دیجیتال

روش های افزایش امنیت اطلاعات و داده های کامپیوتر

راهکارهایی برای افزایش امنیت اطلاعات | افزایش امنیت سرور

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

در عصر تکنولوژی داده هایی که ما در کامپیوترهای خود سیو می کنیم در مقابل مخاطرات بسیاری قرار دارند. به همین دلیل آشنایی با روش های افزایش امنیت اطلاعات می تواند ما را از شر این مخاطرات مصون نگه دارد. از جمله تهدیداتی که این اطلاعات در معرض آن قرار دارند مشکلات سخت افزاری هارد دیسک و حذف شدن آنها است. زیرا این هارد دیسک ها امکان دارد به دلایل متفاوتی بسوزند. مورد بعدی که دستگاه های ما را تهدید می کند هکرها و افراد سودجو و بدافزارها هستند. که با ارتقا سطح امنیت اطلاعات می توانیم از پاک شدن اطلاعات و یا نفوذ هکرها به دستگاه خود جلوگیری کنیم.

روش های افزایش امنیت اطلاعات

واژه امنیت به معنی محافظت از هر موردی است که برای شما دارای اهمیت است. این مسئله در جایگاه یکی از اصلی ترین موضوعاتی است که در بیشتر ارگان ها مطرح می شود و بایستی برای مدیران این سازمان ها دارای اهمیت باشد. محافظت از اطلاعات از دیرباز، دارای تفاوت های بسیار بوده است. در زمان قدیم، امنیت با حضور یافتن و مدیریت برقرار می شد، ولی امروزه یکی از روش های افزایش امنیت اطلاعات دستگاه های اتوماتیک و سیستم های هوشمند هستند.

نخست بایستی بستری مناسب برای امنیت اطلاعات تعریف کنید. علاوه بر این، بایستی مخاطرات و تهدیدها نیز در نظر گرفته شده و برطبق آنها زیرساخت مناسب با برآوردها اجرا شود. پس از آن بایستی جوانب مختلف امنیت و میزان آسیب پذیر بودن اطلاعات تعیین شود. همچنین بایستی از سطح سری بودن اطلاعات آگاهی داشته باشید تا بتوانید مناسب ترین شیوه را برگزینید.

اطلاعات ارگان ها نباید همواره قابلیت دسترسی داشته باشند، بلکه فقط در زمان هایی که کارکنان به آن اطلاعات احتیاج پیدا می کنند، بایستی در دسترس آنها قرار گیرد. اطلاعات شدیداً سری نیز بایستی تنها در دسترس افراد دارای مجوز باشند. کسانی که با ارگان مرتبط هستند ولی ضرورتی ندارد به اطلاعات شبکه دسترسی پیدا کنند، در راهبردهای امنیتی بایستی از دسترسی آنها به اطلاعات چه به صورت فیزیکی و یا راه دور ممانعت شود.

به کارگیری Auditing برای کنترل دسترسی به فایل ها

در شبکه های کامپیوتری مبتنی بر ویندوز می توانید با به کارگیری قابلیت  Audit Policy نصب شده در ویندوز، دست یابی اعضای شرکت به اطلاعات و حتی کوشش های بی نتیجه آنها در این حیطه را ببینید. Auditing در ویندوز ۲۰۰۰ و بالاتر توسط خط مشی های اجتماعی Group Policy قابلیت فعال سازی دارد. برای راه اندازی Auditing فایل ها و پوشه ها بایستی دو مرحله زیر را انجام دهید:

مرحله اول: در این مرحله بایستی Auditing را در خط مشی اجتماعی فعال سازی کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش های بکاپ گیری از لیست دانلود IDM

مرحله دوم: در این مرحله بایستی Auditing را در حالت Properties بخش های خاص شبکه (فایل یا پوشه ها) که قصد دارید Audit کنید، فعال سازی کنید.

بررسی کردن فایل های ذخیره شده (Cached)

در صورتی که تعداد کامپیوترهای شما محدود هستند و بایستی بدانید که اعضای سازمان شما چه وبسایت هایی را بازدید می کنند، می توانید از طریق Temporary Internet Files در اینترنت اکسپلورر بر آنها نظارت داشته باشید و نیازی به هیچ نرم افزاری ندارید. در این بخش یک رونوشت از تمام صفحات و تصاویری که اعضای شما آنها را دانلود کرده اند، ذخیره می شود تا چنانچه یوزر به این صفحات برگشت، بارگذاری آنها سریع تر انجام شود.

تعدادی از اعضا امکان دارد نخواهند شما از سایت هایی که آنها بازدید می کنند خبر داشته باشید، به همین منظور در قسمت Cash همه اطلاعات را حذف می کنند و شما دیگر به این اطلاعات دسترسی نخواهید داشت. ولی شما قادر هستید این زنجیره را در کامپیوترهایتان که دارای سیستم عامل ویندوز XP هستند، توسط ابزارهای محدود کننده ای از جمله Shared Computer Toolkit که مایکروسافت رایگان در اختیار شما قرار داده است، دشوارتر کنید.

با این روش از دست یابی اعضای سازمان به منوی Internet Option در بخش ابزارها که می توانند از این طریق تاریخچه و Temporary Internet Files را حذف کنند، ممانعت به عمل می آورید.

روش های افزایش امنیت اطلاعات

مدیریت دست یابی به صفحات وب از طریق Firewall

یکی دیگر از روش های افزایش امنیت اطلاعات حفاظت آنها از طریق دیواره آتش یا Firewall است . در فایروال های با سطح بالاتر همچون Microsoft’s Isa و Cisco PIX و Checkpoint firewall اغلب به صورت پیش فرض امکان گزارش کردن صفحات بازدید شده وجود دارد و یا می توانید این امکان را به آنها اضافه کنید تا این دیواره های آتش بتوانند از همه دسترسی هایی که اعضا به صفحات وب داشته اند، گزارش کاملی را به شما بدهند.

مسدود کردن صفحات وب توسط آدرس URL

از دیگر روش های افزایش امنیت اطلاعات که شما می توانید از آن برای مدیریت و نظارت بر کارکرد کارکنان خود استفاده کنید، فیلتر کردن صفحات وب توسط آدرس URL سایت ها است. به این طریق شما قادر هستید به غیر از نظارت بر سایت هایی که اعضا آنها را بازدید می کنند، از دست یابی به وب سایت های نامناسب نیز جلوگیری به عمل آورید.

این یک ترفند مناسب به خصوص برای زمان هایی است که امکان دارد به مسائلی بر ضد ارگان یا سازمان شما منتهی شود و یا سایت هایی که دارای نرم افزارهای مخرب و بدافزارها برای دانلود هستند. افزون بر این، ممکن است برای بالا بردن عملکرد اعضای خود بخواهید از دست یابی آنها به سایت های سرگرمی و … جلوگیری کرده و راندمان سازمان خود را توسط کارکرد اعضای خود افزایش دهید. که به این طریق به سادگی می توانید این افزایش امنیت اطلاعات را صورت دهید.

غیرفعال سازی سرویس تنظیم رجیستری از راه دور

از سایر روش های افزایش امنیت اطلاعات این است که شما بایستی به بخش تنظیم رجیستری دسترسی داشته باشید و از غیرفعال بودن آن از راه دور اطمینان حاصل کنید. برای غیرفعال سازی این مورد با فشار دادن همزمان کلیدهای Win+R پنجره Run برای شما باز خواهد شد. در این پنجره بایستی دستور SERVICES.MSC را تایپ کرده و کلید اینتر را بزنید و آن را اجرا کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید بهترین کپچر کارت

در پنجره جدیدی که باز می شود به بخش Remote Registry بروید و از غیرفعال بودن این سرویس اطمینان حاصل کنید. در صورت فعال بودن سرویس تنظیم رجیستری آن را به طریق دستی غیرفعال سازی کنید.

قفل‌ کردن کامپیوتر و اطلاعات

زمانی که در محیطی کار انجام می دهید که در پیرامون شما افراد بسیاری هستند که آنها را نمی شناسید، و مجبور هستید برای انجام کاری ضروری کامپیوتر خود را گذاشته و به دنبال کار بروید، بهتر است برای حفاظت از اطلاعات خود روش های افزایش امنیت اطلاعات را به کار بگیرید. برای این منظور، تنها بایستی کلیدهای تلفیقی Windows Key+L را همزمان با هم فشار دهید. علاوه بر این، می توانید محافظ صفحه یا Screen Saver را به نحوی تنظیم کنید که برای غیرفعال شدنش، از کاربر پسورد درخواست کند.

نحوه جلوگیری از حمله ‌های فیشینگ

از روش های افزایش امنیت اطلاعات استفاده از آخرین ورژن مرورگرهای مختلف است. زیرا در این ورژن ها قابلیت حفاظت اطلاعات در برابر حمله فیشینگ تعبیه شده است. با به روزرسانی این مرورگرها، می توانید اطلاعات خود را در برابر این حملات محافظت کنید. آخرین ورژن مرورگرها پیش از خواندن URL ها، آنها را با بلک لیست درون خود مقایسه کرده و سپس آن را اجرا می کنند.

آپدیت نگه داشتن اپلیکیشن ها

هکرها به درزها علاقمند هستند. از همین رو، ارائه دهندگان به شکل مداوم مشکلات برنامه ها را برطرف و نکات امنیتی را در ورژن جدید قرار می دهند. با فعال سازی قابلیت Windows Update و به کارگیری ورژن نهایی اپلیکیشن ها و آنتی ویروس های مختلف، در جهت افزایش امنیت اطلاعات خود اقدام کنید.

احتیاط زمان روبه رو شدن با فایل ‌های P2P

درگاه های اشتراک گذاری فایل Peer-To-Peer، مناسبترین شیوه برای ارسال فایل های آلوده به میلیون ها کامپیوتر هستند. اغلب این فایل ها را با اسامی محرک و ویژه ای، برای هجوم به کامپیوتر کاربران به اشتراک می گذارند. بنابراین پیش از آن که اقدام به دانلود فایلی کنید، از ویروسی نبودن آن اطمینان حاصل کنید.

حذف اطلاعات از کامپیوترهای قدیمی، قبل از فروش

چنانچه قصد فروش رایانه قدیمی خود را دارید، بایستی اطلاعات خود را به شکلی که دیگر قابل بازیابی نباشند، پاک کنید. برنامه هایی از جمله Eraser برای حذف اطلاعات و برنامه هایی همچون (Nuke SE (DBAN برای تایپ اطلاعات کذب و غیرحقیقی بر روی درایوهای خالی به کار گرفته می شوند. بنابراین از دیگر روش های افزایش امنیت اطلاعات حذف اطلاعات در زمان فروش کامپیوتر شماست.

روش های افزایش امنیت اطلاعات

قرار دادن رمز برای فایل ‌های مهم

رمزنگاری فایل ها دارای اهمیت بسیار زیادی است. به جهت این منظور می توانید از فلش مموری های که قابلیت قرار دادن رمز بر روی آنها را دارند استفاده کنید. برنامه های رایگانی همچون TrueCrypt نیز می توانند به بهترین شکل فایل های شما را رمزگذاری کنند.

نتیجه گیری

روش های مختلفی برای امنیت بیشتر اطلاعات وجود دارد. در این مقاله به تعدادی از آنها اشاره کردیم. زیرا ربوده شدن اطلاعاتی که در سازمان ها یا حتی کامپیوتر شخصی شما هستند، خسارت های غیرقابل جبرانی را به دنبال دارد. از این رو بهتر است برای محافظت از اطلاعات خود از متخصصین در مرکز خدمات ایبک که از روش های حفاظت از اطلاعات مطلع هستند کمک بگیرید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

روش های افزایش امنیت اطلاعات

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

راهکارهای افزایش امنیت اطلاعات

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا