وجود گرد و خاک درون کیس، سبب ضعیف شدن کارکرد کامپیوتر می شود. در بعضی مواقع نیز قطعات کیس دچار مشکل می شوند. بنابراین با دانستن نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر می توانید به خوبی کیس و قطعات آن را تمیز کرده و از بروز مشکلات آتی برای کامپیوتر پیشگیری کنید. با این کار باعث بالا رفتن عمر کیس و قطعات آن و همچنین افزایش سرعت کارکرد دستگاه خود می شوید. افزون بر اینها، با تمیزکاری رایانه تان در حقیقت، از اجزای سخت افزاری برای مدت طولانی تری نگهداری می کند. که این سبب صرفه جویی در وقت و هزینه شما می شود. زیرا در صورت بروز مشکل در قطعات سخت افزاری بایستی هزینه های بسیاری را برای تعمیر آن پرداخت کنید.
نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر
مواظبت از دستگاه های دیجیتالی دارای اهمیت بسیاری است. دقت نکردن در شیوه درست مواظبت از آنها، سبب صدمه دیدن قطعات شده و به مرور زمان دیگر نمی توانید از آنها استفاده کنید. تنها با چند شیوه آسان در نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر می توانید آنها را به مدت طولانی تری استفاده کنید. کیس ها به دلیل داشتن پیکربندی شبکه ای گرد و خاک بسیاری را در درون خود جمع می کنند. چنانچه نظافت رایانه را به شکل دوره ای انجام دهید، ممکن است اصلاً نیازمند تعمیر دستگاه خود نشوید.
تحت هیچ شرایطی، زمانی که کابل ها هنوز به کیس متصل هستند، آن را باز نکنید. در مرحله بعدی کیس را به محیط باز ببرید. به ویژه زمانی که خاک زیادی درون کیس شما تجمع کرده است بایستی حتماً به بیرون منتقل شود. زیرا زمانی که از دمنده برای تمیز کردن گرد و خاک آن استفاده می کنید، این گرد و غبار به اطراف پخش می شود. از همین رو چنانچه در فضای بسته باشید، نه تنها این خاک به داخل کیس باز می گردد، بلکه دیگر لوازم محیط را نیز دچار مشکل می کند. چنانچه منزلتان فضای باز ندارد، این امر را در مجاورت یک جاروبرقی یا هواکش صورت دهید.
لوازم مورد نیاز برای نظافت کامپیوتر
برای شروع به کار نظافت کیس و کامپیوتر بایستی لوازمی را که نیاز دارید مهیا کنید. بیشتر کیس ها دارای پیچ های کوچک و بزرگ هستند که برای باز کردن آنها نیاز به پیچ گوشتی دارید. این پیچ گوشتی با توجه به مدل پیچ ها می تواند دوسو و یا چهار سو باشد.
لوازم دیگری که نیاز دارید تا با آن داخل کیس را تمیز کنید، اسپری هوای فشرده و بلوور و قلموی متوسط هستند. با این چند ابزار ابتدایی می توانید به راحتی داخل کیس را مثل روز اول خرید کنید. از بلور بایستی برای تمیز کردن گرد و خاک نشسته بر روی اجزای حساس استفاده کرده و از اسپری نیز بهتر است برای تمیزکاری گرد و خاک های با حجم بالا استفاده کنید.
طریقه باز کردن کیس
برای باز کردن کیس بایستی از زمان خاموشی آن دو یا سه ساعتی سپری شده باشد. البته باز کردن کیس ها کار دشواری نیست ولی بایستی نکات زیر را در زمان باز کردن آنها در نظر داشته باشید.
کیس بایستی در ارتفاعی باشد که بر آن تسلط کامل داشته باشید.
پیچ های کیس را بایستی به آهستگی باز کرده و در جای مشخصی بگذارید تا در زمان بستن دوباره کیس آنها را به راحتی بردارید. در نهایت با گشودن تمام پیچ ها درب کیس را از پیکره آن جدا کنید.
نحوه تمیز کردن کامپیوتر
برای تمیز کردن کامپیوتر ابتدا بایستی آن را خاموش کرده و دوشاخه اش را از پریز جدا کنید. همه اتصالات کابلی مانند موس، کیبورد، نمایشگر، کابل شبکه و … را از کیس جدا کنید. سرپوش کیس را بردارید. برای برداشتن این درپوش بایستی چند پیچ کوچک را به وسیله پیچ گوشتی باز کنید. اولین گام در نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر به کارگیری اسپری هوای فشرده است. برای این منظور با اسپری هوا اقدام به تمیزکاری قطعات داخلی کیس نمایید.
برای این کار بهتر است از ماسک استفاده کرده و کار را از بخش بالایی کیس آغاز کرده و با اسپری گرد و خاک روی اجزا را پاک کنید. در بیشتر مواقع، به وجود آمدن صداهای زیاد در کیس به دلیل حجم بالای گرد و خاک درون آن است. حتی می توانید برای کاسته شدن از صدای فن رایانه و لپ تاپ نیز آنها را تمیز کنید.
بهتر است که اجزای درونی کیس همچون رم و سی پی یو را دستکاری نکنید. چون امکان دارد الکتریسیته ساکن به وجود بیاید و باعث آسیب دیدن قطعات شود. در ادامه با ما باشید تا باقی مراحل نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر را برای شما توضیح دهیم.
نحوه گردگیری کیس کامپیوتر
در زمان اسپری نباید به قطعات مهم فشار زیادی وارد کنید، زیرا امکان دارد سبب جدا شدن کابل و یا لحیم کاری آنها شود. بایستی از فاصله استاندارد به داخل کیس اسپری کنید و خروجی اسپری را در مجاورت قطعات قرار ندهید. در زمان انجام این کار کابل های درونی را با دست نگه دارید تا بتوانید به خوبی تمامی بخش ها را تمیز کنید.
این نکته را به یاد داشته باشید که پیش از اسپری کردن، بایستی آن را به خوبی تکان دهید، در غیر این حالت به عوض هوا، از اسپری، مایع بیرون می آید و بر روی قطعات ریخته می شود. پس از اسپری هوا، توسط یک قلموی متوسط تمام درزها و شیارهای درونی کیس و همچنین قطعات داخلی آن را تمیز کنید. در زمان تمیزکاری پردازشگر، حواستان باشد که کاملاً خنک باشد. از سلامت فن پردازشگر نیز مطمئن شوید تا مشکلی در آن ایجاد نشود.
مادربورد به دلیل وجود چیپست ها و کابل های بسیار که به آن متصل هستند، از قسمت های حیاتی کیس محسوب می شود. ضربه کوچک ناگهانی به آن می تواند باعث آسیب دیدن مادربرد شود. مادربورد را نیز نخست با اسپری هوا و بعد از آن با قلمو تمیزکاری کنید. در ادامه با ما باشید باقی مراحل نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر را برای شما توضیح می دهیم.
نحوه تمیزکاری کیس
در آخرین مرحله از مراحل نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر بایستی فن های کیس و تمامی پره ها و درزهای داخل آن را به طور کامل تمیز کنید. برای تمیز کردن گرد و خاک هایی که دست به آنها نمی رسد، از بلوور استفاده کرده و گرد و خاک ها را تمیز کنید. بلوور به دلیل دارا بودن دهانه ظریف و ریز، نقاط کور را نیز به خوبی تمیز می کند.
اکنون که نظافت داخل کیس تمام شده است، بایستی تمام بخش ها و قطعاتی را که باز کرده بودید مجدد سر جای خود قرار داده و ببندید. پس از قرار دادن آنها در جای خود سرپوش کیس را ببندید و پیچ های آن را سفت کنید. پس از پایان کار، با یک دستمال روی کیس را نیز تمیز کرده و آن را در جای خود گذاشته و اتصالات و کابل ها را مجدد وصل کنید.
نحوه تمیز کردن CPU کامپیوتر
در نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر شیوه تمیزکاری CPU کمی حساس تر و متفاوت تر از بقیه قطعات رایانه است. ولی چنانچه به طرز صحیح صورت گیرد می تواند در کارکرد کامپیوتر شما تاثیر زیادی داشته باشد. بعد از جدا سازی CPU از Heat Sink، هر نوع خمیر سیلیکون را از روی گرماگیر، تراشه CPU و پیرامون پردازشگر تمیز کنید. برای انجام این کار می توانید از پنبه آغشته شده به الکل استفاده کنید.
بعد از تمیز کردن سوکت CPU و پیرامون آن، کمی خمیر سیلیکون را به صورت مستقیم بر روی قسمت بالای تراشه بریزید و آن را به صورت یکدست روی CPU پراکنده کنید. به کار بردن بیش از اندازه خمیر سیلیکون، سبب نشتی آن روی مادربورد و به کار بردن کمتر از حد اندازه آن سبب گرم شدن زیاد CPU می شود.
اغلب بایستی در حد یک دانه برنج خمیر سیلیکون روی CPU بریزید و خوب آن را پراکنده کنید. با دقت تمام CPU را روی گرماگیر بگذارید تا خمیر به صورت مساوی در محوطه میان CPU و گرماگیر پراکنده شود. حال می توانید CPU را به مادربرد متصل کنید.
نحوه تمیز کردن فن کیس
اغلب گرد و خاک موجود بر روی همه فن های کامپیوتر از جمله کیس، کارت گرافیک، سیستم خنک کننده و … را می توان توسط اسپری هوای فشرده در چندین ثانیه تمیز کرد. تنها قبل از اینکه بخواهید فن را تمیز کنید، اطمینان حاصل کنید که پنل های کناری کیس را جدا کرده باشید و گرد و خاک از روی فن ها به بیرون از کیس هدایت می شوند.
چنانچه پس از به کارگیری اسپری، باز هم گرد و خاک بر روی فن ها مانده بود، می توانید با یک گوش پاک کن آغشته به الکل، تیغه های فن ها را تمیزکاری کنید.
نتیجه گیری
در این مطلب نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر را برای شما بیان کردیم. اکنون می توانید با لوازم ابتدایی هر ۶ ماه یکبار کیس و قطعات آن را تمیز کنید. چنانچه نمی توانید و می ترسید به قطعات کیس آسیب برسانید می توانید از خدمات مرکز تعمیر ایبک امداد برای تمیز کردن کیس و قطعات داخل آن کمک بگیرید.
نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
نحوه تمیز کردن کیس و قطعات کامپیوتر