراب خواهند کرد. بر خلاف کفپوش لمینت، نمی‌توان آن را کند و در جای دیگری نصب کرد. یکی از معایب این محصول این است که دارای مقاومت کمی در برابر خراش و پارگی می‌باشد البته امروزه تولیدات جدیدی انجام شده که این مشکل تا حدود زیادی حل شده است.

۳- کفپوش لمینیت

یکی دیگر از کفپوش های چوبی، کفپوش‌های لمینیت هستند که می توان گفت از جنس الیاف چوب فشرده شده درست شدند و مثل پارکت به طور مستقیم از چوب درخت ساخته نمی شوند. سطح خارجی لمینیت روکش می باشد که روی آن تصویری از نقش و نگار چوب طبیعی چاپ شده است. لمینیت را به وسیله  اتصالات فاق و همچنین زبانه نصب می کنند بدون اینکه آن را به کف بچسبانند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ایده هایی جذاب برای دکوراسیون سالن نشیمن باریک

مزایای کفپوش لمینیت

کفپوش‌های لمینت دارای تنوع زیادی در رنگ و طرح می باشند. این کفپوش‌ها به دلیل اینکه نیازی به چسبیده شدن در روی زمین ندارند، در روی تمام سطوح مثل سرامیک و سنگ به راحتی نصب می‌شوند و شما می‌توانید در هنگام نقل مکان این کفپوش‌ها را جدا کرده و دوباره در جای دیگری استفاده کنید پس می‌توان گفت لمینیت برای اجاره نشین ها گزینه بسیار مناسبی است.

معایب کفپوش لمینیت

هرچند که لمینت مقاومت بیشتری نسبت به پارکت در برابر آب و رطوبت دارد با این حال نمی‌تواند گزینه خوب و مناسبی برای جاهای مرطوب مثل سرویس بهداشتی و آشپزخانه باشد.

۴- کفپوش لینولئوم یا مشمع

یکی دیگر از کفپوش‌های چوبی که با طرح چوب هم آن را تولید می‌کنند لینولئوم می باشد که از مواد طبیعی مثل فرآورده‌های چوبی و روغن بزرک، آن را می‌سازند این کفپوش به شکل تایلی و رولی در بازار وجود دارد و برای استفاده در آشپزخانه، کفپوش مناسبی محسوب می‌شود.

مزایای کفپوش لینولئوم

کفپوش لینولئوم سطح راحت و نرمی را در زیر پای شما ایجاد می‌کند که به آسانی هم تمیز می‌شود. علاوه بر آن، این کفپوش بسیار با دوام بوده و طول عمر زیادی دارد. همانطور که در ابتدا هم گفتیم لینولئوم از مواد کاملاً طبیعی درست شده است پس می تواند با محیط زیست سازگاری داشته باشد و در خانه گازهای شیمیایی آلوده تولید نمی کند.

معایب کفپوش لینولئوم

مقدار دوام و مقاومت این کفپوش در مقابل خراشیدگی و ضربه به نوع آن بستگی دارد و محصولات آن با هم فرق می کنند. باید سطح لینولئوم را هر ساله جلا بدهید و آن را واکس بزنید. اگر این کفپوش با رطوبت تماس زیادی داشته باشد، ممکن است آسیب ببیند. به همین دلیل برای کف سرویس‌های بهداشتی پوشش مناسبی نمی‌باشد.

۵- کفپوش چوب پنبه

کفپوش چوب پنبه هم مثل کفپوش بامبو با محیط زیر سازگار است زیرا آن را از پوسته درخت می سازند. این کفپوش سطح انعطاف پذیر و نرمی داشته و در مقابل قارچ، آفت، کپک و فاسد شدن مقاومت زیادی دارد. چوب پنبه تا حدود زیادی عایق حرارتی و صوتی محسوب می‌شود و سطح آن هم در مقابل رطوبت مقاوم است.

۶- کفپوش چوبی ترمو وود

چوب ترمو یا ترموود به چوبی می‌گویند که با فرایندهای مشخصی، خصوصیات منفی چوب در آنها از بین می رود. بعضی از این ترموودها برای کفپوش مورد استفاده قرار می گیرند. البته علاوه بر داخل خانه، در فضاهایی مانند ترانس که نیمه باز و یا باز هستند هم از آن استفاده می شود.

۷- سرامیک‌ های طرح چوب

از کفپوش‌های سرامیکی طرح چوب شما می توانید در همه اتاق ها و حتی حمام و آشپزخانه هم استفاده کنید.

کفپوش چوبی

سخن پایانی

وقتی تصمیم به بازسازی کف خانه می‌گیرید حتماً با گزینه های زیادی روبرو می شوید. یکی از این گزینه ها کفپوش های چوبی هستند که به دلیل طراحی های زیبا دارای محبوبیت زیادی بین افراد می باشند.  کفپوش های چوبی انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها دارای مزایای خاصی هستند. در این مقاله از ایبک شما را با انواع کفپوش های چوبی و مزایا و معایب آن به طور کامل آشنا کردیم تا بهترین گزینه را متناسب با نیاز خود، برای کف ساختمان انتخاب کنید.

آشنایی با انواع کفپوش چوبی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کف پوش های چوبی و طرح چوب

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا