تعمیرات سرمایش گرمایش

آموزش روش نصب و جابجایی رادیاتور شوفاژ

گاهی اوقات ممکن است بخواهیم تغییری در دکوراسیون خانه ایجاد نماییم و یا به علت بازسازی کردن ساختمان تغییرات کوچکی در چیدمان وسایل منزل به وجود بیاوریم. رادیاتورها از وسایل خانه می‌ باشند که هنگام بازسازی کردن و یا تغییر دادن دکوراسیون ممکن است به جابجایی نیاز داشته باشند ولی از آنجایی که شوفاژ‌ها به وسیله لوله‌ ها و اتصالات به دیوار متصل شده‌ اند جابجا کردن آنها معمولاً کار زیاد ساده‌ ای نیست و باید قبل از نصب و جابجایی رادیاتور با مراحل و روش‌ های آن کاملاً آشنایی داشته باشید.

مراحل جابجا کردن و راه‌ اندازی رادیاتور

در ادامه مطلب شما کاربران عزیز را با مراحل نصب و جابجایی رادیاتور آشنا می کنیم.

  • ابتدا باید مکان مناسبی برای نصب کردن رادیاتور انتخاب کنید.
  • اگر محل جدید رادیاتور نیاز به لوله کشی داشت باید این کار را انجام دهید.
  • شوفاژ قبلی را از جای خود باز کنید.
  • آب رادیاتور را تخلیه کنید.
  • رادیاتور جدید را در جای خود نصب نمایید.
  • شوفاژ را هواگیری کنید.
  • در مرحله آخر شوفاژ را روشن کنید.

در ادامه مطلب همه این مراحل را به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد.

روش برداشتن و جایگذاری کردن شوفاژ

برای اینکه بتوانید به آسانی مراحل جابجا کردن رادیاتور را آموزش ببینید ما در این قسمت مراحل انجام آن را به شکل جداگانه توضیح داده‌ ایم.آموزش روش نصب و جابجایی رادیاتور شوفاژ

  • قدم اول، مکان جدید نصب شوفاژ را مشخص کنید.

برای انتخاب کردن مکان نصب رادیاتور جدید ابتدا باید طول و عرض رادیاتور اندازه‌گیری شود تا بدانید که چه فضایی برای نصب کردن آن مناسب می‌ باشد. لازم به یادآوری است که در این مرحله چنانچه محل جدید نیاز به لوله کشی داشت حتماً باید آن را انجام دهید.

  • قدم دوم، آماده کردن لوله کشی رادیاتور در مکان نصب جدید

اگر قرار باشد شوفاژ را در مکانی نصب کنید که سیستم لوله کشی در آن قسمت وجود داشته باشد، کار شما خیلی ساده است و خیلی زود هم تمام می‌ شود ولی اگر محل نصب جدید لوله کشی نداشته باشد شما باید از فردی که در این زمینه تخصص دارد بخواهید که اجرای لوله کشی را به عهده گرفته و از سیستم لوله کشی یک انشعاب بگیرد و به محل جدید انتقال دهد. به طور معمول در این شرایط با در نظر گرفتن موقعیت ساختمان، نحوه لوله کشی رادیاتور انتخاب می‌ گردد. به طور مثال چنانچه ساختمان بازسازی شده و یا کنده کاری شده است شما می‌ توانید انشعاب لوله شوفاژ را به صورت توکار در محل جدید نصب و اجرا نمایید ولی چنانچه فقط قصد دارید که دکوراسیون را تغییر دهید بنابراین نیاز به کنده کاری هم وجود ندارد و شما می‌ توانید لوله کشی شوفاژ را به صورت روکار انجام دهید. برای انجام آن به کمک یک تکنسین لوله کشی باید انشعاب جدیدی از لوله شوفاژ قبلی گرفته شده و به صورت روکار در محل جدید نصب شود.

  • قدم سوم، شیرهای پایین و بالای رادیاتور را ببندید
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل روشن نشدن پکیج و نحوه برطرف کردن آنها

پس از آنکه شرایط راه‌ اندازی کردن رادیاتور را در مکان جدید مهیا کردید، باید به سراغ رادیاتوری که قصد جابجا کردن آن را دارید بروید و شیر پایین و بالای رادیاتور را ببندید. این شیر در طرف راست شوفاژ و در قسمت پایینی آن قرار دارد. در واقع میزان باز بودن این شیرها می‌ تواند مقدار حرارت شوفاژ را تنظیم کند. برای آنکه شیر پایینی رادیاتور را ببندید ابتدا باید درپوش شیر را برداشته و مغزی شیر را مشاهده کنید و پس از آن مغزی را توسط آلن ۸ در جهت عقربه ساعت بچرخانید. شیری که در قسمت بالا قرار گرفته است مربوط به شیر رفت شوفاژ می‌ باشد. شما می‌ توانید به آسانی آن را ببندید تا جریان ورود و خروج آب بسته شود.

  • قدم چهارم، پکیج را خاموش کنید و صبر کنید تا رادیاتورها سرد شود

برای آنکه شوفاژ‌ها هنگام تخلیه آب و جابجا شدن هیچ آسیبی نبینند بهتر است ابتدا پکیج را خاموش نمایید و مدتی منتظر بمانید تا آب گرمی که داخل لوله‌ ها وجود دارد کاملاً تخلیه شده و شوفاژ سرد شود.

  • قدم پنجم، مطمئن شوید که شیر رفت و برگشت در رادیاتور بسته است

برای آنکه بدانید شیر رفت و برگشت رادیاتور به درستی بسته شده و یا نه می‌ توانید به کمک آچار مقداری شیر هواگیری شوفاژ را باز نمایید. چنانچه پس از باز نمودن شیر هواگیری کمی آب از شیر بیرون آمد متوجه خواهید شد که شیر رفت و برگشت در رادیاتور به خوبی بسته نشده بنابراین باید آن را خوب محکم کنید.

  • قدم ششم، آب درون رادیاتور را تخلیه نمایید

برای آنکه رادیاتور را به راحتی از روی دیوار جدا کنید ابتدا باید آبی که داخل سیستم وجود دارد را تخلیه نمایید. برای انجام این کار به یک سطل و مقداری پارچه نیاز خواهید داشت. آموزش روش نصب و جابجایی رادیاتور شوفاژروش تخلیه کردن آب شوفاژ به این شکل است که باید سطل خالی را زیر شیر پایینی رادیاتور قرار دهید و مهره شیر را به کمک آچار مناسب این کار بگیرید و بر خلاف عقربه ساعت آن را بچرخانید. در این مرحله مشاهده می‌ کنید که آب از شیر بیرون می‌ آید و داخل ظرف می‌ ریزد. همین مرحله را برای شیر بالایی و یا شیر رفت رادیاتور هم تکرار کنید تا همه آبی که داخل لوله رادیاتور وجود دارد کاملاً تخلیه شود. حتی می‌ توانید شیر را باز بگذارید تا گردش هوا کمک کند تا آب سریع‌ تر از مدار تخلیه شود. پس از آنکه آب داخل لوله‌ ها کاملاً تخلیه شد شیر هواگیری باید بسته شود.

  • قدم هفتم، رادیاتور را از محل قبلی باز کنید

همه اتصالات شیرهای مربوط به رادیاتور را باز کنید و رادیاتور را از براکت آن جدا کرده و کاملاً از روی دیوار بردارید. حالا باید در این مرحله رادیاتور را کمی به سمت سطل کج کنید تا هر چقدر آب که داخل لوله‌ ها باقی مانده کاملاً تخلیه شود. پس از آن رادیاتور باید به محل جدید خود رفته و در آنجا نصب شود.

آموزش نصب مجدد رادیاتور در مکان جدید

در این مرحله لازم است که نحوه نصب رادیاتور را آموزش ببینید.

  • قدم اول، نصب شیر رفت و برگشت به لوله رفت و برگشت در رادیاتور

در این مرحله باید از یک اتو کمک گرفته و شیر رفت و برگشت را به لوله رفت و برگشت در رادیاتور در مکان جدید متصل کنید و مهره‌ های مربوط به رفت و برگشت را کاملاً محکم نمایید.

  • قدم دوم، نصب بست دیواری
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای نحوه استفاده از بخاری برقی پارس خزر

برای آنکه رادیاتور در مکان جدید خود نصب شود لازم است که بست دیواری و یا براکت آن را ابتدا در محل جدید نصب نمایید. بنابراین نخست باید رادیاتور را به شکل موقت روی دیوار قرار دهید تا فاصله بین شیر رفت و برگشت در محل نصب جدید مشخص شده و تراز گردد. پس از آن محل نصب باید با دریل سوراخ شده و بست دیوار در جای خود کاملاً محکم شود.

  • قدم سوم، نصب رادیاتور روی دیوار

رادیاتور باید روی بست دیوار قرار گرفته و مهره شیر رفت و برگشت به صورت محکم بسته شود. در نهایت باید از یک تراز کمک بگیرید و از صاف بودن رادیاتور اطمینان حاصل کنید و مهره رفت و برگشت هم باید با آچار کاملاً محکم گردد.

  • قدم چهارم، باز کردن شیر رفت و برگشت در رادیاتور

برای آنکه رادیاتور بتواند در مدار سیستم گرمایشی مرکزی قرار بگیرد لازم است که شیر رفت و برگشت آن باز شود. به این منظور شیر پایین و بالای رادیاتور باید خلاف جهت عقربه ساعت چرخانده شود. هنگام باز کردن شیر پایینی رادیاتور باید دقت کنید که میزان باز بودن شیر به فاصله رادیاتور از پکیج بستگی دارد. هر چقدر فاصله رادیاتور از پکیج بیشتر باشد شیر پایینی باید بیشتر باز گذاشته شود.

  • قدم پنجم، هواگیری کردن رادیاتور

قبل از اینکه شوفاژ را روشن کنید لازم است که هواگیری آن را هم انجام دهید. به طور حتم هنگام جابجا کردن رادیاتور مقداری هوا به لوله رادیاتور وارد شده است که باید خارج گردد. بنابراین باز هم به آچار هواگیری نیاز دارید و باید به کمک آن شیر بالایی رادیاتور را باز کنید و زمانی که آب کاملاً خارج شد شیر را ببندید.آموزش روش نصب و جابجایی رادیاتور شوفاژ

  • قدم ششم، روشن نمودن شوفاژ

پکیج باید در حالت زمستانه قرار داده شود و پس از آن دمای شوفاژ به کمک کلید تنظیم دما که روی پنل سیستم قرار گرفته است باید اندازه شود. در این مرحله ممکن است فشار کار پکیج کاهش پیدا کرده باشد. بنابراین لازم است شیر پر کن پکیج باز شود و فشار مدار به درجه یک و نیم بار برسد و پس از آن شیر پر کن بسته شود. در این مرحله کار تمام می‌ شود و رادیاتور در مکان جدید خود مجدداً نصب می‌ گردد.

سخن پایانی

جابجا کردن رادیاتور برای کسانی که می‌ خواهند دکوراسیون منزل خود را عوض کنند و تغییر در آن ایجاد نمایند و یا افرادی که رادیاتور آنها قبلا جای مناسبی نداشته و قصد دارند که آن را به مکان جدیدی انتقال دهند بسیار ضروری می‌ باشد. در این مقاله توضیحاتی در مورد روش جابجا کردن شوفاژ از محل قبلی به محل جدید دادیم. چنانچه شما نیز قصد جابجا کردن رادیاتور ساختمان را دارید و مهارتی در این زمینه ندارید می‌ توانید با مجریان و تکنسین‌ های لوله کشی ساختمان تماس گرفته و از آنها کمک بخواهید.

 

 

آموزش روش نصب و جابجایی رادیاتور شوفاژ

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آموزش روش نصب و جابجایی رادیاتور شوفاژ، مراحل جابجا کردن و راه اندازی رادیاتور

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا