ابزار برقی

نکات مهم نگهداری از پنکه | اهمیت نگهداری درست از پنکه

نکات مهم نگهداری از پنکه | اهمیت نگهداری درست از پنکه

با آغاز فصل گرم سال پنکه‌ها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و اهمیت نگهداری از پنکه‌ در این مواقع بیشتر خواهد بود. پنکه‌ها برای خنک کردن هوا بسیار کاربردی هستند. در صورتی که از خرید پنکه چندین سال می‌گذرد باید قبل از اینکه از آن استفاده کنید و به فصل تابستان برسید آن را سرویس و تعمیر کنید تا در هنگام استفاده مشکلی به وجود نیاید. سرویس به موقع پنکه‌ها موجب عملکرد درست و بهتر آنها شده و مصرف انرژی آنها نیز کمتر خواهد شد. همچنین سرویس مرتب و به موقع پنکه موجب افزایش طول عمر آنها می‌شود.

اهمیت نگهداری از پنکه

همه وسایل برقی نیاز به نگهداری و مراقبت درست دارند تا در حین استفاده عملکرد درستی داشته باشند. از طرف دیگر نگهداری از پنکه موجب خواهد شد که از ایراد پیدا کردن قطعات در زمان کم و فرسودگی پنکه جلوگیری شود. برخی از مراقبت‌ها و نکات نگهداری بسیار ساده می‌باشند و با انجام دادن آنها می‌توان از خرابی پنکه جلوگیری نمود. در این صورت هرگز نیاز به عیب یابی و تعمیر پنکه وجود نخواهد داشت.

کاربران می‌توانند چک لیستی از موارد مورد نیاز برای نگهداری از پنکه آماده نموده و به طور مرتب به آن رسیدگی نمایند. به این ترتیب همه کارهای مهم انجام شده و چیزی از قلم نخواهد افتاد و پنکه برای مدت بیشتری بدون مشکل و به خوبی کار خواهد کرد.

نگهداری از پنکه

نکات مهم نگهداری از پنکه

با توجه به نکاتی که گفته شد، شما با اهمیت نگهداری از پنکه آشنا شدید حال بهتر است با نکات مهمی که برای نگهداری درست از این وسیله کاربردی است را رعایت نمایید. در ادامه برای این منظور چندین راهکار را بیان می‌کنیم:

تمیز کردن و گردگیری قطعات پنکه

پنکه از قطعات و اجزای گوناگون تشکیل شده است که همکاری آنها با هم، موجب عملکرد درست آن می‌شود. به علت آلودگی هوا، استفاده زیاد، وجود چربی، گرد و غبار، دود و… امکان دارد که کثیف شوند. این آلودگی‌ها با گذشت زمان روز به روز بیشتر می‌‌شوند و روی قسمت‌های گوناگون پنکه تجمع پیدا می‌کنند. در این حالت عملکرد پنکه دچار اختلال خواهد شد. اهمیت این موضوع به اندازه‌ای است که از نظر متخصصین پنکه‌ها بعد از آلودگی سی درصد کارایی خود را از دست می‌دهند.

برای نگهداری از پنکه همه قطعات مختلف پنکه را باید به صورت مرتب از هم جدا نموده و اقدامات لازم برای تمیزکاری آنها را انجام دهید. قبل از اینکه کاری انجام دهید، اطمینان حاصل کنید که پنکه را از برق جدا نموده‌اید. قطعاتی که قابل شستشو هستند را می‌توانید با آب و مواد شوینده مناسب بشویید. دیگر قسمت‌ها را با دستمال مناسب کاملاً تمیز نمایید. این کار را با دقت انجام دهید تا هیچ کدام از قسمت‌های مختلف پنکه بدون تمیز کردن باقی نماند. چنانچه با نحوه بسته یا باز کردن پنکه و قطعات مختلف آن آشنایی کافی ندارید، پیشنهاد می‌شود که دفترچه راهنمای آن را مطالعه نمایید.

  • برس‌ها و پارچه‌هایی که برای تمیز کردن پنکه مورد استفاده قرار می‌گیرد باید کاملاً لطیف و نرم باشد تا به اجزای مختلف پنکه آسیبی نرسد.
  • توجه داشته باشید که فقط بخش‌هایی از پنکه که در دفترچه راهنما تعیین شده است و قابلیت شستشو دارند، را می‌توانید مورد شستشو قرار دهید. اما همه بخش‌های پنکه را نباید با آب و مواد شوینده تماس دهید.
  • فقط قطعاتی که به طور کامل جدا می‌شوند و قطعه یا سیم الکترونیکی روی آنها وجود ندارد را می‌توانید شستشو دهید.
  • بخش‌هایی که شسته شده‌اند قبل از نصب باید به طور کامل خشک شوند. اگر رطوبت و آب روی قطعات وجود داشته باشد، امکان دارد که پنکه آسیب دیده و یا حتی به طور کامل بسوزد. بنابراین هنگام تمیزکاری باید توجه داشته باشید که آب و رطوبت به قطعه‌های الکترونیکی پنکه نفوذ نکند.
  • برای اینکه بتوانید پنکه‌های سقفی را بهتر تمیز کنید، می‌توانید از جاروبرقی کمک بگیرید و گرد و غبار و آلودگی که در پنکه جمع شده است را از بین ببرید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  کاربرد دیمر لامپ در ساختمان چیست

قرار دادن پنکه در محل مناسب

یکی از موارد بسیار مهم در نگهداری از پنکه قرار دادن آن در محل مناسب می‌باشد. پنکه‌های سقفی در سقف نصب می‌شوند و دسترسی به آن وجود ندارد. اما پنکه‌های رومیزی حتماً باید در جای مناسب و صاف قرار داشته باشند تا تعادل داشته باشند و در شرایط مناسب کار کنند.

یکی دیگر از نکات مهم گیر کردن وسیله بین پره‌های پنکه می‌باشد که موجب خواهد شد در عملکرد پنکه اختلالاتی به وجود آمده و قطعات مختلف پنکه با خرابی‌هایی مواجه شوند. بنابراین نباید وسایل مانند گل و گیاه پرده و… در اطراف پنکه وجود داشته باشد. همچنین وسایل حرارتی و گرمایشی هم از پنکه رومیزی فاصله مناسبی داشته باشند.

روغن کاری پنکه

در نگهداری از پنکه سرویس منظم اهمیت بسیار زیادی دارد. این سرویس کردن موجب می‌شود که پنکه عملکرد درستی داشته باشد. برای سرویس پنکه های مختلفی انجام می‌شود که یکی از آنها روغن کاری قسمت‌های مختلف پنکه می‌باشد. روغن کاری پنکه بسیار ساده بوده و به راحتی می‌توانید آن را انجام دهید. روغن مناسب این کار را تهیه کرده و با استفاده از دستمال تمیز قسمت‌های مورد نیاز را باید روغن کاری نمایید.

در صورتی که موتور پنکه بیش از اندازه گرم می‌شود، می‌توانید متوجه شوید که پنکه شما نیاز به روغن کاری دارد. بعضی از پنکه‌ها بازه زمانی کارکرد دستگاه را محاسبه می‌کنند. به این ترتیب کاربران می‌توانند در مدت زمان‌های معینی اقدامات لازم برای روغن کاری را انجام دهند.

در دفترچه راهنمای محصول اکثراً بازه زمانی این کار ذکر شده است. در غیر این صورت می‌توانید برای اطلاع یافتن از این مورد از تعمیرکاران سوال نمایید.

عیب‌یابی و تعمیر به موقع پنکه

در نگهداری از پنکه عیب یابی و تعمیر به موقع دارای اهمیت بسیار زیادی می‌باشد. در برخی مواقع امکان دارد که پنکه خرابی بسیار کمی داشته باشد، اگر سرویس و تعمیر آن به موقع انجام شود موجب خواهد شد که این مشکل کوچک به مشکلات بزرگتر تبدیل نشود. چنانچه مشکلی در پنکه شما وجود دارد پیشنهاد می‌شود که عیب یابی و تعمیر آن توسط تعمیرکاران با تجربه و متخصص انجام شود.

نکاتی مهم در مورد استفاده از پنکه

  • قبل از روشن و نصب کردن پنکه باید مطمئن شوید که دستگاه شما بدون آسیب دیدگی بوده و سالم است.
  • همچنین باید توجه داشته باشید که پریز برق و سیم پنکه عایق مناسبی داشته باشد و بدون سوختگی، پارگی یا شکستگی باشد.
  • باید پنکه را در محل مناسب و محکم نصب نمایید.
  • از قرار دادن پنکه در کنار رطوبت زیاد یا مواد قابل اشتعال و همچنین منابع حرارتی خودداری نمایید. این کار موجب برق گرفتگی، آتش سوزی یا خرابی پنکه خواهد شد.
  • پنکه را در مسیر رفت و آمد حیوانات خانگی و یا کودکان خود قرار ندهید. این کار امکان دارد که موجب صدمات جسمانی، آسیب دیدگی و خرابی پنکه شود.
  • یک دیگر از نکات بسیار مهم این است که در حین کار کردن پنکه هیچ جسم خارجی را بین پره‌های آن وارد نکنید. این کار خطرات زیادی خواهد داشت.
  • پیش از آنکه برای تمیز کردن، تعمیر و عیب یابی پنکه اقدامی انجام دهید، مطمئن شوید که پنکه شما به برق متصل نیست.
  • برای نگهداری از پنکه فیلترها و پروانه‌های آن را به طور منظم تمیز و یا تعویض نمایید. این کار موجب کاهش صدا، عملکرد بهتر و افزایش عمر مفید پنکه خواهد شد.
  • در صورتی که نشانه‌ای از خرابی پنکه مثل چرخش نامنظم، صدای زیاد، بوی بد یا دود، روشن نشدن کلیدها یا چراغ را مشاهده کردید، در کمترین زمان ممکن پنکه را خاموش کرده و از تعمیرکار مجرب و حرفه‌ای برای رفع مشکل به وجود آمده کمک بگیرید.
  • به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود که خودسرانه و بدون داشتن آگاهی و اطلاعات، خودسرانه اقدام به باز کردن و تعمیر پنکه نمایید.
  • وقتی که می‌خواهید پنکه را جابجا کنید، اول اطمینان حاصل کنید که سیم آن را از پریز برق کشیده‌اید.
  • همچنین در مواقعی که برای مدت طولانی از پنکه استفاده نمی‌کنید، برای نگهداری از پنکه حتماً آن را از برق بکشید.
  • وقتی که صدای غیر طبیعی از پنکه شنیده می‌شود، اطمینان حاصل کنید که مسیر ورود و خروج هوا انسداد نداشته باشد.
  • نباید چیزی را از روی پنکه آویزان کرد، چون موجب خواهد شد که تعادل آن به هم ریخته و در عملکرد پنکه اختلالاتی به وجود آید.
  • برای نگهداری از پنکه، برای اتصال آن به برق پیشنهاد می‌شود از محافظ استفاده نمایید.
  • در مواقعی که پنکه روشن نمی‌شود، در ابتدا باید از اتصال درست آن به برق مطمئن شوید و پس از آن دو شاخه و سیم رابط را مورد بررسی قرار دهید که مشکلی نداشته باشد. سپس می‌توانید دیگر قسمت‌های پنکه مانند صفحه کلید، موتور و… را چک کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  فیوز و جعبه فیوز چگونه کار می‌کنند؟ | انواع فیوز

نگهداری از پنکه

سخن تکمیلی

پنکه در هوای گرم برای خنک کردن محیط مورد استفاده قرار می‌گیرد. پنکه‌ها انواع مختلفی دارند. برای اینکه عملکرد پنکه‌ها بهینه باشد و در حین استفاده از آنها با مشکلاتی مواجه نشوید، باید با نکات مهم نگهداری از پنکه آشنایی کافی داشته باشید و آنها را به طور کامل رعایت نمایید. در این صورت پنکه به خوبی برای مدت زمان بسیار بیشتری کار خواهد کرد و کمتر با ایراد و خرابی مواجه می‌شود.

عمر مفید وسایل الکتریکی مانند پنکه‌ها به نحوه استفاده کاربران بستگی دارد. سرویس به موقع در نگهداری از پنکه بسیار حائز اهمیت است. چون از خرابی قطعات جلوگیری شده و اگر مشکلی وجود داشته باشد، در همان ابتدا برطرف خواهد شد.

نکات مهم نگهداری از پنکه | اهمیت نگهداری از پنکه

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

راهنمای نگهداری از پنکه

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا