تعمیرات لپ تاپ

بررسی و رفع مشکلات سی پی یو CPU کامپیوتر و لپ تاپ

بررسی و رفع مشکلات سی پی یو CPU کامپیوتر و لپ تاپ | نشانه‌های خرابی سی پی یو کامپیوتر و لپ تاپ

یکی از قطعه‌های بسیار مهم سخت‌افزاری لپ تاپ و کامپیوتر سی پی یو می‌باشد. اگر این قطعه دچار مشکل و خرابی شود، سیستم شما کارایی لازم را نخواهد داشت و نمی‌توانید به خوبی با آن کار کنید. سی پی یو به معنی واحد پردازش مرکزی می‌باشد.

سی پی یو CPU لپ تاپ و کامپیوتر چیست؟

سی پی یو از رم سیستم داده‌های دستوری را دریافت کرده و آنها را پردازش و کدگشایی می‌کند. پس از آن به بخش‌های دیگر تحویل می‌دهد. در حقیقت سی پی یو تراشه کوچکی می‌باشد. این قطعه مربع شکل است و به وسیله دیگر سخت افزارها دستورات کامپیوتر را اجرا می‌کند. سی‌پی‌یو لپ تاپ و کامپیوتر نیز مثل قطعه‌های دیگر امکان دارد که با مشکلاتی روبرو شود چنانچه با این مشکلات آشنایی داشته باشید، می‌توانید برای برطرف کردن آن اقدامات مناسب را انجام دهید.

CPU کامپیوتر و لپ تاپ کجاست؟

یکی از سوالاتی که ممکن است برای کاربران به وجود آید، این می‌باشد که سی پی یو در کامپیوتر و لپ تاپ در کجا قرار دارد. محل قرارگیری این قطعه در لپ تاپ و کامپیوتر روی مادربرد یا همان برد اصلی می‌باشد. برای خنک کردن سی پی یو یک فن در کنار یا روی آن نصب می‌گردد تا این قطعه را مدام خنک کند.

نشانه‌ها و علائم خرابی CPU لپ تاپ و کامپیوتر

همانطور که می‌دانید سی پی یو یکی از قطعات بسیار مهم لپ تاپ و کامپیوتر می‌باشد. چنانچه برای این قطعه خرابی به وجود آید، دستگاه به صورت کامل از کار خواهد افتاد. در این هنگام باید علائمی را مورد بررسی قرار دهید و دستگاه خود را عیب یابی نمایید. پس از آن برای تعمیر و رفع مشکل لپ تاپ و کامپیوتر اقدامات لازم را انجام دهید. موارد زیر از مهمترین نشانه‌های خرابی cpu می‌توانند باشند:

  • با زدن دکمه پاور صدا و تصویری از کیس ‌نمی‌آید.
  • پس از اینکه دکمه روشن کردن و پاور را می‌زنید، کامپیوتر و لپ تاپ راه‌اندازی نمی‌شود.
  • لپ تاپ و کامپیوتر روشن شده اما ناگهان خاموش می‌گردد.
  • کامپیوتر و لپ تاپ روشن می‌شود اما پس از گذشت چند دقیقه خاموش شده و یا تصویر هنگ می‌کند.
  • وقتی که دکمه پاور زده می‌شود، روی تصویر BSOD مشاهده می‌گردد.
  • وقتی که دکمه پاور را می‌زنید، از دستگاه صدای بوق می‌شنوید.

چگونه از سالم بودن CPU لپ تاپ و کامپیوتر اطمینان حاصل کنیم؟

چنانچه CPU لپ تاپ و کامپیوتر مشکلی داشته باشد دستگاه قادر نخواهد بود که به صورت صحیح کار کند و در این مواقع علائمی مشاهده خواهد شد. در این حالت باید CPU لپ تاپ و کامپیوتر مورد بررسی قرار بگیرد. برای تست سی پی یو لپ تاپ و کامپیوتر می‌توانید از شیوه‌های زیر استفاده نمایید:

CPU

با قطعه جدید CPU را تست کنید

از این شیوه در مواقعی می‌توانید استفاده کنید که سی پی یو سالمی که با لپ تاپ و کامپیوتر شما سازگار است در دسترس داشته باشید. در این حالت می‌توانید سی پی یو کامپیوتر خود را با قطعه جدید تست نمایید. البته بدانید که  شیوه برای CPU کامپیوتر کاربرد خواهد داشت. چون قطعه CPU در لپ تاپ روی مادربرد است و نمی‌توان این کار را به راحتی انجام داد و این اقدامات حتماً به وسیله تجهیزات مخصوص و توسط تعمیرکار باید انجام گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید لپ‌تاپ برای دانشجویان | لپ تاپ های مناسب برای دانشجویان

استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص برای تست CPU

برای تست CPU یکی از ساده‌ترین اقدامات این است که نرم‌افزارهای مخصوص این کار را نصب نمایید. برای تست سی‌پی‌یو نرم‌افزارهای مختلفی وجود دارند که می‌توانید با نصب و اجرای هر کدام از آنها از سلامت سی‌پی‌یو خود اطمینان حاصل نمایید.

مشکل بالا رفتن مصرف CPU

یکی از مشکلات متداول CPU لپ تاپ و کامپیوتر که برای کاربران ممکن است به وجود آید، مشکل مصرف بالای سی‌پی‌یو می‌باشد. مهم‌ترین نشانه این مشکل هنگ کردن مداوم آن می‌باشد. به این مشکل در اصطلاح ۱۰۰ درصد شدن سی پی یو لپ تاپ و کامپیوتر می‌گویند. برای برطرف کردن این مشکل راهکارهای گوناگونی وجود دارد که می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • بررسی درایو سخت‌افزارها
  • غیر فعال کردن دستگاه‌های داخلی
  • غیر فعال کردن دستگاه‌های خارجی

کج شدن پایه‌های CPU لپ تاپ و کامپیوتر

یکی دیگر از مشکلات سی‌پی‌یو کج شدن پایه‌های آن می‌باشد. در این صورت از پایه‌های CPU مثل پایه‌های تغذیه که در چندین محل قرار دارد کج می‌شوند. البته این مشکل بسیار جدی نخواهد بود، ولی چنانچه از پایه‌های اصلی کنده شود، باید اقدامات لازم برای تعویض آنها انجام شود.

داغ شدن CPU کامپیوتر

یکی از خطرناک‌ترین و مهم‌ترین مشکلاتی که امکان دارد برای لپ تاپ و کامپیوتر رخ دهد، داغ شدن بیش از اندازه CPU دستگاه می‌باشد. این مشکل در اکثر مواقع با هنگ کردن صفحه کلید، سیستم یا ماوس اتفاق خواهد افتاد. اگر به این موضوع بی‌توجهی شود، ممکن است که منجر به آتش‌سوزی نیز شود. دلایل زیر می‌توانند موجب داغ شدن CPU لپ تاپ و کامپیوتر شوند:

  • بیش از اندازه کار کشیدن از سی پی یو
  • خراب بودن و مشکل داشتن فن cpu
  • ویروسی بودن کامپیوتر و سیستم
  • از بین رفتن خمیر سیلیکون
  • اجرای برنامه‌ها و بازی‌های بسیار سنگین

برای اینکه این مشکل را برطرف کنید، می‌توانید اقداماتی را برای سرویس فن سی پی یو یا خود سی پی یو انجام دهید:

  • پایه‌های فن سی پی یو را باز کنید.
  • با استفاده از جاروبرقی یا سشوار گرد و غباری که روی فن سی پی یو قرار دارد را تمیز کنید.
  • روی سطح بالایی سی پی یو با نوک انگشتان خود کمی خمیر سیلیکون بزنید.
  • مجدداً فن CPU را در مکان اصلی خودش نصب نمایید.

ویروسی شدن CPU لپ تاپ و کامپیوتر

ویروسی شدن از جمله مشکلات اساسی و رایج کامپیوترها می‌باشد. برخی از این ویروس‌ها ویژه CPU کامپیوتر هستند که وقتی این ویروس‌ها وارد سیستم می‌شوند، سبب اجرای بسیاری از فایل‌ها می‌شوند که این اجرا شدن فایل‌ها سبب بیشتر شدن میزان استفاده از سی پی یو سیستم می‌گردد و در نتیجه مشکل داغ شدن بیش از اندازه به وجود خواهد آمد. به همین علت باید از آنتی ویروس‌های مناسب که قوی و به روز هستند استفاده کنید.

کاهش سرعت CPU

کارایی و سرعت کامپیوتر همیشه از جمله موارد مهمی است که باید در زمان خرید کامپیوتر به آن توجه داشته باشید و این موضوع با سی پی یو ارتباط مستقیم دارد. چون سرعت CPU، سرعتی که کامپیوتر برای انجام کارهای مختلف دارد را نشان می‌دهد. با این حال یکی از مشکلاتی که ممکن است برای کامپیوتر به وجود آید کاهش سرعت سی‌پی‌یو می‌باشد. سرعت CPU لپ تاپ و کامپیوتر به علت استفاده طولانی مدت، ویروسی شدن یا اجرای همزمان چند برنامه ممکن است که کاهش پیدا کرده باشد و در نتیجه موجب کم شدن سرعت کامپیوتر گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  عوامل خرابی لپ تاپ چیست | چگونه از این اتفاق جلوگیری کنیم؟

با این حال پیشنهاد می‌شود که آگاهی کافی از سرعت سی‌پی‌یو کامپیوتر خود داشته باشید، تا اگر سرعت کم شد، با تست‌های گوناگون شناسایی کرده و آن را برطرف نمایید. همچنین می‌توان به وسیله بعضی از نرم‌افزارها سرعت CPU کامپیوتر را افزایش داد.

خرابی سیستم خنک کننده CPU لپ تاپ و کامپیوتر

اگر به هر علتی سیستم خنک کننده CPU عملکرد درستی نداشته باشد، دمای دستگاه شما بیش از اندازه افزایش می‌یابد. برای اینکه از به وجود آمدن مشکلات بیشتر جلوگیری نمایید، باید دستگاه خود را خاموش کنید و اجازه دهید که خنک شود. پیشنهاد می‌شود که بررسی فن‌های کامپیوتر خود را به صورت دوره‌ای انجام دهید. اگر سیستم خنک کننده خرابی داشته باشد، مشکلات زیر به وجود خواهد آمد:

  • کم شدن عمر مفید سی پی یو
  • سوختن سی پی یو
  • هنگ کردن ناگهانی دستگاه
  • ریستارت شدن دستگاه
  • سوختن کارت گرافیک

آیا CPU لپ تاپ و کامپیوتر قابلیت تعویض دارد؟

با توجه به اینکه از لپ تاپ استفاده می‌کنید یا کامپیوتر رومیزی، پاسخ این سوال متفاوت خواهد بود. اگر از کامپیوترهای رومیزی استفاده می‌نمایید، تعویض سی‌پی‌یو دستگاه را می‌توانید انجام دهید، اما اگر شما از لپ تاپ استفاده می‌کنید، با توجه به اینکه سی پی یو که بر روی لپ‌تاپ شما نصب شده از نوع لحیم شده یا جداشدنی است، پاسخ متفاوت خواهد بود. اگر CPU به مادربرد لحیم شده باشد، نمی‌توان سی‌پی‌یو لپ تاپ را به تنهایی تعویض کرد. اما چنانچه سی‌پی‌یو از نوع سوکت خور یا جدا شدنی باشد، می‌توانید آن را تعویض نمایید.

باید به این نکته توجه داشته باشید که تعمیر و تعویض سی‌پی‌یو از جمله کارهای بسیار تخصصی است که حتماً باید توسط افرادی که در این زمینه دانش و تجربه کافی دارند انجام شود. در غیر این صورت ممکن است که مشکلات جبران ناپذیری به وجود آید. افرادی که در این زمینه تخصص دارند به خوبی قطعه‌ای که با مادربرد سازگار است و همچنین تمام نکات دیگری که در هنگام تعویض CPU باید مد نظر گرفته شود، آشنایی کامل دارند و این کار را به صورت صحیح و اصولی برای شما انجام می‌دهند.

CPU

سخن تکمیلی

مشکلات سی‌پی‌یو فقط به مواردی که در این مطلب گفته شد محدود نمی‌شود. چنانچه در مورد تعمیرات تخصص کافی داشته باشید، بسیاری از این موارد را می‌توانید برطرف کنید. رفع خرابی‌هایی که به سی پی یو مربوط است کاملا تخصصی می‌باشد و همچنین نیاز به تستر و ابزار خاصی خواهد بود. بنابراین انجام این کار را باید به تعمیرکاران متخصص در این زمینه بسپارید. در برخی مواقع مشکلات CPU به خرابی سوکت مربوط است و می‌توانید در این مواقع پایه‌های سوکت را عوض کنید و یا اگر کج شده‌اند، آنها را صاف کنید.

بررسی و رفع مشکلات CPU کامپیوتر و لپ تاپ

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی و رفع مشکلات CPU کامپیوتر و لپ تاپ

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا