مجله ساختمان

نمای خانه دوبلکس | انواع سبک‌ها برای طراحی نمای خانه دوبلکس

نمای ساختمان در دید اولیه و زیبایی ساختمان تأثیر بسیار زیادی دارد. از جمله نمادهایی که امروزه خیلی از طراحان و کارفرمایان به آن توجه دارند، طراحی و اجرای نمای خانه دوبلکس است. با پیشرفت تکنولوژی در زمینه معماری، اکثر ساختمان‌ها به صورت برج یا مجتمع‌های مسکونی طراحی و اجرا می‌گردند. در حالی که افرادی که به محیط آرامبخش و خصوصی احتیاج پیدا می‌کنند، هر روزه بیشتر می‌شوند. خانه‌های دوبلکس برای رفع این نیاز تأثیر زیادی دارد. از مهم‌ترین مراحل طراحی این ساختمان‌ها می‌توان به نمای خانه دوبلکس اشاره نمود.

این ساختمان‌ها ممکن است که تازه‌ساز باشند و یا همچنین ممکن است که از بازسازی منازل قدیمی باشند و در آن می‌توانند از نماهای معمولی یا نمای پیش ساخته استفاده نمایند. اولین چیزی که می‌تواند توجه افراد را جلب کند، نمای خانه دوبلکس است. بنابراین از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد. از خانه‌های دوبلکس هم در مراکز شهرها و هم در حومه شهر می‌توان استفاده نمود و انتخاب سبک و متریال اجرا و طراحی نمای خانه دوبلکس بر اساس مقررات طراحی نما، سلیقه و کاربردی بودن ساختمان‌ها انجام می‌شود.

در نمای خانه دوبلکس از جمله سبک‌های پرکاربرد نمای کلاسیک و مدرن است که هر کدام از آنها از قواعد طراحی و تنوع متریالی متفاوت تشکیل می‌شوند.

طراحی نمای خانه دوبلکس

همانطور که گفته شد طراحی ساختمان‌های دوبلکس امروزه طرفداران زیادی دارد. در طراحی و اجرای آن باید به نکات اساسی توجه شود و مهم‌ترین نکته در این مورد، توجه به سبک نمای خانه دوبلکس می‌باشد. برای طراحی نمای ساختمان‌ها در کاربری‌هایی مثل ویلایی، نمای مسکونی، اداری و تجاری باید برای طراحی سبک مناسب انتخاب شود. چون با پیدا کردن سبک طراحی می‌توان نوع متریال و طرح استفاده شده را تشخیص و با توجه به آن طراحی نمای خانه دوبلکس را شروع کرد.

از عوامل دیگری که باید به آن توجه شود، نورپردازی نما است. در شب دید نما می‌تواند القا کننده امنیت و آرامش باشد و همچنین نمایی جذاب و زیبا را در شب ایجاد کند.

سبک در نمای خانه دوبلکس

برای طراحی نمای خانه دوبلکس در ابتدا باید سبک آن تعیین گردد. چون می‌توان با توجه به سبک، نوع متریال را تعیین نمود. برای نمونه از جمله نمای خانه دوبلکس می‌توان به نمای رومی یا کلاسیک اشاره نمود. در این نوع، بیشتر از متریال‌های سنگی برای نمایش ساختمان استفاده می‌شود. در حالی که می‌توان در این نوع از سبک‌ها نوع متریال انتخابی را با توجه به بودجه کارفرما مشخص و انتخاب نمود.

از جمله نمای خانه دوبلکس که در کشور ایران محبوب شده است، می‌توان به نمای خانه دوبلکس مدرن، نمای خانه دوبلکس کلاسیک یا رومی اشاره نمود.

نمای خانه دوبلکس مدرن

در نمای خانه دوبلکس مدرن می‌توان از انواع متریال‌ها استفاده نمود. کاربردی‌ترین نماهایی که در نمای دوبلکس مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرند، نمای آجری، سنگی، سیمانی، چوبی، کامپوزیت و سرامیک است. همه این نماها می‌توانند به تنهایی و یا همچنین به صورت ترکیبی با هم در نمای خانه دوبلکس مدرن مورد استفاده قرار بگیرند. نماهای مدرن از جمله نماهای ساده هستند و دلیل آن این است که در این نوع از نماها از تزیینات کمترین استفاده را می‌کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تفاوت رنگ پلاستیکی و رنگ روغن در چیست؟

همچنین معمولاً این نما از خطوط عمودی و افقی به وجود آمده و فرم یا کانسپت آن با خالی و پر کردن فضا ایجاد می‌شود و می‌توان از تکنولوژی‌هایی که هر روزه در صنعت معماری بیشتر می‌شوند، استفاده نمود.

نمای خانه دوبلکس

نمای خانه دوبلکس کلاسیک

یکی دیگر از نمای خانه دوبلکس که نشانه‌ای از شکوه و قدرت است، نمای کلاسیک می‌باشد. در این نما معمولاً از متریال‌های سنگی استفاده می‌شود. بیشترین المان‌ها و تزیینات در آن وجود داشته و از مواردی مانند سرستون‌های مجلل، گچ‌کاری، قرنیز‌های کار شده، هندریل‌های چوبی، مجسمه و ستون در آنها استفاده می‌کنند. نمای خانه دوبلکس کلاسیک با نماهای مدرن در تضاد هستند و در آن از تزیینات و تجملات بسیار زیبایی استفاده می‌شود.

در نمای خانه دوبلکس کلاسیک از سنگ‌هایی مثل آهک تراورتن، مرمر و گرانیت استفاده می‌گردد که متداول‌ترین آنها در این نوع نما، سنگ‌های تراورتن است. با توجه به اینکه در این نوع نما از متریال‌های سنگی قیمت بالا استفاده می‌شود، از جمله نماهای گران قیمت محسوب می‌گردد.

نمای خانه دوبلکس ساده

امروزه در طراحی و ساخت نمای ساختمان‌ها تجمل‌گرایی بسیار کمتر شده است و به جای آن معمولاً از نماهای ساده‌تر استفاده می‌شود. در این نوع از نماها استفاده زیادی از تزیینات نمی‌شود و از متریال‌های گوناگون چه به صورت تکی و چه به صورت ترکیبی استفاده می‌گردد.

از جمله نمای خانه دوبلکس ساده می‌توان به نمای مینیمال و نمای مدرن اشاره نمود. در نمای مینیمال معمولاً استفاده از رنگ‌های سفید متداول‌تر است و از جمله نماهای ساده محسوب می‌شود. همچنین در نمای خانه دوبلکس مدرن نیز همانطور که قبلاً گفته شد، از المان‌ها و تزیینات کمترین استفاده می‌شود. هزینه طراحی و اجرای این نوع نما با توجه به متریالی که در آن استفاده می‌شود، متفاوت خواهد بود، اما قیمت آن به علت طراحی ساده نسبت به نماهای دیگر کمتر است.

نمای خانه دوبلکس کوچک

ارتفاع و اندازه ساختمان روی نمای خانه دوبلکس تأثیر زیادی نخواهد داشت. در نمای خانه دوبلکس به راحتی می‌توان از انواع سبک‌ها و متریال‌ها استفاده نمود و برای اجرا و طراحی آن محدودیتی وجود ندارد. در نمای خانه دوبلکس کوچک می‌توان از سبک‌های مدرن، روستیک، مینیمال، کلاسیک و… استفاده کرد.

در این نوع از نماها می‌توان از مصالح مناسب و یا گران قیمت استفاده نمود و این مورد بستگی به سلیقه و بودجه کارفرما خواهد داشت. برای نمونه چنانچه کارفرما مایل باشد که از نمای کلاسیک استفاده کند، ولی بودجه آن کمتر است، می‌تواند به جای اینکه در نمای ساختمان از سنگ استفاده کند، از مصالح پیش ساخته یا سیمانی استفاده کند. استفاده از این موارد علاوه بر حفظ زیبایی نماهای کلاسیک و اصالت آن، از مقاومت بسیار بالایی هم برخوردار می‌باشند.

نمای خانه دوبلکس ایرانی

در صورتی که علاقه زیادی به نماهای ایرانی دارید، می‌توانید نمای خانه دوبلکس را به سبک ایرانی-اسلامی طراحی و اجرا نمایید. این نوع طراحی‌ها برگرفته از سنت، فرهنگ و همچنین المان‌های ایرانی می‌باشد. رنگ آبی ایرانی در این نوع از نماها یکی از نمادهای شناخت آنها محسوب می‌شود. در نمای خانه دوبلکس ایرانی معمولاً از متریال‌هایی مانند سرامیک، آجر، سنگ و کاشی استفاده می‌کنند. این متریال‌ها در این سبک نیز مثل سبک‌های دیگر می‌توانند به صورت ترکیبی یا تکی مورد استفاده قرار بگیرند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نکات مهم برای دکوراسیون زرد منزل

قیمت طراحی نمای خانه دوبلکس

امروزه اکثر استفاده کنندگان، سازندگان یا مالکان به علت اهمیت زیادی که برای فروش بهتر خود قائل هستند، هزینه و قیمت طراحی نما و اجرای آن را به هزینه‌های دیگر اولویت می‌دهند. چون نمای ساختمان بارزترین و مهم‌ترین جلوه بیرونی محل کسب و کار یا زندگی و نمودی از اعتبار و شخصیت ساختمان است.

ساختمانی با طرح لوکس، خاص، چشمگیر و خلاقانه می‌تواند بین ساختمان‌های مجاور بیشتر جلب توجه نماید. تفاوتی نمی‌کند که قصد زندگی، فروش یا کار را در ساختمان مورد نظر داشته باشید، داشتن نمای خاص و زیبا می‌تواند ارزش افزوده ایجاد نماید و این ارزش افزوده از رونق کسب و کار گرفته تا جلب توجه عابرین یا افزایش قیمت فروش و اجاره ساختمان یا اجاره و فروش سریع‌تر آن را شامل می‌شود.

در مقایسه با هزینه‌های دیگر ساختمان، هزینه طراحی نمای خانه دوبلکس بسیار ناچیز است و در حالی که این هزینه ناچیز است، برای آن توجیه زیادی وجود دارد. در حقیقت این کار بسیار اقتصادی خواهد بود، چون با صرف هزینه کم، ارزش افزوده زیادی به دست می‌آورید.

از جمله فاکتورهایی که در هزینه و قیمت طراحی نمای خانه دوبلکس تأثیرگذار هستند، می‌توان به این موارد اشاره نمود:

متراژ: معمولاً متراژ پروژه مورد نظر در قیمت و هزینه نهایی تأثیر مستقیم خواهد داشت. قیمت طراحی نمای خانه دوبلکس معمولاً حاصل ضرب متراژ در تعرفه پایه هر متر مربع می‌باشد. صورتی که پروژه مورد نظر از پانصد متر مربع بیشتر باشد، می‌توانید روی تعرفه‌ها پنج الی ده درصد تخفیف نیز بگیرید.

سبک طراحی: همانطور که گفته شد، برای طراحی نمای خانه دوبلکس از سبک‌های متفاوتی مانند کلاسیک، مدرن و… استفاده می‌شود. اجرا و طراحی هر کدام از این سبک‌ها دارای قیمت‌های متفاوتی هستند.

پیچیدگی یا سادگی: هر نما با توجه به شرایط پروژه، اقتضای زمین، نیازهای کارفرما و خواسته‌ها احتمالاً درجه‌ای از پیچیدگی یا سادگی دارند که در طراحی آن تأثیر خواهند داشت. تعرفه برای اکثر نماهای ویلایی و آپارتمانی قابل استناد می‌باشد، اما قیمت قطعی و دقیق با بازدید از پروژه مورد نظر و گرفتن توضیحات پروژه از سوی کارفرما ارائه می‌شود. در این صورت کارشناس به صورت کامل پروژه مورد نظر را مورد بررسی قرار داده و هزینه و قیمت طراحی نما را اعلام می‌کند.

نمای خانه دوبلکس

سخن تکمیلی

طراحی نمای خانه دوبلکس باید به گونه‌ای انجام شود که هویت و شخصیت ساختمان را نشان دهد. همچنین میزان نورگیری، ابعاد بازشوها و پنجره‌ها و… باید در حین طراحی مد نظر گرفته شوند. برای طراحی نمای خانه دوبلکس می‌توان از سبک‌های گوناگونی مانند سبک کلاسیک، سبک مدرن و یا نمای ساده استفاده نمود. با توجه به سبکی که تعیین می‌شود، متریال مورد استفاده نیز تعیین خواهد شد.

بزرگ یا کوچک بودن ساختمان در انتخاب سبک دارای اهمیت نیست و می‌توانید هر کدام از سبک‌ها را در ساختمان‌های کوچک نیز مورد استفاده قرار دهید. با توجه به اینکه نمای خانه دوبلکس بسیار حائز اهمیت است، بهتر است که طراحی آن توسط افراد متخصص در این زمینه انجام شود.

نمای خانه دوبلکس | انواع سبک‌ها برای طراحی نمای خانه دوبلکس

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

انواع سبک‌ها برای طراحی نمای خانه دوبلکس

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا