تعمیرات سرمایش گرمایش

در چه دمایی باید از بخاری یا کولر استفاده کنیم؟

معمولاً افراد با تغییر فصل و تغییر دما به راه‌اندازی وسایل گرمایشی و سرمایشی اقدام می‌کنند. شاید بخواهید بدانید که چه زمانی باید از بخاری یا کولر استفاده کنید؟ البته با توجه به آب و هوا و فصل، آستانه تحمل سرما و گرما در بدن فرد، او را به طرف استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی سوق می‌دهد. دمای بدن انسان در روز با نوسانات همراه است. به این صورت که میانگین آن ۳۶.۷ درجه می‌باشد. وقتی دمای بدن ۳۵ درجه باشد او احساس سرما می‌کند و البته در دمای ۲۴ درجه، احتمال سکته‌های قلبی به دلیل سرما برای فرد وجود دارد. پس باید با دمای لازم برای استفاده از بخاری یا کولر آشنا باشید تا بتوانید در زمان مناسب از وسایل سرمایشی و گرمایشی استفاده کنید.

آستانه تحمل سرما و گرما در بدن انسان

عوامل زیادی می‌تواند بر آستانه تحمل دما در بدن انسان تأثیر بگذارد این عوامل به سه چیز بستگی دارد:

  1. عوامل شخصی
  2.   ویژگی های فردی
  3. شرایط محیطی

مثلاً در ویژگی‌های فردی، جنسیت فرد بسیار اهمیت دارد. معمولاً خانم‌ها تحمل کمتری نسبت به آقایان در برابر سرما دارند و یا در عوامل شخصی، مقدار فعالیت‌های روزانه و یا پوشش فرد اهمیت دارد. احساس گرما به علت افزایش سوخت و ساز در بدن و همچنین عایق‌ هایی مثل پوشش بیشتر هم می‌شود. تمام این موارد می‌تواند در آستانه تحمل بدن فرد در برابر تغییرات دما، تأثیر زیادی داشته باشد.

۱- شرایط محیطی

شرایط محیطی که می‌تواند در آستانه تحمل سرما و گرمای بدن فرد تأثیر بگذارد عبارتند از:

  • تبادل گرمایی: تبادل گرمایی یعنی اینکه شما در کنار جسمی گرم قرار بگیرید و این باعث می‌شود احساس گرمای بیشتری کنید.
  • دمای هوا: در صورتی که دمای هوا زیاد شود بدن فرد واکنش نشان می‌دهد و او احساس گرما می‌کند.
  • سرعت هوا: اگر سرعت گردش هوا افزایش یابد، فرد در محیط احساس سرما خواهد کرد.
  • کم و زیاد شدن رطوبت: در صورتی که رطوبت کم و زیاد شود، مشکلات زیادی برای شخص ایجاد می‌کند. رطوبت زیاد باعث می‌شود فرد به آلرژی دچار شده و یا رشد قارچ افزایش پیدا کند و یا محیط‌هایی که رطوبت پایین دارند ، ممکن است باعث مشکلاتی مانند بیماری‌های چشمی ، آسیب پوستی و یا حتی عدم تنفس راحت شود.

بخاری یا کولر

۲- عوامل شخصی

عوامل شخصی که می‌تواند در آستانه تحمل سرما و گرما در بدن انسان تأثیر بگذارد عبارتند از:

  •  فعالیت: هرچه فعالیت شما بیشتر باشد بدن برای اینکه انرژی لازم را تأمین کند به سوخت و ساز بیشتری نیاز دارد و وقتی فرایندهای درونی بالا می‌رود، دمای بدن هم افزایش پیدا می‌کند.
  • پوشش: عایق روی بدن مثل پوشش‌هایی در روی پوست ، پوشیدن لباس مناسب با فصل و افزایش دمای بدن فرد، می تواند در آستانه تحمل اثر بگذارد.

۳- ویژگی‌های فردی

ویژگی‌های فردی که می‌توانند بر آستانه تحمل سرما و گرما در بدن فرد تأثیر بگذارند عبارتند از:

  • عادات و انتظارات: اشخاصی که در مناطق کوهستانی ساکن هستند با توجه به عادات شخصی و فردی، بدنشان با دمای محیط سازگار است و تحمل سرمای بیشتری دارند و همچنین افرادی که در مناطق خشک و گرم ساکن هستند، تحمل گرمای بیشتری دارند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش های حل مشکل کاهش فشار آب شیر اهرمی

گرمای شدید چه مضراتی برای بدن دارد؟

گرمای زیاد باعث می‌شود رطوبت بدن کاهش پیدا کرده و دمای بدن زیاد شود. وقتی دمای بدن زیاد می‌شود، برای دفع حرارت یدن، گردش خون هم در پوست افزایش یافته و در اجزای دیگر کاهش می‌یابد و بدن هم شروع به عرق کردن خواهد کرد، در این صورت فرد احساس خستگی کرده و ممکن است ضربان قلب و نبض او افزایش پیدا کند. گرمای زیاد همچنین باعث سرگیجه، تهوع، اسهال و… می‌شود.

هوای سرد چه مضراتی برای بدن دارد؟

همانطور که در ابتدا برایتان توضیح دادیم اگر دمای بدن از ۳۵ درجه سانتیگراد کمتر شود، فرد احساس سرما خواهد کرد. در این صورت است که سیستم ایمنی هم واکنش سریع نشان داده و برای حفظ کردن اندام‌های حیاتی، باعث کاهش سرعت گردش خون می‌شود. این عکس‌العمل باعث می‌شود دست و پا یخ بزند و بدن شروع به لرزش کند. این لرزیدن باعث می‌شود فعالیت بدنی شما افزایش پیدا کرده و بدنتان گرم شود. علاوه بر مواردی که گفتیم هوای بسیار سرد باعث می‌شود مشکلاتی مانند آبریزش بینی، سردرد، سخت شدن تنفس و… اتفاق بیفتد.

چه زمانی باید از وسایل گرمایشی و یا کولر استفاده کنیم؟

وقتی میانگین دمای بیرون حدود ۱۸.۳۳ درجه سانتیگراد باشد شما نیازی به استفاده از وسایل سرمایشی و یا گرمایشی ندارید، ولی اگر این دما بیشتر شود باید کولر خود را راه‌اندازی کنید و اگر کمتر شود باید وسایل گرمایشی مثل بخاری را روشن کنید. برای اینکه بتوانید دمای محیط را به دست بیاورید باید دمای شب و صبح را با هم جمع کنید و میانگین آن را با حالت گفته شده مقایسه کنید. البته دقت داشته باشید که این میانگین در مناطق کویری که اختلاف دما در شب و صبح با هم فرق می‌کند ، صدق نمی‌کند.

چه عواملی در دمای مناسب منزل در زمستان و تابستان تأثیر دارد؟

وقتی فصل سرما و یا گرما فرا می‌رسد، مصرف انرژی هم بالا می‌رود. افزایش انرژی باعث افزایش هزینه‌ها هم می‌شود پس باید با موارد مهمی آشنا باشید تا بتوانید سریعتر محیط خود را به دمای مناسب رسانده و همچنین در هزینه صرفه‌جویی کنید. این عوامل عبارتند از:

  1. رطوبت
  2. متراژ و چیدمان منزل
  3. موقعیت جغرافیایی و فصل
  4. سن و وضعیت سلامتی افراد
  5. استفاده کردن از لباس مناسب فصل
  6. استفاده کردن از دماسنج جهت ثابت نگه داشتن دمای اتاق
  7. استفاده از پنجره‌های دوجداره
  8. معماری ساختمان و کارایی هر قسمت

۱- رطوبت

زیاد شدن رطوبت در فصل زمستان باعث می‌شود دمای محیط افزایش پیدا کرده و کم شدن رطوبت در تابستان هم باعث پایین آمدن دما خواهد شد.

۲- متراژ و چیدمان منزل

هرچه متراژ منزل بالاتر باشد ، خنک کردن و یا گرم کردن آن بیشتر طول می‌کشد. پس توصیه می‌کنیم محل استقرار خود را نزدیک دستگاه گرم کننده و یا خنک کننده قرار دهید، تا بدن شما سریعتر دمای مورد نیاز را دریافت کند. به این صورت در مصرف انرژی هم صرفه‌جویی خواهید کرد. از طرف دیگر در محیط‌های بزرگ، استفاده از پنکه سقفی می‌تواند تأثیر زیادی در به گردش درآمدن هوای محیط داشته باشد.

۳- موقعیت جغرافیایی و فصل

دمای مناسب برای فصل زمستان، ۲۰ درجه و برای فصل تابستان ۲۵ درجه سانتیگراد می‌باشد. البته موقعیت جغرافیایی هم تأثیر زیادی در این مورد دارد، مثلاً در مناطق سرد سیر ، ۱۸ درجه می‌تواند دمای مناسبی باشد.

۴- سن افراد و وضعیت سلامتی

هرچه سن فرد بالاتر برود به دلیل پایین آمدن ایمنی بدن و ضعف بدنی ، ممکن است بیشتر سرما را احساس کند به همین دلیل نیاز بیشتری به دمای بالاتر دارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر تخصصی پکیج در اسلامشهر | دلایل رایج خراب شدن پکیج

۵- پوشیدن لباس فصل مناسب

در تابستان پوشیدن لباس‌های رنگ روشن و نخی، و در زمستان پوشیدن رنگ‌های تیره و لباس‌های پشمی می‌تواند به شما کمک کند در مصرف انرژی تا اندازه زیادی صرفه‌جویی کنید.

۶- استفاده کردن از دماسنج برای اینکه دمای منزل را ثابت نگه دارید.

دمای استاندارد و مناسب برای هر محیطی ممکن است با محیط دیگر فرق کند مثلاً برای مکان‌های اداری دمای ۲۰ درجه سانتیگراد مناسب بوده و برای اتاق خواب دمای ۱۸ درجه مناسب است.

۷- استفاده کردن از پنجره‌های دوجداره

به هدر رفتن انرژی می‌تواند باعث زیاد شدن هزینه‌های مصرفی شما و همچنین از دست دادن دمای مناسب محیط باشد. با استفاده کردن از پنجره‌های دوجداره می‌توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

۸- معماری ساختمان و کارایی هر قسمت

وقتی دستگاه‌های گرمایشی مثل وسایل پخت و پز و اجاق گاز روشن باشد، دمای محیط آشپزخانه بالا می‌رود و همچنین ساختار منزل مثل: پنجره‌ها، نورگیر بودن پنجره‌ها، دمای کف طبقات، سرعت هوا و… می‌تواند در دمای محیط تأثیر زیادی داشته باشد.

استفاده از کولر از جهت اقتصادی

استفاده از کولر می‌تواند از جهت اقتصادی باعث افزایش هزینه برق مصرفی باشد، ولی با توجه به مواردی که در این مقاله برایتان توضیح دادیم شما می‌توانید با رعایت بعضی از موارد ، تا اندازه زیادی در مصرف برق و همچنین هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید. گاهی خرابی کولر و سرویس نکردن آن می‌تواند باعث شود مصرف برق کولر افزایش پیدا کرده و کارایی آن پایین بیاید. توصیه می‌کنیم حتماً کولر گازی و آبی خود را به طور مرتب سرویس کنید و در صورت خرابی، حتماً آن را تعمیر کنید تا نه تنها باعث افزایش طول عمر وسیله سرمایشی خود شوید، بلکه در مصرف انرژی و هزینه‌ها هم صرفه‌جویی کرده باشید.

آیا کولر برای بدن افراد مضر است؟

حتماً شما هم تا به حال تجربه این مورد را داشته‌اید که وقتی به طور مستقیم در مقابل باد کولر قرار بگیرید، باعث سردرد و خشکی گلو می‌شود، البته کولر ضررهای دیگری هم دارد. کولر باعث مشکلات تنفسی و همچنین خشکی پوست خواهد شد. در صورتی که پوشال‌های کولر آبی خود را تعویض کنید و به طور مرتب آن را سرویس کنید، می‌توانید از بروز این مشکل هم جلوگیری کنید. عدم تعویض پوشال و همچنین سرویس نکردن به موقع کولرهای آبی باعث می‌شود باکتری و قارچ در آن رشد کرده و از راه کانال به ریه افراد منتقل شود، در این صورت ممکن است شخص دچار عفونت ریه شود. توصیه می‌کنیم در هنگام شروع فصل تابستان ، سریعاً وسایل سرمایشی را راه‌اندازی نکنید، قبل از شروع گرما حتماً کولر خود را سرویس کرده و پوشال‌های آن را تعویض کنید.

بخاری یا کولر

 

سخن پایانی

همانطور که در ابتدا گفتیم در هنگام تغییر دما و شروع فصل سرما و گرما، افراد اقدام به راه‌اندازی وسایل گرمایشی و سرمایشی می‌کنند ولی باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که از این وسایل در زمان مناسب استفاده کنید، در غیر این صورت، انرژی زیادی به هدر رفته و مجبور به پرداخت هزینه اضافه خواهید شد. گاهی دیده می‌شود افراد وسایل گرمایشی را روشن کرده و برای کمتر شدن گرما، پنجره‌ها را باز می‌گذارند. آیا به نظرتان بهتر نیست در صورت بالا رفتن دمای اتاق، درجه بخاری را کم کرده و یا آن را خاموش کنیم؟

در چه دمایی باید از بخاری یا کولر استفاده کنیم؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چه زمانی باید از وسایل گرمایشی و یا کولر استفاده کنیم؟

امتیاز کاربر: ۴.۲۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا