نحوه نصب آبگرمکن برقی | مراحل نصب آبگرمکن برقی
نحوه نصب آبگرمکن برقی | مراحل نصب آبگرمکن برقی، انواع آبگرمکن برقی
در مواقعی که به گاز شهری دسترسی وجود ندارد، بهترین توصیه برای تأمین آب گرم مصرفی آبگرمکن برقی می باشد. این آبگرمکن های برقی آلودگی خاصی ایجاد نمی کنند و آب را با استفاده از هیتر های برقی که در آبگرمکن وجود دارد، گرم میکنند. آبگرمکن های برقی در محل هایی که گاز شهری وجود ندارد، مانند کانکسها، ویلاها و روستاها مورد استفاده قرار می گیرند.
نصب آبگرمکن برقی روش خاصی دارد که باید همه مراحل را به ترتیب انجام دهید. در صورتی که در زمینه کارهای فنی و نصب آبگرمکن تجربه ای ندارید، بهتر است که نصب آبگرمکن برقی خود را به اشخاصی که در این زمینه مهارت کافی دارند، بسپارید.
آبگرمکن برقی
یکی از انواع سیستم های گرمایشی آبگرمکن می باشد که آبگرم مصرفی را تأمین می کند. آبگرمکن ها در انواع گوناگون مخزنی و دیواری می باشند. همچنین از لحاظ سوخت نیز آبگرمکن ها به دو دسته گازی و برقی تقسیم بندی می شوند. آبگرمکن های برقی عملکردشان شبیه به آبگرمکن های گازی است و هر دوی این آبگرمکن ها آب گرم مصرفی محیط را تأمین می کنند. ولی از لحاظ ورودی با هم فرق دارند. چون آبگرمکن برقی با برق المنت های خود را روشن میکند و آب گرم را تأمین میکند، ولی آبگرمکن گازی با استفاده از گاز روشن میشود.
در مکان هایی که به گاز دسترسی وجود ندارد، اغلب از آبگرمکن های برقی استفاده می شود. از جمله این مکان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مکان هایی که به آلاینده ها حساس هستند: بیشتر افراد به آلاینده هایی که از سوخت های فسیلی مانند گاز ناشی می شوند، حساسیت دارند. در این حالت می توان به جای آبگرمکن گازی پیشنهاد داد که از آبگرمکن های برقی استفاده شود.
- در روستاها: در بعضی از روستاها چون از محیط شهری دور هستند، به گاز دسترسی ندارند و برای اینکه آب گرم مصرفی از آبگرمکن برقی استفاده میگردد.
- در ویلاها: ویلا ها معمولاً درون باغ های بزرگ و به دور از شهر ساخته می شوند و در این محیط ها گازکشی سخت خواهد بود و در نتیجه برای اینکه آب گرم مصرفی تأمین شود، از آبگرمکن های برقی استفاده می شود.
- در کانکس ها: درون کانکسها انجام دادن گاز کشی بسیار سخت است. چون باید مدام تغییر مکان داد. در این شرایط پیشنهاد می شود از آبگرمکن های برقی استفاده شود.
آبگرمکن برقی دیواری و مخزنی
آبگرمکن برقی دیواری در محیط های متراژ آنها کمتر است مورد استفاده قرار می گیرند و آبگرمکن های برقی زمینی یا مخزنی را در محیط هایی که متراژ آنها بیشتر است و آبگرمکن برقی دیواری پاسخگو نیست، می توان استفاده کرد.
آبگرمکن برقی با توجه به برق ورودی
آبگرمکن های برقی با توجه به مقدار برق ورودی یعنی سه فاز و تک فاز به دو دسته تقسیم می شوند. برق سه فاز معمولاً در کارخانه ها استفاده می شود. این آبگرمکن ها در محل هایی که دارای برق سه فاز هستند، استفاده می شود. برق تک فاز در مکان هایی مثل خانه استفاده می شود.
آبگرمکن برقی با توجه به بار حرارتی
آبگرمکنهای برقی با توجه به آب و هوا و متراژ و… انتخاب میشوند. برای خرید آبگرمکنهای برقی باید به کارشناس فروش اطلاعات مورد نیاز را بدهید، تا برای محیط خود مناسبترین و بهترین آبگرمکن برقی را انتخاب و تهیه کنید.
نصب آبگرمکن برقی
پس از اینکه آبگرمکن برقی را انتخاب و تهیه کردید، باید آن را به صورت صحیح و اصولی نصب نمایید. قبل از اینکه نصب آبگرمکن برقی را آغاز کنید، باید تجهیزات مورد نیاز را در دسترس خود قرار دهید. در این حالت دیگر به دلیل آوردن تجهیزات مورد نیاز لازم نخواهد بود که دست از کار بکشید. آبگرمکن برقی را به وسیله تراز باید همتراز با دیوار کنید و آن را به صورت محکم متصل به دیوار نمایید.
تجهیزات لازم برای نصب آبگرمکن برقی
برای نصب کردن آبگرمکن برقی دیواری و مخزنی به تجهیزاتی نیاز خواهد بود، که قبل از نصب آبگرمکن برقی باید آنها را در دسترس خود قرار دهید. این موارد عبارت هستند از:
- نوار تفلون
- لوله مغزی
- ابزارآلاتی مانند پیچ گوشتی، انبردست
- شلنگ فشار قوی
- سه شاخه و دوشاخه برق
- شیر قطع کن
- پیچ و رول پلاک
نحوه نصب آبگرمکن برقی
برای اینکه آبگرمکن دیواری برقی خود را به صورت صحیح و اصولی نصب نمایید، باید طبق مراحل زیر پیش روید:
- در ابتدا روکش لوله های آبی و قرمز خروجی و ورودی را جدا نمایید و پس از آن نوار تفلون را دور لوله ها بکشید.
- روی ورودی آب سرد یکی از شیلنگ های پر فشار را نصب نمایید. پیشنهاد می شود که با استفاده از انبردست آن را محکم نمایید تا نشتی به وجود نیاید.
- سپس روی خروجی آب گرم شلنگ پرفشار دیگر را محکم متصل نمایید.
- با استفاده از نوار تفلون لوله مغزی شیاردار را درزگیری کنید و آن را به شیر قطع کن وصل نمایید. پس از اینکه آنها را متصل نمودید، نوار تفلون دور آنها بپیچید تا از یکدیگر جدا نشوند و خوب چفت باشند.
- در این مرحله با استفاده از پیچ گوشتی، سه پایه را باز کنید.
- سیم ارت که سبز رنگ است را به پین بزرگ و سیم فاز که سیم قرمز رنگ است را به پین پایین و سیم مشکی یا همان سیم نول را به پین دیگر متصل نمایید.
- آب ورودی ساختمان را در این مرحله قطع کنید و روی لوله های خروجی و ورودی آب لوله های پر فشار را روی دیوار وصل نمایید.
کار نصب آبگرمکن برقی به پایان رسید. شما می توانید برای اینکه آب وارد آبگرمکن برقی شود، آب ورودی را باز کنید. پس از آن دستگاه خود را به برق بزنید. در این شرایط چراغ قرمز روشن خواهد شد که به معنای راه اندازی شدن آبگرمکن برقی می باشد. نکته بسیار در نصب آبگرمکن برقی با هر برندی این است، که قبل از اینکه مراحل نصب تمام شود، به هیچ عنوان نباید دستگاه را به برق متصل کنید.
نکات مهم نصب آبگرمکن مخزنی برقی
برای اینکه آبگرمکن مخزنی برقی در حین کار با مشکلی روبرو نشود و عملکرد درستی داشته باشد، باید به نکات زیر توجه داشته باشید.
- قبل از اینکه آبگرمکن برقی مخزنی را نصب کنید باید اطمینان حاصل کنید، که آبگرمکن برقی با کف ساختمان تراز است. چون در صورتی که به این نکته توجه نشود، در مدت زمان کمی آبگرمکن برقی شما با اختلال مواجه خواهد شد.
- درجه آبگرمکن برقی مخزنی خود را روی وضعیت متوسط قرار دهید.
- درجه آبگرمکن برقی مخزنی را روی دمای مورد نظر قرار دهید و صبر کنید که چراغ قرمز روشن شود.
- چنانچه چراغ قرمز آبگرمکن برقی روشن است، نشان دهنده روشن بودن دستگاه است. در غیر اینصورت نشاندهنده این خواهد بود که آبگرمکن برقی خاموش است.
- چنانچه وقتی آبگرمکن برقی به برق وصل است، اما چراغ قرمز روشن نمیشود، احتمالاً در نحوه نصب آبگرمکن برقی مخزنی ایرادی وجود دارد و مرحلهای را درست انجام نداده اید.
نکات مهم نصب آبگرمکن برقی دیواری
- آبگرمکن های برقی دیواری به طور خودکار روشن و خاموش می شوند و نیاز نخواهد بود که شما دستگاه را روشن و خاموش کنید.
- هنگام نصب آبگرمکن برقی دیواری باید توجه داشته باشید که حتماً دستگاه با دیوار به صورت تراز باشد. در غیر اینصورت مشکلات بسیاری در حین کار برای آبگرمکن برقی دیواری به وجود میآید.
- این آبگرمکن ها را می توان به صورت دستی نیز تنظیم نمود. البته باید چراغ قرمز روشن باشد تا بتوانید تنظیم آبگرمکن برقی را انجام دهید. در غیر این صورت تنظیمات اعمال نمی شود.
آبگرمکن دیواری برقی مناسب
آبگرمکنهای دیواری برقی با برندهای گوناگون در بازار وجود دارند که کارایی اکثر آنها مناسب و خوب است. از میان برندهای معتبر آبگرمکن دیواری برقی میتوان به برندهای ویتو، سپهر الکتریک و آزمون اشاره کرد. به طور کلی آبگرمکن برقی دیواری خوب باید این ویژگی ها را داشته باشد:
- آبگرمکن دیواری برقی دارای ترموستات باشد.
- سیستم عایق داشته باشد.
- دارای منبع آب گرم اضافه باشد.
- صفحه نمایش دیجیتال داشته باشد.
- دارای رگولاتور فشار آب باشد.
- سیستم قطع خودکار داشته باشد.
- ظرفیت استاندارد و مناسب محیط داشته باشد.
آبگرمکن برقی دارای ابعاد گوناگونی می باشد. شما باید بر اساس متراژ محیط مورد نظر، آبگرمکن برقی مناسب را برگزینید. در صورتی که پیش از انتخاب آبگرمکن برقی به موارد گفته شده توجه کافی نداشته باشید، آبگرم مصرفی محیط مورد نظر تأمین نخواهد شد و دستگاه شما در مدت زمان کمتری دچار ایراد و خرابی می گردد. بنابراین برای اینکه از انتخاب و خرید خود پشیمان نشوید، بهتر است که به موارد گفته شده توجه کنید.
سخن تکمیلی
برای محیط هایی که دسترسی به گاز وجود ندارد مانند روستاها، کانکس، ویلا ها و… استفاده از آبگرمکن برقی به جای آبگرمکن گازی برای تأمین آب گرم محیط مورد نظر پیشنهاد میشود. آبگرمکن های برقی که در بازار وجود دارند دارای عملکرد مناسبی بوده و می توانند به خوبی آبگرم مصرفی را تأمین کنند.
در هنگام انتخاب آبگرمکن برقی باید به مواردی مانند ابعاد دستگاه و متراژ محیط و ظرفیت آبگرمکن برقی توجه کافی داشته باشید و سپس با توجه به بودجهای که برای خرید آبگرمکن برقی در نظر گرفته اید انتخاب خود را انجام داده و آبگرمکن برقی را تهیه کنید. پس از تهیه آبگرمکن برقی باید نصب این دستگاه را نیز به صورت صحیح و اصولی طبق مراحل گفته شده انجام دهید.
نحوه نصب آبگرمکن برقی | مراحل نصب آبگرمکن برقی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
راهنمای نصب آبگرمکن برقی