پزشکی

نکات مهم برای مراقبت از کودکان فلج مغزی در منزل

مراقبت از کودکی که دچار فلج مغزی شده است دارای حساسیت خاصی می باشد. والدین باید نکات مهمی را برای مراقبت است از این کودکان در نظر بگیرند. ممکن است این بیماری از خفیف تا شدید باشد و گاهی هم ممکن است بعضی از قسمت های بدن کودک را درگیر کرده باشد. شرایط ذهنی و شناختی در کودکان مبتلا به فلج مغزی، به شدت و نوع بیماری بستگی دارد. این کودکان دارای آرزوها و عواطف طبیعی مانند کودکان دیگر بوده و هیچ گاه نباید به این احساسات آنها بی توجه باشید.

نکات مهم برای مراقبت از کودکان فلج مغزی در منزل

نمی توان گفت که فلج مغزی یک بیماری است بهتر است بگوییم که فلج مغزی یک وضعیت ویژه بوده که شخص در آن دچار اختلالات حرکتی می شود. این مشکل گاهی از آسیب های مستقیم مغزی به قسمت هایی که به کنترل حرکت بدن مربوط است، ناشی می شود.

کودکانی که دچار فلج مغزی می شوند دارای درجات متفاوتی هستند ولی معمولاً بیشتر آنها قادر به زندگی مستقل نمی باشند و باید حتماً به وسیله افراد متخصص مراقبت شوند. کودکانی که دچار فلج مغزی هستند دارای ویژگی های زیر می باشند:

  • این کودکان برای مادام العمر به مراقبت نیاز دارند.
  • قادر به پیاده‌روی نبوده و حتماً باید از ویلچر استفاده کنند.
  • حرکات ظریف مثل بستن دکمه لباس را نمی توانند به راحتی انجام دهند.
  • دچار لرزش هستند.
  • در صحبت کردن مشکل دارند.
  • در مکیدن و بلع دچار مشکل هستند.
  • آب دهانشان دچار ریزش می شود.
  • دچار شلی و سفتی بیش از حد بیش از حد عضله هستند.
  • به درستی نمی توانند راه بروند و ممکن است در هنگام قدم زدن یک پای خود را بکشند.
  • عضلات آنها بیش از اندازه سفت است.
  • هماهنگی عضلات ندارند.

مراقبت و نگهداری کودکانی که دچار فلج مغزی شده اند برای والدین کاری طاقت فرسا و سخت است. معمولاً والدینی که کودکان شان با این مشکل روبرو هستند، تحت فشارهای شدید روانی و جسمی قرار می گیرند. این کودکان ناتوانی‌های کم تا شدید داشته و به طور کامل به والدین و یا پرستار وابسته می شوند تا فعالیت های روزمره را برای آنها انجام بدهند.

البته بعضی از کودکان هم فقط چند ساعتی به مراقبت کامل نیاز دارند و بعضی ها هم که شدت بیماری آنها شدید است، نیاز به مراقبت های ۲۴ ساعته دارند به همین دلیل پرستار کودکی که دچار فلج مغزی شده می تواند نقش بسیار مهمی در زندگی او ایفا کند. البته پرستاران این کودکان به دلیل فشردگی کار و فشار روحی در معرض فرسودگی، افسردگی، اضطراب و استرس قرار دارند. اگر شما مراقبت از این کودکان را برعهده دارید می توانید با راهکارهای ساده ای خوشحالی و همچنین سلامت را برای خودتان و این عزیزان به ارمغان بیاورید.

کودکان فلج مغزی

نکاتی که مراقب کودک بیمار، برای سلامتی خود باید در نظر بگیرد.

والدین و مراقبان کودکانی که دچار فلج مغزی هستند، برای سلامت جسمی و روحی خود باید به موارد زیر توجه کنند:

  1. می توانید از پرستار کودک، برای نگهداری این کودکان استفاده کنید.
  2. از خودتان به طور کامل مراقبت کنید.
  3. در صورت نیاز از مراقبان دیگری هم کمک بگیرید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  عطسه چه فوایدی برای بدن دارد | فواید عطسه

۱- می توانید از پرستار برای نگهداری کودک استفاده کنید.

نگهداری از این کودکان همانطور که گفتیم کاری بسیار سخت و طاقت فرسا است و شاید شما به تنهایی از پس آن بر نیاید، پس بهتر است از پرستار کودک و یا یک مراقب قابل اعتماد برای این کار کمک بگیرید تا در زمان خستگی بتواند به شما کمک کند و شما هم انرژی خود را دوباره به دست بیاورید تا بتوانید از کودکتان مراقبت کنید. البته مدت زمانی که شما می توانید از این خدمات استفاده کنید به نیازتان بستگی دارد. ممکن است شما برای چند ساعتی در طول روز نیاز به کمک داشته باشید و یا خودتان مشغله های زیادی داشته و نیاز به پرستار ۲۴ ساعته داشته باشید. به هر حال انتخاب با شماست.

۲- از خودتان به خوبی مراقبت کنید.

مراقب بیمار معمولاً افسرده و خسته می شود اگر شما از کودکی که دچار فلج مغزی شده نگهداری می کنید، ممکن است خودتان هم دچار ناتوانی شوید پس باید از خودتان به هیچ غافل نشوید. در طول روز کودک را به یک فرد مطمئن سپرده و به خودتان استراحت بدهید. تغذیه مناسب، ورزش، استراحت و یا گاهی هم مراجعه به روانشناس و مشاوره می تواند به شما کمک کند.

۳- در صورت نیاز از مراقبان دیگری هم کمک بگیرید.

همانطور که گفتیم مراقبت از این کودکان کاری بسیار سخت است و ممکن است یک مراقب نتواند به راحتی از پس رسیدگی به تمام امور بر بیاید. مخصوصاً اگر والدین کودک به تنهایی این کار را بر عهده گرفته باشند. پس باید حتماً از یک مراقب کمکی برای این امور استفاده کنید، تا حجم کار شما کم شده و مراقبت از کودک را با کیفیت بهتری ارائه بدهید.

هدف مراقبت از کودکی که دچار فلج مغزی شده چیست؟

مراقبین و والدین باید به کودکی که دچار فلج مغزی شده کمک کنند تا حداکثر توانایی اش را برای حرکت به دست بیاورد. دقت داشته باشید که به علاقه مندی های این کودکان توجه کرده و به آنها کمک کنید که از فعالیت های مورد علاقه خود لذت ببرند. در این موارد با کودک همراه بوده و با خوشحالی او، شما هم خوشحالی کنید. با توجه به مقدار آسیب های مغزی کودک جهت انجام فعالیت های متفاوت، حتی امکان دارد کودک شما به یک تیم متخصص نیاز داشته باشد مانند: فیزیوتراپ، روانشناس و گفتاردرمان

  1. فیزیوتراپ: فیزیوتراپ با انجام فیزیوتراپی و حرکات مناسب کمک می کنند که عضلات و ماهیچه های کودک تقویت شود.
  2. روانشناس: به کمک روانشناس کودک می تواند مهارت های استقلال های حرکتی خود را بهبود بخشد.
  3. گفتار درمان: گفتار درمان عضلات صورت و فک کودک را تقویت کرده و مکیدن و بلع کودک را بهبود می بخشد. گفتار درمان باعث افزایش مهارت های برقراری ارتباط به شکل کلامی و ظاهری شده و باعث می‌شود گفتارهای کودک تا حدی قابل درک شود.

پرستار کودک مبتلا به فلج مغزی چگونه می تواند صبور باشد؟

پرستارانی که از کودکان فلج مغزی نگهداری می کنند ممکن است به دلیل فشار کار زیاد، دچار مشکل شوند به همین دلیل برای صبور بودن باید به نکات زیر توجه کنید:

  • پرستار باید این نکته را بداند که وقتی از کودک فلج مغزی مراقبت می کند، مسلماً سختی های زیادی را باید تحمل کند.
  • ممکن است پرستار بی تاب شده و دچار اضطراب و استرس شود و این کاملاً طبیعی است .
  • پرستار باید در مورد دستاوردهای جدید کودک بیمار، تمرکز کند و برای او اهدافی را معین کند و برای اینکه به این اهداف برسد، به کودکان کمک کند.
  • پرستار کودک بیمار باید زمانی هرچند کم در طول روز به استراحت بپردازد و یا فعالیت های دلخواه خود را انجام دهد مثلاً کتاب بخواند، یا به پارک برود.
  • اگر متوجه شدید که این خستگی ها و نگرانی های شما طولانی مدت شده و در زندگی روزمره تان ایجاد اختلال کرده، بهتر است حتماً به یک مشاور مراجعه کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل گلودرد در کودکان چیست | روش درمان و کنترل گلودرد

در صورتی که مراقبت از این کودکان را برعهده دارید، باید برای کمک به کودک بسیار صبور باشید و اجازه بدهید کودک به طور مستقل کارهای خود را انجام دهد. حتی اگر انجام این فعالیت به وسیله کودک زمان‌بر باشد. مثلاً ممکن است کودک بخواهد جوراب بپوشد. حتی اگر این جوراب پوشیدن ده دقیقه هم طول کشید، اجازه بدهید خودش کارهای شخصی خود را انجام بدهد. در کودکانی که دچار فلج مغزی هستند، ایجاد استقلال می تواند اعتماد به نفس آنها را بالا ببرد. این کودکان برای این که توانایی های خود را ثابت کنند نیاز به زمان و فرصت دارند.

مراقبت از کودکی که دچار فلج مغزی شده است

والدین و یا پرستاری که مراقبت از این کودکان را برعهده دارد، برای کمک به آنها باید به موارد مهمی توجه کند:

  • اعتماد به نفس کودک بیمار را پایین نیاورید. هیچ گاه به دلایل ناتوانی های کودک، او را از انجام فعالیت هایی که به آن علاقه دارد، منع نکنید. اگر شما به این کودکان بگویید تو نمیتوانی، ممکن است هیچگاه قادر به انجام آن کار نبوده و فعالیتی هم برای رسیدن به هدف خود انجام ندهد.
  • رژیم غذایی مناسبی باید برای این کودکان در نظر بگیرید. کودکانی که دچار فلج مغزی هستند باید به وسیله یک رژیم غذایی مناسب و سالم، انرژی خود را حفظ کرده و به رشد عضلات و استخوان های او کمک کنید.
  • جلسات کاردرمانی را به شکل منظم انجام دهید. کودکانی که دچار فلج مغزی شده اند باید زیر نظر پزشک، تمرینات منظمی را انجام دهند تا بتوانند بطور نسبی توانایی حرکت و گفتاری خود را به دست بیاورند. این تمرینات باید زیر نظر درمانگر انجام شود .
  • با کودکانی که دچار فلج مغزی هستند بازی کنید. برای بهبود بخشیدن به مهارت های ذهنی و جسمی این کودکان، بهتر است روزانه با آنها بازی کنید. بازی اعتماد به نفس کودک را افزایش می دهد و همچنین انجام تمرینات مناسب در این بازی، می‌تواند به سلامتی کودک کمک کرده و باعث شادی کودک شود.

کودکان فلج مغزی

سخن پایانی

اگر شما هم مراقب و یا پرستار کودکی هستید که دچار فلج مغزی شده، باید برای نگهداری از این عزیزان به نکات مهمی توجه کنید. این کودکان باید مطمئن باشند که شما به آنها عشق می ورزید، پس باید با محبت با آنها برخورد کرده و مهربانی را به آنها هدیه کنید. کودکان فلج مغزی معمولاً تحت تأثیر رفتار و افکار والدین شان هستند و مثبت بودن روحیه شما می تواند انرژی آنها را بیشتر کند.

 

نکات مهم برای مراقبت از کودکان فلج مغزی در منزل

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

هدف مراقبت از کودکی که دچار فلج مغزی شده چیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا