آموزش لوازم خانگی

پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی | نوشته‌های روی برچسب فنی کمپرسور

برچسب کمپرسور برای بدنه همه کمپرسورها وجود دارد که به آن پلاک یا برچسب فنی گفته می‌شود. این برچسب دارای اطلاعات بسیار خوبی در مورد ویژگی‌های اصلی کمپرسور مانند ولتاژ و نوع گاز کمپرسور می‌باشد. اطلاعاتی که بر روی برچسب فنی آورده شده است برای افراد به ویژه تعمیرکاران بسیار مفید خواهد بود. در مورد اطلاعات و اصطلاحات روی برچسب فنی کمپرسور آمده است و یا به بیان دیگر نحوه پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی توضیحاتی می‌دهیم.

کمپرسور کولر گازی

همانطور که در این تصاویر می‌بینید، برای نمونه برچسب فنی دو نوع کمپرسور کولر گازی سامسونگ را قرار داده‌ایم که آنها را توضیح خواهیم داد. بهتر است، بدانید مواردی که در مورد مشخصات فنی کمپرسور کولر گازی داده می‌شود، برای کمپرسورهای دیگر نیز با کمی تفاوت ظاهری به همین گونه است. بنابراین می‌توانید پلاک خوانی کمپرسور های مختلف را انجام دهید.

ولتاژ کمپرسور و تک فاز یا سه فاز بودن آن

قسمت ۱ و ۷ در تصاویر قرار داده شده، ولتاژ و تعداد فاز کمپرسور دستگاه را نشان می‌دهد. در کمپرسور عکس طرف چپ همانگونه که در قسمت یک مشخص گردیده است، این کمپرسور با برق تک فاز ac و ولتاژ ۲۲۰ تا ۲۴۰ ۵۰Hz کار می‌کند. به همین علت ولتاژ آن نباید از حد ذکر شده بیشتر باشد.

اما در تصویر کمپرسور سمت چپ که با برچسب شماره ۷ مشخص گردیده، این کمپرسور با برق سه فاز ac و ولتاژ ۳۸۰ تا ۴۲۰ ۵۰Hz کار می‌کند. هنگام راه‌اندازی کمپرسور با برق سه فاز باید توجه نمایید که هر سه فاز باید به صورت درست و اصولی نصب گردند. چون در صورتی که به صورت غلط و جابجا نصب گردند، کمپرسور نمی‌تواند کار کند. به همین علت باید قبل از اینکه سیم‌های کمپرسور را باز کنید، به رنگ و محل سیم‌ها توجه و دقت داشته باشید.

نوع گاز کمپرسور

در تصویر سمت راست بخش ۳ اشاره به گاز این کمپرسور دارد. در هنگام پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی باید بدانید که این کمپرسور با گاز R۲۲ سازگار می‌باشد.

گازهای R12 و R22 دو تا از گازهای مصرفی در کمپرسور کولرهای گازی هستند. به این گازها گازهای گلخانه‌ای نیز گفته می‌شود که استفاده از این گازها ممنوع است، ولی در گذشته از جمله گازهای محبوب برای استفاده در کمپرسور محسوب می‌شد. استفاده از این گازها در کولرهای گازی و یخچال‌های قدیمی رواج داشته است و برای تعمیر کمپرسورهای آنها امروزه از این گازها استفاده می‌شود.

بنابراین در مواقعی که نام این گازها را بر روی برچسب فنی کمپرسور مشاهده نمودید، باید به این نکته توجه نمایید که این کمپرسور به احتمال نود درصد قدیمی است.

پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی محافظت از کمپرسور در برابر حرارت

همان گونه که در قسمت ۴ تصویر سمت راست مشخص شده است، محافظت حرارتی با عبارت thermally protected نشان داده شده است که به هر علت، در صورتی که حرارت کمپرسور کولر گازی بیشتر شود، با استفاده از قطعه‌ای به اسم olp که مخفف Overload protector بوده و به معنای محافظت در مقابل بار اضافه می‌باشد، کنترل می‌گردد و تا وقتی که جریان به حالت عادی برگردد، قطع می‌شود. در هنگام پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی باید با این عبارات آشنا باشید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل خراب شدن اسپری بخار شو و شیوه تعمیر آن

اورلود رله حرارتی بی متال می‌باشد که وقتی حرارت کمپرسور بالا می‌رود، جریان برق را قطع می‌کند تا به حالت اول برگشته و مجدداً به کمپرسور اجازه راه‌اندازی داده شود. بی متال به معنای دو فلز می‌باشد. به زبان یونانی بی به معنی ۲ و متال هم به معنی فلز می‌باشد. این دو فلز غیر همجنس هستند و با حرارت دادن از یکدیگر فاصله گرفته و موجب می‌شوند که جریان قطع شود. و وقتی سرد می‌شوند، مجدداً جریان را متصل می‌کنند.

سازگاری با محیط زیست Rohs Compliant

در هنگام خرید سخت‌افزار یا محصولات الکترونیکی و لوازم خانگی ممکن است که عبارت Rohs Compliant دیده باشید. Rohs مخفف Restriction of Certain Hazardous substances می‌باشد. در حقیقت این عبارت قانونی را معرفی می‌کند که در اروپا وضع گردیده است و وجود ۶ ماده خطرناک برای طبیعت و سلامتی انسان را در محصولات الکترونیکی به ویژه قطعات کامپیوتری منع می‌کند. این ۶ ماده خطرناک عبارت هستند از، کادمیوم، کرومیوم، جیوه، سرب PBB، BDE.

Rohs Compliant با اسم Lead-free نیز شناخته می‌شود. ولی عبارت اول دارای مفهوم کامل‌تری است این قانون از اول جولای ۲۰۰۶ اجرا شد و از همان تاریخ خمیر محصولاتی که این گواهینامه را نداشتند بازار فروش را در اروپا مسدود شده یافتند به همین علت تولید کنندگان محصولات الکترونیکی موظف بودند که این عناصر را از محصولات خود به صورت کامل حذف کنند و به این ترتیب اجازه فروش در اروپا را داشته باشند.

پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی

Reted power Input

به زبان ساده این مقدار نشان دهنده توان مصرفی برقی می‌باشد و رابطه مستقیمی با پول برق آن دارد. یکی از اشتباهاتی که ممکن است برخی از افراد انجام دهند، این است که این مقدار را با توان برودتی اشتباه می‌گیرند. در حالی که این دو با هم متفاوت هستند.

Max Current

هنگام پلاک خوانی کمپرسور باید به این مورد توجه نمایید که آمپر نوشته شده بر روی دستگاه را با آمپر نرمال اشتباه نگیرید. این عبارت به معنای جریان حداکثری دستگاه می‌باشد و هر چقدر که جریان دستگاه شما نزدیک به این مقدار شود، بدین معنا است که به شرایط اورلود نزدیک‌تر شده است.

Noise در پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی

این نوشته بر روی برچسب فنی دستگاه نشان دهنده میزان صدای تولید شده دستگاه است و بر حسب دسیبل ذکر می‌شود. البته ممکن است که این سطح آلودگی صوتی به دلایل گوناگونی مانند نصب غیر اصولی بیشتر شود. به همین علت پیشنهاد می‌شود که برای نصب کولر گازی خود از نصاب حرفه‌ای و با تجربه کمک بگیرید.

Heating capacity

در اسپیلت‌هایی که سیستم گرمایشی دارند، این اعداد مثل قسمت سرمایش درج می‌شود و اطلاعاتی مانند ظرفیت گرمایشی، توان ورودی در حالت گرمایش و آمپر مصرفی در حال گرمایش را بیان می‌کند.

Class climate

سه نوع کلاس آب و هوایی در سطح جهان وجود دارد.

  • کلاس آب و هوایی معتدل یا T۱: چیلر یا کولر گازی ۱۸ الی ۴۳ درجه، هیت پمپ ۷ الی ۴۳ درجه
  • کلاس آب و هوایی خنک و سردسیر یا T۲: چیلر یا کولر گازی ۱۰ الی ۳۵ درجه، هیت پمپ ۷ الی ۳۵ درجه
  • کلاس آب و هوایی گرمسیری یا T۳: چیلر یا کولر گازی ۲۱ الی ۵۲ درجه، هیت پمپ ۷ الی ۵۱ درجه
پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای جاروبرقی ال جی LG | دفترچه راهنمای جاروبرقی ال جی

وقتی که کولر گازی با توجه به کلاس آب و هوایی انتخاب می‌شود، سبب بهینه شدن مصرف انرژی، بالا رفتن راندمان دستگاه، کمتر شدن هزینه‌های کولر گازی، بازدهی بیشتر دستگاه و همچنین افزایش طول عمر مفید آن می‌شود. بنابراین در هنگام پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی باید به این مورد توجه نمایید.

انواع کمپرسور کولر گازی

موتور کولر گازی یا کمپرسور کولر گازی قطعاتی هستند که در جریان هوای خنک محیط و خنک سازی آن نقش بسیار مهمی دارند. به همین علت بهتر است که با انواع کمپرسور کولر گازی آشنایی داشته باشید. چون از موارد بسیار با اهمیت در تعمیر و سرویس این وسیله است. انواع کمپرسور کولرهای گازی به سه دسته تقسیم بندی می‌شوند کمپرسور پیستونی، روتاری و مارپیچی.

با توجه به اینکه هر کدام از این کمپرسورها دارای عملکرد متفاوتی هستند، بعضی از آنها در مناطق سردسیر و بعضی دیگر در مناطق گرمسیر مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین علت باید در هنگام پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی به این موضوع توجه داشته باشید.

کمپرسور کولر گازی پیستونی از قدیمی‌ترین انواع موتور کولر گازی می‌باشد که هنوز هم کاربردهای خاص خود را دارد. از ویژگی‌های این کمپرسور می‌توان به مواردی مانند قیمت مناسب، توانایی تحمل دمای بالا، کاربرد وسیع آن در انواع صنایع و سازگاری با انواع گازهای ممبرد اشاره کرد. اما مصرف این موتور نسبت به موتورهای دیگر بیشتر است و راندمان کمتری نسبت به موتورهای دیگر دارد.

در صورتی که هنگام پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی متوجه شدید که این کمپرسور از نوع روتاری است، باید بدانید که این کمپرسور دارای ویژگی‌هایی مانند صدای کم، مصرف بهینه و راندمان بالاتر نسبت به گازهای پیستونی است. اما هزینه تعمیرات آن در مقایسه با کمپرسور پیستونی بیشتر است و ظرفیت آن نیز کمتر می‌باشد.

یکی از به روزترین و جدیدترین انواع کمپرسور کولر گازی نوع اسکرال است که به آن موتور مارپیچی نیز می‌گویند. در این نوع کمپرسور دو نوع مارپیچ وجود دارد که بر خلاف هم حرکت می‌کنند. در حقیقت یکی از کمپرسورها ثابت بوده و کمپرسور دیگری حرکت می‌کند. از ویژگی‌های مهم کمپرسور مارپیچی کولر گازی می‌توان به مواردی مانند عمر مفید بالاتر، لرزش و صدای کمتر نسبت به کمپرسورهای دیگر، مصرف بهینه و کمتر انرژی و ابعاد کوچکتر اشاره کرد.

سخن تکمیلی

با دانستن معنا و مفهوم نوشته‌های روی برچسب فنی دستگاه و یا به بیان دیگر پلاک خوانی کمپرسور دستگاه می‌توانید به مواردی مانند قدرت کولر گازی، ظرفیت آن، گاز مورد استفاده در کولر گازی، میزان مصرف انرژی آن، وزن کولر گازی و… پی ببرید. اطلاعات و مشخصاتی که بر روی برچسب فنی کولر گازی آمده است، برای راه‌اندازی درست دستگاه و یا سرویس و تعمیر آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای نمونه یکی از مواردی که در برچسب فنی آمده است گاز مورد استفاده در دستگاه می‌باشد. بنابراین در هنگام تعمیر این موضوع می‌تواند مورد استفاده قرار گرفته و گازی که قبلاً در دستگاه وجود داشته است مورد استفاده قرار بگیرد.

پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی | معنی نوشته‌های روی برچسب فنی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

آموزش پلاک خوانی کمپرسور کولر گازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا