تعمیرات موبایل

انواع مختلف سنسور گوشی های هوشمند و کاربرد آنها

سنسورهای گوشی هوشمند و عملکرد آن ها | انواع حسگر در گوشی هوشمند

بدون تردید بخش ناگسستنی و عمده گوشی های همراه را سنسورها به نام خود زده اند. البته نه تنها در گوشی ها بلکه در زندگی روزمره هم سنسورها دارای نقش چشمگیری می باشند. برای نمونه، میکروفون از ابتدایی ترین ابداعات بشر است که ارتعاش مولکول های موجود در هوا و یا صورت را دریافت و به داده های دیجیتالی تبدیل می کند. اگرچه امروزه انواع سنسور گوشی اختراعی تقریباً نوین محسوب می شوند و در طی پنج شش سال اخیر به یک موضوعی عادی مبدل شده اند. ولی ما آنقدر غرق در استفاده ابزارهای هوشمند خود شده ایم که یادمان می رود گوشی که در دست داریم، دارای چه سیستم توسعه یافته خارق العاده ای می باشد. سنسورها ویژگی بسیار مهم و قابل توجهی در گوشی های هوشمند امروزی به حساب می آیند و در صورت استفاده درست از آنها، می توانند در شرایط بحرانی برای ما کمک کننده باشند.

انواع سنسور گوشی و کاربرد آنها

در سالیان اخیر رویدادهای وسیعی در عرضه گوشی های هوشمند اتفاق افتاده و می بینیم که روز به روز بر قابلیت های ابزارهای هوشمند همچون گوشی و ساعت و دستبند اضافه می شود. امروزه گوشی های هوشمند دارای حسگرهای بسیاری می باشند که بعضی از آن ها به طور روزانه مورد استفاده کاربران هستند. و بعضی دیگر هم در مواقع خاص می توانند کارها را برای ما ساده تر کنند.

چنانچه نگاهی به گوشی خود بیندازید خواهید دید که این گوشی ها قابلیت های بسیاری را از جی پی اس تا کنترل ضربان قلب به ما عرضه می کنند. هر کدام از این ویژگی ها به وسیله سنسورهای ارتقا یافته ای انجام می شوند که ممکن است حتی اسمشان به گوشتان هم نخورده باشد، ولی ناخودآگاه از آنها استفاده می کنید.

در حقیقت چنانچه به گذشته نگاهی بیندازیم، مشاهده می کنیم که مخترعان گوشی های اولیه به ذهنشان هم نمی رسید که روزی با پیشرفت علم بتوان گوشی های هوشمند با این طیف گسترده از خدمات را ارائه کرد. در این زمینه می توانیم پا را فراتر بگذاریم و ادعا کنیم که گوشی های هوشمند در عصر حاضر، خدمات بهینه تری را به ما ارائه می دهند. و این امر به لطف وجود انواع سنسورهای گوشی و کاربرد آنها می باشد.

سنسور چیست؟

معنای کلمه سنسور از کلمه لاتین Sense به معنی حس کننده گرفته شده است. در حقیقت سنسور قطعه ای حس کننده برای کمیت های فیزیکی همچون فشار، دما، رطوبت و ….. می باشد. که آنها را به کمیت های آنالوگ یا دیجیتالی مبدل می کند. حسگرها همچون اعضای حسی بدن به اطراف خود عکس العمل نشان می دهند؛ به گونه ای که تغییرات محیطی را احساس و آن ها را به پردازنده و یا همان قلب گوشی ارسال می کنند.

با توجه به پیشرفت هایی که روزانه در عرصه تکنولوژی و گوشی های هوشمند شاهد هستیم، این وسیله ها در آینده ای نه چندان دور تبدیل به دستیار کاربران خواهند شد، به طوری که قادر هستند با در نظر گرفتن فعالیت های روزانه فرد، احتیاجات افراد را پیش بینی کنند. قسمت عمده ای از این پیشرفت ها به سنسورها مربوط می شود. به صورتی که با دریافت اطلاعات از این حسگرها و منتقل کردن آن به پردازنده، قادر خواهیم بود در به انجام رسانی اهدافی ویژه از آنها استفاده کنیم.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مشکلات رایج تبلت ایسوس | عیب‌یابی تبلت ایسوس

کاربرد سنسورها

حسگرهای گوشی های هوشمند از شگفت انگیزترین فناوری های موجود در آن ها می باشند. در عصر کنونی گوشی های هوشمند با به کارگیری سنسورها برای آسایش کاربران، فهرستی از داده های بیشتر از محیط را ارائه می کنند. کاربران با به کارگیری چندین سنسور به طور همزمان می توانند یک پیکربندی تقریباً کاملی از فعالیت های روزمره خود را داشته باشند.

 بیشتر گوشی های هوشمند از سنسورهای حرکتی، جهت یابی و شرایط محیطی برخوردار هستند. برای نمونه، یک برنامه آب و هوایی قادر است با بهره بردن از داده های حاصله از سنسور دما و رطوبت، شرایط آب و هوایی آن منطقه را گزارش کند. علاوه براین برنامه موقعیت یاب نیز با استفاده از سنسور میدان ژئومغناطیسی و شتاب سنج، گوشی های هوشمند را به یک قطب نما تبدیل می کند.

انواع سنسور گوشی

انواع سنسورها

سنسورهای گوشی همراه به سه دسته حرکتی، موقعیتی و محیطی طبقه بندی می شوند. حسگرهای حرکتی، تکان ها و چرخش های گوشی و محیط اطراف را تشخیص می دهند و از آن ها در بازی ها یا جهت یابی در مسافرت ها استفاده می شود.

سنسورهای محیطی نیز عوامل محیطی همچون دما، نور، فشار، رطوبت و … را اندازه گیری می کنند. سنسورهای موقعیتی هم همان گونه که اسم شان می گوید وظیفه شناسایی موقعیت گوشی های هوشمند را به عهده دارند.

شتاب سنج

حسگر شتاب سنج از پرکاربردترین سنسورها در گوشی های هوشمند است. این سنسور وظیفه سنجش شتاب دستگاه در زمان افتادن گوشی را به عهده دارد. بیشتر برنامه های عرضه شده به بازار نیز برطبق امتیازات این سنسورها طراحی می شوند. از کاربردهای سنسور شتاب سنج، پشتیبانی از چرخش مانیتور گوشی، استفاده راحت از بازی ها، به کارگیری در برنامه های امنیتی و اپلیکیشن های ورزشی می باشد.

ژیروسکوپ

این سنسور کارکردی شبیه به عملکرد سنسور شتاب سنج دارد، که در هردو سنسور در استفاده از امکاناتی مانند افقی یا  عمودی کردن صفحه گوشی نقش مهمی دارند. تنها تفاوت در این است که ژیروسکوپ در این زمینه از دقت بیشتری برخوردار است. این دقت بیشتر سبب عملکرد بهتر بعضی از نرم افزارها مانند گوگل مپ یا waze می گردد.

فشارسنج

این سنسور فشار موجود در محیط جو را اندازه گیری می کند. و وظیفه آن شناسایی مقدار فشار هوا می باشد. با استفاده از این سنسور می توان به سادگی ارتفاع از سطح دریای منطقه مورد نظر خود برای کارکرد بهتر جی پی اس استفاده کرد.

سنسور نور

کاربرد سنسور نور در گوشی های هوشمند تنظیم خودکار روشنایی و نوردهی صفحه نمایش آن ها در زمان های مختلف شبانه روز می باشد. بدین صورت که این سنسور با احساس کاسته شدن از نور محیط، به صورت خودکار نور صفحه نمایش را کم می کنند. هم چنین در برابر نور شدید خورشید نیز با بالا بردن نور صفحه، به خوانش راحت تر متن ها و دیدن بهتر تصاویر در روز کمک می کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مشکلات رایج تبلت ال جی و روش رفع آنها

سنسور مجاورت

سنسور مجاورت یا Proximity همچون دیگر گوشی های همراه برای شناسایی فاصله چهره افراد از گوشی کاربرد دارد. کارکرد آن به این صورت است که بعد از ایجاد تماس و نزدیک کردن گوشی به چهره، صفحه نمایش را خاموش کرده تا از لمس ناخودآگاه و غیرضروری آن جلوگیری شود. این سنسور از یک چراغ اینفرارد کوچک و یک شناسایی کننده نور IR که اغلب در مجاورت بلندگوهای گوشی در بالای صفحه قرار دارد، تشکیل شده است. سنسور مجاورت دارای درصد خطای بسیار پایین و طول عمری بالا می باشد.

سنسور دماسنج

این سنسور در گوشی های هوشمند برای سنجش و تنظیم دمای باطری و دیگر قطعات موجود در گوشی از جمله سی پی یو استفاده می شود. بدین صورت که با اندازه گیری دمای آن ها از داغ شدن زیاد از حد آن ها برای پیشگیری از آسیب دیدن دیگر قسمت های گوشی آن را از دسترس خارج و خاموش می کند.

سنسور مغناطیس سنج

سنسور مغناطیس سنج وظیفه ارزیابی میدان مغناطیسی موجود در پیرامون گوشی را بر عهده دارد. در حقیقت، وضعیت و جایگاه گوشی هوشمند را نسبت به میدان مغناطیسی زمین سنجیده و محاسبه می کند. به زبانی ساده تر، با وجود سنسور مغناطیس سنج گوشی همراه به یک قطب نما تبدیل می شود که همواره جهت شمال را نشان می دهد. و در برنامه هایی که نیاز به موقعیت سنجی و تعیین جهت دارند شمال نقشه را مشخص می کند.

از حسگر مغناطیس سنج در برنامه های فلزیاب و ارزیابی میدان مغناطیسی پیرامون گوشی بهره برده می شود.

انواع سنسور گوشی

سنسور گام شمار

سنسور گام شمار با به وجود آمدن تعداد زیادی از برنامه های سلامت و ورزش کاربردهای متفاوت خود را به کاربران عرضه می دارد. تعداد گام هایی که بر می دارید و مسافت مسیری که آن را می پیمایید، توسط این سنسور در برنامه های کاربردی تولید شده به همین منظور وارد می شود. سنسور قدم شمار کارکردی شبیه به سنسور شتاب سنج دارد با این تفاوت که به دلیل کاربرد مهم تری که دارد از دقت بالاتری بهره مند است.

سنسور تشعشعات مضر

شگفت انگیزترین و نادرترین سنسور گوشی های هوشمند را در انتهای مقاله برای شما شرح می دهیم. حسگر شناسایی پرتوهای مضر برای بدن و سلامت انسان! بدون شک در بررسی قابلیت های هیچ گوشی با برندهای شناخته شده امروز از قبیل سامسونگ، آیفون و …  با اسم این سنسور مواجه نشده اید.

حتی ممکن است از وجود همچنین جزئی در گوشی ها با خبر نباشید. چرا که بالفعل در زندگی روزانه ما هیچ نقش و کاربرد اساسی ندارد. در هر صورت گوشی ای با برند Sharp Pantone 5 که تنها در ژاپن عرضه می شود، مجهز به سنسور تشخیص پرتوهای مضر می باشد.

نتیجه گیری

در این مقاله تلاش کردیم تا به طور جامع، انواع سنسور گوشی هوشمند را برای شما توضیح دهیم. امید است این مقاله برایتان مفید بوده باشد و با قابلیت ها و کارکردهای بیشتر گوشی های هوشمند خود آشنا شده باشد.

انواع سنسور گوشی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

انواع مختلف سنسور گوشی و کاربردشان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا