مجله ساختمان

دیوار کاذب و کاربردهای آن

دیوار کاذب نوعی دیوار غیر باربری می باشد که جهت جدا نمودن قسمت های ساختمان ها، شرکت ها، اداره ها و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. در گذشته جدا کردن فضاهای مختلف درون ساختمان ها و غیره با استفاده از دیوارهای آجری انجام می شد که بسیار زمان بر بود و هزینه های گزافی را به همراه داشت اما امروزه دیوارهای کاذب جایگزین دیوارهای آجری شده اند چرا که به طور تمام و کمال می توانند کار دیوار آجری را انجام دهند به علاوه نیاز به هزینه گزاف و صرف کردن وقت زیاد ندارند. نام دیگر دیوار کاذب کناف است که همواره می توان پس از تمام شدن کار ساخت و ساز ساختمان شرکت و یا غیره این نوع دیوار را اعمال نمود. شایان ذکر است که دیوار کاذب یکی از المان های ( نوعی ترکیب معمارانه که در آن اشکال هندسی و حجم ها به کار می روند ) پر کاربرد در بازسازی ساختمان ها به شمار می آید.

به جرات می توان گفت که یکی از بخش های مهم و زیبای ساختمان ها دیوار کاذب است چرا که این دیوار به تقسیم بندی، شخصی سازی و فضا سازی ساختمان ها کمک می نماید یا به عبارت دیگر به کمک دیوار کاذب می توان فضای داخلی شرکت، ساختمان، اداره و غیره را از یکدیگر جدا نمود و فضا را به قسمت های دلخواه تقسیم کرد. دیوارهای کاذب به دلیل نقش موثر خود امروزه کاربرد بسیاری گسترده ای پیدا کرده اند و جهت اجرای دیوارهایی با عایق حرارت و صدا مورد استفاده قرار می گیرند. دیوارهای کاذب دیوارهایی با فرم فلزی هستند که با استفاده از پروفیل های سازه ای و صفحه های گچی مانند، کاشی های گچی و برخی اوقات ورق های گچی ساخته می شوند البته ناگفته نماند که پیچ های سازه ای و پیچ های پانل نیز به آن ها متصل می گردند. دیوارهای کاذب به دو نوع متحرک و ثابت تقسیم می شوند که به طور معمول جهت فضاهای عظیم مناسب اند.

مزیت های استفاده از دیوار کاذب

استفاده از دیوارهای کاذب دارای یک سری مزیت مهم است که این مزیت ها عبارتند از:

۱: یکی از مهمترین مزیت های استفاده از دیوار کاذب این است که می توان بر اساس سلیقه خود و کاربرد دلخواهی که از آن انتظار دارید، طرح پوششی لایه رویی دیوار ( سنگ، چوب، کاشی،  رنگ و کاغذ دیواری ) را انتخاب کنید و هرگونه متریالی ( جنس ) که می خواهید برای آن در نظر بگیرید

۲: دیوارهای کاذب را می توان در هر زمان تعمیر نمود و با توجه به تغییر سلیقه ساختار آن را تغییر داد

۳: با استفاده از دیوارهای کاذب می توان راحت‌ و آسان تر به تاسیسات دسترسی پیدا نمود

۴: این نوع دیوارها بسیار سبک تر از دیوارهای آجری هستند

۵: دیوارهای کاذب برخلاف دیوارهای آجری دارای استفاده بدون محدودیت ساختاری و عمرانی در درون ساختمان، شرکت، اداره و غیره می باشند

۶: مقاومت دیوارهای کاذب در برابر زلزله و حادثه های مخرب بسیار زیاد است از این رو حافظ امنیت جان می باشند

پیشنهاد آی‌بک امداد :  درباره ی انواع دوش حمام | بروز ترین مدل دوش حمام

۷: دیوارهای کاذب را می توان به شکل صاف و یا انواع طرح های قوس دار در ساختمان ساخت 

۸: از آنجایی که ساخت دیوارهای آجری بسیار زمان بر است اما دیوارهای کاذب اینگونه نیست بلکه سریعا نصب و اجرا می گردد

۹: بعد از تمام شدن کار ساختمان با استفاده از دیوارهای کاذب می توان در کوتاه ترین زمان و به راحتی فضا سازی کرد

۱۰: این نوع دیوارها در برابر صوت، حرارت و رطوبت عایق هستند

۱۱: دیوارهای کاذب قابلیت اجرا نمودن بر روی کف تمام شده و تکمیل را دارند که همین امر موجب آسان نمودن تغییرات آتی معماری بنا ( ساختمان ) می گردد

۱۲: این نوع دیوارها حداقل دور ریز مصالح را دارند و در مدت زمان کوتاه اجرا می شوند نتیجه در دور ریختن مصالح و نیروی کار صرفه جویی می گردد

۱۳: دیوارهای کاذب به دلیل وزن کم خود به کاهش جرم ساختمان کمک شایانی می کنند و همواره سبک اند

انواع دیوار کاذب

دیوارهای کاذب دارای انواع مختلفی هستند که به ترتیب عبارت می باشند از:

دیوار کاذب جدا کننده یا همان پارتیشن:

همانطور که از نام این نوع دیوار کاذب پیداست به جدا نمودن فضای داخلی کمک می کند یا به عبارت دیگر تنها کاربرد دیوار کاذب پارتیشن جدا نمودن فضاست که از آن به عنوان ساده ترین نوع دیوار کاذب یاد می شود. دیوار کاذب پارتیشن یا جدا کننده از سه قسمت تشکیل می شود که از این سه قسمت می توان به: رانر ( قاب اصلی که به طور معمول جنس آن از فولاد است و به دیوارهای اصلی ساختمان وصل می گردد )، استاد ( تقسیم کننده هایی که درون قاب اصلی قرار می گیرند و به طور معمول به طور معمول متریال یا جنس مورد استفاده سبک تر از قابل اصلی است ) و پانل ( پوشش دیواری گچی که موجب تشکیل ظاهر کار یا دیوار کاذب می گردد ) اشاره نمود. دیوار کاذب پارتیشنی دارای انواع مختلفی از نظر جنس، طرح، رنگ و کاربرد می باشد که قابل استفاده برای تمامی محیط های مسکونی، اداری، تجاری و غیره است. از مهمترین مزایای دیوارهای کاذب پارتیشنی می توان به امکان استفاده کردن از نوع های مختلف عایق حرارتی و صوتی اشاره نمود چرا که فضای داخلی این دیوار خالی است به علاوه از طریق فضای خالی آن می توان به راحتی به تاسیسات الکتریکی و مکانیکی دسترسی پیدا کرد.

دیوار کاذب دیوار کاذب پوششی یا لاینینگ:

این نوع دیوار کاذب نیز با توجه به نام خود دارای صفحه های روکش دار گچی است که این صفحات  بر روی یک زیر سازی فلزی پیچ می شوند و این زیرساز فلزی به دیوار زمینه متصل می باشد‌. دیوار کاذب پوششی دارای مقداری فاصله ی آزاد بین صفحه های گچی و دیوار زمینه می باشد که این میزان فاصله جهت نصب لایه عایق و عبور تاسیسات الکتریکی و مکانیکی آن هم بدون نیاز به شیار زنی مناسب است. درز بین صفحات دیوار کاذب پوششی پس از نصب، با استفاده از بتونه و یا نوار درز گیر کناف، درز گیری می گردند و برخی اوقات نیز در صورت نیاز یک سطح تمام شده بسیار صاف مخصوص کناف با پوشش ۲ تا ۵ میلی متر بر روی صفحه های دیوار کاذب پوششی اجرا می شود البته لازم به ذکر است که این نوع ساختار بر روی دیوارهایی با شرایط خاص و متفاوت اعمال می گردد چرا که در حالت عادی سطح زیرین نیازی به آماده سازی ندارد اما در ساختمان ها، شرکت ها، اداره ها و سایر مکان هایی که دارای معیارهای فنی بالا هستند بهتر است سطح دیوار از اثرات عوامل مضر پاک شود تا کیفیت اجرا ( دیوار ) افزایش یابد. بهتر است بدانید که دیوارهای کاذب پوششی بر روی دیوار اصلی قرار می گیرند و همواره می توان کارهای دکوراتیو بر روی آنها انجام داد به علاوه به راحتی می توانند بر مشکل ناصافی دیوار غلبه کنند و دسترسی به تاسیسات و تعمیرات را آسان سازند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  کفپوش موزاییکی چیست | مزایا و معایب کفپوش موزاییکی

دیوار کاذب عایق یا آکوستیک:

دیوار کاذب عایق یا آکوستیک از نظر جنس یا همان متریال با سایر دیوارهای کاذب تفاوت دارد چرا که در داخل آن پانل های گچی خاصی مورد استفاده قرار گرفته است و وجود این نوع پانل ها موجب مقابله با سرمایش، گرمایش و صدا ( صوت ) می شود. در دیوار کاذب آکوستیک دو نوع عایق به کار رفته است و این دو نوع عایق عبارتند از: عایق پشم سنگ و عایق فوم صدا گیر خود چسب که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند به عنوان مثال عایق فوم صدا گیر خود چسب از انتقال صدا به محیط اطراف جلوگیری می کند و همواره در صنعت ساختمان سازی برای سقف و کف دیوارهای مشترک مورد استفاده قرار می گیرد، عایق پشم سنگ نیز از انتقال گرمایش و سرمایش جلوگیری می کند یا به عبارت دیگر مانع ایجاد حرارت و رطوبت در ساختمان می گردد چرا که آب را به خود جذب نمی کند و حرارت و آتش را دفع می نماید. شایان ذکر است که عایق پشم سنگ از سنگ های آتشفشانی، بازالت و چسب رزین تشکیل می شود. از مزایای دیوار کاذب عایق می توان به نصب آسان آن اشاره نمود زیرا این نوع دیوار به کمک قیچی و کاتر و بدون نیاز به چسب پیچ میخ و غیره نصب می شود.

دیوار کاذب تزئینی یا دکوراتیو:

این نوع دیوار کاذب نیز با توجه به نام خود بیشتر برای تزیین ( دکوراتیو ) و تقسیم بندی یا جداسازی فضاها مورد استفاده قرار می گیرد که قابلیت تبدیل شدن به دیوار عایق حرارت و رطوبت را دارد به علاوه به مخفی ساختن تاسیسات در درون خود کمک می کند. از مزایای این نوع دیوار می توان به وزن سبک و مقاومت بالا در برابر زمین لرزه اشاره نمود.

انواع دیوار کاذب از لحاظ اجرا

دیوار کاذب دیوارهای کاذب از لحاظ اجرایی به دو دسته تقسیم می شوند:

۱: دیوار کاذب پوششی بدون سازه:

در ساختار این نوع دیوار کاذب یک لایه پانل گچی مورد استفاده قرار گرفته است که کمک می کند دیوار بدون هیچ زیر سازی فلزی و تنها با استفاده از چسب مخصوص به صورت مستقیم به دیوار زمینه وصل شود. درزهای این نوع دیوار با استفاده از بتونه و نوار درز گیری می شوند و در آخر سطح دیوار یکپارچه خواهد بود به علاوه بر روی سطح به دست آمده می توان رنگ، کاغذ دیواری و غیره اجرا نمود.

۲: دیوار کاذب با سازه:

دیوار کاذب با سازه به دو صورت وصل می گردد: اول: اتصال به دیوار زمینه، دوم: اتصال با سازه و مستقل از دیوار زمینه.

سخن پایانی

به طور کلی دیوارهای کاذب جایگزینی مناسب برای دیوارهای آجری می باشند چرا که همواره از مزایای بسیاری برخوردارند و علاوه بر دکوراتیو، جداسازی فضا، عایق بودن، مقاومت بالا و ایمن بودن به ساختمان زیبایی خاصی می بخشند.

دیوار کاذب و کاربردهای آن

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دیوار کاذب و کاربردهای آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا