تفاوت تلویزیون های OLED، QLED و LED و تکنولوژی پس از آن
تفاوت تلویزیون های QLED، OLED و LED و تکنولوژی پس از آن، ویژگی های انواع تلویزیون

در دهههای اخیر صنعت تلویزیون پیشرفت زیادی کرده است و هر روز تلویزیونها با امکانات بیشتر به بازار وارد میشوند. در زمان گذشته فقط تلویزیونهای LCD تولید و به بازار عرضه میشدند، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی تلویزیونهای LED و OLED و همچنین QLED با ویژگیهای منحصر به فرد تولید شده و در بازار وجود دارند.
معرفی تلویزیون LED
تکنولوژیهای به کار رفته شده در این تلویزیونها جدید نمیباشد. در واقع ال ای دی همان تلویزیون ال سی دی است که فقط از لامپهای ال ای دی به جای لامپهای فلورسنتی برای روشن کردن صفحه دستگاه تلویزیون استفاده میکند. این تلویزیونها پس از تلویزیونهای ال سی دی تولید شده و به بازار عرضه شدند و با استقبال بسیاری از کاربران مواجه شدند.
ویژگیها و مزایای تلویزیونهای LED
تلویزیونهایی که از نوع LED هستند در مقایسه با تلویزیونهای السیدی و پلاسما دارای ویژگیها و مزایای بسیار میباشند که عبارت هستند از:
- کم مصرف بودن: لامپهایی که در این تلویزیون به کار برده شده است، در مقایسه با لامپهای فلورسنتی کم مصرفتر میباشند و در نتیجه مصرف برق کاهش پیدا خواهد کرد.
- باریک بودن: لامپهایی که در تلویزیونهای ال ای دی به کار برده شده است بسیار کوچک میباشد. به همین دلیل تلویزیونهای ال ای دی در مقایسه با تلویزیونهای السیدی و پلاسما بسیار باریکتر میباشند.
- وضوح بهتر: یکی دیگر از ویژگیهای تلویزیونهای LED روشنایی، رزولوشن و کنتراست بهتر نسبت به تلویزیونهای السیدی و پلاسما میباشد.
- خاموش و روشن شدن سریع: روشن شدن تلویزیونهای ال ای دی نسبت به مدلهای دیگر بسیار سریعتر انجام میگردد و وقتی که دکمه پاور این تلویزیون را میزنید تا زمان روشن شدن آن یک میکرو ثانیه زمان طول خواهد کشید.
معرفی تلویزیون OLED
OLED به معنای دیود ارگانیک گسیل دهنده نور میباشد. در این تلویزیون صفحه نمایش از یک لایه مواد ارگانیک که بین دو الکترود قرار گرفته است، تشکیل میگردد. در تلویزیونهای نوع ال سی دی نور صفحه نمایش با پس زمینه تولید میگردد و دارای رنگهای مختلفی است، اما در تلویزیونهای نوع OLED رنگها با پیکسلهای خود تلویزیون تولید میگردد.
این تلویزیونها در سال ۲۰۱۳ برای اولین بار معرفی شده و وارد بازار شدند. این تلویزیونها میتوانند رنگ سیاه را نسبت به تکنولوژی های دیگر بسیار عمیقتر به نمایش بگذارند. پیکسلهایی که در این نوع از تلویزیون وجود دارد نسبت به سایر تکنولوژیها قابل کنترل میباشد و بران میتوانند به طور مجزا آنها را کنترل کنند تا رنگهای بسیار شفاف به وجود آورند. تلویزیونهای OLED در دو دسته RGB OLED و White OLED وارد بازار میشوند.
ویژگی های تلویزیون های OLED
- باریک بودن: ضخامت تلویزیونهای OLED در مقایسه با تکنولوژیهای دیگر بسیار کم میباشد.
- تصویرهای سه بعدی: تکنولوژی امکان تولید تصویرهای سه بعدی اخیرأ زیاد مورد توجه قرار گرفته است.
- وضوح تصاویر: در این تلویزیونها کنتراست و شفافیت رنگ بسیار بالا میباشد و تصاویر بسیار نزدیک به واقعیت هستند.
- تصویرهای تیره: این تلویزیونها در نمایش تصویرهای رنگ مشکی و تیره توانایی فوق العادهای دارند و به راحتی میتوانند تصویرهایی که در شب فیلمبرداری شده است را نمایش دهند.
- صفحه منحنی: با توجه به اینکه این تلویزیونها دارای پنل انعطاف پذیر هستند، میتوانند به حالت منحنی نیز ساخته شوند.
- زیبایی ظاهری: از جمله ویژگیهای بسیار مهم این تلویزیونها این است که قاب دور صفحه نمایش آنها بسیار باریک است و به این ترتیب ظاهر بسیار زیبایی دارند و تصاویر واقعیتر به نظر میرسند.
- وزن پایین: با توجه به اینکه در تلویزیونهای OLED از نور پیکسلها استفاده میشود، وزن لامپهای ال ای دی و فلورسنت را نخواهند داشت و سبکتر از دیگر تلویزیونها میباشند.
- کنتراست رنگ بیشتر: در این تلویزیونها با توجه به اینکه از تکنولوژی HDR استفاده شده است، قادر خواهند بود که طیف گستردهای از کنتراست و رنگ را در مقایسه با مدل قدیمی در اختیار کاربران قرار دهند.
- زاویه دید ۱۸۰درجه: یکی دیگر از مزایای بسیار مهم این تلویزیونها زاویه دید آن میباشد. زاویه دید از نکات بسیار مهمی است که در هنگام تهیه تلویزیون باید به آن توجه داشته باشید، چون اگر تلویزیون زاویه دید خوبی نداشته باشد، با مشکلاتی در زوایای مختلف مواجه میگردد.
- قیمت مناسب: قیمت این تلویزیون بر اساس امکانات، اندازه و قابلیتهایی که برای کاربران به وجود میآورد به صرفه میباشد. حتی امکان دارد که تلویزیونهای السیدی که دارای قابلیت کمتری هستند، از تلویزیونهای OLED قیمت بیشتری دارند.
معایب تلویزیون OLED
- یکی از معایب این تکنولوژی این است که هزینه تولید آن با توجه به قابلیتهای منحصر به فردی که دارد، بالا میباشد. این هزینه بالا موجب میشود که بسیاری از تولید کنندگان این تلویزیونها را تولید نکنند و مدلهای دیگر را تولید کرده و به بازار عرضه کنند.
- در این تکنولوژی رنگها کالیبره نیستند و دقت رنگ تولید شده با یکدیگر متفاوت میباشد. در صورتی که از یک مدل تلویزیون دو عدد داشته باشید، میتوانید تفاوت رنگها را متوجه شوید.
- تلویزیونهای OLED در سایزهای بزرگتر از ۵۵ اینچ تولید میگردد و برای اینکه به صورت استاندارد از آنها استفاده نمایید، حداقل در فضای ۳۰ متری باید گذاشته شود. با توجه به اینکه فضاها محدود است، استفاده از این نوع تلویزیونها برای همه امکانپذیر نخواهد بود.
- امکان دارد که پس از گذشت مدتی استفاده از این تلویزیون پیکسلهای آبی ایرادهایی پیدا کنند و نسبت به تلویزیونهای دیگر تنظیمات رنگ آنها زودتر با مشکل روبرو شود.
- یکی دیگر از معایبی که این تلویزیونها دارند روشنایی کم میباشد. این نوع از تلویزیونها در روشنترین حالت در مقایسه با تلویزیونهای السیدی ضعیفتر عمل میکنند.
تفاوت تلویزیون LED و OLED
پیش از اینکه تلویزیون مورد نظر خود را خریداری نمایید، بهتر است که تفاوت این دو نوع تلویزیون را بدانید تا انتخاب بهتر و درست تری داشته باشید:
- تقریباً یک میلیارد رنگ قابل تشخیص در تلویزیون OLED است، اما در تلویزیون ال ای دی امکان تشخیص ۱۶ میلیون رنگ میباشد.
- در تلویزیونهای OLED با توجه به اینکه از فناوری HDR استفاده شده است بهتر تضاد رنگ تشخیص داده میشود و تصویرها به تصاویر سه بعدی شباهت دارند.
- در تلویزیونهای OLED پیکسلهایی که نیاز است روشن میگردد و مابقی خاموش میماند در این حالت مصرف برق کاهش پیدا میکند کیفیت تصویر در تلویزیونهای ال ای دی امکان دارد که FULL HD، 4K، HD باشد اما تصاویر در تلویزیون OLED بسیار با کیفیت نسبت به تلویزیونهای ال ای دی میباشد.
تفاوت تلویزیون های LCD و OLED
این دو تلویزیون نیز شباهت زیادی به تفاوت تلویزیونهای OLED و LED دارد. چون تلویزیونهای ال ای دی همان تلویزیونهای ال سی دی میباشند:
- با توجه به تکنولوژی که در تلویزیونهای OLED وجود دارد و استفاده نشدن از نور پس زمینه این تلویزیونها در مقایسه با تلویزیونهای السیدی سبکتر و نازکتر میباشند.
- مصرف انرژی تلویزیونهای السیدی بسیار بیشتر میباشد.
- در تلویزیونهای OLED با توجه به اینکه پیکسل نور از خودش تولید میکند، چیزی به اسم زاویه دید وجود نخواهد داشت و تفاوتی ندارد که شما به تلویزیون از چه زاویه نگاه کنید. اما در تلویزیونهای السیدی زاویه دید بسیار محدودتر خواهد بود.
- قیمت تلویزیونهای السیدی کمتر است.
- زمان روشن شدن تلویزیونهای السیدی بیشتر طول خواهد کشید.
- کنتراست و وضوح تصویر در تلویزیونهای ال سی دی کمتر است.
- تلویزیونهای السیدی در سایزهای مختلف تولید میگردد، اما تلویزیونهای OLED بزرگتر از ۵۵ اینچ تولید میگردند.
- روشنایی تلویزیونهای السیدی بیشتر است.
- عمر تلویزیونهای OLED از تلویزیونهای ال سی دی کمتر میباشد.
تفاوت تلویزیونهای QLED و OLED
تلویزیونهای QLED شبیه به تلویزیونهای ال سی دی هستند، اما از پیکسلهای کوانتومی به جای لامپهای فلورسنتی استفاده میکنند. در تلویزیونهایی که از نوع QLED هستند رنگها و تصاویر را بسیار با کیفیتتر به نمایش میگذارند. در تکنولوژی که در این تلویزیونها به کار برده شده است نور به هیچ فیلتری تابیده نمیشود و از اول رنگی میباشد. تفاوت تلویزیونهای QLED و OLED عبارت هستند از:
- مصرف برق تلویزیونهای QLED بیشتر است.
- تلویزیونهای OLED باریک تر و ظرفیت تر میباشند.
- مقاومت تلویزیونهای OLED در مقابل گرما، ضربه و آب از تلویزیونهای QLED بیشتر است.
- قیمت تلویزیون های QLED کمتر است.
- عمر تلویزیونهای QLED بیشتر است.
تکنولوژی پس از تلویزیونهای OLED
از این نوع از تلویزیونها تکنولوژیهایی مانند QLED، Nano Cell، AMOLED و SUPER تولید شده و به بازار آمدند. هر کدام از تلویزیونها دارای ویژگیها و مزایای منحصر به فردی هستند که افراد با توجه به نیاز و بودجه خود از بین آنها انتخاب خود را انجام میدهند. تفاوت این تلویزیونها در کیفیت، نور، روشنایی، مصرف انرژی و طول عمر میباشد.
سخن تکمیلی
امروزه با پیشرفت تکنولوژی تلویزیونها با ویژگیها و امکانات خاصی تولید شده و به بازار عرضه شدهاند. در هنگام انتخاب تلویزیون باید به ویژگیهای هر کدام از آنها و مزایا و معایبی که دارند توجه کافی داشته باشید تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید. در تلویزیونهای جدیدتر تکنولوژیها و امکانات بیشتری وجود دارد و کاربران میتوانند از مزایای منحصر به فرد آن بهرهمند شوند. در این تلویزیونها کیفیت تصاویر بالاتر است. در زمان انتخاب تلویزیون باید به اندازه فضای مورد نظر نیز توجه کافی داشته باشید و سایز مناسب تلویزیون را انتخاب کنید.
وقتی که تلویزیون خود را خریداری نمودید، میتوانید با انجام دادن اقدامات مناسب و استفاده صحیح و اصولی از آن طول عمر دستگاه خود را بیشتر کنید. چنانچه تلویزیون شما در حین استفاده با ایرادات و مشکلاتی مواجه شد، میتوانید از تکنسینی که در این زمینه مهارت و دانش کافی دارند کمک بگیرید.
تفاوت تلویزیون های QLED، OLED و LED و تکنولوژی پس از آن
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
بررسی ویژگیهای تلویزیونهای مختلف