تعمیراتتعمیرات آسانسور

اصول کلی نصب آسانسور

نصب آسانسور و طراحی کردن آن کاری کاملاً تخصصی و حرفه‌ای می‌باشد که باید حتماً به وسیله اشخاص متخصص انجام شود اگر شما به هر دلیلی تمایل دارید که با اصول مراحل نصب آسانسور آشنایی پیدا کنید ما می خواهیم در این مقاله از ایبک امداد مراحل نصب آسانسور را برای شما توضیح دهیم تا بتوانید با این اصول آشنایی پیدا کنید قبل از اینکه مراحل کار را برای شما توضیح دهیم در مرحله اول در مورد انواع آسانسور ها برای شما توضیح کوتاهی خواهیم داد.

روش نصب آسانسور کششی

آسانسور ها در دو مدل طراحی می شوند:

  1. مدل هیدرولیکی
  2. مدل کششی

آسانسور کششی یا همان آسانسور معمولی برای اینکه نصب شود نیاز به چاله آسانسور، تونل آسانسور و اتاق آسانسور دارد.

  • تونل آسانسور برای به وجود آمدن مسیری جهت پایین و بالا رفتن آسانسور می باشد.
  • چاله آسانسور هم از حد پایین طبقه آسانسور به حساب می آید.
  • در قسمت بالایی آسانسور هم اتاق آسانسور قرار دارد که داخل اتاق آسانسور مدار فرمان و موتور قرار گرفته است.

روش نصب آسانسور هیدرولیکی

آسانسور هیدرولیکی به دو روش طراحی شده است یک مدل آن جک از زیر می باشد که نام دیگر آن یک به یک است این مدل دو مبدل دارد. مدل دیگر آسانسورهای هیدرولیکی مدل اسکوپیه می باشد. برای اینکه آسانسور هیدرولیکی را نصب کنند باید زمین را به اندازه کل طبقات ساختمان و یا یک سوم طبقات حفر کنند تا بتوانند جک را در آن حفره قرار دهند پاور یونیت این آسانسور می تواند هم در قسمت پایین و هم در قسمت بالا قرار بگیرد.

روش نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی

برای اینکه در ساختمان های قدیمی آسانسور نصب کنند باید بیشتر دقت کنند نکته مهمی که برای این مورد باید در نظر بگیرند توجه کردن به فضای مورد نیاز و همچنین قوانین شهرداری می باشد.

مراحل نصب آسانسور

نصب آسانسور

در ادامه می خواهیم برای شما مراحل نصب آسانسور را بیان کرده و هر کدام را کاملاً توضیح دهیم تا شما را با مراحل نصب آسانسور آشنا کنیم:

۱- مکان‌یابی و تهیه نقشه

یکی از مهمترین بخش های طراحی نقشه ساختمان مکان‌یابی و جانمایی می باشد که باید حتماً زیر نظر مهندس ناظر انجام شود.

 ۲ -آماده کردن چاه آسانسور

ارتفاع چاه آسانسور باید حداقل ۱۹۰ سانتیمتر باشد البته این ارتفاع به نوع آسانسور و وزنی که باید آسانسور تحمل کند هم بستگی دارد چاله آسانسور به طور معمول باید فضایی با ابعاد حداقل ۱۰۰ در ۵۰ سانتی متر را دارا باشد به این فضا جان پناه هم می گویند این فضا برای تعمیرکاران آسانسور در نظر گرفته شده است تا وقتی آسانسور حرکت می کند تعمیرکار بتواند در این قسمت پناه بگیرد ساختمان های قدیمی جان پناه ندارند به همین دلیل تعمیر کار از یک سکوی پرتابل فلزی برای این کار استفاده می کند.

 

۳- آهن کشی آسانسور

یکی از مهم ترین مراحل برای نصب آسانسور آهنگ کشی می باشد این مرحله باید کاملاً درست انجام گیرد تا ریل های کابین به خوبی در جای خود ثابت شوند و آسانسور هنگام حرکت لرزش و تکان نداشته باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خطرات تعمیر کولر آبی چیست؟
مراحل آهن کشی موارد زیر می باشد:
  • شاقول ریزی
  • محل تعیین صفحه پیلوت
  • تعیین خط تراز
  •  کلاف بندی

۴- نصب درب طبقات آسانسور

برای نصب کردن آسانسور از دو نوع درب استفاده می کنند:

  • درب طبقات: درب طبقات دربی می‌باشد که در هر طبقه قرار داده شده و ثابت است
  •  درب کابین: وقتی که کابین آسانسور حرکت می کند این درب هم حرکت خواهد کرد.
انواع مختلف درب آسانسور:
  • درب نیمه اتوماتیک یا لولایی
  •  درب اتوماتیک

درب آسانسور باید به وسیله شاقول کاری به شکل تراز شده در جای خود نصب شود اگر درب را با شاقول کاری به طرز صحیح نصب نکنند بعد از گذشت مدتی درب به سختی باز و بسته خواهد شد.

 ۵- نصب مکانیکی آسانسور

نصب مکانیکی آسانسور مرحله مهمی از نصب آسانسور می باشد که خود نیز چندین مرحله دارد که عبارتند از:

  • نصب موتور
  •  نصب پاراشوت
  •  نصب شاسی موتور
  • نصب گاورنر
  •  نصب کابین
  •  نصب فلکه هرزگرد

۶- برق کشی و نصب الکتریکی

مرحله بعدی، برق کشی و نصب الکتریکی می باشد که مراحل زیر را شامل می شود:

  1. نصب تابلو فرمان
  2. نصب تجهیزات الکتریکی
  3.  نصب تابلو سه فاز
  4.  نصب تراول کابل

اهمیت نصب و راه اندازی آسانسور به وسیله متخصص

راه اندازی و نصب آسانسور یک کار بسیار ظریف و حساس می باشد که متاسفانه امروزه به آن زیاد اهمیت نمی دهند اکثر مردم فکر می‌کنند اگر قطعات با کیفیت خریداری کنند آسانسور باکیفیتی هم ایجاد خواهد شد آنها می‌خواهند نقص نصب بد را، با خرید قطعات با کیفیت جبران کنند اما شاید به این موضوع آگاه نباشند که با نصب و راه اندازی به صورت غلط و نادرست نمی‌توانند آسانسور خوبی داشته باشد حتی اگر از تجهیزات خوبی هم برای آسانسور استفاده کرده باشند باز عمر آسانسور از حد معمول کمتر خواهد بود و مرتباً برای ساکنین ساختمان هزینه های تعمیر به وجود خواهد آمد.

اجرای دقیق نقشه های اجرایی درست و داشتن خلاقیت می تواند تاثیر بسیار خوبی در نتیجه نهایی آسانسور شما داشته باشد و همچنین روش جابجایی تجهیزات در هنگام نصب آسانسور بسیار اثرگذار است اگر شما تجهیزات را تحت فشار قرار دهید باعث دفرمگی قطعات آسانسور خواهد شد دقت داشته باشید همه جزئیات آسانسور در هنگام نصب و راه اندازی مهم و تاثیر گذار می باشد.

اگر در هنگام نصب آسانسور قسمت الکتریکال اشتباه مداربندی شود، آنگاه جریان و یا ولتاژ نادرست و اضافه به قطعات وارد خواهد شد این اشتباه در نصب باعث می شود که طول عمر و حتی مقاومت قطعه کم شده و یا به طور کامل بسوزد.

در حوادث آسانسور مقصر اصلی کیست؟

نصب و راه اندازی آسانسور را باید به کسانی سپرد که عملکرد هر تجهیز را به طور کامل می دانند آنها می دانند که در یک آسانسور چگونه نصبی باید انجام دهند تا آسانسور عملکرد بالا و عمر مفیدی داشته باشد یک کارشناس زبده تمام اصول عملکرد قطعات الکتریکی و مکانیکی را یاد گرفته و هر روز هم علم خود را در این مورد بیشتر می کند بیشتر حوادثی که در آسانسور ها به وجود می آید به دلیل کیفیت بد تجهیزات نیست بلکه بیشتر آنها به دلیل اشتباه تکنسین هایی است که غیرحرفه‌ای بوده و یا شرکت هایی که نامعتبر می باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  یخچال فریزر کندی و بررسی 5 ارور مهم و رایج آن

تکنسین های غیر حرفه ای بدون اینکه قصد و غرضی داشته باشند باعث وارد شدن آسیب های مالی و جانی بسیار جدی به مردم می شوند به همین دلیل است که نصب و راه اندازی آسانسور از اهمیت زیادی برخوردار است و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

مراحل راه اندازی آسانسور:

نصب آسانسور

در ادامه مطالب می‌خواهیم برای شما مراحل راه اندازی آسانسور را به طور خلاصه توضیح دهیم تا با این مراحل به طور کامل آشنایی پیدا کنید. با ما همراه باشید.

مرحله اول: نصب ریل و درب

ریل های هدایت کننده کابین، همچنین کادر وزنه و درب های طبقات مانند نقشه از قبل آماده شده، نصب می شود. موقعیت نصب ریل و همچنین درب ها به وسیله طراح آسانسور مشخص خواهد شد.

مرحله دوم: نصب آسانسور

در این مرحله نوبت آن رسیده که موتور آسانسور را در جای خود قرار دهند کابین و همه متعلقات کابین داخل شفت، مونتاژ خواهد شد و هر کدام در جای خود قرار می گیرند. سیم بکسل های کششی را متصل کرده و تجهیزات متحرک و وزن کابین را روی این سیم بکسل ها قرار می دهند که به آن معلق سازی کابین می گویند. در این مرحله همچنین ترمز ایمنی و حتی سیستم ایمنی مکانیکی آسانسور هم نصب می شود.

مرحله سوم : نصب و راه اندازی آسانسور

در مرحله سوم شستی های فرمان، تابلو کنترل و احضار و بقیه مدارات الکتریکی و حتی ایمنی را وصل می کنند و سیم کشی های برق قدرت الکتروموتور را هم به آن وصل کرده و در این هنگام آسانسور آماده تست کردن خواهد شد.

در این قسمت یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد انتخاب مقطع و نوع سیم های مصرفی می باشد و نکته دیگری که حائز اهمیت است موقعیت نصب تابلو فرمان و همچنین روش درست اتصال و سیم ها به مصرف کننده است.

این نکته را باید حتماً یادآوری کنیم که بیشتر حوادث آتش سوزی و برق گرفتگی در آسانسور ها به دلیل سهل انگاری کردن تکنسین های ناوارد در این مرحله می باشد که باعث اتصالی جریان برق می شود.

بعد از پشت سر گذاشتن این مراحل تنظیمات نهایی را در آسانسور را انجام می‌دهند و در این هنگام آسانسور آماده راه اندازی شده و می تواند مورد استفاده عموم قرار گیرد.

نتیجه گیری:

نصب آسانسور و همچنین راه اندازی آن یکی از مهم‌ترین مراحل آسانسور می باشد اگر آسانسور نصب ضعیفی داشته باشد امکان دارد برای ساکنین ساختمان خطرات جانی و یا مالی به دنبال داشته باشد حتی اگر شما بهترین قطعات را هم در آسانسور استفاده کنید باز هم کارایی خوبی نخواهد داشت.

اگر شما هم در مورد راه اندازی و نصب آسانسور سوالاتی در ذهن خود دارید می توانید با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی را در مورد نصب و راه اندازی آسانسور به دست بیاورید ما در این مقاله از ایبک امداد برای شما مراحل نصب و همچنین مراحل راه اندازی آسانسور را به طور کامل بیان کردیم تا شما بتوانید اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید.

اصول کلی نصب آسانسور

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

در حوادث آسانسور مقصر اصلی کیست؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا