تعمیرات سرمایش گرمایش

مراحل استفاده از نوار تفلون | روش آب بندی کردن با نوار تفلون

امروزه یکی از پر مصرف‌ ترین و پر کاربردترین لوازم و تجهیزاتی که در کارهای تاسیساتی ساختمان و همچنین لوله کشی کاربرد دارد، نوار تفلون می‌ باشد. نوار تفلون در مدل‌ ها و انواع مختلفی طراحی و به بازار عرضه شده است. خرید نوار تفلون با جنس با کیفیت و آگاهی از روش آب‌ بندی کردن اتصالات با نوار تفلون دارای اهمیت بسیار زیادی می‌ باشد و چنانچه در این مورد بی‌ توجهی شود و یا از جنس بی‌ کیفیت و نا مطلوبی استفاده گردد می‌ تواند خسارات سنگین و جبران ناپذیری به تاسیسات ساختمان وارد نماید.

چرا از نوار تفلون استفاده می‌ کنیم؟

هدف استفاده کردن از نوار تفلون در لوله‌ ها و اتصالات این است که آنها را آب بندی کنید تا بنا و ساختمان‌ های مختلف به علت نشتی آب دچار مشکلی نشوند. به همین خاطر می‌ توانیم بگوییم چنانچه نوار تفلون در جای مناسب و به صورت صحیح استفاده شود و دور لوله‌ ها و دنده‌ های لوله پیچیده شود می‌ تواند به آسانی از نشت کردن آب در لوله کشی ساختمان جلوگیری نماید. برای انجام این کار به صورت صحیح باید لوله‌ ها در جای خود محکم و ثابت نگه داشته شوند و پس از آن نوار تفلون اطراف دنده لوله پیچیده شود. همچنین باید دقت کنید پس از هر بار پیچیدن نوار باید آن را محکم بکشید.

مزایای به کار بردن نوار تفلون

همانطور که گفتیم از گذشته تا امروز استفاده از ابزاری برای آب‌ بندی کردن لوله‌ ها و تاسیسات ساختمانی رواج داشته است. مراحل استفاده از نوار تفلون | روش آب بندی کردن با نوار تفلونبه همین خاطر می‌ توانیم بگوییم به کار بردن نوار تفلون و یا تجهیزات دیگر بسیار متداول می‌ باشد و با به کار بردن آنها می‌ توان لوله کشی ساختمان را آب‌ بندی کرد و در نتیجه به عملکرد بهتر آنها کمک نمود. به همین خاطر برخی از مزایا و ویژگی‌ های نوار تفلون را مورد بررسی قرار می‌ دهیم تا بهتر بتوانید با این ابزار آشنایی پیدا کنید.

جلوگیری از نشتی آب

به کار بردن نوار تفلون در لوله‌ ها و اتصالات جهت جلوگیری از نشتی آب می باشد و در واقع این اولین هدف نوار تفلون است و در نهایت از وارد شدن خسارات و صدمات جبران ناپذیر به ساختمان نیز جلوگیری می‌ کند. رنگ نوار تفلون بیانگر جنس و کیفیت آن می باشد بنابراین شما می‌ توانید با توجه به رنگ بندی نوار تفلون آن را با جنس و کیفیت خوبی خریداری نمایید و از مزایای آن بهره‌ مند شوید. از دیگر مزایای استفاده از نوار تفلون می‌ توانیم موارد زیر را نام ببریم.

  • نوار تفلون باعث آلوده شدن آب نمی‌ شود.
  • آب بندی خوبی ایجاد می‌ کند و در سطوح مختلف از خود مقاومت خوبی نشان می‌ دهد.
  • در برابر فشار زیاد مقاومت خوبی دارد.
  • در مکان‌ ها و محیط‌ های مختلفی قابل استفاده می‌ باشد.
  • از نوار تفلون می‌ توان در مکان اسیدی و گازی نیز استفاده کرد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل سرریز شدن منبع انبساط موتورخانه

روش آب بندی کردن لوله‌ ها با نوار تفلون

نوار تفلون در اتصالات و لوله کشی ساختمان‌ ها و بر روی اتصالات نری و یا مغزی دار پیچیده می‌ شود. روش درست پیچیدن نوار تفلون دور اتصالات جهت عقربه ساعت می‌ باشد و چنانچه این مسئله رعایت نشود چیدمان آن به هم می‌ خورد و احتمال آب بندی شدن لوله کشی نیز کاهش پیدا خواهد کرد. برای پیچیدن درست نوار تفلون دور اتصالات مهم‌ ترین مسئله این است که روش استفاده از آن را بدانید و درست این کار را انجام دهید. نوار تفلون باید با عریض‌ ترین شکل ممکن که همان یک سانتیمتر می‌ باشد دور اتصالات پیچیده شود زیرا نازک پیچیدن نوار تفلون موجب می‌ شود که کارایی اصلی آن از دست برود. هنگام پیچاندن نوار تفلون دور مغزی باید آن را با کشش انجام دهید و نوار تفلون نباید شل باشد. نوار تفلون باید طوری پیچیده شود که کاملاً به خورد دنده برود و این کار تا وقتی که دنده‌ ها کلاً ناپدید شود باید ادامه پیدا کند.

نوار تفلون باید چند دور پیچیده شود؟

اگر بخواهیم در مورد تعداد دورهای پیچیدن نوار تفلون صحبت کنیم می‌ توانیم ۱۰ تا ۱۵ دور را به شما پیشنهاد کنیم ولی باز هم به کیفیت و ضخامت نوار تفلون بستگی دارد. نوار تفلون باید تا جایی دور اتصالات پیچیده شود که نتوانید دنده اتصال نر را مشاهده نمایید. یکی دیگر از نکات مهم در خصوص لوله‌ های با سایز بزرگ این است که قسمت پایینی اتصالات نوار تفلون باید نسبت به نوک اتصالات بیشتر نوار تفلون پیچیده شود و پس از پیچیدن آن به صورت کامل، اتصال باید به شکل مخروطی باشد زیرا این کار باعث می‌ شود که آب بندی با اطمینان بیشتری انجام شود. یکی دیگر از نکات مهم اتصالات با جنس پلاستیک و فلزی هستند که نباید در آنها از تفلون خیلی زیاد استفاده شود زیرا این اتصالات استحکام کمی در برابر فشار زیاد دارند و شکسته می‌ شوند. مورد مهمی که باید به آن توجه کنید این است که جایی که واشر استفاده شده نباید از نوار تفلون استفاده کنید مگر آنکه واشر کار خود را به خوبی انجام ندهد و مجبور باشید که در این شرایط نوار تفلون به کار ببرید.

ویژگی‌ های نوار تفلون

  • نوار تفلون استحکام بالایی دارد و با گذشت زمان دچار خوردگی نمی‌ شود.
  • در محیط‌ های اسیدی، قلیایی، گازهای مختلف و حلال‌ ها قابل استفاده می‌ باشد.

مراحل استفاده از نوار تفلون | روش آب بندی کردن با نوار تفلون

  • در برابر فشار خیلی زیاد مقاومت خوبی دارد.
  • دامنه مقاومت آن در برابر دما از منفی ۲۴۰ تا مثبت ۲۶۰ درجه وسعت دارد.
  • در سطوح نا هموار آب‌ بندی خوبی ایجاد می‌ کند و دچار خوردگی نمی‌ شود.
  • آب را آلوده نمی‌ کند و از این نظر بهداشتی می‌ باشد.
  • در شرایط اسیدی و بازی قابل استفاده است.

انواع مختلف نوار تفلون

نوار تفلون ها را می‌ توان بر اساس محل مورد استفاده و روش استفاده به مدل‌ های مختلفی تقسیم بندی کرد. معمولا نوار تفلون معمولی به شکل نواری تولید شده و در اختیار مصرف کننده قرار می‌ گیرد اما نوار تفلون هایی هم وجود دارند که به صورت خمیر و یا مایع هستند. نوار تفلون از نظر رنگ بندی نیز دارای تنوع می‌ باشد و در رنگ‌ های صورتی و سفید برای لوله کشی آب و لوله کشی شوفاژ مورد استفاده قرار می‌ گیرد و نوار تفلون زرد برای لوله کشی گاز به کار برده می‌ شود. از معروف‌ ترین برندهای نوار تفلون می‌ توانیم به برندهای تهران، اصفهان، دنا، آسیا طلایی، نور، تاب، سیتکو، دنیکس، DN، زاکو و … اشاره کنیم. نوار تفلونی بهترین کیفیت را دارد که روی سطح صاف و با مالش دست خورده و ریش ریش نشود. همچنین اگر نوار تفلون گسیخته باشد نشان می‌ دهد که مقاومت آن در برابر دما و فشار کم است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معرفی کولرهای گازی خورشیدی و آشنایی با طرز کار آن | نصب و اجرای کولر گازی خورشیدی

به کار بردن تفلون مایع

تفلون مایع همانطور که از نامش پیداست یک مایع با غلظتی مناسب می‌ باشد که جهت آب بندی کردن اتصالات مورد استفاده قرار می‌ گیرد. کیفیت و راحتی به کار بردن تفلون مایع طوری است که مصرف کننده عادی نیز می‌ تواند از آن استفاده کند و به کار بردن آن کار دشواری نیست. برای انجام این کار می‌ توان مقداری تفلون مایع را به صورت طولی هنگام آچارکشی ما بین سطوح پخش کرد و عمل آب‌ بندی را انجام داد. عدم مقاومت اتصالات برای به کار بردن تفلون مایع موجب می‌ شود که در بیشتر مواقع حتی بدون آنکه آچار لوله کشی انجام شود بتوان عمل آب‌ بندی را انجام داد. یکی از معایب تفلون مایع مواجه شدن با مشکل هنگام باز نمودن اتصالات است. قیمت تفلون مایع نیز نسبت به نوار تفلون و نوع خمیری آن بالاتر می‌ باشد.

چه چیزی را می‌ توانیم جایگزین نوار تفلون کنیم؟

از قدیم الایام خمیر و کنف برای آب بندی لوله‌ های دنده‌ ای مورد استفاده قرار می‌ گرفته است. البته کنف نیز به همراه سرب کاربرد فراوانی در لوله کشی فاضلاب چدنی دارد. زمانی که کنف آب را جذب می‌ کند متورم می‌ شود و در نتیجه آب‌ بندی انجام خواهد شد. وظیفه خمیر هم این است که علاوه بر آب‌ بندی کردن جزئی، الیاف کنف را در جای خود ثابت نگه می‌ دارد. می‌ توان مقداری خمیر روی دنده مالید و پس از آن کنف را دور آن پیچاند و مجدداً بر روی آن خمیر قرار داد. مراحل استفاده از نوار تفلون | روش آب بندی کردن با نوار تفلونایرادی که این روش دارد این است که عمل آب‌ بندی کردن با تاخیر انجام می‌ شود و همچنین برای اتصالات برنجی نیز نمی‌ توان از آن استفاده کرد زیرا تورم کنف می‌ تواند باعث ترکیدن اتصالات برنجی شود. به کار گرفتن این روش مهارت و حوصله زیادی می‌ خواهد علاوه بر آن به علت آنکه کنف مقاومت زیادی در برابر پیچیدن دارد، ابزار و آچار لوله کشی مخصوصی نیز می‌ خواهد. کنف نیز باید همسو با بستن اتصال و عقربه ساعت پیچانده شود.

کلام پایانی

نوار تفلون در انواع مختلف نواری، خمیری و مایع در بازار وجود دارد که هر کدام از آنها کاربرد خاصی دارد و در مکان‌ های مخصوصی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. نحوه بستن نوار تفلون بسیار مهم است زیرا در صورت عدم رعایت اصول مربوط به آن می‌ تواند باعث دردسرها و خسارات زیادی به ساختمان شود و عملیات آب‌ بندی به خوبی انجام نخواهد شد. برای آنکه از درست انجام شدن کار مطمئن باشید می‌ توانید از تکنسین‌ ها و کارشناسان خبره در این زمینه کمک بگیرید.

مراحل استفاده از نوار تفلون

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مراحل استفاده از نوار تفلون، روش آب بندی کردن با نوار تفلون

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا