مجله

۲۱ فوریه روز جهانی زبان مادری ۱۴۰۱

۲ اسفند ۱۴۰۱ برابر با ۲۱ فوریه روز جهانی زبان مادری

زبان مادری یکی از با اهمیت ترین مواردی است که می تواند ملیت ها را از هم جدا کند و هر زبان بازتاب فرهنگ هر کشور است . بارها کلمه ” مرگ‌ یک زبان ” را شنیده اید ، مرگ یک زبان چیست ؟ در این حد بدانید که مرگ زبان میتواند مرگ بخشی از فرهنگ یک کشور باشد که این مورد اصلا مساعد جوامع بشری نخواهد بود ، روز جهانی زبان مادری روز بزرگی به شمار می رود و در ادامه با این روز بیشتر آشنا خواهید شد .

 

۱ – زبان مادری به چه چیز گویند؟

۲ – روز جهانی زبان مادری در سال ۱۴۰۱ در تقویم چه روزیست ؟

۳-  زبان مادری و کودکان

۴ – اهمیت زبان مادری چیست ؟

۵-  سخن آخر

۶ – روز جهانی زبان مادری

 

زبان مادری به چه چیز گویند؟

زبان مادری زبان و گویشی است که از نسل های قبل و پدران و مادران ما به ما ارث رسیده است و ما نمیتوانیم در آن دخل و تصرفی داشته باشیم ، دقیقا مانند رنگ چشم ، شکل ظاهری صورت و مواردی که از مادر به ما ارث رسیده است و زبان مادری هویت هر فرد را تشکیل می دهد ، مثل زبان فارسی که هویت هر فرد ایرانی می باشد و بدون شک همه ما بر روی این زبان شیرین تعصب خاصی داریم چرا که به اصل ما بر میگردد . فکر کنید به کشوری مثل انگلستان سفر کرده اید و در خیابان در حال قدم زدن هستید و ناگهان فردی را می بینید که با زبان شیرین فارسی که زبان مادری ماست سخن می گوید در این لحظه چه حس خوبی به ما دست می دهد و با اشتیاق به سمت او می رویم تا از اصل زبان مادری که به گوشمان رسیده لحظه زیبای آشنایی با یک هم زبان گره ای ایجاد کنیم.

رو جهانی زبان مادری

روز جهانی زبان مادری در سال ۱۴۰۱ در تقویم چه روزیست ؟

در کشور ما در تقویم ۲ اسفند ماه روز زبان مادری درج شده و در تقویم میلادی نیز ۲۱ فوریه با این نام درج گردیده ، باید بدانید که یونسکو این روز را به عنوان روز زبان مادری نام گذاری کرده است.

حال به سراغ صحبت در رابطه با زبان مادری خواهیم رفت .
اولین زبانی که یک کودک از دهان مادر و پدر خود می آموزد را زبان مادری نامیده اند و این روند آموختن و آموزش همیشه قبل از ورود به مدارس و دانشگاه صورت می گیرد البته دقت کنید همیشه زبان مادری زبانی نیست که مادر شما به آن سخن می گویید برای مثال در کشور ما زبان مادری فارسی است و در شهر ارومیه اولین زبان ترکی خواهد بود که کودک یاد می گیرد ولی با این حال زبان مادری این کودک همچنان فارسی خواهد بود .

پیشنهاد آی‌بک امداد :  وکس صورت چیست؟ | آرا نیک

حال به تاریخ این صحبت و روز جهانی زبان مادری باز می گردیم . به تاریخ ۱۹۵۲ میلادی در شهر داکا ، در آن زمان در دانشگاه های این شهر دانشجویان در تلاش شدید برای ملی کردن زبان بنگالی بودند در این راستا این دانشجوها تظاهرات کردند و در مقابل نیروهای امنیتی بسیاری از آن ها کشته شدند ، سپس سال ها گذشت و بنگلادش آزاد شد و زبان بنگالی نیز به رسمیت شناخته شد و در آن زمان رهبران این کشور از سازمان یونسکو درخواست کردند که این روز را به نام روز زبان مادری نام گذاری کنند و از سال ۱۹۹۹ این ثبت تایید و به رسمیت از توسط یونسکو اعلام شد و هر ساله در سراسر دنیا شاهد بزرگداشت این روز هستیم.

حال به سراغ تاریخ این زبان در کشور عزیز خودمان یعنی ایران می رویم ، برای اولین بار در سال ۱۳۸۲ مراسم رسمی برای این روز توسط دانشجویان تهرانی برگزار شد.

روز جهانی زبان مادری

زبان مادری و کودکان

از صحبت روز جهانی زبان مادری که بگذریم به بحث کودکان خواهیم رسید ، زبان مادری برای کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است ، چرا که در آینده نزدیک کودکان یعنی در دوران تحصیل و دانشگاه و ورود به اجتماع این نحوه بیان و تلفظ زبان مادری میتواند بسیار مهم و با ارزش باشد ، خانواده هایی هستند که از ابتدا با فرزندانشان شروع به فارسی صحبت کردن میکنند و با اینکه گویش عام آن ها چیز دیگری است اما از ابتدا شروع به صحبت زبان فارسی میکنند اما دسته ای از خانواده ها هستند که مانند بخش قبل که گفتم از ابتدا با فارسی صحبت کردن کودکانشان موافق نیستند و این کار می تواند روی روند تحصیل و آینده کودک تاثیر منفی داشته باشد ، صحبت بر این نیست که گویش دیگر برای کودک بیان نشود ، صحبت بر این است که پایه اصلی گویش کودک همان زبان رسمی کشور باشد تا در شروع تحصیل مشکلی برای آموزش کودک وجود نداشته باشد.

اما بسیار برای همه ما دیده شده که خیلی از خانواده ها گویش های عام شهر خود را بصورت کامل فراموش می کنند و دیگر با کودک با آن گویش ها سخن نمی گویند و با زبان کامل فارسی ادامه می دهند ، در این دسته کودکان در آینده تمایلی برای یادگیری آن گویش معمولا وجود ندارد و بهتر است ابتدا فارسی و سپس گویش عام شهر با کودک تمرین شود.

شاید برای شما جالب باشد که در حال حاضر نزدیک به ۵ هزار زبان مختلف در دنیا وجود دارد که تقریبا میتوان گفت دو هزار زبان در حال نابودی کامل و فراموش شدن قرار دارد و خیلی هم که استفاده شوند در دهکده های کوچک در حال استفاده هستند ، یونسکو تلاش دارد تا بتواند این زبان ها را زنده نگه دارند ، جالبه بدونید که کلا ۴ درصد از زبان های دنیا در اکثریت کشورها استفاده می شوند و باقی آن ها توسط معدود افراد در حال استفاده است و این خودش یک آیتم نگران کننده برای سازمان یونسکو به حساب می آید.

حالا به سراغ این قسمت می رویم که زبان مادری چه ارزشی دارد ؟ از دید یونسکو کسیکه خواندن و نوشتن زبان مادری را بلد نباشد بی سواد است ، نویسنده فرانسوی در این باره می گوید که اگر هر فردی زبان مادری خودش رو از یاد ببرد همانند یک فردی است که در زندان است و کلید سلول زندان او گم شده است ، گاندی رو هم که همه میشناسید و با سخنان این بزرگوار آشنایی دارید ایشان هم میفرماید که فردی که دانش زبان مادری را نداشته باشد دانش تاریخش را نیز ندارد پس آینده ای هم نخواهد داشت. در کل به این موضوع می رسیم که زبان مادری بسیار با اهمیت است و اگر دانش و تسلط بر روی آن نباشد زندگی و آینده فرد در خطر قرار خواهد داشت.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  متن سیزده بدر/جملات غمگین و عاشقانه و تنهایی و تبریک روز ۱۳ بدر ۱۴۰۲

اهمیت زبان مادری چیست ؟

شاید برای شما هم سوال باشد که اهمیت زبان مادری چیست و چرا ما باید برای زبان مادری یک مناسبت داشته باشیم ، بدون شک بعد از این صحبت هایی که داشتیم برای شما هم روشن شده که زبان مادری نه تنها یک سرمایه به شمار می آید بله یک سرمایه فرهنگیست که باید برای حفظ و نگهداری از آن تلاش کنیم چرا که دیروز ما با زبان مادری به امروز گره خورده ، اگر زبان های مادری از بین بروند و تعداد زبان های مادری کاهش پیدا کنند مناسبات انسانی بدون شک در خطر خواهد بود، فراموش نکنید انسان ها حق استفاده از زبان مادری را همیشه داره بوده و این حق را باید در همه حال به هر فرد بدهیم که بتواند از زبان مادری خود استفاده کند.

برای آخرین مورد به سراغ این خواهیم رفت که اگر شما دیگر زبان های دنیا را یاد بگیرید و هرچقدر هم روی زبان های دیگر تسلط پیدا کنید باز هم آن زبانی که در ذهنتان با خود سخن می گویید زبان مادری تان است ، دقت کنید هر چقدر در زبان انگلیسی پیشرفت میکنیم و بیشتر یاد میگیریم اما وقتی تنها هستیم و با خودمون خلوت میکنیم و به فکر کردن فرو می ریم با زبان فارسی با خودمون صحبت میکنیم و این موضوع تنها برای شما نیست بلکه هر فردی که هرچقدر هم زبان دیگری را بیاموزد باز هم با زبان مادری در ذهن خود فکر میکند ، تصمیم میگیرد و رفتار خواهد کرد.

سخن آخر

برای ما ایرانی ها اولین چیزی که بعد از شنیدن کلمه زبان مادری در ذهنمان نقش می بندد زبان شیرین فارسی خواهد بود ، چرا که از دید ما این زبان شیرین ترین و ساده ترین و کامل ترین زبان دنیاست البته این موضوع رو فراموش نکنیم که واقعا هم زبان فارسی شیرین ترین و کامل ترین زبان دنیاست و در کنار این یکی از سخت ترین ها نیز هست و خواننده این مقاله فارسی ، یعنی خواننده ای که بصورت کامل به یکی از سخت ترین زبان های دنیا تسلط دارد . شما عزیزان میتوانید با در میان گذاشتن نظرات و دیدگاه هایتان ما را در مجموعه بزرگ ایبک برای پیش برد کیفیت خدمات و مطالب یاری کنید

روز جهانی زبان مادری

مجموع امتیاز

مقاله ای در رابطه با روز جهانی زبان مادری و علت نام گذاری این روز

امتیاز کاربر: ۴.۳۹ ( ۴ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا